Tekrar merhaba arkadaşlar n9 hakkinda.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
Tekrar merhaba arkadaşlar n9 hakkinda.....
S.A. Arkadaşlar 3 ay önce n900 e ve de nokia ya küserek n9 almayı düşünürken gittim htc evo 3d aldım. birazda korktum n900 den gelen çekincelerim vardı n9 hakkında. neyse htc den memnunum ama androidden hiç memnun değilim ve nokianın neden android telefon çıkarmadığını android kullanınca anladım. tekrar nokia almayı düşünüyorum ve buda muhtemel n9 olacak. ancak bazı sorularım var. bunları :

n9 da:

1. fm verici varmı veya fm radio gibi sonradan yüklenebiliyormu (donanım olarak destekliyormu)
2. 3g var ama görüntülü görüşme yoktu son güncellemelerle geldimi veya pr1.3 le gelecekmi
3. navigasyonu diğer symbianlar kadar güzel ve başarılımı
4. htc evo yu verip n9 alınırmı ( ben nokiacı olduğumu anladım : )) ve androide ısınamadım )
5. androidde uygulama bolluğu içindeyim ve ne kadarını kullandığımı sorarsanız 2 elin parmaklarını geçmez. oyun deseniz ne vaktim oluyor nede şarjım. bu anlamda genel olarak bakıldığında n9 alınırmı.
6. memnun olduğunuz yanları biliyorum. ama en memnuniyetsiz olduğunuz ve keşke olsaydı veya keşke olmasaydı dediğiniz özellikle performansta eksiklikler neler (n900 de gördüğüm kasılma takılma yavaşlama reset atma donma karmaşıklık gibi konular)

Bu konular hakkında tarafsız bir şekilde benim çekincelerimi aydınlatırsanız ve yorumlarınızın sonunda ''al'' yada ''alma'' şeklinde sonlandırırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

pRime.

pRime.

Üye
fm radyo var, bol miktarda radyo uygulamasi var ancak fm verici yok

3g var ancak pr 1.3ten sonra da goruntulu gorusme yok malesef.

navigasyon cok basarili. mesela symbian internetsiz 5-10 dakikada konum bulurken n9 bir kac saniyede konum buluyor. symbiana gore ufak eksiklikler disinda cok kullanisli.

valla bir cok kisi bana kizacak ama n9u kullandiktan sonra gercek linux'un emulator linux'ten kat kat iyi oldugunu anladim yani oyun uygulama derdinde degilsen degis derim.

oyun uygulama az ancak guzel ve kaliteli. market bombos degil.

genel anlamda cok memnunum. tek sikayetim 3g goruntulu aramanin olmamasi. bir de tarayici daha kullanisli olabilirdi.

takilma neredeyse hic yok ve cihaz cok stabil ancak uygulama yuklerken ve kaldirirken cihazda azicik hantallik gozlemek mumkun.

simdi ben cihazi al derim evo 3d de kullanmis biri olarak evodan daha iyi bir kullanici deneyimi alacagina eminim ancak yine de kararini vermeden iyice dusun.

• Beğen
Tepkiler: tempestshine
ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
herkez görüntülü görüşmeye takmış ama htc evo da da yok. pekte aramıyorum. şuana kadar hiç görüntülü görüşme ihtiyacı olmadı. benim tereddütüm buglar. onlarda galiba pr 1.3 le düzlmiş galiba

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
herkez görüntülü görüşmeye takmış ama htc evo da da yok. pekte aramıyorum. şuana kadar hiç görüntülü görüşme ihtiyacı olmadı. benim tereddütüm buglar. onlarda galiba pr 1.3 le düzlmiş galiba

1000 den fazla bug düzeltilmiş.

pRime.

pRime.

Üye

bugların nerdeyse tamamı düzeltildi dediklerim dışında pek bir sıkıntı yok 1.3te

sweeperonur

sweeperonur

Üye
Daha önce N95 üzerine de N8 kullandım. Symbian da güzeldi ama Meego süper diyebilirim. Arada arkadaşlarımın telefonlarını alıp karıştırıyorum. Meego nun arayüzüne o kadar alışmışım ki diğer telefonlarda kayboluyorum. Android 3.2 yi yeni aldığım Samsung Galaxy Tab 10.1 imde kullanıyorum, uygulamaları yönetmek bile sorun. İnsanların neden bu kadar android çi olduklarını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Ben al derim, ama bugün anasayfada okuduğum haber ( MeeGo Nokia ile vedalaştı ) beni biraz bunalttı. Yorum yapılacak sorularına cevaplarım aşağıda

