Sony Xperia S 4.1.2 Jelly Bean Gelmiştir ülkemize :)

Sponsorlu Bağlantılar

Xperia-S

Xperia-S

Üye
Arkadaşlar, FlashTool ile yaptığınız yüklemeler de hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. 3. sayfada belirtilen linkte FlashTool adı altında Emma programı iniyor yani linkte dosya değişimi olmuş 9.sayfa 82. mesajda arkadaşın belirttiği adrese tıklayarak depositfiles üzerinden sorunsuz indirebilirsiniz FlashTool programını. Programı indirip kurduktan sonra C: sürücüsünde bulunan FlashTool program klasörüne tıklayıp drivers klasörünün içinde bulunan 2. Flashtool-drivers.exe uygulamasını kurun ve karşınıza çıkacak olan listeden Xperia S modellerini seçip kurulumu tamamlayın.

Daha sonra;
Sony BLOG üzerinden indirdiğiniz Xperia S LT26i World.ftf dosyasını aynı şekilde C: sürücüsü içerisindeki Flashtool klasöründe bulunan firmwares içerisine kopyalayın.
Telefonunuzu kapatın, Bilgisayardan Flashtool programını çalıştırıp sol üst köşede ki şimşek işaretine tıklayın, mevcut seçeneklerden Flashmode seçeneğini işaretleyip onaylayın. Listede indirdiğiniz LT26i sürümünü secerek onaylayın.

Telefonunuzun "Ses kısma" tuşunu basılı tutarak bilgisayar bağlantısını gerçekleştirin. Yazılım telefonunuzu algılayarak yazılım yüklemesine otomatik geçecektir. Yükleme tamamlandıktan sonra telefonun bilgisayar bağlantısını kesin.

Telefonun ilk açılış ekranında "Üçgen" bir simge belirecektir. Telaş etmenize gerek yok 3 dk içerisinde ön yükleme başlayacak ve toplamda 10 dk içerisinde sorunsuz şekilde telefonunuz açılacaktır.

İlla Pc Companion üzerinden yükleme yapmak isteyenler de, zaman kaybından başka birşey yaşamayacağınızı belirtirim.

• Beğen
Tepkiler: Invoke

losefire

Üye
Sorunsuz olarak yükledim . Teşekkürler arkadaşlar.

mermer2010

Üye
telefonun içinde msc (yığın depolama) ayarı yok

- - - Eklendi - - -

For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode böyle bir sorun var yüklemiyor

glazier

Üye
Arkadaşlar güncelleme geldi ve güncelleye bastım. bilgisayarınızyazılım güncellemesi için hazırlanıyor yazıyor ve yarıda biyerlerde takıldı kaç saattir bekliyorum dolmuyor. tekrar tekrar denedim düzelmedi ne yapmam lazım ?? yardım eder misiniz

i.dnzgl

Üye
Arkadaşlar ben ""locked phone detected""" hatasi aloyorum flash tool da ne yapmaliyim acill !!

Invoke

Invoke

Üye
Emmayı boşverin orda bir karışıklık olmuş k.bakmayın ama devamını okusanız zaten flashtoolu kullanın diye yazmıştım. Flashtoolda hata vermez.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar, FlashTool ile yaptığınız yüklemeler de hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. 3. sayfada belirtilen linkte FlashTool adı altında Emma programı iniyor yani linkte dosya değişimi olmuş 9.sayfa 82. mesajda arkadaşın belirttiği adrese tıklayarak depositfiles üzerinden sorunsuz indirebilirsiniz FlashTool programını. Programı indirip kurduktan sonra C: sürücüsünde bulunan FlashTool program klasörüne tıklayıp drivers klasörünün içinde bulunan 2. Flashtool-drivers.exe uygulamasını kurun ve karşınıza çıkacak olan listeden Xperia S modellerini seçip kurulumu tamamlayın.

Daha sonra;
Sony BLOG üzerinden indirdiğiniz Xperia S LT26i World.ftf dosyasını aynı şekilde C: sürücüsü içerisindeki Flashtool klasöründe bulunan firmwares içerisine kopyalayın.
Telefonunuzu kapatın, Bilgisayardan Flashtool programını çalıştırıp sol üst köşede ki şimşek işaretine tıklayın, mevcut seçeneklerden Flashmode seçeneğini işaretleyip onaylayın. Listede indirdiğiniz LT26i sürümünü secerek onaylayın.

Telefonunuzun "Ses kısma" tuşunu basılı tutarak bilgisayar bağlantısını gerçekleştirin. Yazılım telefonunuzu algılayarak yazılım yüklemesine otomatik geçecektir. Yükleme tamamlandıktan sonra telefonun bilgisayar bağlantısını kesin.

