Halk Arasın da Özgürlüğün Ülkesi Olarak da Tanımlanan Yerden Telefon Almak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Halk Arasın da Özgürlüğün Ülkesi Olarak da Tanımlanan Yerden Telefon Almak
Her açtığım konuda san ki hemen yarın telefon alacakmışım gibi ''alıyon mu ,aldın mı,eeee sonuç'' gibi saçma şeyler demeyin lütfen değerli dostlar :D

Şimdi bugün bir yerde muhabbetti geçdi de bu Amerikan oyunlarının ordan aklıma takıldı yahu şey diyecetim hepimiz de bir yurt dışından
telefon getirme olayı başladı bunun nedeni ''Ülkemiz de fiyatların gereğinden yüksek olması'' elbette .

Mesela ne olabilir 'İphone 4s 16 GB' olanı örnek verelim.Şuan Türkiye de KDV dahil 1800 TL .

Şimdi bizim Türklerin genellikle Almanya da tanıdıkları falan olur ordan getirmeye kalkarlar araştırmalarıma göre Almanya da daha ucuz ama Amerika da çok çok daha ucuzmuş bu telefonlar.Ama elim de öyle bir kanıt yok.

Hani diyorum Amerika ya gitsem ordan Alsam getirsem :hmmm toplamda pasaport kaydı telefonu açtırma dahil bana ne kadara olur:hmmm

Amerika da tanıdığı olan va mı ?

Şunu da sorayım da sonradan devreler yanmasın ''iphone 4s 16 GB'' Amerika da ne kadar ?
Tablet de de mi aynı bu durum İpad ne kadar mesela Amerika da ?

Bur da bir sıkıntı olmadan kullanabilirmiyiz ? Geçen biri diyordu simlock muymuş neymiş bişi anlamadım.

Üst konuyu gördüm biliyorum ama durum farklı oldugu için buraya açtım

15097

15097

Üye
Sanırıııııııııımmm 1100 lira amerika da hiç emin değilim ama :bilmm

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
emin biri lazım :hmmm

nefsele

nefsele

Üye
aga pazarda limon satalım bırak

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

onur_07_41

Üye
Dostum
Amerikada simlocklu(simlock demek anlasmalı gsm operatörlerinin hatlarını çalıstıran telefon yani atıyorum 200dolara alıyorsun 4si ama o telefonda sadece turkcell kullanıyorsun ama amerikada da turkcell olmadıgı için :) ) iphone 4s 16GB 200$ onu alıp buraya getirirsen jb yapmak zorunda kalırsın yeni gelen İOS ların jb.si için kırılmasını beklemen lazım,ve telefonun garantiden çıkar jb yaptığından (jb=jailbreak=yazılıım kırdırma) o yüzden bu seçeneği pas geç benden sana tavsiye çünkü telefon bu nolacağı belli olmaz o yüzden garantin elinde olsun.
Sen Simfree al yani simkilitsiz. Buna her hattı takarsın. Amerikadaki fiyatları söyle
4s ;
16GB 649$
32GB 749$
64GB 849$ Kur üzerinden hesapla işte -- oradan alıp Türkiyede kullanabilirsin simfreeleri fakat Türkiyeye getirdiğinde bunu pasaportuna kaydettirmelisin(Kaydettirmek ne kadar bilmiyorum ama sen 100de en fazla). Kaydettirmessen telefonun 1ay içinde kilitlenir ve sadece ipod görevi yapar :) Umarım anlamıssındır.. :)

Edit :
Almanyada Simfree telefon fiyatları da şöyle ;
16GB 629£
32GB 739£
64GB 849£

Edit 2 : Amerikaya gidip alıp gelme gibi bi düşüncen varsa uğraşma derim sonucta aynı fiyata denk gelir bilet fiyatları kalıcak yer yemek vs. Ha Amerika görmüş olursun o sana kalmıs :)

• Beğen
Tepkiler: anılbaran
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

Nereden bileyim? Sen ne kadara almak istiyorsun ki daha ne kadar indirim olabilir :)

o indirim btti zaten 1 aylık idi.Param oldugu zaman alırım :) Almadan önce araştırma yaparım telefon alırken :)

