n900 hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
n900 hakkında
n9 dan çok memnunum keşke çok daha evvel alsaymışım dediğim bir telefon açıkçası. n900 de hep "ukte" olarak kalan bir telefon oldu benim için, n900 alsam mı? almasam mı bilemedim. yada daha değişik Android Os'li cihaz mı alsam? telefonu ikinci hattım için almayı düşünüyorum. nokia 5320 kullanıyorum ama artık telefon ömrünü doldurdu denebilir.(sadece telefon özelliği için kullanıyorum zaten). MeeGo kullanıpta daha evvelden Maemo kullanan olmuştur muhtemelen. N9 varken hiç gereği yok derseniz almaya da bilirim o bakımdan konuyu buraya açtım.

PriZm

PriZm

Üye
Eğer daha önce android kullanmadıysan farklılık olsun diye androidli model al derim.

maemo ve meego birbirine çok yakın sistemler diye biliyorum.

pRime.

pRime.

Üye
Eğer daha önce android kullanmadıysan farklılık olsun diye androidli model al derim.

maemo ve meego birbirine çok yakın sistemler diye biliyorum.

birisi bilgisayar sistemi birisi akıllı telefon sistemi. n900 telefondan çok bir cep bilgisayarıdır.

- - - Eklendi - - -

n9 dan çok memnunum keşke çok daha evvel alsaymışım dediğim bir telefon açıkçası. n900 de hep "ukte" olarak kalan bir telefon oldu benim için, n900 alsam mı? almasam mı bilemedim. yada daha değişik Android Os'li cihaz mı alsam? telefonu ikinci hattım için almayı düşünüyorum. nokia 5320 kullanıyorum ama artık telefon ömrünü doldurdu denebilir.(sadece telefon özelliği için kullanıyorum zaten). MeeGo kullanıpta daha evvelden Maemo kullanan olmuştur muhtemelen. N9 varken hiç gereği yok derseniz almaya da bilirim o bakımdan konuyu buraya açtım.

aynı ukte bende de var ancak satılan cihazların çoğu ya sorunlu ya da bozuk. temizini bulmak çok zor.

PriZm

PriZm

Üye

birisi bilgisayar sistemi birisi akıllı telefon sistemi. n900 telefondan çok bir cep bilgisayarıdır.
Maemo ve Meego aynı çekirdek ve yapı üzerinden çalışıyor diye biliyorum.o yüzden öyle bir kanıya vardım :D

doctorrr

doctorrr

Üye
Meego, Moblin ve Maemo'nun birleşiminden oluşturulmuş bir sistem diye biliyorum yani daha gelişmiş :hmmm

pRime.

pRime.

Üye

Maemo ve Meego aynı çekirdek ve yapı üzerinden çalışıyor diye biliyorum.o yüzden öyle bir kanıya vardım :D

yok öyle değil. maemo 5'in devamı ancak çekirdek yapıları farklı. öyle olsa maemo 5 oyunları ve uygulamaları bizde de çalışırdı. senin dediğin symbian için geçerli.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Benim de N9'um var ve bende N900 arıyorum gerçekten süper bir cihaz Android denemeye deymeyecek kadar sıkıcı basit zaten canın sıkılırsa iki telefona birden android yükleyebilirsin

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
@prime aynen, birde şöyle bişey var. çok narin bir telefon (tablet, pc veya her ne deniyorsa). ararsam kendimce güzel bitane bulabileceğimi de düşünüyorum açıkçası. elektrik ve elektronikten de anlıyorum aslında, ufak sorunları olursa kendim de halledebilirim. İki sisteme de üretici desteği olmadığı için kafam Androide kayıyor. Android'de ise N900 tipinde bir telefon yok. bu özelliği de beni N900'e çekiyor. biraz da kararsızlığım bu açıkçası.

bygokhan

bygokhan

Üye
@prime aynen, birde şöyle bişey var. çok narin bir telefon (tablet, pc veya her ne deniyorsa). ararsam kendimce güzel bitane bulabileceğimi de düşünüyorum açıkçası. elektrik ve elektronikten de anlıyorum aslında, ufak sorunları olursa kendim de halledebilirim. İki sisteme de üretici desteği olmadığı için kafam Androide kayıyor. Android'de ise N900 tipinde bir telefon yok. bu özelliği de beni N900'e çekiyor. biraz da kararsızlığım bu açıkçası.

senin o android telefonlarında multi task king yok benim için beş para etmez hem su ana kadar n900 alıpta pişman olan bilgisayar dilinden anlamıyor demektir benim için.. n9 da güzel telefon lakin maemo kadar geliştiremediler ben 3 g üzerinden skype den görüntülü arama bile yapabiliyorum ayrıca bütün aradıgın ne varsa var pişman olmazsın tabi temizini bulmalısın özellikle usb girişine dikkat etmelisiniz... gerisi sorun cok az olur. tabi istersen suan cylone mod android yüklemesi yapabiliyorsun meego 1.2 yükleme yapabiliyorsun gingerbread 2.3.6 androidini yükleme yapabiliyorsun ayrıca mülti boot sayesinde bunların hepsi ilk açılışta ekranda soruyor sana hangisi başlayacak diye.. benden bukadar

- - - Eklendi - - -

ayrıca fm verici özelliği mükemmel küçük bi uygulama sayesinde gelen aramayı bile teybin RDS ekranına verebiliyor msj ı okuyabiliyorsun bu n9 da bile yok

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
bazı konularda kafama takılan sorular var,
1. Android 2.3.6 tam uyumlu çalışıyor mu. (Biz Nitdroid'de telefonda arama özelliğini kullanamıyoruz mesela.)
2. Android 4.0.4 de yükleniyor sanıyorum.
3. MeeGo 1.2 DE'deki durum nedir? eksileri vs.

@bygokhan kisaca yanitlarsan memnun olurum.

bygokhan

bygokhan

Üye
bazı konularda kafama takılan sorular var,
1. Android 2.3.6 tam uyumlu çalışıyor mu. (Biz Nitdroid'de telefonda arama özelliğini kullanamıyoruz mesela.)
2. Android 4.0.4 de yükleniyor sanıyorum.
3. MeeGo 1.2 DE'deki durum nedir? eksileri vs.

@bygokhan kisaca yanitlarsan memnun olurum.

bu sizin keyfinize göre değişir bence hiçbiri maemo kadar güzel değil benim açımdan . bu sistemler yükleniyor fakat x.dev araçları alpha olarak sunmuşlar suan stabil çalısmasada hiç yoktan işimizi görüyor en azından. eğer istiyorsan tabiki sen yine de bildiğini kafandakini al dostum paran varsa tabiki alabilirsin ama yok okadar para haram olur o telefonlara dersen de bu telefon hertürlü işini görür tabiki zırt bırt değiştirmiyorsan simdi söz sende bana iyi geceler daha fazla yardımcı olabilirim n900 sahibi olursan...

- - - Eklendi - - -

not: ben mesala suan cok güzel bi şekilde avea 3g ile skype görüntülü arama yapabiliyorum daha ne yapsın bu telefon oyun dersen palm pree sana yeter

Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
yok yahu pek oyun oynamam telefonda. maksimum günde 25 dk kadar. o da mecburiyetten okula giderken canım sıkıldığından oynuyorum. oynadığım oyunlar da basit oyunlar, ya real football veya satranç, mayın tarlası.. ben soruları sorarken merakımdan sormuştum. Android ve meego da arama, sms, kamera gibi özellikleri çalışıyor mu, bunları merak etmiştim aslında. tam cevap alamadım. :)

n900 almayı düşünüyorum. muhtemelen de şubat ayı içerisinde alırım gibi geliyor bana.

bygokhan

bygokhan

Üye
yok yahu pek oyun oynamam telefonda. maksimum günde 25 dk kadar. o da mecburiyetten okula giderken canım sıkıldığından oynuyorum. oynadığım oyunlar da basit oyunlar, ya real football veya satranç, mayın tarlası.. ben soruları sorarken merakımdan sormuştum. Android ve meego da arama, sms, kamera gibi özellikleri çalışıyor mu, bunları merak etmiştim aslında. tam cevap alamadım. :)

n900 almayı düşünüyorum. muhtemelen de şubat ayı içerisinde alırım gibi geliyor bana.

kardeşim butun bu sistemleri çalıştıran cihaz n900 işte. ama stabil bi fw çıkmadıgından illaki biyerlerde calısmama olabilir. kamera calısıyor ama arama yapamıyor olabilirsin ama diğer herşey calısabilir. multi boot seçeneği ile canın sıkılınca yine maemoya geçebilirsin zahmetsizce

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...