Telefonun ilk açılış ekranında "Üçgen" bir simge belirecektir. Telaş etmenize gerek yok 3 dk içerisinde ön yükleme başlayacak ve toplamda 10 dk içerisinde sorunsuz şekilde telefonunuz açılacaktır.

İlla Pc Companion üzerinden yükleme yapmak isteyenler de, zaman kaybından başka birşey yaşamayacağınızı belirtirim.

Aynen orda nedense emma diye bir şey iniyor ben flashtool koydum sanıyordum :S
Sonradan düzelttim ama, k.bakmayın, emmayla uğraşmayın, flashtoolda hata vermez, bootloader filan istemez, emma bootloaderı açın diyor ki gerek yok zaten.

- - - Eklendi - - -

Geençler, ayrıca, Flashtool kullanırken, bilgisayarınızın ayarlarından bölge ve dili değiştirmelisiniz: bölge: abd dil: ingilizce (amerikan) olarak. Bu zaten attığım linkte yazıyordu ama dikkat ettiniz mi? Flashtool çalışmıyorsa belki bundandır.

i.dnzgl

Üye
tşk...

yakupb03

yakupb03

Üye
Buyurun :-)

yakupb03

yakupb03

Üye
Orjnal olmaz Abi hiç bir zaman en güzeli :-) ;)

evrensekizli

evrensekizli

Üye
bi şey soracagım bu şuan ki güncellemedede battery stamina varmı bide doomlord degil dimi bu flastoola yapacagımız

yakupb03

yakupb03

Üye
değil stamina mod değil uzatılmış bekleme modu var. Ayrıca doomlordu sadece ben yaptım sen adımları izlersen sony in güncellemesni alacaksın..

evrensekizli

evrensekizli

Üye
bişey daha sorabilirsem :) bana tam adımları ufakta olsa anlatabilirmisiniz rica etsem ufak ufak adımlar
nasıl yapacagım hakkıında bi o sayfa bi bu sayfa hıı rica :)

- - - Eklendi - - -

birde sakıncası olmaz demi normal garanti dısı felan normal güncellemenın manueli

yakupb03

yakupb03

Üye
Konu'da anlatım var romun link'i var onu indir sonra flaştool. Onunda link'i var sonra herşey yazıyor zaten çünkü sana anlatacaklarm ınan konu'da var.. :-)

evrensekizli

evrensekizli

Üye
hata alanlar var biraz emma felan yazmıslar kafam karıstı :)

yakupb03

yakupb03

Üye
Emmaya bak.ma sen indir :-)

evrensekizli

evrensekizli

Üye
hangi sayfalarda dowload edeceklerim 21. sayfada biri anlatmıs qrrqrq o da rt lemiş :D orda yazılan gibimidir

yakupb03

yakupb03

Üye

Önce flashtool indireceksin. Sonra o indirdiğiniz flashtoolun içinde drivers diye bir klasör olacak. adb drivers önce onu kurun. Daha sonra telefondan ayarlardan, usb hata ayıklaması, bilinmeyen kaynakları açın ve telefonu pcye msc (yığın depolama) modunda bağlayın. (Forumda mevcut, flashtool kullanımı ile ilgili konu, yine de yazdım kısaca.)
Flashtoolu açtınız tabi, flashtool telefonunuzu tanıdı. yukardaki şimşeğe basıyorsunuz, indirdiğiniz romu seçip devam ediyorsunuz. Size bir ekran gelir resimli, şöyle şöyle yap diye. PC Comp. dakinin aynısını yapıyorsunuz. Önce teli pc çekin. Sonra kapatın. Sonra tekrar pcye bağlarken bir tuşa basılı tutup bağlayacaksınız. (Ses kısmadır %90, ben de ses kısma, arc arc s de filan geri tuşu. Sizde de geri tuşu fiziksel olmadığından ses kısmadır. pc comp. neye basıyorsanız önceden yine ona basıcaksınız.)
Yüklenecek bitecek. Bu kadar. Romu da buradan indirebilirsiniz:

Xperia S 4.1.2 derleme numarası 6.2.B.0.200 olan.

- - - Eklendi - - -

Buradan flashtool indirebilirsiniz.

Ve demin izlediğim videoda gördüm ki dediğim gibi ses kısma tuşuna basılı tutuluyormuş xperia s de.

Buyur.. :thumbup:

• Beğen
Tepkiler: evrensekizli
evrensekizli

evrensekizli

Üye
helal :) harfiyen uygularsam bi sorun cıkmaz yani mesela bi güncelleme geldi bagladım teli normal orj gibi dimi bi sıkıntı cıkmaz hiç bişide

yakupb03

yakupb03

Üye
Hocam bu alacağın orjnal güncelleme sonra sana attığım alıntı'nin orjnali 4 sayfa'da olacak sonra yorumları oku çünkü benim kaçmam lazım sen doğru yap birşey olmaz kafana takma :-)

• Beğen
Tepkiler: evrensekizli

Üst Alt