casper nirvana artıları ve eksileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
casper nirvana artıları ve eksileri
merhaba arkadaşlar ben birkaç hafta önce casper nirvana aldım ve sizinle görüşlerimi paylaşmak istedim modelimin adını yazmama gerek yok ama özellikler kısaca 8 gb ram 3 gb ekran kartı intel core i5

artıları

+klavyesi çok rahat
+ses açma kapama vb. tuşlar dokunmatik
+nvidia optimus sayesinde şarj bayabi gidiyor
+4 adet usb girişi var ki çoğu notebookta bu kadar olmuyor
+tasarımı sade şık
+hiç ısınma problemi yaşamadım(zaten kazan gibi olsada kapanmıyormuş)
+kasası ince

eksileri

-kasası çok dayanıksız
-touch pad okadar iğrençki anlatamam hem bazen çalışmıyor çalıştığındada hakkını vermiyor
-özelliklerine bakmayın oyunları oynarsınızda pek 8 gb lık bir pc gibi oynamazsınız
-3 gb dediğine bakmayın 2 gb paylaşımlı
-home basic ama yükseltme anahtarı ile 2 dkde home premium oluyor

özet geçiyorum: kimse almadan konuşmasın 1200 ila 1500 arası alabileceğiniz en iyi notebook ama casper notebook konusunda yeterince profesyonel değil o yüzden biraz dayanıksız ben 2. notebook olarak aldım açıkçası durumunuz iyiyse gidin asus toshiba alın diyorum ben.

bir teşekkür yeter.

mnstrdnc

mnstrdnc

Üye
Casper hiç bir alanda iyi değil ki

----------Eklendi @ 23:45:46 ---------- Yazıldı @ 23:45:23 ----------

Ama aydınlatman iyi olmuş teşekkürler

NeoV

Üye
Bende nirvana kullanıyorum. Hd 6610 ekran kartlı olanından. Aksine kasası ve touch pad'ı mükemmel. :) Tek sorunum ekran kartı güncelleştirmesini bulamamam. :) Casper'ların en sevdiğim yanı ısı olayı. max 53 derece. Fanın yanına elimi koyuyorum tık yok buz gibi hava. :)

alonsof1

alonsof1

Üye
Casper bilgisayarlarının parça dahil %100 ünü çin ve menşei uzak doğulu şirketlere yaptırmaktadır.fiyatı diğer notebooklara göre 100-200 tl ucuzdur.sebebi kalitesiz parçalar olabildiği gibi fazla aracı maliyeti olmadığındandır.Parça montajı Türkiye'de yapılarak piyasaya verilen sürülür.benim görüşüm casper,exper, arçelik, vestel gibi şirketler maliyeti düşürmek için ucuz parçaya yönelmekte, dolayısıyla dayanıklılık sorunu yaşamamanız için almanızı önermiyorum.Şunuda belirtmeliyim ki şuan dünyadaki çoğu notebook üreticisi parçaları 2. bi şirkete ürettirmekte.ancak kalite ve marka değeri için kaliteden fazla ödün vermiyorlar.kolay gelsin....

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar ben kendi görüşlerimi söyledimancak şu kesindir : kimse casper nirvananın çok mükemmel veya çok kötü olduğunu söyleyemez.

NeoV

Üye
Casper bilgisayarlarının parça dahil %100 ünü çin ve menşei uzak doğulu şirketlere yaptırmaktadır.fiyatı diğer notebooklara göre 100-200 tl ucuzdur.sebebi kalitesiz parçalar olabildiği gibi fazla aracı maliyeti olmadığındandır.Parça montajı Türkiye'de yapılarak piyasaya verilen sürülür.benim görüşüm casper,exper, arçelik, vestel gibi şirketler maliyeti düşürmek için ucuz parçaya yönelmekte, dolayısıyla dayanıklılık sorunu yaşamamanız için almanızı önermiyorum.Şunuda belirtmeliyim ki şuan dünyadaki çoğu notebook üreticisi parçaları 2. bi şirkete ürettirmekte.ancak kalite ve marka değeri için kaliteden fazla ödün vermiyorlar.kolay gelsin....

Bilmeden yorum yapmanın alemi yok. Fiyatının ucuz olmasının sebebi işçilik değil doların 1.16'ya sabitlenmesidir.

Astrosman

Astrosman

Üye
:tşk:

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
Bilmeden yorum yapmanın alemi yok. Fiyatının ucuz olmasının sebebi işçilik değil doların 1.16'ya sabitlenmesidir.

casper bilgisayarların neden ucuz olduğu hakkında adam gibi mantıklı yorum ilk defa gördüm teşekkür ederim.

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Casper bilgisayarlarının parça dahil 0 ünü çin ve menşei uzak doğulu şirketlere yaptırmaktadır.fiyatı diğer notebooklara göre 100-200 tl ucuzdur.sebebi kalitesiz parçalar olabildiği gibi fazla aracı maliyeti olmadığındandır.Parça montajı Türkiye'de yapılarak piyasaya verilen sürülür.benim görüşüm casper,exper, arçelik, vestel gibi şirketler maliyeti düşürmek için ucuz parçaya yönelmekte, dolayısıyla dayanıklılık sorunu yaşamamanız için almanızı önermiyorum.Şunuda belirtmeliyim ki şuan dünyadaki çoğu notebook üreticisi parçaları 2. bi şirkete ürettirmekte.ancak kalite ve marka değeri için kaliteden fazla ödün vermiyorlar.kolay gelsin....

Haklısın. Bahsettiğin markalar Çinli CLEVO ya ürettiriyorlar. Mesele Çinde üretilmesi değil, talep edilen maliyete göre üretilmesi. Bu nedenle Çinde verilecek paraya göre üretim yapılıyor. Dolayısı ile ne kadar ekmek o kadar köfte.:oke:

----------Eklendi @ 16:37:45 ---------- Yazıldı @ 16:33:24 ----------

casper bilgisayarların neden ucuz olduğu hakkında adam gibi mantıklı yorum ilk defa gördüm teşekkür ederim.

Döviz kurunu aşağıda tutması ucuz olmasının sebeplerinden biri değil. Ayrıca döviz kurunu aşağıda tuttuğu halde para kazanıyor, hesabını siz yapın. :oke:Casper istese daha yüksek kalite malzeme ile bilgisayar ürettirebilir fakat piyasadaki rekabet koşullarından dolayı diğer büyük markaların yanında fiyat olarak cazibesi kalmaz. Talep ettiği bütçeye göre Çinli CLEVO'ya bilgisayar ürettiriyor. Bu nedenle 0 yerli yalanına da gerek yok. Türkiyedeki bir çok üreticinin önem vermesi gereken en can alıcı nokta tüketicinin güvenini kazanabilmek olmalı. Robert Bosch'un bir lafı vardı; " İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim."

NeoV

Üye
Haklısın. Bahsettiğin markalar Çinli CLEVO ya ürettiriyorlar. Mesele Çinde üretilmesi değil, talep edilen maliyete göre üretilmesi. Bu nedenle Çinde verilecek paraya göre üretim yapılıyor. Dolayısı ile ne kadar ekmek o kadar köfte.:oke:

----------Eklendi @ 16:37:45 ---------- Yazıldı @ 16:33:24 ----------

Döviz kurunu aşağıda tutması ucuz olmasının sebeplerinden biri değil. Ayrıca döviz kurunu aşağıda tuttuğu halde para kazanıyor, hesabını siz yapın. :oke:Casper istese daha yüksek kalite malzeme ile bilgisayar ürettirebilir fakat piyasadaki rekabet koşullarından dolayı diğer büyük markaların yanında fiyat olarak cazibesi kalmaz. Talep ettiği bütçeye göre Çinli CLEVO'ya bilgisayar ürettiriyor. Bu nedenle 0 yerli yalanına da gerek yok. Türkiyedeki bir çok üreticinin önem vermesi gereken en can alıcı nokta tüketicinin güvenini kazanabilmek olmalı. Robert Bosch'un bir lafı vardı; " İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim."

Dediğim gibi ucuz olmasının tek sebebi doları sabitlemesidir. Geri kalan herşey dolaylı yoldan gene dolara bağlanır. Kim ne derse desin.. İsterse en kaliteli mal olsun dövizi düşük tutarsa fiyat ucuz olur.

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
bence mallar o kadar kalitesiz olamaz ama bir asus acer toshiba kadar da kaliteli olamaz bence fiyatın düşüklüğünde hem sabit kur hemde parçaların öbür markalardan dayanıksız olması etkili

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
arkadaşlar hazır laptop konusu acılmışken bende almayı düşünüyorum ne önerirsiniz herkes bi markaya güzel diyor kararsız kaldım

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
ben bir bucuk yıldır nirvana kullanıyorum ve hala kullanmaya devam ediyorum donanımsal olarak hiçbir şekilde bir sıkıntı yaşamadım

calf duty black ops ,crysis 2 bu oyunları oynadım ve bitirdim

5 saat oynadıktan sonra acayip bir şekilde ısınma problemi yaşadım ama çözüm yolu olarak takviye fan kullandım (laptop soğutucu) şimdi ise 24 saat oyunda oynasan bir sorun yok ama benim laptop cin malı onuda söyleyeyim sanırım Cin de yapılanlar daha iyi galiba :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
peki 1500 tlye nasıl bişe alınır ama adam gibi oyun oynanacak bişe hemen öyle tarihi geçmeyecek yeni oyun cıktımı oynanabilecek mesela ben masaüstünü aldıgımda kimsede benim sistem yoktu en son sistem denebilir oynamadıgım oyun yoktu ama şuandada yok cok eski pes11 bile oynanmıyor 10'a devam :D:D

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
hocam 1500 tl ye adam gibi bilgisayar çok rahat bir şekilde alırsın dikkat etmen gereken madem oyun
1. işlemci 4 çekirdekli olsun işlemci hızın ise 3.0(turbo boost ile de olabilir)
2. ekran kartında 1 gb ve üstü olsun yalnız ekran kartının bir oyun için bir de video için 2 çeşidi var sitede bu konu ile alakalı geniş bir bilgi var onları oku sonra pişman olursun.

işlemci hızı çok önemli ekran kartı oyunu kaldırabilir ama oyunun tavsiye edilen işlemci hızı düşük ise yine sorun yaşarsın

oyun için en önemli not ekran kartı ve işlemci hızıdır .

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
1500 liraya iyi bir acer ausus veya toshiba alamazsın ama media marktte kamoanya var samsung 4 gb bellek 1 gb ekran kartı olan pc 1099 lira ben onu al derim daha iyisini istiyorsan casper veya packerd bell

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
peki dostlar cok sagolun alcagm zmn iyice araştırırm

Febris

Febris

Üye
bende nırvana kullanıyorum canavar gıbı

seytan_avcisi

seytan_avcisi

Üye
    Konu Sahibi
gençler üst konu olsun istiyorum biraz konuşun :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bana bi nirvana hediye et seni üst üye yapıyım :P

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt