lumia 820 ısınma problemi

Sponsorlu Bağlantılar

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
lumia 820 ısınma problemi
Herkese merhaba lumia 820 sahibiyim bu gün bi kaç oyun satın aldım CUT THE ROPE, SHARK DASH gibi bu oyunları bi süre oynadıktan sonra telefonun el yakacak kıvamda ısındığını farkettim bi çok oyun kurdum oynadım telefonda, hiç birisinde böyle bi sorunla karşılaşmamıştım daha önce telefon hiç bu kadar ısınmamıştı. Telefon el yakacak kıvamda ısınıyor bişey olacak diye korkuyorum acaba aynı sorunu yaşayan var mı?
ve ya tavsiyesi olan ya da nedenini bilen?
havaların çok ısınmasından kaynaklı olabileceğini düşünüyorum Aydındayım malum burası sıcak memleket..

serinaga

serinaga

Üye
Eğer sadece bu oyunlar da ısınma var ise, maalesef bazen ilgili oyun ya da uygulama yapabiliyor, güncelleme ile düzelir, geri bildirim yapın ...

braayn

braayn

Üye
aynı sorun bende de var lakin bende oyunların dışında webde dolaşırkende aynı ısınma söz konusu arka planda çalışan hiçbir şey yok ama bu ısınma nedendir bilemiyorum artık gelecek güncellemelere bel bağladım bekliyorum.

Telefonumda memnunum :)

ANIL

ANIL

Admin
Dediğiz gibi yoğun kullanım ısınma mevcut arkadaşlar. Güncelleme ile düzelmesini bekleyeceğiz artık.

braayn

braayn

Üye
hafta sonu Xperia Z cihazında NFS oynarken arkadaşım cihazda hissedilir derecede ısınma oldu ve S4 de de aynı şekilde oyunlarda ısınma olmaktadır .Oyunların ısınmaya neden olmasını anlarım çünkü cihaz maximum performansla çalışmakta ki oyun konsolarına yakın bir görsellik var artık mobil cihazlarda aynı zamanda oyun konsollarında ısınma problemleride mevcut.
Gel gelelim webde dolaşırken ısınma bunun donanımı zorlayan nedir ? Bilinmez belki ama yazılımsal olduğu her halinden belli
.Ve güncellemeyle düzeleceği kanısındayım .Webde gezerken özellikle wifiden ve 3g den ayrı ayrı denedim ama ısınma var ne yazık ki

ÖEY

ÖEY

Üye
Isınma sorunu tüm lumialarda var. Bu birazda uygulama/oyundan kaynaklı oluyor maalesef.

nanotex

nanotex

Üye
HTC ler de ısınıyor mu acaba. Eğer ısınmıyorsa bu nokianın suçu, donanımsal.

ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Bu ısınma olayı benim de canımı sıkmaya başladı 920 kullanıyorum webde gezerken ısınıyo whatsapptan yazarken de aynı şekilde satmayı falan aklıma getiriyorum bi yandanda seviyorum bu telefonu napacağımı şaşırdım büyük güncellemeyle düzelse bari
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

ÖEY

ÖEY

Üye
Bu ısınma olayı benim de canımı sıkmaya başladı 920 kullanıyorum webde gezerken ısınıyo whatsapptan yazarken de aynı şekilde satmayı falan aklıma getiriyorum bi yandanda seviyorum bu telefonu napacağımı şaşırdım büyük güncellemeyle düzelse bari
Aynen, webde 15 dakika gezinsem cihaz soba! whatsapp veya viber kullansam 20 dakika cihaz soba! Birkaç tane oyun oynasam cihaz soba! Servise verdim yazılım atıp geri verdiler ve cihazda aşırı ısınma sorunu yoktur dediler. Bir günde hemen çözüvermişler cihazın durumunu. Neyse ben işin içinden çıkamadım ama hem telefonumu hem de WP8 sistemini her şeye rağmen çok seviyorum onun içinde hala vazgeçmedim. Bence bu ısınma sorunu hem cihazın yazılımından hem de uygulamaların WP8 sistemiyle tam olarak optimize olmamasından kaynaklı. Yani yazılımsal. İnşallah ilerleyen dönemde gelecek güncellemelerle durum düzelir.

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım sorun herkeste var yalnız değilmişim.
Cevaplar için teşekkür ediyorum.
ben dün yazmayı unutmuşum da benim telefon da uzun kullanımda whatsapta ısınmuştı 1 saat kadar mesaj yazdım telefon ateş gibi olmuştu webde de çok gezinmediğim için bilmiyorum ama onda da ısınır muhtemelen.
umarım dediğiniz gibi yazılımsaldır ve halledilir tek ümit bu.

ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Aynen, webde 15 dakika gezinsem cihaz soba! whatsapp veya viber kullansam 20 dakika cihaz soba! Birkaç tane oyun oynasam cihaz soba! Servise verdim yazılım atıp geri verdiler ve cihazda aşırı ısınma sorunu yoktur dediler. Bir günde hemen çözüvermişler cihazın durumunu. Neyse ben işin içinden çıkamadım ama hem telefonumu hem de WP8 sistemini her şeye rağmen çok seviyorum onun içinde hala vazgeçmedim. Bence bu ısınma sorunu hem cihazın yazılımından hem de uygulamaların WP8 sistemiyle tam olarak optimize olmamasından kaynaklı. Yani yazılımsal. İnşallah ilerleyen dönemde gelecek güncellemelerle durum düzelir.
umarım yazılım düzenlemeleriyle ısınma sorunu gider çok rahatsız etmeye başladı.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Uzun süreli wifi kullanımında neredeyse tüm cihazlar ısınma yapar. Eğer oyun oynarken internetiniz açık ise daha fazla ısınacaktır. İşlemci, gpu, ram v.b. tüm donanım tam randımanla çalışırıken wifi da çalışınca haliyle hava almayan o arka bölüm ateş gibi oluyor. Tabi benim yazdığım genel durum, sizin cihazlardaki daha farklı bir ısınma ise muhtemelen yazılımsal bir çakışma sebebiyle donanım sürekli tam performans ile çalıştırılıyor olabilir.

darkwaters

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar telefonun Shark Dash ve Cut The Rope oyunlarında çok ısındığını söylemiştim daha dün satın aldığım için çok oynama fırsatım olmadan ilk izlenimlerim olarak yazmıştım bu gün biraz daha oynayıp denedim Cut The Rope oyununda o kadar sorun olmuyor ısınıyor fakat aşırı ısınmıyor telefonu el yakacak kıvama getiren Shark Dash oyunuymuş ben dün Shark Dash oynayıp telefon zaten sıcakken Cut The Rope oynayınca onda da aşırı ısınıyor sanmıştım bu gün tekrar oynadığmda diğeri kadar rahatsız edici ısıtmadığını farkettim.
bu arada wi-fi 24 saat açık wi fi olmadığı zaman avea internet açık bi de wi fi yi kapatıp oynamayı deneyeceğim bi arkadaş demiş wi fi de açık olursa extra ısıtır diye deneyeceğim bi fark olacak mı bakacağım pek ümidim olmasa da.
zaten dediğim gibi aydındayım burası fena sıcak bilgisayarım da telefonum da ateş gibi, ısınma sorunuyla başım belada :D
umarım yazılımsaldır ve halledilebilir.

ÖEY

ÖEY

Üye
Ben wifi ile direkt olarak alakalı olduğuna inanmıyorum şahsen. whatsapp ve viber uygulamalarını kullandığımda telefon çok ısınıyor ve bunları genelde 2g üzerinden kullanıyorum. Ama hem 2g şebekesinde hem de wifi aynı derece ısınmayı yapıyor cihaz. Ayrıca kişisel deneyimlerimden gördüğüm kadarıyla telefon wifi değil şebekeden internete girildiği zaman daha çabuk ve çok ısınıyor. Wifi o kadar da yormuyor telefonu misal cihazın pil düzeyi daha az düşüyor wifiden girince internete. Neyse sonuçta büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var karşımızda ve umarım gelecek alacağımız güncellemelerle bu sorunu düzeltir MS ve Nokia.

ThunderblastX

ThunderblastX

Üye
Ben wifi ile direkt olarak alakalı olduğuna inanmıyorum şahsen. whatsapp ve viber uygulamalarını kullandığımda telefon çok ısınıyor ve bunları genelde 2g üzerinden kullanıyorum. Ama hem 2g şebekesinde hem de wifi aynı derece ısınmayı yapıyor cihaz. Ayrıca kişisel deneyimlerimden gördüğüm kadarıyla telefon wifi değil şebekeden internete girildiği zaman daha çabuk ve çok ısınıyor. Wifi o kadar da yormuyor telefonu misal cihazın pil düzeyi daha az düşüyor wifiden girince internete. Neyse sonuçta büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var karşımızda ve umarım gelecek alacağımız güncellemelerle bu sorunu düzeltir MS ve Nokia.

Wifiyle alakalı falan değil zaten sorun. Bence de genel bi sorun ben 2G ile de kullansam 3G ile de kullansam sorun aynı ısınma sürekli olarak devam ediyo arka planda çalışan batarya uygulamamı bile sildim sırf bu yüzden bilmiyorum nolucak bakalım ilerleyen zamanlarda güncellemeyle düzelmesini beklemekten başka çaremiz yok :)

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
MrExpert

MrExpert

Üye
Benim bildiğim 620 , 820 ,920 de Isınma sorunu var Günccelleme ile düzelir belki :hmmm

Üst Alt