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Dostum
Amerikada simlocklu(simlock demek anlasmalı gsm operatörlerinin hatlarını çalıstıran telefon yani atıyorum 200dolara alıyorsun 4si ama o telefonda sadece turkcell kullanıyorsun ama amerikada da turkcell olmadıgı için :) ) iphone 4s 16GB 200$ onu alıp buraya getirirsen jb yapmak zorunda kalırsın yeni gelen İOS ların jb.si için kırılmasını beklemen lazım,ve telefonun garantiden çıkar jb yaptığından (jb=jailbreak=yazılıım kırdırma) o yüzden bu seçeneği pas geç benden sana tavsiye çünkü telefon bu nolacağı belli olmaz o yüzden garantin elinde olsun.
Sen Simfree al yani simkilitsiz. Buna her hattı takarsın. Amerikadaki fiyatları söyle
4s ;
16GB 649$
32GB 749$
64GB 849$ Kur üzerinden hesapla işte -- oradan alıp Türkiyede kullanabilirsin simfreeleri fakat Türkiyeye getirdiğinde bunu pasaportuna kaydettirmelisin(Kaydettirmek ne kadar bilmiyorum ama sen 100de en fazla). Kaydettirmessen telefonun 1ay içinde kilitlenir ve sadece ipod görevi yapar :) Umarım anlamıssındır.. :)

Edit :
Almanyada Simfree telefon fiyatları da şöyle ;
16GB 629£
32GB 739£
64GB 849£

hocam güzel bir mesaj eyvallah :) bu fiyatlardan eminmisin peyki nerden baktın :)

Ya ben Turkcelle kullanıyom bir tek :) Zaten jb yaparım sorun değil o yani jb olayını geri alabiliyoruz o zaman sorun da kalmıyo yani jb olmadan kullnaılma zaten bunlar :)

- - - Eklendi - - -

Kaç aydır araştırma yapıyorsun ama bence o kadar araştırma :)

param olana kadar araştırmaya devam :)

- - - Eklendi - - -

hocam simfree olmayanlar ne kadar ? :) Fiyata nerden baktıgını söylersen daha iyi olur :)

15097

15097

Üye
Sanırım fiyat konusunda yanılmamısım :islik en azından yaklasmısım :ehe

• Beğen

onur_07_41

Üye
hocam güzel bir mesaj eyvallah :) bu fiyatlardan eminmisin peyki nerden baktın :)

Ya ben Turkcelle kullanıyom bir tek :) Zaten jb yaparım sorun değil o yani jb olayını geri alabiliyoruz o zaman sorun da kalmıyo yani jb olmadan kullnaılma zaten bunlar :)

- - - Eklendi - - -

param olana kadar araştırmaya devam :)

Fiyatlardan eminim çünkü AppleStore'un kendi sitesinden baktım ve bu bilgiler daima günceldir ;
Link veremiyorum aktif üye olmadıgım için
ama store.apple . c o m dan bakabilirsin almanyadaki ve usa deki fiyatlara :)

JB konusu kişiye kalmıs fakat Amerikadan aldığın telefonun bozulursa garanti olarak nereye yollayacaksın pek bilgim yok ama GENPA veya Telekom mu ne öyle bir yer var oraya yolluyorsun galiba. (Bu bilgi kesin değil öyle tahmin ediyorum)

• Beğen
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Fiyatlardan eminim çünkü AppleStore'un kendi sitesinden baktım ve bu bilgiler daima günceldir ;
Link veremiyorum aktif üye olmadıgım için
ama store.apple . c o m dan bakabilirsin almanyadaki ve usa deki fiyatlara :)

JB konusu kişiye kalmıs fakat Amerikadan aldığın telefonun bozulursa garanti olarak nereye yollayacaksın pek bilgim yok ama GENPA veya Telekom mu ne öyle bir yer var oraya yolluyorsun galiba. (Bu bilgi kesin değil öyle tahmin ediyorum)

5 çıkınca bunlar ucuzlar :D Jb klaıcı olmuyo dimi ? Simlock lu alska onlar daha ucuzmuşş sanrım :)

onur_07_41

Üye
5 çıkınca bunlar ucuzlar :D Jb klaıcı olmuyo dimi ? Simlock lu alska onlar daha ucuzmuşş sanrım :)
Yok kalıcı değil tabi ki ama jb kaldırman için restore yani binevi format atmak zorundasın. Resimlerini numaralarını videolarını müziklerini kolayca yedekleyebilirsin iClouda :) Ordan da geri alırsın format atınca..

Jailbreak yapmadan "Gevey" denilen bir aparatlada kullanabilirsin telefonu Türkiyede ama tavsiye edeni pek görmedim.. İnternette araştırabilirsin

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
dedign siteye baktım 200 dolar diyor simfree olanalar nerde onu bulamadım :)

15097

15097

Üye
iCloud 5 GB bu arada söylemek istedim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...