Bu resimler sizin için ne ifade ediyor?

Sponsorlu Bağlantılar

SilentOne

SilentOne

Üye
çıkamaski

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Sayın moderatör,gör bu konuyu ve lütfen kilitle.Çok gereksiz ve saçma bir konu!

private_hawk

Üye
android 680 mhz işlemciyle o kadar rahat çalışırki çünkü sistem basit.parçadan çalan müteahhit gibi basit bi sistem kurmuş google amca. :D nokia nın bellede amaçladığı şey daha az ram kullanan sistem. ama basit sistem değil.android dağınık ve çok basit bi sistem bana göre.

pRime.

pRime.

Üye
android 680 mhz işlemciyle o kadar rahat çalışırki çünkü sistem basit.parçadan çalan müteahhit gibi basit bi sistem kurmuş google amca. :D nokia nın bellede amaçladığı şey daha az ram kullanan sistem. ama basit sistem değil.android dağınık ve çok basit bi sistem bana göre.

Dağınık ve basitlik nasıl bir arada olabilir ki? Android hiç basit değil symbian çok daha basit bir sistem, herşeyin yeri belli.

----------Eklendi @ 18:32:15 ---------- