abandonware
Üye
Android telefonu yazılımsal müdehale ile patlatmak/yakmak mümkün mü?
Soru saçma farkındayım (ayrıca konuyu nereye açacağımıda kestiremedim, sıkıntı olursa taşınabilir), cümlenin başındada dediğim gibi soru saçma farkındayım; ama sormamında bir sebebi var. Bir arkadaş bana android için uygulamar yazdığını söyledi, ne kadar istesemde bana uygulamarını vermedi yada vermenin gereksiz olacağını vurguladı. Hatta bir ara konuşurken yazdığı kodlardan birinde yaptığı ufak bir değer yanlışlığından dolayı android telefonun CPU sıcaklığının 95 dereceye yükseldiğini vede patladığını yazdı, hatta bu olaydan sonra çalışma masasını değiştirmiş vede duvarını boyamış. Yazdığı programları bana vermemesi, yazdığı uygulamaları büyük şirketlere vererek 10-12 bin lira kazandığını iddia etmesi, yakın bir zamanda visual studio hakkında benden 'basit' bilgiler alması vede bir android telefonu patlamanın mümkünatsızlığı benim kafamı karıştırdı ve bunlar onun gerçekten program yazıp yazmadığını sorgulamama yol açtı.
"Bir android telefonu patlamanın mümkünatsızlığı" kısmını yani sorduğum soruyu biraz açayım isterseniz; android telefonların patlamayacağına karşı beni emin kılan kriterler:
*Androidleri patlatmak mümkün olsaydı, telefonunda herşeyi deneyen biri olarak telefonumu yüz kere patlatmıştım.
*Telefon patlatan virüsler ortaya çıkardı.
*Başkalarınında telefonunun patladığını duyardım.
*Telefon zaten belirli bir sıcaklık aşımına uğradığında kendini otomatik olarak kapatıyor yani CPU sıcaklığından dolayı patlaması için sensörlerde sıkıntı olmalı.
*Pilin patlaması CPU'nun patlamasından daha mantıklı geliyor.
Sizin fikirleriniz neler?
"Bir android telefonu patlamanın mümkünatsızlığı" kısmını yani sorduğum soruyu biraz açayım isterseniz; android telefonların patlamayacağına karşı beni emin kılan kriterler:
*Androidleri patlatmak mümkün olsaydı, telefonunda herşeyi deneyen biri olarak telefonumu yüz kere patlatmıştım.
*Telefon patlatan virüsler ortaya çıkardı.
*Başkalarınında telefonunun patladığını duyardım.
*Telefon zaten belirli bir sıcaklık aşımına uğradığında kendini otomatik olarak kapatıyor yani CPU sıcaklığından dolayı patlaması için sensörlerde sıkıntı olmalı.
*Pilin patlaması CPU'nun patlamasından daha mantıklı geliyor.
Sizin fikirleriniz neler?

ben hiç duymadım ama