Sailfish SDK'sı Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Seglopsi

Seglopsi

Üye
iyide n9'daki easy debian da zaten, 32bit(x86) yani. 16bit olmasa gerek open office ve harmattan sdk calistigina gore..

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
iyide n9'daki easy debian da zaten, 32bit(x86) yani. 16bit olmasa gerek open office ve harmattan sdk calistigina gore..

hayır n9'daki easy debian arm tabanlıdır. çalışması mümkün değil.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Yüklediğim sdk'dan bir görüntü

• Beğen
Tepkiler: sazy35 ve meg1ddo
pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi

firefox sailfish'te. :oke:

dawid

dawid

Üye
ya bu adamlar super gorsellik yapiyor bizede gelsin artik sabirsizlaniyorum umarim yuklemeyi yapabilirim

meg1ddo

meg1ddo

Üye

Anlattım ya hocam bir önceki sayfada
onları yaptımda olmadı, sdk yı windowsta indirdim sonra ubuntuya geçtim orda baktım sdk nın boyutu ile sitedeki boyut uyuşmuyordu acaba bi eksiklikmi vardı anlamadım sonra sdk yı tekrar indirme fırsatım olmadı bu akşam herşeyi sıfırdan indirip yapayım bi o zaman.

- - - Eklendi - - -

bide ben ubuntu türkçe kullanıyorum

- - - Eklendi - - -

tamam açabildim nihayet :) ama burda hiç uygulama yok sadece pervane simgeli bi uygulama var gerisi boş ?

- - - Eklendi - - -

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
onları yaptımda olmadı, sdk yı windowsta indirdim sonra ubuntuya geçtim orda baktım sdk nın boyutu ile sitedeki boyut uyuşmuyordu acaba bi eksiklikmi vardı anlamadım sonra sdk yı tekrar indirme fırsatım olmadı bu akşam herşeyi sıfırdan indirip yapayım bi o zaman.

- - - Eklendi - - -

bide ben ubuntu türkçe kullanıyorum

- - - Eklendi - - -

tamam açabildim nihayet :) ama burda hiç uygulama yok sadece pervane simgeli bi uygulama var gerisi boş ?

- - - Eklendi - - -

Öyle hocam zaten diğer uygulamalar tam olarak hazır değil bu emu Geliştiricilerin sistemin temel prensiplerini anlayabilmesi ve uygulamalarını deneyebilmeleri için yayınlandı

meg1ddo

meg1ddo

Üye

Öyle hocam zaten diğer uygulamalar tam olarak hazır değil bu emu Geliştiricilerin sistemin temel prensiplerini anlayabilmesi ve uygulamalarını deneyebilmeleri için yayınlandı
bende öyle düşündüm ama insan en azından bir iki uygulama koyar ya nasıl çalışıyor diye bakardık :)

- - - Eklendi - - -

hocam sendekinde browser var ama onu sen mi yükledin?

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5876780' Alıntı:

Bu görüntü'de ki tarayıcı coderus'un üzerinde çalıştıgı degilmi yahu ?yoksa bana öylemi geldi :bilmm:

evet abi ta kendisi.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
fLuke!

fLuke!

Üye
sailfish bize gelir mi ki ?

meg1ddo

meg1ddo

Üye
N950 ve N9 biyolojik olarak aynı telefonlar zaten N950 ye yüklemişlerse N9 a da rahatlıkla yükleyebilirler bence, eğer yapmıyorlarsa bu ya nokia ya karşı bi duruş yada pazar ile ilgili bi meseledir, kendi telefonları üretip satmak varken var olan satılmış telefonlara neden getirip bi kazanç elde edemeden boş yere dağıtsınlar ki sistemi, biraz umutsuz oldum ama.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
sailfish'i android gibi başka markalara lisanslayacakları için yine android gibi çalışacaktır. ama daha hızlı ve akıcı şekilde. şu noktada önemli olan durum ise sistemin n9'daki hangi donanımları destekleyeceği. tam uyumlu gelme olasılığına sıcak bakmıyorum ben.

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
donanım adaptasyonu yapılmış bir sdk emulasyonu. sensörler grafik işlemcisi vs her şey çalışıyor. sdk emulasyonu ayrı bir yazılım gibi çalışmakta:

fLuke!

fLuke!

Üye
sailfish'li ilk telefonu mu bekliyoruz yoksa arm tabanlı sdk yı mı?

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
sailfish'li ilk telefonu mu bekliyoruz yoksa arm tabanlı sdk yı mı?
telefonların ikinci çeyrekte çıkacağını bugün resmi sayfalarından beyan ettiler. telefon çıktığı an arm tabanlı sdk da çıkacaktır ve oradan sailfish'in desteklediği her donanımdaki cihaza da gelir.

bu yukarıda verdiğim video'daki sailfish tamamen donanımı kullanarak çalışıyor. önceki video'larda sailfish hep ubuntu üzerinde çalışıyordu bu arkadaş sdk'yı kullanılabilir bir imaja dönüştürüp windows tablete yüklemiş. içerisindeki emulatör olmadığından çalışamayacağı için de biraz androidimsi bir sailfish ama gördüğünüz gibi hızlı ve akıcı. yakında saf x86 ve arm imajları ortaya çıkar.

Üst Alt