Nokia, neden Android’i tercih etmedi?

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Cep telefonu üretiminin en iddialı isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Finlandiya merkezli Nokia firması, geçtiğimiz sene Microsoft ile ortaklığa giderek akıllı cep telefonlarında Windows Phone platformunu kullanma kararı almıştı.

Firma yatırımcıları ve pek çok otorite Nokia’nın Android’i tercih dışı bırakması nedeniyle eleştiri oklarını firmaya yönetirken, Stephen Elop’ta sonunda konu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

Stephen Elop gerçekleştirdiği röportajda Android işletim sistemine destek verdikleri taktirde tek bir donanım üreticisi muhtemel hakimiyetinden dolayı rahatsız olduklarını ve bu sebeple Microsoft’a yöneldiklerini belirtti.

Windows Phone’un tek lokomotif üreticisi konumunda olan ekip, bu platformda büyük başarılar yakalayacağını ve ilerleyen dönemde birçok kişinin bu platforma yöneleceğini düşünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Tesekkurler hep merak etmisimdir, ben kendi isletim sistemleri oldugu icin secmiyorlar diyr dusunmustum

Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Mantıklı ama bir o kadar da riskli bir karar. Hayırlısı be gülüm:pro: ​deyip geçelim

partyhard

Üye
tabi microsoft sadece qualcommu desteklediği için tek bi donanım üreticisine bağlı değiller.

• Beğen
Tepkiler: Dede
papakudioflu

papakudioflu

Admin
tabi microsoft sadece qualcommu desteklediği için tek bi donanım üreticisine bağlı değiller.

bu yıl sonundan itibaren tegr4 de donanım listesine giriyor. Hatta Tegra4'lü prototipler de testlerde görüldü.

Secret26

Secret26

Üye
bu firmaları iyi bilirsiniz. var ki bir şey android seçmiyorlar yoksa adam nokiaya bak androide geçti diye lafları mı sevmez yoksa bol para kazanmayı mı :) neden adam onlarca milyon dolarlık zarara girip böyle düşüşe girsin yoksa belli ki bir şey var androide geçemiyor

Anil-D

Anil-D

Üye
nokia bu lumiayla parayı kırdı kırdı

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
İyi ki geçmemiş böylesi daha iyi.

ConnorKenway

ConnorKenway

Üye
bence bundan sonraki ceo androide gecer

partyhard

Üye

bu yıl sonundan itibaren tegr4 de donanım listesine giriyor. Hatta Tegra4'lü prototipler de testlerde görüldü.

Fark etmez abi neden bu olamaz bence çünkü android de maxicep octa diye chipset yapsak yine calisir. Linux kernelini kullandigi için bütün donanimlari tanir x86 versiyonu bile var

papakudioflu

papakudioflu

Admin
Fark etmez abi neden bu olamaz bence çünkü android de maxicep octa diye chipset yapsak yine calisir. Linux kernelini kullandigi için bütün donanimlari tanir x86 versiyonu bile var

"maxicep octa" iyi fikir bunu duşunelim:hmmm

Nedense ben yıllardır Androidin linux oldugunu kabullenemedim. Sanki linux benzeri java gibi geliyor bana ki oyle zaten. Gercek linux meego benim icin ve linux cekirdeginin de hakkini da veriyor.

• Beğen
Tepkiler: Dede

partyhard

Üye

"maxicep octa" iyi fikir bunu duşunelim:hmmm

Nedense ben yıllardır Androidin linux oldugunu kabullenemedim. Sanki linux benzeri java gibi geliyor bana ki oyle zaten. Gercek linux meego benim icin ve linux cekirdeginin de hakkini da veriyor.
googleın uygulama altyapısını oluşturmak için kullandığı bişey java. android linux çekirdeğinden çalışan bi sistem gayet verimlidir saf android şişme yapan tw ve sense androidle alakası olmayan sürümler zaten

fk555897

fk555897

Üye
İyi bir tercih yaptılar.

smh60

smh60

Üye
Millet herşeyi android zannediyor. Birisi telefon alsa hemen Android mi ? :D

Baskentliia

Baskentliia

Üye
nokia hata yapıyor