Dün itibari ile s4 ile takas ederek Z1 aldım. Ne yalan söyleyeyim S4 umu. Aramaya başladım. Ekran canlılığı olsun ekranın büyüklüğü olsun menu kullanım kolaylıkları ve zenginliği olsun şimdiden arar oldum. Z1 in ekrani kullanım alanı olarak daha küçük geri tuşuna ayrılan alan nedeniyle. Bence su geçirmezlik haricinde bir esprisi yok cihazın. Gereksiz kaba ve ağır bir cihaz. Kamerada da bence samsung daha iyi. Kullanmadığım marka ve model olmadı şu ana kadar iphone 5 htc one note3 dahil ve kesinlikle samsung bu işi biliyor ve olayı aşmış. Naçizane kendi gözlemlerim bu sekilde.
Yalnızca su geçirmezlik değil, -ki zaten geçirmezlik de değil sadece dayanıklı- snap800 yongası var, kesinlikle daha iyi olan. Ayrıca kamerasının daha kötü olma ihtimali yok, Z1'i bir kaç defa inceleme şansım oldu onun dışında belki tüm kamera karşılaştırmalarını incelemişimdir =P kamerasının çok daha iyi olduğunu çok rahat söyleyebilirim.
Ekran konusunda, samsung renkleri şişiriyor, bunu kimisi sevebilir, sony daha doğal diyebilirim ama doğal diyemem çünkü gerçeğe göre daha soluk kalıyor, yani işin aslı biri çok abartmış biri de doğal yapacağını iddia ediyor ama hala yapamadı... Misal iki cihazda da fifa açın, çimdeki renge bakın. Note3de yeşil bağırıyor, z1deki renk ile iphone5deki renk arasında neredeyse hiç fark yok ama, kimse iphone5in rengine bir şey demiyor =P Çünkü retina (retina neymiş be, adamlar ekran ismi uydurmuş basit reklamlar...)
Cihazın kasası cidden büyük, o kasaya 5.5" ekranda sığardı. Ama gereksiz ağır değil, kullanılan malzemeye bakarsak ağırlığın normal olduğunu söyleyebiliriz.