N9 Alıyorum ama Sorularım Var ! !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
40 uygulama bişey degil.iphone 3gs 50 uygulama kasmadan acabiliyor geçislerde de sorun olmuyor eski telefonum ondan biliyorum.Hatta suan androidimle deneyip buraya yazacagim.

- - - Eklendi - - -

35 tane uygulama buldum anca hepsini actim menu gecialerinde biraz yavaslama oldu ve ram miktari dustu ama uygulamalar duzgun calisiyordu.
Uygulama bıraktığınız yerden devam edebiliyormu? Veyahut dosya indirirken arka plana attığınız uygulama arkada dosya'yı indirmeye devam edebiliyormu?

pRime.

pRime.

Üye
ya arkadas hala android kurma hayaliyle n9 almaya calisiyorsunuz yapmayin bu kadar merakliysaniz androide bir android cihazi alin n9 android kullanmak icin uretilmedi.

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];6216704' Alıntı:
Uygulama bıraktığınız yerden devam edebiliyormu? Veyahut dosya indirirken arka plana attığınız uygulama arkada dosya'yı indirmeye devam edebiliyormu?

abi bosver yazdigina degmez o calisiyor sansin bosver.

- - - Eklendi - - -

aynen oyle, driverlarinda problem var. nokia'nin kendi teknolojileri oldugu icin surucu id'leri sifreli ve nokia acmiyor.

- - - Eklendi - - -

40 tane uygulama acsin herhangi biri ben n9'u satip alirim. mesele islem, ram meselesi degil cekirdekten uygulama calistirma meselesi. malesef symbianda bu mevcut degil.

şunu detaylı anlat bi oğuz ne gibi bir fark var symbiandaki multitaskingle meego arasında. Symbiandaki gayet canlı çalışıyor.

MrExpert

MrExpert

Üye
[ENGİN];6216704' Alıntı:

Muhalefet etmek istemem yanlış anlamayın Ama iphoneda multitask olayı tam olmasada var ama apple bunu kısıtlanmış bir şekilde sadece belli başlı özelliklere ve kategorideki uygulamalar multitask özelliğini kullanabiliyor mesela dosya indirmeye başlatıp arka plana atıyorum kendi indirmeye devam ediyor o arada ben safariyle internette geziyorum veya imovie programıyla videoyu düzenliyorum kaydetde basınca 5-10dlklık bir kaydetme süresi ortaya çıkıyor bu zamanda ben arka plana atıp başka şeyler yapabiliyorum o arkada işlemi yapıyor.

HAM ZA

HAM ZA

Üye
n9 iyidir iyi ne kadar androidin gölgesinde kalsada...

- - - Eklendi - - -

bi de illa online alışveris yapacam diyorsan yaşadğn şehirde olsun mağazası yakın olsun

KernelTeam

KernelTeam

Üye
nokiaya para yatırmayın derim

lumia haricindeki nokia ları almak pek doğru olmaz hem madem 700tl gibi bir bütçen varsa nokia lumia 620 ye bakabilrisn

- - - Eklendi - - -

teğmen olmuşum yala :D

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
    Konu Sahibi
lumia haricindeki nokia ları almak pek doğru olmaz hem madem 700tl gibi bir bütçen varsa nokia lumia 620 ye bakabilrisn

- - - Eklendi - - -

teğmen olmuşum yala :D
:(

- - - Eklendi - - -

n9 iyidir iyi ne kadar androidin gölgesinde kalsada...

- - - Eklendi - - -

bi de illa online alışveris yapacam diyorsan yaşadğn şehirde olsun mağazası yakın olsun
Taksitle Alacağım için Malesef Online Yapacağım Bizdeuygun .com da (reklam Değil )

- - - Eklendi - - -

Muhalefet etmek istemem yanlış anlamayın Ama iphoneda multitask olayı tam olmasada var ama apple bunu kısıtlanmış bir şekilde sadece belli başlı özelliklere ve kategorideki uygulamalar multitask özelliğini kullanabiliyor mesela dosya indirmeye başlatıp arka plana atıyorum kendi indirmeye devam ediyor o arada ben safariyle internette geziyorum veya imovie programıyla videoyu düzenliyorum kaydetde basınca 5-10dlklık bir kaydetme süresi ortaya çıkıyor bu zamanda ben arka plana atıp başka şeyler yapabiliyorum o arkada işlemi yapıyor.
Arkadaşlar Tartışmayın :( N9 sadece ram farkı var bu ve multitask daha iyi

