Karşılaştırma Galaxy S4den Xperia Z1 Veya Lg Nexus 5e Geçiş...

Sponsorlu Bağlantılar

NanoTechnology

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S4den Xperia Z1 Veya Lg Nexus 5e Geçiş...
Beyler başlıkta dediğim gibi. Bana S4ü aratır mı?
Xperia Z1 çok hoşuma gitti. 5inç olması çok güzel...

Invoke

Invoke

Üye
S4 kaç inç 4 mü=P
Z1 güzel cihaz, performans, kamera, ses, kalite hiç bir şekilde s4'ü aratmaz. Belki şu açıdan aratabilir, kasa bayağı büyük, yani s4ü bırakıp z1 aldığınızda ekran boyutları çok az değişecek ama telefonun toplam boyutu epey değişmiş olacak... Bir de amolede alıştıysanız ki alışmışsınızdır daha soluk renkleri olan z1'in ekranını beğenmeyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: .caner.
Prof İterol

Prof İterol

Üye
g2 alırsan çağ atlarsın en iyi panel lg de

Invoke

Invoke

Üye
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: .caner., erko merko ve ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Performans konusunda aratmaz ama S4'ün performansı zaten yeterli. 2014 yılı içerisinde yeni tanıtılacak modelleri bekle derim.

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve Buğra
enterneoll

enterneoll

Üye
gereksiz olur

MaxipmaN

Üye
z1in ekranı haşat aga alma parana yazık

daylili

Üye
Dün itibari ile s4 ile takas ederek Z1 aldım. Ne yalan söyleyeyim S4 umu. Aramaya başladım. Ekran canlılığı olsun ekranın büyüklüğü olsun menu kullanım kolaylıkları ve zenginliği olsun şimdiden arar oldum. Z1 in ekrani kullanım alanı olarak daha küçük geri tuşuna ayrılan alan nedeniyle. Bence su geçirmezlik haricinde bir esprisi yok cihazın. Gereksiz kaba ve ağır bir cihaz. Kamerada da bence samsung daha iyi. Kullanmadığım marka ve model olmadı şu ana kadar iphone 5 htc one note3 dahil ve kesinlikle samsung bu işi biliyor ve olayı aşmış. Naçizane kendi gözlemlerim bu sekilde.

enterneoll

enterneoll

Üye
Dün itibari ile s4 ile takas ederek Z1 aldım. Ne yalan söyleyeyim S4 umu. Aramaya başladım. Ekran canlılığı olsun ekranın büyüklüğü olsun menu kullanım kolaylıkları ve zenginliği olsun şimdiden arar oldum. Z1 in ekrani kullanım alanı olarak daha küçük geri tuşuna ayrılan alan nedeniyle. Bence su geçirmezlik haricinde bir esprisi yok cihazın. Gereksiz kaba ve ağır bir cihaz. Kamerada da bence samsung daha iyi. Kullanmadığım marka ve model olmadı şu ana kadar iphone 5 htc one note3 dahil ve kesinlikle samsung bu işi biliyor ve olayı aşmış. Naçizane kendi gözlemlerim bu sekilde.
o ekranı sormayın samsungdan vazgeçmeme nedenim ama kamera bence z1'de daha iyi diye düşünüyorum

NanoTechnology

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 5S nasıl olur. Yada HTC One II ve Galaxy S5i mi beklesek...

Invoke

Invoke

Üye

Yalnızca su geçirmezlik değil, -ki zaten geçirmezlik de değil sadece dayanıklı- snap800 yongası var, kesinlikle daha iyi olan. Ayrıca kamerasının daha kötü olma ihtimali yok, Z1'i bir kaç defa inceleme şansım oldu onun dışında belki tüm kamera karşılaştırmalarını incelemişimdir =P kamerasının çok daha iyi olduğunu çok rahat söyleyebilirim.
Ekran konusunda, samsung renkleri şişiriyor, bunu kimisi sevebilir, sony daha doğal diyebilirim ama doğal diyemem çünkü gerçeğe göre daha soluk kalıyor, yani işin aslı biri çok abartmış biri de doğal yapacağını iddia ediyor ama hala yapamadı... Misal iki cihazda da fifa açın, çimdeki renge bakın. Note3de yeşil bağırıyor, z1deki renk ile iphone5deki renk arasında neredeyse hiç fark yok ama, kimse iphone5in rengine bir şey demiyor =P Çünkü retina (retina neymiş be, adamlar ekran ismi uydurmuş basit reklamlar...)
Cihazın kasası cidden büyük, o kasaya 5.5" ekranda sığardı. Ama gereksiz ağır değil, kullanılan malzemeye bakarsak ağırlığın normal olduğunu söyleyebiliriz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PureFood ve n000k