2. görüntülü görüşmeler için benim kafamda olan bilgi artık operatörlerin bunu istemediği yönünde. Ya burdan ya da başka biryerden okumuştum. Eskiden ben de kullanırdım, fakat birçok arkadaşım kendilerini apple a kaptırınca zaten kullanamaz olmuştum :) Şimdi de Gtalk var.
3. navigasyon N8 den sonra alışması biraz zor fakat alışınca çok rahat edebileceğin şekilde tasarlanmış.
5. IOS ve android kullananlar sürekli yüzbinlerce uygulamadan bahsediyorlar, ellerinden telefonlarını alıp baktığımda bir mağazanın yaptığı alış-veriş uygulamasını, bir derginin online okuma uygulamasını indirip bu tür şeylere muhteşem program dediklerinin farkına vardım. Halen android de IBB trafik uygulamasını bulamadım. 1 senelik meego ya çıkarttılar bile. Benim işime yaramadıktan sonra 10 milyar program olsa ne yazar.
6. ben de beyaz 64 GB lık olan var. Bezen ana ekranda yukarıdan aşağıya kaydırma yaparken atlayarak ilerliyor. bir kere ekranı kat ettikken sonra düzeliyor.

Bir de nokia dan vaz geçen birçok tanıdığımın ortak görüşü yıllarca nokia nın ucuz telefon yapıp pahalıya sattığı. Fakat nedense aynı fiyata mal olan N8 e 1200 TL fiyat biçilmişken, iphone 3Gs modeline gidip 2000 TL vermekten çekinmediler.

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
peki arkadaşlar anladığım kadarı ile telefonda bayağı bi buğ varmış. 1000 e yakın buğ düzeltilmiş diyorllar yani şuana kadar sorunlu bi telefon muydu. yani bu buğlardan kasıt neydi acaba

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ufak tefek takılmalar bazıları göze çarpmayan şeyler

- - - Eklendi - - -

- Browserda dosya upload özelliği artık çalışıyor
- Video çözümleme artık daha güçlü.
- Kullanıcı arayüzü artık daha stabil.
- Telefonu bip moduna aldığınızda artık durum çubuğunda ikon gözüküyor.
- Wifi bağlantısı artık daha kuvvetli ve hızlı.
- Video oynatma artık daha güçlü.
- Xbox360 ile uyumsuzluk problemi düzeltilmiş.
- C7 ile daha iyi NFC iletişimi
- Inception 0.1 bozulmuş fakat 0.2 versionu PR 1.3 için yayınlandı.
- Besleme okuma uygulamasının swipe ayarlarındaki hassaslık sorunu düzeltildi.
- Fenix mail clientin adı değiştirildi.Artık yanıt vermeyince "Fenix cevap vermiyor" yerine "Mail cevap vermiyor" yazıyor
- MfE içinde sertifika tabanlı erişim çalışıyor.
- Terminalde swype tekrar çalışıyor , PR 1.2 de bozulmuştu.
- Browserdaki en çok gezilen listesindeki takılma sorunu düzeltilmiş.
- Rehber uygulamasında isim seçme ve listeleme daha hızlı.
- Telefon uygulaması artık daha stabil.
- Muzik oynatıcısının kilit ekranındaki kontrol düğmelerine gölgelendirme efekti getirildi.
- Yazı seçme/kopyalam ve yapıştırma işlemleri artık daha hızlı.

(alıntı)

• Beğen
Tepkiler: tempestshine
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Evo 3D gerçekten güzel cihaz N9 ile değişmezdim.. Ama androide ısınamadım diyosan MeeGo N9 un o tasarımıyla muhteşem uyum sağlamış.
İkiside sıradışı alışılagelmedik cihazlar
Evo 3D nin 3D özelliğini aramayacak mısın?

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
Bende bilmiyorum dün elime bi mağazada n9 aldim ekran netliği çözünürlüğü htc nin yaninda sönük kaldi. Ama şekli çok karizma. Bilmiyorum ya çok kararsizim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bende bilmiyorum dün elime bi mağazada n9 aldim ekran netliği çözünürlüğü htc nin yaninda sönük kaldi. Ama şekli çok karizma. Bilmiyorum ya çok kararsizim.

hangi htc nin yanında sönük kaldı? N9 insan gözünün algıladığı en yüksek ppi değerine sahip

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Oyun ve uykulama derdin yok ise her türlü N9 derim kardeşim son güncelleme ile de 1000 küsür sorun düzeltildi :)

Lenneth

Üye

hangi htc nin yanında sönük kaldı? N9 insan gözünün algıladığı en yüksek ppi değerine sahip

Hayir degil.

İnsan gözü 300 ppi üstünü secemiyor, N9 ise 250 ppi civarinda. Evo 3D de 255.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
meg1ddo

meg1ddo

Üye
E6 326 ppi ile dünyada en yüksek çözünürlüğe sahip telefon diye aklımda kalmış...

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
peki arkadaşlar f ull hd videoları sorunsuz oynatabiliyo mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...