Haber YURTDIŞINDAN GELEN TELEFONLARIN KAYIT EDİLMESİ[GÜNCEL]

Sponsorlu Bağlantılar

Teknosman

Üye
iphone 5 adnroid sıfır 370 TL 0543 799 52 52 Kaçırma Bu Fırsatı.!

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
merhaba bende tlf getirttim ama bir pasaport 2 yılda 1 tlf kaydedebiliyorya bu 2 yıl sürenin doldugundan tam emin değiliz bunu nasıl öğenebilirim

Kayıt ettirdiğiniz yere sorgulatabilirsiniz.

- - - Eklendi - - -

hay maşallah :zzz: Android'li iPhone'umuz hayırlı olsun...

:kop:

- - - Eklendi - - -

E devlet şifresi pasaport sahibinin mi olması zorunda yoksa başkasının e devlet şifresinden girip ayni işlemleri yaparsam geçerli olur mu problem çıkar mı? Bi de orda cep telefonu nosu istiyor numarayı yazdım mı sadece ben o numarayı mı kullanacağım?
ACELLE CEVAAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

Cep numarasıyla sizi bilgilendiriyorlar (Telefonunuzun kaydı gerçekleştirilmiştir gibi.), pasaport sahibinin olması zorunda değil, siz kayıt yaptırmak için Operatör Bayilerine gittiğinizde hemen hemen aynı işlemler yapılıyor.

- - - Eklendi - - -

:rica:

mustuner34

Üye
Merhaba

geçen sene yurtdışına gitmiştim sempozyum için..2012 yılında bir hoca benim o pasaporta iphone işletti...ama o pasaportun süresi doldu ve bende yeni pasaportumu alırken onu iptal ettirdim.....

Şimdi elimdeki 10 yıllık yeni bir pasaport .Bu pasaporta iphone işletebilirim değil mi.? Sıkıntı olmaz.?.
Sonuçta başka bir pasaport...

IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 1 ay içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekmektedir..

Bu yeni pasaportumu kullanmadım sonuçta.

Cevabınızı bekliyorum.tesekkürler

wndrby

wndrby

Üye
arkadslar bi kac sorum war... konuya hakim birisi cevaplayablirse cok makbule gececektir..şimdiden tşkler
arkadaslar yurtdışından gelme kayıtsız note2 war bende;

1- kayıtsız oldugu için güncelleme yapablir miyim? (baska bi imei attrrsam durum ne olur)
2- diyelim ki kapanma uyarısı geldi, kayıt yaptırmadım ve kapandı tlf... bi daha kesinlikle actırma ihtimali yok die duydum aslı war mıdır?
3- imei attırırsam illa imeisini aldıgm tlf 3g özelliğine sahip olmalı mı?
* bilmediğim ve bilmem gereken baska seyler warsa da ekleyebilirsinz( yasal pasaport kayıt yolunu biliyorum) .. allah razı olsun şimdiden

tecno_man

tecno_man

Üye
ucuza alcam diye 3 ayda telefon eskir be. Yeni modeli çıkar zaten Türkiye'de de fiyatlar düşer. Hem garanti filan da sıkıntı olur bence en iyisi buradan almak. 100 lira fazla olsun sıkıntısız olsun.

avcitalip

avcitalip

Üye
ucuza alcam diye 3 ayda telefon eskir be. Yeni modeli çıkar zaten Türkiye'de de fiyatlar düşer. Hem garanti filan da sıkıntı olur bence en iyisi buradan almak. 100 lira fazla olsun sıkıntısız olsun.

bak şimdi diyelim ki hTC One Alacağız(senin cihazın olduğu için diyorum)

akakçe'den en ucuz satan mağazaya bakalım :

en ucuz satan mağaza :

gördüğünüz gibi ülkemizde 3 aşağı 5 yukarı en ucuz oda %99 paralel ithalat : 1737 TL hadi düz hesap olsun kafamız karışmasın 1.740 TL diyelim

şimdi dış ülkelerden birine gidelim mesela Arabistan'daki fiyatlara bakalım :

gördüğünüz gibi 2750 Riyal yani :

küsüratları düzleyelim kayıtla beraber hadi olsun 1.530 TL ee arada 210 TL fark var + burası Arabistan'ın en ucuz mağazası falan da değil sıradan bir mağazası işte :evet:

Eğer düzgün bir mağazadan elden satın alacağım derseniz zaten fark dahada açılıyor mesela Gold'a bakalım :

1998.01 TL düz hesap 2.000 TL olsun,Arabistan'dan aldığımız hTC One 1.530 TL idi yani arada 470 TL gibi bir uçurumsal fark var bu farkı da garantiye sayarsınız mesela Allah göstermesin Ekranınız mı bozuldu bakalım hTC One'ın Ekranı ülkemizde kaç tl ki ? hTC One X'in ekranı 250-300 TL arasında değişiyor hadi bununkide 400 TL olsun yine 70 TL cebinize kalıyor :evet:

bu arada hTC One'ın siyah rengi çok hoşuma gidiyor Arabistan'dan babama istediğim telefonu aldırabilme hakkım var hTC One'ı tavsiye eder misiniz ? 1080p'de GPU'nun yetmediğini söyleyenler var ne kadar doğru ? ona göre Note III'te aldırabilirim ama hTC One'ın 2 şeyi beni etkiliyor birisi siyahının tasarımı 2.si Beats Audio'lu öndeki Boom Sound Hoparlörler :) kamerası da çok iyi ama hTC bence onu 4 MP yapmamalıydı belki yeterlidir bilemiyeceğim bir metnin falan resmini çektiğinizde ne derece okunabilir oluyor acaba ?

- - - Eklendi - - -

bu arada isteyen olursa ufak bir komisyon karşılığında Arabistan'dan babama isteğe göre cihaz getirtebilir ve kayıt ettirebilirim...

bilinmeyenkişi1

Üye
saol.

m_engineer

Üye
dostum iyi paylasım tesekkurler cidden aydınlattın bizleri... selamlar...

LimePie

LimePie

Üye
sağolasın arkadaşım yurtdışına gidicek onun işine yarıyacaktır.

AeqN0r

AeqN0r

Üye
Ben yurt dışından iphone5 getirtmek istiyorum bununla ilgili passaport kaydı için bir kaç aklıma takılan şey var

Öncelikle Kayıt yaptırırken vergisini ödedikten sonra Turkcell,avea veya vodofone gibi gsm operatörlerinden
işlem yapmamız gerekiyormuş Şimdi diyelim Turkcell'den kayıtı yaptım diğer operatörlerde yani avea veya vodofone'da da kullanabilir miyim? yoksa her biri için ayrı ayrı işlem mi yapmalıyım? Eğer yapacaksam hepsi için vergi ödemeli miyim yoksa sadece bayii parası mı?

2. olarak kayıt işleminin tamamlanması 2 3 ay sürüyormuş bü süre zarfı içerisinde kullanıma açık olur mu? yoksa işlemin tamamlanması mı lazım?

Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim acil öğrenmem lazım. Şimdiden ilginiz için teşekkürler..

avcitalip

avcitalip

Üye
Ben yurt dışından iphone5 getirtmek istiyorum bununla ilgili passaport kaydı için bir kaç aklıma takılan şey var

Öncelikle Kayıt yaptırırken vergisini ödedikten sonra Turkcell,avea veya vodofone gibi gsm operatörlerinden
işlem yapmamız gerekiyormuş Şimdi diyelim Turkcell'den kayıtı yaptım diğer operatörlerde yani avea veya vodofone'da da kullanabilir miyim? yoksa her biri için ayrı ayrı işlem mi yapmalıyım? Eğer yapacaksam hepsi için vergi ödemeli miyim yoksa sadece bayii parası mı?

2. olarak kayıt işleminin tamamlanması 2 3 ay sürüyormuş bü süre zarfı içerisinde kullanıma açık olur mu? yoksa işlemin tamamlanması mı lazım?

Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim acil öğrenmem lazım. Şimdiden ilginiz için teşekkürler..

*vergini verdikten sonra istediğin operatörden yaptırabilirsin hatta kendin de yapabilirsin ama nasıl yapıldığını bilmiyorum
*her hangi bir hattını takıp Türkiye'den almış gibi kullanabilirsin :oke:

- - - Eklendi - - -

*2-3 ay içinde tamamlanıyor ancak kayıt işleminizi yaptıktan 48 saat içinde sorunsuz cihazınızı kullanabiliyorsunuz

- - - Eklendi - - -

*2-3 ay içinde tamamlanıyor ancak kayıt işleminizi yaptıktan 48 saat içinde sorunsuz cihazınızı kullanabiliyorsunuz

AeqN0r

AeqN0r

Üye

*vergini verdikten sonra istediğin operatörden yaptırabilirsin hatta kendin de yapabilirsin ama nasıl yapıldığını bilmiyorum
*her hangi bir hattını takıp Türkiye'den almış gibi kullanabilirsin :oke:

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

İlginiz için teşekkürler gerçekten büyük yardımcı oldunuz. :))

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
Arkadaslar yurt disindan hediye olarak s4 geldi bende telefon 1ay gider o zamana kadarda pasaport bulurum mantigi ile kullandim ama 10gunde kapandi telefon... Simdi sormak istedigim konu su acaba ben ikiay sonra yada daha fazla bir surede filan pasaport bulmus olsam ve teli kaydettirsem telefon acilirmi?

avcitalip

avcitalip

Üye
açılır ancak belli bir cezası var diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam,olmaya da bilir :oke:

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
Valla korktum simdi ne cezasi var:-(

avcitalip

avcitalip

Üye
Valla korktum simdi ne cezasi var:-(

bilmiyorum para cezası var sanırım sadece bide 12 yıl hapis :P şaka şaka sadece para cezası olması lazım ama onuda şöyle hatırlıyorum eğer kayıt ettirirsen ve o cihaz kayıttan düşerse yani pasaport sahibi cihazı sildirirse başka cihaz için o zaman bir cezası var diye hatırlıyorum :evet: normalde telefona hat takmadığın sürece o süre başlamıyordu(2 hafta içinde kayıt) ama nereden bilebilirdin ki dimi ? :)

ama dikkat et en geç 1 ay içinde türkiyeye gelen bir kişinin üzerine yaptır 1 ayı geçmişse adam geleli o kayıt yaptıramaz :oke:

birde şu anda sanırım kullanıyorsun s3 ile arasında ses çıkışı ekran ve kamera olarak ne farklılıklar var uygulamalar hafıza kartına taşınıyor dimi ? ben babama note 3 aldırmaya düşünüyorum ama sanırım tanıtımı eylül ayına ertelenebilirmiş babam ekim ayında alacak inşallah(hacca gidecek:ehe) bu süre içinde çıktı çıktı çıkmadı ya mecbur başka cihazlara yöneleceğim yada mecburen 1-2 ay daha bekleyip Türkiye'den paralel ithalat falan alacağım :( s4'ün LTE versiyonunu bulursa onuda aldırmayı düşünmüyor değilim Snap 800 CPU var :ehe hTC,hTC One'ın bir gelişmişini veya oc'lenmişini falan üretirse onu zaten kaçırmak istemiyorum siyah olanından :)

van_helsing7677

van_helsing7677

Üye
İlgine tskr ederim:-) s4 gerçekten s3 göre cok daha iyi bir telefon hiz olsun ekran görüntüsü olsun cok üstün. Uygulamalari hafiza kartina atmak icin bi güncelleme geldi ama ben daha yuklemedim:-) yani s4 bence cok kaliteli bir telefon olmus ve herkezin dedigi donmalar filan hic yasamadim

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
Talip konuyla ilgilendiğin için :tşk:

- - - Eklendi - - -

ben babama note 3 aldırmaya düşünüyorum ama sanırım tanıtımı eylül ayına ertelenebilirmiş babam ekim ayında alacak inşallah(hacca gidecek:ehe) bu süre içinde çıktı çıktı çıkmadı ya mecbur başka cihazlara yöneleceğim yada mecburen 1-2 ay daha bekleyip Türkiye'den paralel ithalat falan alacağım :( s4'ün LTE versiyonunu bulursa onuda aldırmayı düşünmüyor değilim Snap 800 CPU var :ehe hTC,hTC One'ın bir gelişmişini veya oc'lenmişini falan üretirse onu zaten kaçırmak istemiyorum siyah olanından :)

Hayırlısı olsun :eller:

Takipçi Satın Al

Üst Alt