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
N9 farklı deneyimleri bir arada yaşayabileceğin ender telefonlardan. Lumia 620 ile yanyana bile konamaz,wp nin bir çok oyununda 1 gb ram sınırı varken birde.. N9 başka bir deneyim ve ayrı bir keyif.. N9 dan sonra Lumia 920 s3 kullandım suan htc one kullanıyorum ama hiçbiri benim gözümde bir N9 değil.. N9 ilk başta tasarım olarak hem sık hem zarif hem de karizmatik bir telefon.. Yazılıma gelirsek orası bambaşka bir dünya .. Beş tane N9 kullanıcısı bir araya gelelim masaya koyalım telefonları hepsi birbirinden farklidir,sanki hepsini kullanıcısı kendine üretmiş gibi.. Misal bildirim çubuğuna togglelar konulur biri mohamed in kini koymustur biri coderusun kini.. N9 daki multitasking deneyimini de abartmadan söylüyorum 4 gb rami olan bir android cihaz bile veremez. N9 burada sana ne benim ne de diğer arkadaşların anlayabileceği bir telefon değil alıp yaşaman lazım .. En kısa zamanda ben de ikinci N9 umu alacağım

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
    Konu Sahibi
ya arkadas hala android kurma hayaliyle n9 almaya calisiyorsunuz yapmayin bu kadar merakliysaniz androide bir android cihazi alin n9 android kullanmak icin uretilmedi.

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

şunu detaylı anlat bi oğuz ne gibi bir fark var symbiandaki multitaskingle meego arasında. Symbiandaki gayet canlı çalışıyor.
Saçma Bi Konu Üzerine Tartışıyorsunuz N9 hayaliyle değil Tarzı Şekli amaçla alıyorum Ve android olsa olmasa farketmez . Anlatabiliyomuyum ? gider iphone 4 alırım ama hoşuma gitmedikten sonra farkeden bişey olmaz 2. el cep telefonu bölümüne gider .

KernelTeam

KernelTeam

Üye
:(

- - - Eklendi - - -

Taksitle Alacağım için Malesef Online Yapacağım Bizdeuygun .com da (reklam Değil )

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar Tartışmayın :( N9 sadece ram farkı var bu ve multitask daha iyi

n9 daki ram farkı önemli değil nokia lumialar da ram kullanımı az olduğu için ram fazla önemli değil windows phone larda

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
    Konu Sahibi
N9 farklı deneyimleri bir arada yaşayabileceğin ender telefonlardan. Lumia 620 ile yanyana bile konamaz,wp nin bir çok oyununda 1 gb ram sınırı varken birde.. N9 başka bir deneyim ve ayrı bir keyif.. N9 dan sonra Lumia 920 s3 kullandım suan htc one kullanıyorum ama hiçbiri benim gözümde bir N9 değil.. N9 ilk başta tasarım olarak hem sık hem zarif hem de karizmatik bir telefon.. Yazılıma gelirsek orası bambaşka bir dünya .. Beş tane N9 kullanıcısı bir araya gelelim masaya koyalım telefonları hepsi birbirinden farklidir,sanki hepsini kullanıcısı kendine üretmiş gibi.. Misal bildirim çubuğuna togglelar konulur biri mohamed in kini koymustur biri coderusun kini.. N9 daki multitasking deneyimini de abartmadan söylüyorum 4 gb rami olan bir android cihaz bile veremez. N9 burada sana ne benim ne de diğer arkadaşların anlayabileceği bir telefon değil alıp yaşaman lazım .. En kısa zamanda ben de ikinci N9 umu alacağım
Kralsın abi anlatmak istediğimde bu arkadaşlara benim Farklılık Ben Ankara Sincandayım Hiç Bir Telefoncuda Bulamadım satılmıyor 7 senedir burdayım çok gezen bir insanım kimsede görmedim n9 u Tasarımı Çok hoş gerçekten Carl zeiss kamera 1gb ram çok harika bir telefon

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];6216704' Alıntı:
Devam eder :)

aleranol

aleranol

Üye
Pişman olmazsın sitede iyi gözüküyor.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
64 gb modelini alın. En azından depolama konusunda rahat edersiniz.

(yok o değil en sonunda 620 ile n9 takas konusuda ben açacağım) :)

Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
    Konu Sahibi
64 gb modelini alın. En azından depolama konusunda rahat edersiniz.

(yok o değil en sonunda 620 ile n9 takas konusuda ben açacağım) :)

Bu site 16 gb yetiyor :) sadece tek soru renk seçeneği yok yada kredi kartı bilgilerini verdikten sonramı geliyor o kısmını tam anlayamadım ilk defa sitedentelefon alıcam yardımcı olurmusun ?

