Lumia 620 / Kamera

Sponsorlu Bağlantılar

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 620 / Kamera
Arkadaşlar telefonumun kamerasından hiç verim alamıyorum , açıklayayım .. Şimdi bi manzara olsun , bi nesne bi profil fotografı olsun kamera tusuyla fotograf çekerken

1.

bi fotograf çekmesi 20 sn suruyor ( odaklaması , kaydetmesi , kaydettikten sonrası telefonun kendini hazırlaması ) sizde de bu kadar uzun suruyor mu bu olay

2. Bu sorumda odaklamayla ilgili , cogu zaman bi fotograf çekerken telefon oyle bi odaklama yapıyo ki çok guzel super diyorum herşeyi yazıları cok net aldı diyorum ama 2 3 sn sonrası gene husran hic bişeyi belli olmayan en kotu odaklandıgı zaman kaydediyor goruntuyü , bu yazılımsal bi sorun mu yoksa ben de mi ? ne yapmam lazım daha ıyi fotograf çekmem için

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar telefonumun kamerasından hiç verim alamıyorum , açıklayayım .. Şimdi bi manzara olsun , bi nesne bi profil fotografı olsun kamera tusuyla fotograf çekerken

1.

bi fotograf çekmesi 20 sn suruyor ( odaklaması , kaydetmesi , kaydettikten sonrası telefonun kendini hazırlaması ) sizde de bu kadar uzun suruyor mu bu olay

2. Bu sorumda odaklamayla ilgili , cogu zaman bi fotograf çekerken telefon oyle bi odaklama yapıyo ki çok guzel super diyorum herşeyi yazıları cok net aldı diyorum ama 2 3 sn sonrası gene husran hic bişeyi belli olmayan en kotu odaklandıgı zaman kaydediyor goruntuyü , bu yazılımsal bi sorun mu yoksa ben de mi ? ne yapmam lazım daha ıyi fotograf çekmem için

Benzer durumlar diğer telefonlarda da olabiliyor kardeşim.

Ancak fotoğraf çekmenin o kadar uzun sürmemesi gerekir.
Ayarların otomatikte olup olmadığını kontrol et.
Bir de otomatikte bile olsa bazen "loş" ortamdan kaynaklı yavaşlıklar olabilir.

Genellikle gece çekimlerinde normalden biraz daha uzun sürebilir ancak o kadar da uzun olmaması lazım.

Odaklanma konusuna gelince.
Çok yakın (10-15 cm'den yakın) çekimlerde bazen odaklanmış gibi gösterdiği halde bulanık çekme söz konusu olabilir.
Bu durumda fotoğraf ayarını otomatikten "yakın çekime" alman durumu biraz daha düzeltecektir.
Normal mesafelerde -titreme durumları hariç- herhangi bir odaklanma sorunu olmaz genellikle.

serecans

serecans

Üye
kameray ılk açtığımda fotoğraf çekmesi bende de biraz uzun sürüyor 6-7saniye gibi 2.fotoğrafta hemen çekiyor ben hafıza kartı dan şüpeleniyorum ama odaklamada hiç bir problem yaşamadım

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
20 sn bana da çok fazla gibi geldi :hmmm

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınız için teşekkürler

uzun surmesi konusunda benim tezim ; --telefonu ilk aldıgımda bi sorun yoktu hemen goruntu kaydedilirdi --ama hersey kopyalama sorunu çıktıgından beri başladı , telefona ne yuklersem ne fotograf çekersem anında 7 - 8 kopya çıkarıyor telefon , galeride , muzik çalarda dolaşmak haliyle sadece çile halini alıyor , fotograf çekiminde de aynı sorun oldugundan çektıgim fotograf galeriye bi suru kopyalanmış haliyle kaydediliyor , belki surenin uzama sebebi ondandır

en başlarda bu kopyalama olayı cok canımı sıkıyordu ama artık alıstım , microsoft sanki benim uzerimde bir kullanıcı bu hataya ne kadar dayanabilir deneyi yapıyor bence , defalarca hafıza kartınıda telefonuda sıfırladım kurtulamadım

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Cevaplarınız için teşekkürler

uzun surmesi konusunda benim tezim ; --telefonu ilk aldıgımda bi sorun yoktu hemen goruntu kaydedilirdi --ama hersey kopyalama sorunu çıktıgından beri başladı , telefona ne yuklersem ne fotograf çekersem anında 7 - 8 kopya çıkarıyor telefon , galeride , muzik çalarda dolaşmak haliyle sadece çile halini alıyor , fotograf çekiminde de aynı sorun oldugundan çektıgim fotograf galeriye bi suru kopyalanmış haliyle kaydediliyor , belki surenin uzama sebebi ondandır

en başlarda bu kopyalama olayı cok canımı sıkıyordu ama artık alıstım , microsoft sanki benim uzerimde bir kullanıcı bu hataya ne kadar dayanabilir deneyi yapıyor bence , defalarca hafıza kartınıda telefonuda sıfırladım kurtulamadım

Sıfırladığın halde yine yapıyorsa, güncellemeyi bekle bakalım :hmmm
Belki düzelir.

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Odaklanma olayını bi çozemedin 2 saatten beri yakın çekim moduna alarakta dahil elli küsür fotograf çektim bi turlu olmadı , cekim esnasında oyle guzel odaklandıgı bi saniye oluyo ki , o saniye yi bi turlu kaydetmiyor

bak ben bunu yapabilirim ama sana inat yapmıcam kaydetmicem o kaliteli fotografı diye inatlaşıyo bana viral mesaj veriyo seni bi ust modellerimize alalım diye , gosteriyo ama vermiyo anlayacagınız

skynet

Üye
Hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım umarım tez zamanda sorun hallolur :bilmm

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Odaklanma olayını bi çozemedin 2 saatten beri yakın çekim moduna alarakta dahil elli küsür fotograf çektim bi turlu olmadı , cekim esnasında oyle guzel odaklandıgı bi saniye oluyo ki , o saniye yi bi turlu kaydetmiyor

bak ben bunu yapabilirim ama sana inat yapmıcam kaydetmicem o kaliteli fotografı diye inatlaşıyo bana viral mesaj veriyo seni bi ust modellerimize alalım diye , gosteriyo ama vermiyo anlayacagınız

Çok yakından çekmeye çalışınca hepsi öyle yapıyor. Netlemiş gibi yapar ama bulanık çeker.

Sırayla 10-20-30 cm mesafelerden çekim yap. 10 cm'de çoğunu bulanık çekecektir...

serecans

serecans

Üye
clever camera uygulaması ile otofokus ayarını manual yap ve tamamen yakın çekime al bir de öyle çek bakalım sonuç,ne olacak

papakudioflu

papakudioflu

Admin
15cm'den yakin pozisyonlarda makro mod duzenli calişmaz. Onun dışında benim lumia620 inceleme konumda lumia620 ile cekilmiş makro mod resimler vardı gayet de başarili ve hızlı cekiyor.

akrep charlie

Üye
clever ı indirip kurdum, deneme sürümünü,resimler gerçekten çok güzel ama iş kaydet dendimi olmuyor,satın al diyor,bunun nasıl yapıldığını bilsem satın alacağım.

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
İlgilenen ve yardım eden herkese teşekkürler , kimsede markette ' Refocus ' diye bi uygulama varmış demedi , tam derdime çareymiş , çekim yaptıktan sonra odaklama tekrardan yapılabiliyor uygulamayla , yazıların filan fotoğrafını çekip kaydeden varsa tam onlara gore

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
İlgilenen ve yardım eden herkese teşekkürler , kimsede markette ' Refocus ' diye bi uygulama varmış demedi , tam derdime çareymiş , çekim yaptıktan sonra odaklama tekrardan yapılabiliyor uygulamayla , yazıların filan fotoğrafını çekip kaydeden varsa tam onlara gore

Refocus'u çok uzun zaman önce çıktığında indirip denemiştim.
İlk kullananlardan biriyim.
Öyle her fotoğrafta etkili olabilen bir uygulama değil ama idare eder.
İşini göreceğini bilseydim onu önerirdim. :oke:

serecans

serecans

Üye
o tarz kaliteli uygulama öneriniz var mı ?

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yukarıdaki mesajlarımda bahsettiğim kopyalama sorunu ile ilgili bir sorum daha olacak ; şimdi 10 tane fotoğraf kopyası var diyelim ben bunların birisini sildiğimde 10 kopya fotoğrafta silinmiş oluyor , 10 kopya fotoğrafın hepsini aynı anda işaretliyerek sildiğimde ise 9 öğe silinemedi diye bir uyarı alıyorum ; benim diğer klasörü şuanda 3.8 gb , acaba kopya fotoğraflar telefonun diğer klasorunun şişmesinde rol oynuyorlarmıdır , kopya fotoğrafları toplu olarak silmeye çalıştığımda telefonun verdiği silinemedi uyarısı hakkında da Bi sorum olacak bu silinemeyen kopya fotoğraflarının akıbeti nedir , ne olur , bir daha ulaşılamayacak şekilde diğer klasörüne mi yollanır o silinemeyen dosyalar ?

okuduğunuz için teşekkürler...

akrep charlie

Üye
Yakından o kadar net çekebilen sadece clever var galiba?oda ücetli.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar yukarıdaki mesajlarımda bahsettiğim kopyalama sorunu ile ilgili bir sorum daha olacak ; şimdi 10 tane fotoğraf kopyası var diyelim ben bunların birisini sildiğimde 10 kopya fotoğrafta silinmiş oluyor , 10 kopya fotoğrafın hepsini aynı anda işaretliyerek sildiğimde ise 9 öğe silinemedi diye bir uyarı alıyorum ; benim diğer klasörü şuanda 3.8 gb , acaba kopya fotoğraflar telefonun diğer klasorunun şişmesinde rol oynuyorlarmıdır , kopya fotoğrafları toplu olarak silmeye çalıştığımda telefonun verdiği silinemedi uyarısı hakkında da Bi sorum olacak bu silinemeyen kopya fotoğraflarının akıbeti nedir , ne olur , bir daha ulaşılamayacak şekilde diğer klasörüne mi yollanır o silinemeyen dosyalar ?

okuduğunuz için teşekkürler...

http://www.maxicep.com/windows-phon...en-resim-video-ve-muzikler-cozumu-782100.html

:hmmm

sympatico

Üye
    Konu Sahibi
forumdaki tüm konuları okudum
format attıktan sonra telefona , hafıza kartı takmadan da denedim , gene aynı gene aynı , atıyorum formatı sonra fotoğraf çekiyorum gene çifter çifter , belki hafıza kartındandır diye telefona takılı Bi hafıza kartı olmadan denedim formattan sonra duzelicek mi diye , olmadı

serecans

serecans

Üye
mecbur gdr2 yi bekle bakalım inşallah orda düzelir