Dostum
Amerikada simlocklu(simlock demek anlasmalı gsm operatörlerinin hatlarını çalıstıran telefon yani atıyorum 200dolara alıyorsun 4si ama o telefonda sadece turkcell kullanıyorsun ama amerikada da turkcell olmadıgı için

) iphone 4s 16GB 200$ onu alıp buraya getirirsen jb yapmak zorunda kalırsın yeni gelen İOS ların jb.si için kırılmasını beklemen lazım,ve telefonun garantiden çıkar jb yaptığından (jb=jailbreak=yazılıım kırdırma) o yüzden bu seçeneği pas geç benden sana tavsiye çünkü telefon bu nolacağı belli olmaz o yüzden garantin elinde olsun.
Sen Simfree al yani simkilitsiz. Buna her hattı takarsın. Amerikadaki fiyatları söyle
4s ;
16GB 649$
32GB 749$
64GB 849$ Kur üzerinden hesapla işte -- oradan alıp Türkiyede kullanabilirsin simfreeleri fakat Türkiyeye getirdiğinde bunu pasaportuna kaydettirmelisin(Kaydettirmek ne kadar bilmiyorum ama sen 100de en fazla). Kaydettirmessen telefonun 1ay içinde kilitlenir ve sadece ipod görevi yapar

Umarım anlamıssındır..
Edit :
Almanyada Simfree telefon fiyatları da şöyle ;
16GB 629£
32GB 739£
64GB 849£
Edit 2 : Amerikaya gidip alıp gelme gibi bi düşüncen varsa uğraşma derim sonucta aynı fiyata denk gelir bilet fiyatları kalıcak yer yemek vs. Ha Amerika görmüş olursun o sana kalmıs