Hakan2635

Hakan2635

Üye
Mrb

Istersen bu siteye de bak. Fiyat gayet uygun

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Ödeme havuzu varsa ödeme beklemede kalıyor.cihaz aldığınız zaman ödemeniz karşı tarafın hesabına yatıyor. O siteyi incelemek lazım. Bir bakalım dönüş yaparız.

Seglopsi

Seglopsi

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

cekirdekten uygulama calistirma nedir? ayni uygulamayi symbian'da kac defa acabilirsin? sadece 1 symbianda uygulama bellege yuklenir cpu erisir ve oradan calistirir. meego'da ise bu boyle degil. native ile yazilan uygulamalar direk calisir, ram'i ihtiyaci oldugunda kullanir. birden fazla calistirilabilir. (eger ki cekirdege sinirlama konmaz ise) misal conky'i calistirmayi dene muhtemelen ayni uygulamayi istedigin kadar acabileceksin. bunun bu sekilde calismasinin yan faydasi da atilan uygulama ram'e yuklenmedigi icin arkaplanda bekleme moduna gecmez calismaya devam eder. yani arkaplanda durmasiyla durmamasi arasinda fark yoktur. soyle bir.ornek vereyim nfs shift oynamissindir. eger ki ana ekrandan arkaplana attiginda oyuna pause ozelligi konulmamis olsaydi arkaplanda kaldigi halde sensorlerle oynamaya devam edebilirdin. symbian'da ise arkaplana atilan uygulamaya mudehale edilemedigi icin mudehale edilemeyen ozellikler disinda calistirman munkun degil. opera'yi arkaplana at telefonu cevir arkaplanda ceviri yonune gore dondugunu goreceksin.

- - - Eklendi - - -

meego ve maemo disinda saf linux cekirdegi kullanan isletim sistemi yok. bu yuzden ram'den calistirmak zorundalar. bu yuzden android dalvik vm kullaniyor.

pRime.

pRime.

Üye

cekirdekten uygulama calistirma nedir? ayni uygulamayi symbian'da kac defa acabilirsin? sadece 1 symbianda uygulama bellege yuklenir cpu erisir ve oradan calistirir. meego'da ise bu boyle degil. native ile yazilan uygulamalar direk calisir, ram'i ihtiyaci oldugunda kullanir. birden fazla calistirilabilir. (eger ki cekirdege sinirlama konmaz ise) misal conky'i calistirmayi dene muhtemelen ayni uygulamayi istedigin kadar acabileceksin. bunun bu sekilde calismasinin yan faydasi da atilan uygulama ram'e yuklenmedigi icin arkaplanda bekleme moduna gecmez calismaya devam eder. yani arkaplanda durmasiyla durmamasi arasinda fark yoktur. soyle bir.ornek vereyim nfs shift oynamissindir. eger ki ana ekrandan arkaplana attiginda oyuna pause ozelligi konulmamis olsaydi arkaplanda kaldigi halde sensorlerle oynamaya devam edebilirdin. symbian'da ise arkaplana atilan uygulamaya mudehale edilemedigi icin mudehale edilemeyen ozellikler disinda calistirman munkun degil. opera'yi arkaplana at telefonu cevir arkaplanda ceviri yonune gore dondugunu goreceksin.

- - - Eklendi - - -

meego ve maemo disinda saf linux cekirdegi kullanan isletim sistemi yok. bu yuzden ram'den calistirmak zorundalar. bu yuzden android dalvik vm kullaniyor.

o kısımları biliyorum bununla ilgili video çekip koymuştum zaten.

tarayıcı diyebilirdin direk. :D
gel gelelim symbian'a. o da aktif olarak multitasking yapabilmektedir yöntemi farklı olsa bile bunu yapıyor. defalarca tecrübe ettim bunu sadece görsel olarak izleme şansımız yok. n9 almamın nedenlerinden biri de bunu bana daha da görsel olarak sunmasıydı.

Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
lumia 620te bak cogu yerde 700e falan bulursun

fingerback5

fingerback5

Üye
[ENGİN];6216704' Alıntı:

Oyunlar ve devamlı güncellenen programlar (Face-twit) gibi programları baştan başlatıyor.Onun dışındaki programları kaldığı yerden açıyor takvim telefon rehber ya da küçük oyunlar felan (temple run-mega jump).Dosya arkada iniyor her türlü onda sorun yok.Real racing 3 ve most wantedi öyle indirdim zaten play store güncellemeleri de arka planda rahatca yapılıyor.Bu arada 39dan sonra en eski uygulamaları kapatmaya başlıyor.39 sınır yani.bikaç tane daha program yükleyip denedim.N9 oyunları felan da öyle açabiliyorsa diyecek bişey yok helal olsun sisteme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt