Android telefonu yazılımsal müdehale ile patlatmak/yakmak mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Android telefonu yazılımsal müdehale ile patlatmak/yakmak mümkün mü?
Soru saçma farkındayım (ayrıca konuyu nereye açacağımıda kestiremedim, sıkıntı olursa taşınabilir), cümlenin başındada dediğim gibi soru saçma farkındayım; ama sormamında bir sebebi var. Bir arkadaş bana android için uygulamar yazdığını söyledi, ne kadar istesemde bana uygulamarını vermedi yada vermenin gereksiz olacağını vurguladı. Hatta bir ara konuşurken yazdığı kodlardan birinde yaptığı ufak bir değer yanlışlığından dolayı android telefonun CPU sıcaklığının 95 dereceye yükseldiğini vede patladığını yazdı, hatta bu olaydan sonra çalışma masasını değiştirmiş vede duvarını boyamış. Yazdığı programları bana vermemesi, yazdığı uygulamaları büyük şirketlere vererek 10-12 bin lira kazandığını iddia etmesi, yakın bir zamanda visual studio hakkında benden 'basit' bilgiler alması vede bir android telefonu patlamanın mümkünatsızlığı benim kafamı karıştırdı ve bunlar onun gerçekten program yazıp yazmadığını sorgulamama yol açtı.

"Bir android telefonu patlamanın mümkünatsızlığı" kısmını yani sorduğum soruyu biraz açayım isterseniz; android telefonların patlamayacağına karşı beni emin kılan kriterler:
*Androidleri patlatmak mümkün olsaydı, telefonunda herşeyi deneyen biri olarak telefonumu yüz kere patlatmıştım.
*Telefon patlatan virüsler ortaya çıkardı.
*Başkalarınında telefonunun patladığını duyardım.
*Telefon zaten belirli bir sıcaklık aşımına uğradığında kendini otomatik olarak kapatıyor yani CPU sıcaklığından dolayı patlaması için sensörlerde sıkıntı olmalı.
*Pilin patlaması CPU'nun patlamasından daha mantıklı geliyor.

Sizin fikirleriniz neler?

Krofessional

rootlu telefonlara voltaj ayarlarıyla oynanırsa bi kaç dakika içinde belki olabilir

-Emre

-Emre

Üye
cpunun 95 dereceyi görmesi imkansız. O dereceyi görene kadar 100 kere reset atarak sıcaklığı düşürür telefon. Hatta kapanır ve açılmaz. Root yetkisi olmadan da cpunun bu kadar etkin kullanılabileceğini sanmıyorum.

- - - Eklendi - - -

sanırım öyle bişey olsa en başta benimki patlardi :ehe

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
cpunun 95 dereceyi görmesi imkansız. O dereceyi görene kadar 100 kere reset atarak sıcaklığı düşürür telefon. Hatta kapanır ve açılmaz. Root yetkisi olmadan da cpunun bu kadar etkin kullanılabileceğini sanmıyorum.

- - - Eklendi - - -

sanırım öyle bişey olsa en başta benimki patlardi :ehe

aynen :ehe eğer dediği gibiyse telefon rootludur mutlaka

- - - Eklendi - - -

rootlu telefonlara voltaj ayarlarıyla oynanırsa bi kaç dakika içinde belki olabilir

voltaj :hmmm ben hiç duymadım ama :hmmm

-Emre

-Emre

Üye
voltaj ayarlarıyla da oynansa telefon buna izin vermez sonuçta sürekli kullanılan bir şey şirketlerin buna dikkat ettiğine eminim

• Beğen
Tepkiler: abandonware
hizan

hizan

Üye
telefon patlaması diye bir şey olmaz sadece telefon uyku moduna geçer ( dead olur ) başka hiç bir şey olmaz uyku modune geçen telefon düzgün bir yazılım yada orjinal yazılım ile parlar ( açılır ) arkadaşın meydanı boş bulmuş sallamış yok öyle bir şey.

• Beğen
Tepkiler: abandonware
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
voltaj ayarlarıyla da oynansa telefon buna izin vermez sonuçta sürekli kullanılan bir şey şirketlerin buna dikkat ettiğine eminim

mutlaka, google android'i geliştirirken bunun bir önlemini almış olmalı :hmmm

- - - Eklendi - - -

telefon patlaması diye bir şey olmaz sadece telefon uyku moduna geçer ( dead olur ) başka hiç bir şey olmaz uyku modune geçen telefon düzgün bir yazılım yada orjinal yazılım ile parlar ( açılır ) arkadaşın meydanı boş bulmuş sallamış yok öyle bir şey.

şahsen bende yaklaşık aynı fikirdeyim

emre2574

emre2574

Üye
bence arkadasın senı kandırmıs uygulamayı neden göstermedi acaba :hmmm

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
bence arkadasın senı kandırmıs uygulamayı neden göstermedi acaba :hmmm

bana uygulamalarını gönder dedim, şirketlerle çalışıyorum antlaşmalıyım gönderemem dedi; o zaman bana yaptığın deneme upgulamaları gönder dedim, onlar çok saçma sapan dedi :hmmm

bllhlskr

bllhlskr

Üye
bence patlayabilir çok ısınırsa bence pil patlar

hizan

hizan

Üye
bana uygulamalarını gönder dedim, şirketlerle çalışıyorum antlaşmalıyım gönderemem dedi; o zaman bana yaptığın deneme upgulamaları gönder dedim, onlar çok saçma sapan dedi :hmmm

arkadaşın epey sallamış.

yazılımda değişiklik yapabilir ancak ve büyük şirketler dediğ hangi şirket ondan yazılım alacak senin aklın eriyormu buna.

tapatalk

tapatalk

Üye
root yaparsan bişeyi değiştiremezsin. senin kernelin buna izin vermez.

ali.clay

ali.clay

Üye
sıcaklık 95 demeseydi inandırma payı olabilirdi :)
ben o kadar zamandır kullanıyorum. telefon root lu 1.8 voltajda son parlaklıkta oyun oynadım. yarım saat filan sıcaklık 40 ı hiç geçmedi. geçmesininde mümkün olacağını sanmıyorum

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
yazılımda değişiklik yapabilir ancak ve büyük şirketler dediğ hangi şirket ondan yazılım alacak senin aklın eriyormu buna.
aklım eriyor fakat, kendisini hiç görmedim; bu forumdan bir arkadaş.. şirket için geliştirmeyeceğini bende tahmin edebiliyorum ama dediğim gibi kendisini sadece forumdan tanıyorum vede whatsappdan görüştük biraz, nick'ini vermeyeyim (özelden verebilirim) sende tanıyorsundur muhtemelen.. ama tübitak yarışmalarına falan katılıp belirli bir ilgi görmüş olabilir diyede düşünüyorum ama bana anlattıklarının hangi yanından bakarsam bakayım bahsettikleri banada palavra gibi geliyor..

eren2934

eren2934

Üye
mümkün değil aklınca sizi kandırmış.Telefonlar aşırı ısınmada kendini kapatır.Hem root olmadan cpu frekanslarına müdahale edilebilseydi cpu Master programları bu özelliği kullanırdı.Bu ülkede kandıralacak insan çok ama sağlam taşa çarpmış :)

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
mümkün değil aklınca sizi kandırmış.Telefonlar aşırı ısınmada kendini kapatır.Hem root olmadan cpu frekanslarına müdahale edilebilseydi cpu Master programları bu özelliği kullanırdı.Bu ülkede kandıralacak insan çok ama sağlam taşa çarpmış :)
Kandığımı söyleyemem, bende yorumarla aynı fikirdeyim ama o arkadaştan böyle bir palavra beklemiyordum açıkçası, konuyuda bunun için açtım. Bide forumdan bir arkadaş, kendisiyle sadece mesajlaştım; gerçekte şakacımıdır bilmiyorum maalesef..

volpan

volpan

Üye
telefonda patlama olayı yalnızca bataryadan kaynaklanır okadar bataryayı ısıtacak bir durum soz konusu olamaz işlemci patlamaz arkadaşın sallamış resmen

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Ben vdf 945 ile şarjda oyun oynarken en fazla 56 dereceyi görüyodum sorun olmuyodu ama patlaması şaşırtıcı

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
Ben vdf 945 ile şarjda oyun oynarken en fazla 56 dereceyi görüyodum sorun olmuyodu ama patlaması şaşırtıcı
banada palavra gibi geldi
telefonda patlama olayı yalnızca bataryadan kaynaklanır okadar bataryayı ısıtacak bir durum soz konusu olamaz işlemci patlamaz arkadaşın sallamış resmen
bende aynı fikirdeyim ama hesaba katmadığım bir durum olabilirmi diye düşündüm.. yokmuş :D

• Beğen
Tepkiler: Ccihat67
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...