daylili

Üye
Yukarıda yazmadım uzatmamak. İçin konuyu ama en büyük hayal kırıklığım kamera konusunda olmaya devam édiyor. Ev içinde On kamerayı açtığımda sanki Kum larla dolu bir efekt uyguluyorum. Sırf karınca ve karanlık. Gündüz çekimlerine ve makro çekimine de baktım S4 den aman aman bir üstünlüğünu göremedim. Yani şaşkınım açıkçası şu an. Bunda S4 den geçiş yapmamın büyük etkisi var şüphesiz. En azindan ister istemez kıyaslama yapmak durumunda kalıyorum. Ama alisılır ise kullanılabilecek bir cihaz olduğunu da belirteyim. İşlemci farkı pozitif yönde hissediliyor tabiki.

Invoke

Invoke

Üye
Yukarıda yazmadım uzatmamak. İçin konuyu ama en büyük hayal kırıklığım kamera konusunda olmaya devam édiyor. Ev içinde On kamerayı açtığımda sanki Kum larla dolu bir efekt uyguluyorum. Sırf karınca ve karanlık. Gündüz çekimlerine ve makro çekimine de baktım S4 den aman aman bir üstünlüğünu göremedim. Yani şaşkınım açıkçası şu an. Bunda S4 den geçiş yapmamın büyük etkisi var şüphesiz. En azindan ister istemez kıyaslama yapmak durumunda kalıyorum. Ama alisılır ise kullanılabilecek bir cihaz olduğunu da belirteyim. İşlemci farkı pozitif yönde hissediliyor tabiki.

Kamera konusunda bir güncelle gelmişti, siz hiç güncelleme yaptınız mı acaba?

enterneoll

enterneoll

Üye
bence note 3

daylili

Üye
Güncelleme kontrolü yaptım ama en Son yazılım yüklü diyor.

Invoke

Invoke

Üye
Güncelleme kontrolü yaptım ama en Son yazılım yüklü diyor.

Herkese aynı anda gelmiyor zaten güncellemeler, size de gelir ilerde... Onun dışında googleda aratıp güncellemeyi bulup, flashlayabilirsiniz.

erko merko

erko merko

Üye
Boşuna macera arama bence s4 şuan fazlasıyla yeterli bir telefon boş yere masraf edersin, ha illaki değiştirecem diyorsan s5'i bekle kardeşim.

boran9999

boran9999

Üye
Dediğiniz cihazlar arasındaki farklar biri birine yakın farklardır 1 tanesine sahipken değiştirip öbürünü almak sizi kesinlikle rahatlatmaz. Amoled ekrana alışmışken Z1 e geçmek insanı bayağı üzer Bana göre ekran çok daha önemli çünki herşeyi o ekran üzerinde yapıyorsunuz( Bu 3 cihaz için konuştum ) Kameranız çok iyi olabilir ama maalesef çihaz ekranı önemli oyun oynayacaksınız yine ekran önemli vs vs böyle uzar gider. Fikrimi soracak olursanız G2 ekranı bu 3 ü içinde en iyi olanı hatta o çok övülen İphone5S deki erandanda çok daha başarılı bilgilerinize.

NanoTechnology

Üye
    Konu Sahibi
Ya bu S4de OpenGL 3.0 olmaması canımı sıktı.
En güzel telefon iPhone aslındada yani çok pahalı. Ben iTunes'den alışveriş yapıyorum son 5 senedir (20.000$lardan fazla müzik ve film almışımdır). Ama Steve Jobs öldükten sonra iPhone benim için bitti. Android kullanmaya başladım buda çok hızlı gelişiyor bugün aldıgın üst seviye cihaz yarın piyasanın en kötüsü oluyor...

enterneoll

enterneoll

Üye
Ya bu S4de OpenGL 3.0 olmaması canımı sıktı.
En güzel telefon iPhone aslındada yani çok pahalı. Ben iTunes'den alışveriş yapıyorum son 5 senedir (20.000$lardan fazla müzik ve film almışımdır). Ama Steve Jobs öldükten sonra iPhone benim için bitti. Android kullanmaya başladım buda çok hızlı gelişiyor bugün aldıgın üst seviye cihaz yarın piyasanın en kötüsü oluyor...
20 bin dolar mı yazdın yoksa bir yanlışlık mı var :D

• Beğen
Tepkiler: .caner.