Sony Xperia S 4.1.2 Jelly Bean Gelmiştir ülkemize :)

Sponsorlu Bağlantılar

evrensekizli

evrensekizli

Üye
Hocam bu alacağın orjnal güncelleme sonra sana attığım alıntı'nin orjnali 4 sayfa'da olacak sonra yorumları oku çünkü benim kaçmam lazım sen doğru yap birşey olmaz kafana takma :-)

ADAMSINIZ :) TEŞEKKÜR ettim elinize sağlık iyi günler kalbim sizinle :alkis:tşk:

- - - Eklendi - - -

size bişi diyim bu adamlar varken beyler sorun yok sorunsuz çalısıyor teşekkürler

a.yazaroglu

Üye

Custom (farklı) rom yükletmedik ki kimseye, bildiğiniz sonynin verdiği orijinal romdan bahsediliyor bu konuda vatandaj aylardır bekliyormuş, güncelleme çok geç gelebiliyor, sen istersen bekleyebilirsin tabi ama beklemek istemeyenler için anlattım, anlattık.
Birilerine faydamız da dokundu. Romu da zaten verdiğim linke baksan sonynin blogu. Yani aynı şey sadece manuel.

Sana farkı söyleyim konu başında konuyu açan vatandaş söylemişti:
Daha hızlı, daha stabil, kamerasında da iyileştirmeler olmuş. Genel olarak bilirsin zaten jb ile icsnin farkını ics herkes için bir felaket olmuştu ama jb ile toparladılar. Bu kadar.
kardes sn bnı yanlıs anladın.ben sana bı sey demıyorum kı bılmeyen yüklemesin sonra sıkıntı oluyor.allah razı olsun sen o kadar emek vermıssın

- - - Eklendi - - -

kardes sn bnı yanlıs anladın.ben sana bı sey demıyorum kı bılmeyen yüklemesin sonra sıkıntı oluyor.allah razı olsun sen o kadar emek vermıssın

evet malesef ıcs herkesın basbelası

Invoke

Invoke

Üye

:)
Basit bir işlem, aslında bilmeyen için anlatıyoruz, ama doğru, yine de dert oluyor, ilk başta ben de korkardım, bir şey olacak diye. :)

- - - Eklendi - - -

helal :) harfiyen uygularsam bi sorun cıkmaz yani mesela bi güncelleme geldi bagladım teli normal orj gibi dimi bi sıkıntı cıkmaz hiç bişide

Çıkmaz, yine bir şey olursa yazın, yardımcı olmaya çalışalım, Bu orijinal sonynin gönderdiği güncelleme zaten =)

sanysefa

Üye
Flashtool ile yükleme işlemini anlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum bende biraz önce yükledim fakat bir kaç sorum olacak :)

Birincisi Cihazımız garantisinin iptal olması gibi bir ihtimal varmı

İkincisi de acaba aynı işlem ile 4.0.4 e dönüp ordan pc companion ile 4.1.2 geçebilirmiyiz

Invoke

Invoke

Üye
Flashtool ile yükleme işlemini anlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum bende biraz önce yükledim fakat bir kaç sorum olacak :)

Birincisi Cihazımız garantisinin iptal olması gibi bir ihtimal varmı

İkincisi de acaba aynı işlem ile 4.0.4 e dönüp ordan pc companion ile 4.1.2 geçebilirmiyiz

Garantiniz flashtool ile bu işlemi yaptığınız gitmez, gideceğini hiç sanmam. PC comp. ile aynı işlemi yapıyorsunu yalnızca, romu kendiniz indirip kendiniz flashlıyorsunuz, pc comp, biraz daha otomatik hali diyelim :)
Evet, aynı işlemle 4.0.4e dönebilirsiniz. Ve tekrar pc comp ile 4.1.2ye geçebilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz.
Garantiniz, root yaptığınızda(bundan emin değilim, gitmez diyeni de var), bootloaderı açtığınız da gider, aklınızda bulunsun.

