Nokia, Windows Phone'dan Vazgeçmeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tapatalk

tapatalk

Üye
    Konu Sahibi
Samsungun applein bütçesiyle nokianin bütçesi ayni değil

• Beğen
Tepkiler: nokia_belle

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Samsungun applein bütçesiyle nokianin bütçesi ayni değil
Fin. fabrikası sallantıda haberlerini çok gördüğümüz yada samsung'un apple'a dava açıp kaybetmesi veya apple'ın samsung'a dava açıp parasına para katması.
İşin birde şu yanı var,geleceğe yatırım yapmazlarsa geri dönüşü olmayan yola gidiyor firmalar

tapatalk

tapatalk

Üye
    Konu Sahibi
Fin. fabrikası sallantıda haberlerini çok gördüğümüz yada samsung'un apple'a dava açıp kaybetmesi veya apple'ın samsung'a dava açıp parasına para katması.
İşin birde şu yanı var,geleceğe yatırım yapmazlarsa geri dönüşü olmayan yola gidiyor firmalar

Welcome to tizen :D

asdas6

Üye
Analiste göre, Windows Phone ile geri dönüş yapmaya çalışan Nokia yanlış yolda ilerliyor. Peki, Nokia ne yapmalı? Ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Symbian işletim sistemi ile yıllarca piyasanın lideri olan Nokia, iOS veAndroid platformlarının bir anda gerisinde kalmış ve tahtını kaybetmişti. Nokia artık dibe vuruyor diye konuşulmaya başladığı zaman firmaWindows Phone ile hayat bulmuştu.Windows Phone 8 ve Lumia serileri ile eski günlerine geri dönmeye çalışan Nokia, Windows Phone'un marketindeki yetersiz uygulama sayısı yüzünden maalesef ki hızlı bir geri dönüş yapamadı.
Nokia'nın hali hazırda gelişmiş olan Android'i tercih etmemesi birçok kişi tarafından eleştirilmişti. Son olarak Bernstein Research adlı analiz firmasından Pierre Ferragu, en kısa sürede Nokia'nın Android'li bir telefon üretmesinin gerektiğini aksi takdirde o eski günlerine geri dönemeyeceğini belirtti.Bizce de Nokia'nın, Windows Phone'nun marketindeki uygulama yetersizliğinden dolayı kullanıcıların tercih etmediği marka haline gelmedenAndroid'e yönelmesi doğru bir tercih olacaktır.

tam bir velet incelemesi. adamlar o kadar plan yapmış, rekabet marketi oluşturmaya çalışıyorlar. iyi türkiye'den bir dangalak istedi diye herşeyi bırakıp android'e geçsinler akusdhaıodad

tapatalk

tapatalk

Üye
    Konu Sahibi
tam bir velet incelemesi. adamlar o kadar plan yapmış, rekabet marketi oluşturmaya çalışıyorlar. iyi türkiye'den bir dangalak istedi diye herşeyi bırakıp android'e geçsinler akusdhaıodad

Türkçeleştirilmiş bir haber bu sadece niye ezdin ki Türkleri bu kadar

pRime.

pRime.

Üye
ya cidden kim haber diye yayınlıyor bu saçmalıkları ya?
yok uygulama sayısı az diye satılmıyormuş yok bilmem ne.
1. Nokia symbian ile hiçbir zaman dibe vurmadı. En azından bu şekilde değil. Elop ne zaman yanan platform dedi o zaman symbian düşüşe geçti. Bu da zaten forumlarda paralı fanboyların karalamaları ve yine bu tarz karalama haberlerinin ortaya çıkış tarihleri olan 2010 sonu ile 2011 başlarına denk gelmektedir. Ayrıca orjinal planda symbian geliştirilmek yerine bırakılıp taze donanımlarla meego geliştirilecelti yani belki 2011 başı gibi n9 ve türevlerini görecektik.
2. Nokia'nın şu anda satmamasının tek ama tek sebebi windows phone'un yeterli ilgiyi görmemesidir bunun da uygulama azlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Gerekli uygulamalar her sistemde olduğu gibi wp'da da var.

caglar b

caglar b

Üye
1. Nokia symbian ile hiçbir zaman dibe vurmadı. En azından bu şekilde değil. Elop ne zaman yanan platform dedi o zaman symbian düşüşe geçti. Bu da zaten forumlarda paralı fanboyların karalamaları ve yine bu tarz karalama haberlerinin ortaya çıkış tarihleri olan 2010 sonu ile 2011 başlarına denk gelmektedir. Ayrıca orjinal planda symbian geliştirilmek yerine bırakılıp taze donanımlarla meego geliştirilecelti yani belki 2011 başı gibi n9 ve türevlerini görecektik.
2. Nokia'nın şu anda satmamasının tek ama tek sebebi windows phone'un yeterli ilgiyi görmemesidir bunun da uygulama azlığıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Gerekli uygulamalar her sistemde olduğu gibi wp'da da var.

uygulama azlıgıyla uzaktan yakından ilgisi yok :hmmm

avcitalip

avcitalip

Üye
ben androidi ilk aldığımda tam 16 gb küçük küçük uygulama yükledim hiç oyun yüklemeden şuanda 60 tane sağlam uygulama var. 6 tane de oyun

ben daha da yüklemiştim s3'ün menüsü 8 sayfa olmuştu düşün yani :ehe

inanılır gibi değil ama kullandığım yaklaşık 160 tane uygulama varmış telefonun kendi uygulamaları ve benim yüklediğim uygulamalar v.s

20 X 8 = 160 ama 8.sayfaya yeni geçmiştim ve ilk sırası bile tam dolmamıştı onu çıkarırsak 142 tane falan :evet: ve bunların hepsi işe yarayan programlar :) Ah keşke telefonu satmadan ss lerini alsaydım :)

- - - Eklendi - - -

Al benden de o kadar Windows 8 berbat bir sistem ucuz tabletletdeki çakma portlanmış işletim sistemleri gibi olmuş bana göre.Win 7 görsellik konusunda en iyisi bence ve uyumluluk konusunda da xp.WP 7 telefon çıksa biraz özgürlük ve uygulama sunsa çok güzel olabilir.Ama çözüm Android nokia için.Nexus 6yı nokiadan bekliyoruz 41 MP kamera + Snapdragon 1000 ve Adreno 340 felan :D

snapdragon 1000 :D

ama nokia lafını yememek için wp yi bırakmaz gibime geliyor ve wp 2-3 yıl içinde gelişmez ise bu onların sağlam sonu olacak :evet:

- - - Eklendi - - -

tam bir velet incelemesi. adamlar o kadar plan yapmış, rekabet marketi oluşturmaya çalışıyorlar. iyi Türkiye'den bir dangalak istedi diye herşeyi bırakıp android'e geçsinler akusdhaıodad

Pierre Ferragu Türk mi ? WT*?

- - - Eklendi - - -

MeeGo geliştirilseydi kimse onun eline su dökemezdi ama gittiler WP'ye geçtiler.Nokia'nın satamamasının gerçek sebebi dediğin gibi WP dir ama gerçekten market bir ios veya android gibi dolu değil ve Türkiye'de genel anlamda ios ve android cihazlardan pahalılar bu yüzden fazla satamıyorlar alan alıyor eğer telefonu çok kullanıyorsa sıkılıyor eğer alo demek için veya multimedia özellikleri v.s için alan varsa sıkılmıyor madem wp'de çok uygulama var yok diyenler sadece söylenti niye nokia veya microsoft wp de uygulama sorunu kalmadı demiyor ? tamam 1-2 bilemedim 3 yıl sonra tam olarak otursa bile yinede almayacağım bir platformdur WP çünkü Metro arayüzü var :ban:

messevim

messevim

Üye
wp ye biraz zaman tanıyın. kendini toparlayacaktır !

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Tüm yorumları okudum ve buradaki wp8 e saçma sistem diyenlerin hepsi oyun meraklısı olduğu için. Sadece oyun... Oyun olmadığı için kötülüyorlar. Android deki oyunlar burada da olsa görün nasıl sevecekler. Arkadaşın 4 çekirdekli s3 u vardı ve bana bir resim gösterecekti aldım elime s3 u baktım resme bana diğerine geç dedi. Elimi tutup bir kaydırdım ve ben böyle kasma görmedim sanki 1 çekirdek 200 mhz işlemci kullanılmış gibiydi sonra verdim telefonunu al dedim boş ver.. :D Şimdi bana onun telefonunda sorun var diyeceksiniz sadece hill climp Racing var başka oyun yok :D sordum,hafızada dolu değildi arka plan gorevleride kapalı olmasına dahil. Benim lumia 920 hafızası Full dolu olmasına rağmen arka planda bütün uygulamaları açık tuttum ama bir tık bile kasmadı. Sz wp yi kotuleyeceksiniz ama boşa kotuleyeceksiniz. Android in 8 çekirdekli telefonunu wp 2 çekirdekle yapıyor. ( Media martka s4 u ellediğimde bile kasıyordu. Bir sorun yuzundenmiydi,bilmem.)

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Da®kness
achambo

achambo

Üye
Tüm yorumları okudum ve buradaki wp8 e saçma sistem diyenlerin hepsi oyun meraklısı olduğu için. Sadece oyun... Oyun olmadığı için kötülüyorlar. Android deki oyunlar burada da olsa görün nasıl sevecekler. Arkadaşın 4 çekirdekli s3 u vardı ve bana bir resim gösterecekti aldım elime s3 u baktım resme bana diğerine geç dedi. Elimi tutup bir kaydırdım ve ben böyle kasma görmedim sanki 1 çekirdek 200 mhz işlemci kullanılmış gibiydi sonra verdim telefonunu al dedim boş ver.. :D Şimdi bana onun telefonunda sorun var diyeceksiniz sadece hill climp Racing var başka oyun yok :D sordum,hafızada dolu değildi arka plan gorevleride kapalı olmasına dahil. Benim lumia 920 hafızası dolu olmasına rağmen arka planda bütün uygulamaları açık tuttum ama bir tık bile kasmadı. Sz wp yi kotuleyeceksiniz ama boşa kotuleyeceksiniz. Android in 8 çekirdekli telefonunu wp 2 çekirdekle yapıyor. ( Media martka s4 u ellediğimde bile kasıyordu. Bir sorun yuzundenmiydi,bilmem.)

babamda s2 var tasarrufta olmasına rağmen kasmıyo kaç kere de denedim kasmadı

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Tüm yorumları okudum ve buradaki wp8 e saçma sistem diyenlerin hepsi oyun meraklısı olduğu için. Sadece oyun... Oyun olmadığı için kötülüyorlar. Android deki oyunlar burada da olsa görün nasıl sevecekler. Arkadaşın 4 çekirdekli s3 u vardı ve bana bir resim gösterecekti aldım elime s3 u baktım resme bana diğerine geç dedi. Elimi tutup bir kaydırdım ve ben böyle kasma görmedim sanki 1 çekirdek 200 mhz işlemci kullanılmış gibiydi sonra verdim telefonunu al dedim boş ver.. :D Şimdi bana onun telefonunda sorun var diyeceksiniz sadece hill climp Racing var başka oyun yok :D sordum,hafızada dolu değildi arka plan gorevleride kapalı olmasına dahil. Benim lumia 920 hafızası dolu olmasına rağmen arka planda bütün uygulamaları açık tuttum ama bir tık bile kasmadı. Sz wp yi kotuleyeceksiniz ama boşa kotuleyeceksiniz. Android in 8 çekirdekli telefonunu wp 2 çekirdekle yapıyor. ( Media martka s4 u ellediğimde bile kasıyordu. Bir sorun yuzundenmiydi,bilmem.)

babamda s2 var tasarrufta olmasına rağmen kasmıyo kaç kere de denedim kasmadı

s2 abimde de var doğrusu kasmıyor iyi telefon. S3 te kasan oyun s2 de kasmıyor bunu gözümle görmüştüm

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Nokia Android'e asla geçmez. Eğer ki Windows'tan vazgeçerse hem symbian hem de megoo'yu devam ettirmesi çok iyi olur. Symbian şu an için çok yetersiz bir sistem olmasına rağmen 603 bile 600 liralık androidlere kolayca kafa tutuyor. Bir de 1.5 GHz 4 çekirdekli snapdragon 600 işlemcili symbian telefonların olduğunu düşünsenize. Hem kişiselleştirilebilirliği çok olur hem de stabilite konusunda en ön safa çıkar. Ki multitasking'i de buna büyük katkı sağlıyor. Megoo'yu da geçtim Nokia şimdi Windows Phone yerine Symbian bile üretseydi ona devam ettirseydi şu anki yerinden daha yüksek konumda olurdu. Ama iş android'e gelince durun orda. Nokia asla Android'e geçmez ki bu Nokia için bir yenilgi kabullenmesi gibi olur.

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
caglar b

caglar b

Üye
Nokia Android'e asla geçmez. Eğer ki Windows'tan vazgeçerse hem symbian hem de megoo'yu devam ettirmesi çok iyi olur. Symbian şu an için çok yetersiz bir sistem olmasına rağmen 603 bile 600 liralık androidlere kolayca kafa tutuyor. Bir de 1.5 GHz 4 çekirdekli snapdragon 600 işlemcili symbian telefonların olduğunu düşünsenize. Hem kişiselleştirilebilirliği çok olur hem de stabilite konusunda en ön safa çıkar. Ki multitasking'i de buna büyük katkı sağlıyor. Megoo'yu da geçtim Nokia şimdi Windows Phone yerine Symbian bile üretseydi ona devam ettirseydi şu anki yerinden daha yüksek konumda olurdu. Ama iş android'e gelince durun orda. Nokia asla Android'e geçmez ki bu Nokia için bir yenilgi kabullenmesi gibi olur.

ticarette amacınız kar etmekse, ayakta kalmaksa gurur yapılmaz . Koskoca nokia angara bebesi gibi davranıyo :emoamca:

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
ticarette amacınız kar etmekse, ayakta kalmaksa gurur yapılmaz . Koskoca nokia angara bebesi gibi davranıyo :emoamca:

yav sen kalkmış gül gibi iki tane işletim sistemi yapmışsın sonra kalkıp en ucuz çin markalarının bile kullandığı androide geç. Olur mu öyle? Olmaz. Gerçi windows phone'a geçerek çok iyi birşey yapmadı ama gelişimi için biraz zamana ihtiyacı var

bayon

Üye
şu android kullananların windows phone düşmanlığını anlayamıyorum hani diyecem benim telefonun sistemi daha iyi hepsini ezer gibi bi psikolojiye mi giriyor anlamış değilim. Yazık...

avcitalip

avcitalip

Üye

:allalla: S3 resim değiştirirken kasmaz o telefon %99 Fake'dir %1 virüs girmiştir 18+ şeylerden :ehe çok bilgisiz konuştuğunu biliyor musun veya farkında mısın ?

ben s3'e 8 Sayfa 145 Tane falan oyun uygulama yükledim s3'ün ram'i az bunu kabul ediyorum zaten bende şikayetçiydim hareket modunu kapattığımda bu çözüldü gerçi her neyse tek bir kasma bile yoktu telefonda + s3'te 8 çekirdekli işlemci yok 8 çekirdekli işlemci s4'te bile yok o 4+4 şeklinde çalışıyor biraz araştırma yap bence konuşmadan önce :oke:

[video=youtube;HLvNQ1p1qII]http://www.youtube.com/watch?v=HLvNQ1p1qII[/video]

S3 bundan daha fazlasınıda yapar bence şu anda piyasadaki en iyi grafiklere sahip oyunlardan birisi :evet: Bide Dead Trigger vardı al

[video=youtube;aT-aMonhXMs]http://www.youtube.com/watch?v=aT-aMonhXMs[/video]

şu anda s2 hatta ace 2 bile iş görür derecede peki WP'nin L620'si ne durumda ?

daha sonra s4 kasmaz yani bunu sen hissedemezsin kimse hissedemez çünkü s4'ün tepkime süresi o stabil ios dediğimiz sistemin amiral gemisi s4'ten bile daha düşük ! bir tek rehbere girerken kasar samsunglar oda orada bir bug var bir türlü çözmüyorlar nedense :evet:

neyse sen git WP al sonra bunda oyun yok her uygulama yok diye ağla buralarda git o kamerayla fotoğrafçılık oyna :oke:

daha sonra android diyenlerin çoğu oyun meraklısı demişsin sadece olay oyunla bitmiyor özgürleştirme v.s gerçek bir bilgisayar deneyimine en yakın işletim sistemi ve bence şu anda 1 numara...

- - - Eklendi - - -

şu android kullananların windows phone düşmanlığını anlayamıyorum hani diyecem benim telefonun sistemi daha iyi hepsini ezer gibi bi psikolojiye mi giriyor anlamış değilim. Yazık...

öyle bir anlayışa kapılınmıyor,öyle zaten :evet: birde ezen sistemlerin içinde şu anda IOS'ta var ama android bence şu anda biraz daha önde gerek fiyat gerek performans...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Lokal sitelerden alıntı konular malesef yasaktır. :locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt