Haber YURTDIŞINDAN GELEN TELEFONLARIN KAYIT EDİLMESİ[GÜNCEL]

Sponsorlu Bağlantılar

ridvaneray

Üye
Arkadaşlar bir sorum olucak kaçak imei attırdığım bir telefonu daha sonra pasaportla kayıt ettirebilir miyim?Birde eğer kaçak imei atılırsa telefonun mobil şebekeden internete bağlanamaz dedi adam bunun sebebi ne ??

0MG90

0MG90

Üye
Teşekkürler bilgi için

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Arkadaşlar imei atınca herhalde App Store sıkıntısı oluyormuş varmı öyle bir şey?

cavit38

Üye
hocam yurtdisindan tel geldi pasaport da var gittim harcini yatırdim telefonu actirmak icin pasaport sahibini istiyorlar pasaport sahibine ulasmam su an imkansiz hic bi sekilde ulasamiom bi cikar yol onerirmisiniz baska pasaportla gitsem ilkini iptal ettirme sansimiz var mi o teli nasıl actiririm note 3 n9005 cihaz

askin.81

askin.81

Üye
Kayıt vergisi 119.5 liradır. Postaneden e-devlet şifresi alıp tc numaranız ve şifre ile imeinizi kendiniz kayıt edebilirsiniz. Çift Hatlı telefonların da olabileceği ihtimalini devlet düşünmüş ve 3 adete kadar imeili bir cihazın kayıt imkanı var. Kişinin tc ve imei sorgusunu sistem otomatik olarak yapıp eğer harç yatırılmış ise kaydı birkaç saniyede yapılıyor. Bu sebeple başka tc için harcı yatırılmış cihazı farklı pasaporta işletmeye izin vereceğini sanmam. Sistem aynı zamanda pasaport seri numarasını da alıyor. Bu bilgiyi yanlış girerseniz yine kayıt işlemi yapamazsınız. Tekrar imei kaydı için 2 yıl beklemek gerekiyor. İmei hakkınız olup olmadığını kontrol etme şansınız da var. Üstelik ne kadar süre sonra tekrar kayıt hakkınız olacağını da görebiliyorsunuz. Vergi dairesine gitmeniz de gerek yok. 119.50 liralık harcı e-devlet üzerinden online da yatırabiliyorsunuz. Sistemde anlaşmalı bankalar var. BU bankalardan birine ait internet şifreniz varsa sistem otomatik sizi yönlendiriyor. herşey çok kolay...

fk555897

fk555897

Üye
Çok yararlı bir konu teşekkürler

fonfir

Üye
Merhaba,

cok güzel bir Konu acilmis ancak benimde ufak bir sorunum var, Almanyada yasiyorum ve alman Pasaportum var ve yaklasik 20 gün sonra Türkiyedeyim 3 Haftaligina.

Bende Alman Pasaportu oldugu icin kayit yaptiramiyorum ve baska biriside yok kayit yapabilmek icin. Acaba gider gitmez Turkcell'e gidip Hazir Kart alsam ve iPhone 5 taksam ne kadar sürer Telefonun kapanmasi, dedigim gibi 20 gün Türkiyedeyim sadece.

Ksacasi söyle yapasim var: 1 Türkiyeye giris, 2 Turkcell'e gidip Hazir Kart almak Internet Paketi ile, 3 iPhone'u Kayit ettirmemek.

x+y+z_06

x+y+z_06

Üye
bana telefon gelecek yurtdışından konuyu inceledim çok beğendim öncelikle ama şunu merak ediyorum pasaport sahibi 1 ayı geçkindir türkiyede olacak o zaman kayıt yapılmaz mı birde bu harç yatırma sonra gsm şubesine gitme olayında pasaport sahibinin illa ki olması gerekiyor mu ? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk :)

askin.81

askin.81

Üye
Yurda giriş tarihinden itibaren 30 gün müddet var. Daha sonra o pasaport ile kayıt işlemi yapılamaz. Detaylı bilgiye Türkiye e Devlet sitesinden ulaşılabilir. Turkcell e gidip kayıt işlemi bitti artık gsm operatörleri pasaport kayıt işi yapmıyor. Kişi vergisini ödeyip online olarak kendisi yapıyor. Kayıt işlemi yapılmamış telefona daha önce Türkiye de sim kart takılmamış ise 15 gün filan kullanılabilir. Ama belli de olmaz. Bu süre daha az veya daha çok da olabilir. Ancak 1 ay geçmeden kesin kapanır.

x+y+z_06

x+y+z_06

Üye
hımm çok tşk askin.81 peki vergi işlemlerinde filan illa ki pasaport sahibnin olması gerekiyor mu pasaportu ve nüfus jağıdı fotokopisiyle yapsak olur mu ki ?

askin.81

askin.81

Üye
Memurun ruh haline bağlı. Pasaport sahibinin tc kimlik numarası Adı Soyadı ve telefonun imei numarası yeterli. Ama resmiyette kişi kendisi gelmesi lazım.

x+y+z_06

x+y+z_06

Üye
tmm saolun ben bide bunu burdaki vodafone bayisine sorup iyice araştırıyım ona göre getirsinler :/

kafadar-42

Üye
Arkadaşlar bir sorum olucak.Yurt dışından gelen telefonlar e-devlet şifresi ile kayıt yaptırılıyor, kendi telefonumun kaydını pasaport ile yaptım.Fakat 18 yaşından küçük çocuklar için e-devlet şifresi vermiyorlar.Bu durumda çocukların telefonlarını nasıl kayıt edebilirim.

blastx

blastx

Üye
tesekkurler

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
:maxicep::tşk:

berces12

Üye
Az önce kontrol ettim de kayıt süresi 30 günden 60 güne çıkmış. Bilginize...

vcihan

vcihan

Üye
Bir sorum olacak
119.5 tl yatırılan gün mü e devlet şifresiyle kayıt yaptırılması mı getekiyor.farklı günlerde olursa sıkıntı olurmu
Bu konuyla ilgili sıkıntı olur diye bir bilgi geldi bilgisi olan varsa sevinirim

smile_face34

Üye
arkadaşlar bana yurt dışından hediye note3 neo telefon geldi ve getiren arkadaşım pasaporta kayıt yaptırmamış , benim de pasaport tarihim eski bu durumda imei klonlama yaptırabileceğimi söylediler
bende tanıdık bir telefoncuya götürdüm telefonu , şu anda bu modelin kaydının yapılamadığını proğramının türkiye ye gelmediğini söyledi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan rica etsem bana bir yol gösterirlermi?

Scourge

Scourge

Üye
Teşekkürler

Ex4calibur

Üye
Pasaportum var ancak hiç yurt dışına çıkış yapmadım bu pasaporla telefon kayd ettirebilirmiyim.

Üst Alt