- - - Eklendi - - -

JellyBeaniniz hayırlı olsun bu arada =))

sanysefa

Üye

Garantiniz flashtool ile bu işlemi yaptığınız gitmez, gideceğini hiç sanmam. PC comp. ile aynı işlemi yapıyorsunu yalnızca, romu kendiniz indirip kendiniz flashlıyorsunuz, pc comp, biraz daha otomatik hali diyelim :)
Evet, aynı işlemle 4.0.4e dönebilirsiniz. Ve tekrar pc comp ile 4.1.2ye geçebilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz.
Garantiniz, root yaptığınızda(bundan emin değilim, gitmez diyeni de var), bootloaderı açtığınız da gider, aklınızda bulunsun.

- - - Eklendi - - -

JellyBeaniniz hayırlı olsun bu arada =))

Çok Teşekkür ederim :)

sanysefa

Üye

Bende sana garantine bir şey olmaz demek için uğraşıyorum, posta kutun dolmuş :ünlem:
Neyse zaten yüklemişsin... :)

- - - Eklendi - - -

Ne demek bir şey sorayım, o zaman: "Ayarlarda stamia mod var mı?"

İlk İşim ona bakmak oldu ama malesef yok :)

sinan627

sinan627

Üye
bende bekliyorum günde en az 2-3 kez bakıyorum ama değişen birşey yok

yakupb03

yakupb03

Üye
Burada anlatılanlarla yap o zaman yok hayır beklemek neden? :-)

radney

Üye
Merhaba ,
işte benim sornum tam da bu ben 4.0.4 e dönüp resmi güncellemeyi yapmak istiyorum ama yapamıyorum telefonumda onarım vede güncelleme yaptığım zaman değiştirilmiş sistem diyor galiba root atarak 4.1.2 ye geçtiğim için 4.0.4 resmi sürüme odin ile geçebilirmiyim aradım nette ama bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevnirim ??

- - - Eklendi - - -

yada 4.1.2 nin resmi güncellemesinin linkini bilen varmı odin ile yapayım pc compain ile olmuyor değiştirilmiş sistem diyor odin ile kurabileceğim 4.0.4 yada 4.1.2 resmi sürüm linki arıyorum root yapmış olmamdan dolayı olmuyor

Invoke

Invoke

Üye
Odin samsungun programı değil mi? Ne alaka anlamadım.

radney

Üye
evet ama ben szıdırılmış 4.1.2 yi odin ile yükledim öyle tarif ediyordu site başka bşr programda olur ihtiyacım olan 4.0.4. veya 4.1.2 resmi sürümünü dışardan yükleyip telefonumu rootsuz hale getirmek samsung için dolu bu linkler ama xperia s e gelince yok bulamaıdm 2 haftadır arıyorum

Invoke

Invoke

Üye
evet ama ben szıdırılmış 4.1.2 yi odin ile yükledim öyle tarif ediyordu site başka bşr programda olur ihtiyacım olan 4.0.4. veya 4.1.2 resmi sürümünü dışardan yükleyip telefonumu rootsuz hale getirmek samsung için dolu bu linkler ama xperia s e gelince yok bulamaıdm 2 haftadır arıyorum

Valla pek bir şey anlamadım. kusura bakmayın, biraz daha noktalama işareti kullanarak yazarsanız, güzel olur.
Flashtool ile yükleyeceksiniz, 3.sayfada anlattım. Oraya bakabilirsiniz.

- - - Eklendi - - -

Şimdi anladım samsung için çok link varmış xperia s yokmuş, keşke virgün filan koysaydın :D
3.sayfada anlattığımı yaptığınızda orijinal romu kurmuş olacaksınız, böylece rootunuz da gider. Hem de son sürümü kullanacaksınız 4.1.2 Jelly Bean

- - - Eklendi - - -

İleriki sayfalardan da takip edin büyük ihtimal çözersiniz, olmadı yine yazın, yardımcı olmaya çalışalım.

glazier

Üye
Arkadaşlar yardımcı olun lütfen. pc compainle güncellemek için tıkladığımda pc hazırlanıyor yazıyor yarısına kadar doluyor ve orda tıkanıyor. ne yapmam lazım ?

Invoke

Invoke

Üye
Arkadaşlar yardımcı olun lütfen. pc compainle güncellemek için tıkladığımda pc hazırlanıyor yazıyor yarısına kadar doluyor ve orda tıkanıyor. ne yapmam lazım ?

Silip tekrar yükleyin, pc comp.ı

- - - Eklendi - - -

Belki düzelir...
Ya da deneyebiliyorsanız başka bir pc ile deneyin.

kanlideli67

Üye
telefonda 4.1.2 de toplu mesaj atarken mesaj gönderilemiyor hatası alıyorum.sizlerdede yapıyor mu acaba.bir çözümü var mı yoksa ice cream a geri döneceğim çok canımı sıktı.

FiYSo

Üye
Arkadaşlar tekrardan merhaba ; emma isimli programın tartışmasını başlatan benim :) upload eden arkadaş öyle etmiş çünkü ben de pek anlamadığımdan ortalığı velveleye verdim :)

Flashtool ile 4.1.2'yi çok basit ve kısa bir sürede yükledim.Dünden beri gözlemlemeye çalışıyorum fakat ICS'yi özletti diyebilirim :)

ICS performans olarak ne kadar iyi olursa olsun , gerek kasılmaları , gerek donmaları (hele o tuş takımını , mesajları ve kamerayı açarken çektiğim eziyet ) beni çıldırtma noktasına getirdiğinden Jelly Bean güncellemesinin gelmesini bekleyemeden buradan yükledim.

Arayüz geçişleri ve eklenen bir kaç fonksiyon ( ufak hesap makinesi , not defteri vs ) gayet güzel olmuş

Bazı sıkıntıları da var tabiki ve benim için kıl eden sıkıntılar :)

Özellikle klavyedeki "odunlaşma" biraz daha sert basmanız gerekiyor klavyedeki harfler daha ince

Müzik dinlerken bir kaç takılma yaşadım ve playlistin başına gönderdi beni her defasında

Eski radyo tasarımı daha basit ve kullanışlıydı görsellik olarak bu daha iyi tabi

Ayrıca mesajları tuş takımını vs açarken hafiften takılma oluyor takılmadan kastım kesik kesik ekrana geliyor bu bahsettiğim olayı animasyon özellikleri kapalıyken ve açıkken de denedim

Eski animasyon özelliklerine ek olarak bir animasyon özelliği daha eklenmiş bunu farketmemiştim kapalı durumdayken bazı programların ekran geçişlerinde karartıya sebep oluyordu 5x e alınca bu sorun ortadan gitti

Ana ekranın altındaki simgeler biraz daha gömülmüş vaziyette bu pek içime sinmedi

Tuş takımı ve mesaj menülerinin arka planı siyah iken daha karizmatik idi. Fakat performans açısından mı beyazımsı yaptılar bilmiyorum.

Açıkçası benim beklentim çok hızlı arayüz geçişleri değildi. Takılmayan ve daha göze hoş gelen bir arayüz geçişi bekliyordum.

Üstteki bildirim çubuğu gayet güzel olmuş buraya düşen 4sq bildirimlerini programa girmeden beğenebiliyorsunuz vs işimizi gayet kolaylaştırıyor.

Kamera eski sürümde sıkıntılıydı bu sürümde o sıkıntıyı pek göremedim odaklama konusunda da çok sıkıntıları vardı sürekli bulanık fotoğraflar çekiyordu.Bu sıkıntı da büyük ölçüde giderilmiş. Fakat panoramik özelliklerde eksiltmeye gidilmiş.Ek olarak ön kamera video özelliği eklenmiş.

Ekran kilidi açılma menüsü görsel açıdan oldukça güzel olmuş.Temaların sadece renklerini farklılaştırıp vermek yerine değişik tarzlarda verilmesi güzel olmuş.

Müzik dinlerken chrome adlı web tarayıcıdan internete gireyim dedim haber okuma maksatlı fakat telefonun yanar derecede ısınmaya başladığını fark ettim ( hiç böyle olmamıştı )

Program listesinde klasör oluşturmak gerçekten güzel olmuş (iostaki gibi olmuş) Bu sayede bir programı aramak için sayfalar gitmemize gerek kalmıyor.

Stamina modu bu gece denedim 02:30 gibi stamina modu açıp yattım şarj durumu %95 idi sabah 08:00 da baktığımda ise şarj %77de idi .Büyük bir ihtimal stamina mode çalışmıyordu.

Batarya ömrü sanki çok az daha iyi gibi ama büyük bir fark göremedim.

Genel olarak bakacak ve özetleyecek olursak Görsel bakımdan iyi bir güncelleme olmuş fakat görselliğin tekniksel açısına bakarsanız bana biraz orjinalden ziyade yapay bir sistem gibi geldi (bkz.çin malı jelly bean) :)

Umarım resmi güncelleme böyle değildir. Telefon avrupai model araçtan çıkıp şahin oldu sanki (yapay hissiyat yüzünden )

Eklemek istediğim bir diğer konu ise telefonla konuşurken ICS de telefonu kulağımızdan uzaklaştırsak bile telefon ekranının gelmesini beklemekten çıldırıyorduk bu güncellemede o sorun da giderilmiş.

Şimdi size bir sorum var PC Corp.'a güncelleme düşerse bunu görebilecek miyim? Sony'nin dağıttığı Jelly Bean'den bahsediyorum.
Eğer görünmez ise ben o güncellemeden nasıl haberdar olacak ve geri yükleyeceğim?

Teşekkür ederim.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar tekrardan merhaba ; emma isimli programın tartışmasını başlatan benim :) upload eden arkadaş öyle etmiş çünkü ben de pek anlamadığımdan ortalığı velveleye verdim :)

Flashtool ile 4.1.2'yi çok basit ve kısa bir sürede yükledim.Dünden beri gözlemlemeye çalışıyorum fakat ICS'yi özletti diyebilirim :)

ICS performans olarak ne kadar iyi olursa olsun , gerek kasılmaları , gerek donmaları (hele o tuş takımını , mesajları ve kamerayı açarken çektiğim eziyet ) beni çıldırtma noktasına getirdiğinden Jelly Bean güncellemesinin gelmesini bekleyemeden buradan yükledim.

Arayüz geçişleri ve eklenen bir kaç fonksiyon ( ufak hesap makinesi , not defteri vs ) gayet güzel olmuş

Bazı sıkıntıları da var tabiki ve benim için kıl eden sıkıntılar :)

Özellikle klavyedeki "odunlaşma" biraz daha sert basmanız gerekiyor klavyedeki harfler daha ince

Müzik dinlerken bir kaç takılma yaşadım ve playlistin başına gönderdi beni her defasında

Eski radyo tasarımı daha basit ve kullanışlıydı görsellik olarak bu daha iyi tabi

Ayrıca mesajları tuş takımını vs açarken hafiften takılma oluyor takılmadan kastım kesik kesik ekrana geliyor bu bahsettiğim olayı animasyon özellikleri kapalıyken ve açıkken de denedim

Eski animasyon özelliklerine ek olarak bir animasyon özelliği daha eklenmiş bunu farketmemiştim kapalı durumdayken bazı programların ekran geçişlerinde karartıya sebep oluyordu 5x e alınca bu sorun ortadan gitti

Ana ekranın altındaki simgeler biraz daha gömülmüş vaziyette bu pek içime sinmedi

Tuş takımı ve mesaj menülerinin arka planı siyah iken daha karizmatik idi. Fakat performans açısından mı beyazımsı yaptılar bilmiyorum.

Açıkçası benim beklentim çok hızlı arayüz geçişleri değildi. Takılmayan ve daha göze hoş gelen bir arayüz geçişi bekliyordum.

Üstteki bildirim çubuğu gayet güzel olmuş buraya düşen 4sq bildirimlerini programa girmeden beğenebiliyorsunuz vs işimizi gayet kolaylaştırıyor.

Kamera eski sürümde sıkıntılıydı bu sürümde o sıkıntıyı pek göremedim odaklama konusunda da çok sıkıntıları vardı sürekli bulanık fotoğraflar çekiyordu.Bu sıkıntı da büyük ölçüde giderilmiş. Fakat panoramik özelliklerde eksiltmeye gidilmiş.Ek olarak ön kamera video özelliği eklenmiş.

Ekran kilidi açılma menüsü görsel açıdan oldukça güzel olmuş.Temaların sadece renklerini farklılaştırıp vermek yerine değişik tarzlarda verilmesi güzel olmuş.

Müzik dinlerken chrome adlı web tarayıcıdan internete gireyim dedim haber okuma maksatlı fakat telefonun yanar derecede ısınmaya başladığını fark ettim ( hiç böyle olmamıştı )

Program listesinde klasör oluşturmak gerçekten güzel olmuş (iostaki gibi olmuş) Bu sayede bir programı aramak için sayfalar gitmemize gerek kalmıyor.

