Kredi Kartınıza Virüs Bulaşmasın - AMAN DİKKAT!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kredi Kartınıza Virüs Bulaşmasın - AMAN DİKKAT!!!
ARKADAŞLAR DİKKAT!

İnternetten alışverişe 6 yıl önce başladık ailece. İlk bilgisayar sipariş etmiştik. Herzaman siparişler zamanında ve sağlam geliyordu. Çok memnunduk. Kredi kartı kolaylık sağlıyordu.

Bir gün amcamın bilgisayarından yine kredi kartıyla internetten alışveriş yaptık. Ay sonu ekstresi geldi. Bizim beklediğimiz toplam borç 150 TL iken 1500 TL gelmişti. Ayrıntılı faturada yapılan harcamalar görünüyordu. 20 den fazla Darkobit yazan harcamaları görünce şok olduk. Hepsi dolar ile yapılmıştı. Hemen ne yapacağımıza baktık bankayı aradık vs. Banka yetkilisi bize bir faks gönderdi. Bu faksta bizden habersiz yapılan harcamaları yazıp tekrar geri faksladık. Bir nevi form gibi birşeydi. Banka bütün Darkobit harcamalarını iptal etti ve bizi rahatlattı.

Biz sadece gereken 150 TL'yi ödedik. Diğer ay yine Darkobit ile harcama yapılmıştı. Yine aynı şekilde iptal ettirdik. Anladıkki karta virüs bulaşmış. Yani ödeme yaptığımız andaki kodu virüs kullanıyordu. Mecburen kartı iptal ettirip yenisini istedik. Ancak böyle virüsten kurtulduk.

Peki nerden geliyor bu virüs? Amcam herzaman kendine çok fazla güvenir ve hiçbir zaman bilgisayarında antivirüs bulundurmaz. Bize 'antivirüs firmaları kendileri virüs üretiyor ki satsınlar. Virüs diye birşey yok. Ben kullanmıyorum bilgisayarım bozulmuyor.' diyordu. Gel gör ki bizi bir anda 1500 TL zarara sokabiliyor. Allah'tan kredi kartı limit o zamanlar 1500 TL idi. Yoksa ne limit varsa, virüs hepsini kullanacaktı.

İnternet kafeden iki defa ayrı ayrı zamanlarda sipariş vermiştim. Karta virüs bulaşmamıştı. Ama bu yöntemi kesinlikle tavsiye etmiyorum. Siz siz olun, kredi kartınızla sadece kendi bilgisayarınızdan sipariş verin ve herzaman bilgisayarınızda antivirüs kurulu olsun. Tavsiyem Avira antivir'dir. Çünkü ücretsiz ve sürekli güncelleniyor. Bunun sayesinde 1 kere bile kredi kartına kendi bilgisayarımdan virüs girmemiştir.

Umarım internetten kredi kartıyla alışveriş yapmak isteyenlerin kafasındaki tüm soru işaretleri giderilmiştir.

Bu yazımdan Avira Antivir'in reklamını yaptığımı düşünenler var. Malum Avira bana para vermiyor, böyle düşünenler varsa özelden benle irtibat kursun, banka hesap nomu vereyim, bağış yapsınlar.

fnldstntn

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler...

anılbaran

anılbaran

Üye
karta a nasıl virüs bulaşıyor ki :D

xxcorboxx

Üye
iyi bari iptal olmuş

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
aslında suan ıcın artık boyle bır tehlıke yok denecek kadar az..
Cunku
onlıne alışverış sıtelerı. Bankayla ortaklaşa bır guvenlık sıstemı kullanıyor...
Sız kart numarasını yazıp onay verdıkten sonra cep telefonunuza ıslem kodu gelıyor ve acılan pencerede belırlı bır zaman ıcerısınde telefona gelen kodu yazmazsanız ödeme onaylanmıyor....

• Beğen
Tepkiler: Otuz
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
geçmiş olsun.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Arkadaşlar geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkür ediyorum. Bu olayı 2-3 sene önce yaşamıştık. Yani çok tecrübeliyiz.

Kredi kartınızla ödeme yapacaksanız herzaman 3D Secure özelliğini kullanın.

Virüs sizin ödeme yaptığınız andaki kodu alıyor ve istediği yerde kullanıyor. Yani ne kadar güvensekte hackerlar boş durmuyor.

• Beğen
Tepkiler: fixana1

Kedi Yavrusu

Üye
pek inandırıcı gelmedi. Karta virüs bulaşması? Kartı bilgisayara mı takıyorsun mübarek. Yeni kart gelince sorun düzeldi diyor bir de. Peh. Diğer ay aynı darkorbit alışverişine banka nasıl izin verdi? Bu da var olayın içinde. Ve şu virüs olayının üzerinde gereğinden fazla durulmuş. Bana daha çok avira antivirüs reklamı gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
pek inandırıcı gelmedi. Karta virüs bulaşması? Kartı bilgisayara mı takıyorsun mübarek. Yeni kart gelince sorun düzeldi diyor bir de. Peh. Diğer ay aynı darkorbit alışverişine banka nasıl izin verdi? Bu da var olayın içinde. Ve şu virüs olayının üzerinde gereğinden fazla durulmuş. Bana daha çok avira antivirüs reklamı gibi geldi.

Bak canım kardeşim. Amacım sana avirayı satmak değil. Sana silah zoruyla mı Avira antivir kur diyorum. Reklammış. Bu yazına gülerler. Ben hani bazı yerlerde görürsün ya 'tavsiye edin', işte onu yapıyorum. 4 yıldır Avira Antivir kullanıyorum, virüs girmiyor bilgisayara.

Reklam anlıyorsan sana banka hesap no'mu vereyim de para yatır :d:

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
dün ilk ve son defa internetten üstelik internet kafeden alışveriş yaptım inşallah bi sorun çıkmaz

greenmile

greenmile

Üye
karta virus bulasmaz,pcne virus bulasir.Bu zararli yazilim alisveris yaparken kartini kopyalar ve 3.sahislara aktarir.

alabileceginiz bazi onlemler

1 bildiginiz ve sifreleme sistemi kullanan sitelerden alisveris yapin (odeme esnasinda adres cubugunun https olmasina dikkat edin)

2mutlaka 3d guvenlik onlemiyle alisveris yapin

3 ekstrenizin tarihini beklemeden mutlaka takibini yapin (int bankaciligindan vs)

anormal bir durumda bankanizla irtibata gecin

bu arada virus girmiyor diye birsey olamaz en guvendiginiz sistemlere bile girebilmek mumkun sizi farkli kilan sey ise bilincli olarak kullanmaktir

bu arada nis kullaniyorum yillardir digerlerini tanimam bu alemde

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Silinen Üye 94869
greenmile

greenmile

Üye
Ayrica internet kafeden kredi kartinizi kullanmak gibi bir sacmaliga girmeyin,mutlaka ve mutlaka kisisel bilgisayarinizdan kullanin

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ek bilgilendirme için teşekkürler :oke:

• Beğen
Tepkiler: greenmile
Astrosman

Astrosman

Üye
Teşekkürler kardeşim :)

mstf_l

mstf_l

Üye
en güzeli telefondan yapmak yada pc'de sadece bu isler için kullanılan küçük bir linux türevi işletim sistemi kullanmak bence

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
en güzeli telefondan yapmak yada pc'de sadece bu isler için kullanılan küçük bir linux türevi işletim sistemi kullanmak bence

Güvenliği o kadar abartmayalım :) Sağlam bir antivirüs şart.

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
sağoool kardeş,çok iyi oldu bunu paylaşman

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Birşey değil :oke:

fatih54102

fatih54102

Üye
debian kullanın güvenlik için.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bencede üst düzey güvenlik isteyenler için :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt