Haber YURTDIŞINDAN GELEN TELEFONLARIN KAYIT EDİLMESİ[GÜNCEL]

Sponsorlu Bağlantılar

Ritchie88

Ritchie88

Üye
Yurtdısında gelince ilk 1 ay içerisinde kayıt yapman gerekiyor, 2. Ay o pasaport gecerli olmaz kayıt için

yavuz_2323

yavuz_2323

Üye
Acil yardım
Yurt dışından lg g3 aldırdım telefon geldi pasaport kaydı yaptiracam telefonu başkasından pasaport başkasının kayıt nasıl yaptiracam parayı bankaya yatırırken pasaport sahibi olması gereklimi vede parayı bankaya yatirdigimizdan sonra kaydı benim e devletten yaptirabilirmiyim acil cevap arkadaslar

Ritchie88

Ritchie88

Üye
Hepsini yapabilirsin))

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
millet bi sorum olacak ben yurt dışından telefon getirtiyorum ve getirecek olan adam imei yazıp verecekmiş bana. fabrika ayarlarına dönünce imei siliniyormuş. ben telefonu alıp pasaporta kendim işletmeyi düşünüyorum. adam imei gömerse benim pasaporta işletmemde sorun çıkar mı? arayıp imei falan yazma demeli miyim?

blased25

Üye
Yurt dışından kişisel kullanım amacı ile getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirip kullanıma açtırdığınız yıl ve sonraki yıl içinde yeniden kayıt yaptıramazsınız. Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi sorgulayabilirsiniz.
Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.Bundan sonraki yılın girmesiyle (1 Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihinin üzerinden en az iki yılın geçmesi gerekir.
  • Örneğin en son tarihli cihaz kaydını 2013 tarihinde gerçekleştiren bir kişi 1 ocak 2015 tarihinden itibaren yeni cihaz kaydedebilir.
  • En son tarihli cihaz kaydını 2014 tarihinde gerçekleştiren bir kişi 1 ocak 2016 tarihinden itibaren yeni cihaz kaydedebilir.
  • En son tarihli cihaz kaydını 2012 ve öncesi bir tarihte gerçekleştiren bir kişi ise dilediği zaman yeni cihaz kaydedebilir.
yukardaki bilgiyi e-devlet sitesinden aldım. kısaca sadece takvim yılı gözetiliyor. ay ile ilgilenilmiyor. yani aralık 2013'de kayıt yaptırdıysanız, bir sonraki hakkınız ocak 2015'de başlıyor. 12 aydan bir kaç gün fazla bile olabilir bu mantıkla.

adarhydr

Üye
iyi aksamlar kayıt islemi icin özetleyerek yardım edecek varmı elimde yurt dısı cihaz var pasaport buldum ne gerekiyorsa yapalım dedi önce bankaya para mı yatırmalıyım islemlere baslamak icin pasaport sahibinide fazla yormak istemiyorum internet üzerinden yapamıyoruz bizzat gidip yapacagız nerelere gitmek gerekiyor kayıt isleri icin lütfen bilgi verin tesekkürler simdiden

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
Konu en kısa zamanda güncellenecektir!

Fatmanuryüksel1

Üye
Pasaportumun üzerine bankadan para yatırdım fakat yaşım dolmadıgı için imei kaydede miyorum paranın bankada durmadı için belli bi süre varmı?

Marco Laren

Marco Laren

Üye
tesekkurler surekli hollandadan tel geliyirdi artik kayit yapilacak

guvenkaya

guvenkaya

Üye
Banka değil maliyeye yatiriliyor

03-ŞAHİN

03-ŞAHİN

Üye
çok yaralı bilgiler teşekkürler

corkan

Üye
Arkadaşlar merhaba.Mayıs ayında yurtdışından getirdiğim telefonumun (ıphone 6) imei kaydını yaptırdım.Fakat yurtdışında çalışan telefon Türkiyede çalışmadı.Zorlu center apple store ile görüştüm,değişim olmadan halledilemeyeceği bilgisini verdiler. Cihaz Amerikada değiştirildi ve şu an teslim aldım.Sorum şu; pasaporta arızalı telefon kayıtlı.Yeni gelen telefonun aynı pasaporta kaydını nasıl yaptırabilirim.

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba.Mayıs ayında yurtdışından getirdiğim telefonumun (ıphone 6) imei kaydını yaptırdım.Fakat yurtdışında çalışan telefon Türkiyede çalışmadı.Zorlu center apple store ile görüştüm,değişim olmadan halledilemeyeceği bilgisini verdiler. Cihaz Amerikada değiştirildi ve şu an teslim aldım.Sorum şu; pasaporta arızalı telefon kayıtlı.Yeni gelen telefonun aynı pasaporta kaydını nasıl yaptırabilirim.

Geçiken cevap için kusura bakmayınız, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile değişim ve kayıta ilişkin belgeler ile iletişime geçiniz.

Son düzenleme:

tansudemirdoven

Üye
merhaba ben de pasaportumun 60 günü geçmediğini düşünerek edevlet üzerinden kendi şifremle önce 131 tl olan vergiyi ödedim. fakat çıkış sürem 60 günü geçmiş. şimdi başka birine ait yurtdışından yeni gelmiş bir pasaportla operatör abone merkezlerinden vergisi ödenmiş şekilde aynı telefonun kaydını yaptırabilirmiyim ?? biraz acil bi cevap alırsam sevinirim teşekkürler

PremiumWork

PremiumWork

Üye
    Konu Sahibi
merhaba ben de pasaportumun 60 günü geçmediğini düşünerek edevlet üzerinden kendi şifremle önce 131 tl olan vergiyi ödedim. fakat çıkış sürem 60 günü geçmiş. şimdi başka birine ait yurtdışından yeni gelmiş bir pasaportla operatör abone merkezlerinden vergisi ödenmiş şekilde aynı telefonun kaydını yaptırabilirmiyim ?? biraz acil bi cevap alırsam sevinirim teşekkürler

Merhaba geçiken cevap için kusura bakmayınız, IMEI numarasının vergisi ödendiğine göre yeni pasaporta kayıt yaptırılabilir.

pnrtmcn

Üye
Merhaba ben batumdan iphone 6 getirticem yalnız oraya giden kişi pasaportla gitmiyor. Başka bir ülkeye çıkmış birisinin pasaportuna işlenebiliyor mu? Veya ben bi ay sonra italyaya gidicem ordan dönüşte kaydettirebiliyor muyum? teşekkürler. Pasaport süresi 120 gün yazıyor.

Son düzenleme:
BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Merhaba ben batumdan iphone 6 getirticem yalnız oraya giden kişi pasaportla gitmiyor. Başka bir ülkeye çıkmış birisinin pasaportuna işlenebiliyor mu? Veya ben bi ay sonra italyaya gidicem ordan dönüşte kaydettirebiliyor muyum? teşekkürler. Pasaport süresi 120 gün yazıyor.
Bir ülkeden gelen telefonu başka bir ülkenin pasaportuna kayıt yaptırabilirsin.birkaç gün önce yeni düzenleme ile yurtdışından getirdiğin telefonu kullanma süresi 120 güne çıkarıldı. Şimdi telefonu getirirsin. İtalya'dan gelince de işletirsin pasaporta.
Giderken italyaya götürürsün orda da kullanırsın.gelirken de havaalanında italyadan aldım diye işletir gelirsin :)

• Beğen
Tepkiler: pnrtmcn

pnrtmcn

Üye
İtalya'dan alınmadığı belli olmaz mı imei'den? Arkadaşımın pasaportuna işleticem sanırım o türkiyeye geleli 2 hafta oldu. telefonda sanırım 2 hafta sonra gelecek. Yine bi sıkıntı yaratmaz di mi? İnternet üzerinden kayıt yaptırıcaz zaten.

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Nerden geldiği önemli değil.ben Almanya'dan getirttim.bir ay kullandım kapandı.telefon komple kapanmıyor zaten.sadece hat çekmiyor.aradan bir ay daha geçti fransadan biri geldi.onun pasaportuna işlettik.sorun olmaz.telefon isterse iki yıllık olsun.sadece pasaport yurtdışından geldikten sonra 30 günü geçmesin.eskiden böyleydi.yeni yasa ile 120 gün oldu sanırım bu süre

pnrtmcn

Üye
Merhabalar, telefonu getirttim. Alan kişi Hopa'dan bana kargoyla yolladı (neden böyle bir şey yaptı hiçbir fikrim yok) bu bir sorun yaratır mı? Yakın arkadaşım da bir ay önce Almanya'dan geldi. Kaydını yaptım ancak
Durum
IMEI NUMARASI KAYITLI
Kaynak
Yolcu beraberi kaydedilen cihaz
Sorgu Tarihi
22/11/2015
Marka/Model
Üretici: Apple Inc Pazar Adı: Apple iPhone 6
Bu sorgulama bilgilendirme amaçlıdır, kesin kayıt değildir. İspat hukuku açısından geçerliliği bulunmamaktadır.

Şeklinde yazı çıkıyor. Ne zaman kesin kayda geçer ve kayıt düşme gibi bir durum olabilir mi? Olursa ne yapmalıyım?

Üst Alt