Stamina modu bu gece denedim 02:30 gibi stamina modu açıp yattım şarj durumu %95 idi sabah 08:00 da baktığımda ise şarj %77de idi .Büyük bir ihtimal stamina mode çalışmıyordu.

Batarya ömrü sanki çok az daha iyi gibi ama büyük bir fark göremedim.

Genel olarak bakacak ve özetleyecek olursak Görsel bakımdan iyi bir güncelleme olmuş fakat görselliğin tekniksel açısına bakarsanız bana biraz orjinalden ziyade yapay bir sistem gibi geldi (bkz.çin malı jelly bean) :)

Umarım resmi güncelleme böyle değildir. Telefon avrupai model araçtan çıkıp şahin oldu sanki (yapay hissiyat yüzünden )

Eklemek istediğim bir diğer konu ise telefonla konuşurken ICS de telefonu kulağımızdan uzaklaştırsak bile telefon ekranının gelmesini beklemekten çıldırıyorduk bu güncellemede o sorun da giderilmiş.

Şimdi size bir sorum var PC Corp.'a güncelleme düşerse bunu görebilecek miyim? Sony'nin dağıttığı Jelly Bean'den bahsediyorum.
Eğer görünmez ise ben o güncellemeden nasıl haberdar olacak ve geri yükleyeceğim?

Teşekkür ederim.

- - - Eklendi - - -

ICS performans olarak ne kadar iyi olursa olsun yazmışım

Düzeltiyorum "ne kadar kötü olursa olsun" :)

- - - Eklendi - - -

Tekrar bir ekleme yapıyorum tam da şuanda farkettim hemen sizinle paylaşma ihtiyacı duydum :) Telefona arama geldiğinde eskiden arama devam ederken (açmadan) yukarıdaki bildirim panelini aşağıya kaydırabiliyorduk fakat şuan farkettiğim bir durum buradan yüklediğim Jelly Bean'de bu mümkün olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: mermer2010
Invoke

Invoke

Üye
Vatandaşın biri, stamia modunun olmadığını söylemişti siz de var mı? O mu bulamadı acaba? Varsa aktif edip bir de öyle deneyin, batarya performansını...
Müzik dinlerken, chrome a girmek büyük bir iş değil ısınması, kötü olmuş...
Tuş takımı için google playden uygulamalar yükleyebilirsiniz, swift key güzel bir klavyedir, paralıdır, googleda swift key apk diye aratın bulun, indirin, kurun bir de öyle deneyin. apkmania.com da vardır büyük ihtimalle.
Müzik çalar olarak bir de playerpro deneyin, eğer kendi müzik çaları hata veriyorsa, bu da güzel bir uygulamadır. apkmaniada mevcuttur, playstoreda paralıdır.

Güncelleme pc comp.'a geldiğinde görürsünüz. Sıkıntı olmaz. Direk yükleyebilirsiniz yine ordan, sorun yaşamazsınız.

- - - Eklendi - - -

Ama size şunu söyleyim: resmi güncelleme de bunun aynısı, hiç bir fark olmayacak, belki yakın zamanda yeni bir güncelleme daha yayınlayıp hataları giderebilirler. O şekilde düzelir, yoksa pc comp.dan sizin yükleyeceğiniz ile flashtooldan bu yaptığınız aynı şey.

FiYSo

Üye
Hocam haklısını alternatif programlar mevcut ancak içime sinmiyor kullanırken :) Sony'nin en sevdiğim yanı klavye olayıydı o şuan neredeyse sıfır çok berbat bir klavye olmuş gerçekten.

Sony'nin walkmani de oldukça güzel ancak burada da patlamış sanırım :)

Umarım ufak güncellemelerle bu sorunlar giderilir ICS'den nefret ettiğimden dolayı telefonu satma noktasına gelmiştim Jelly Bean'i bekleyeyim ona göre karar vereyim dedim fakat bu da neredeyse içime sinmedi.

Sony donanım olarak tip olarak güzel cihazlar yapıyor ama bir de şu yazılımı halledebilseydi keşke.

Üst Alt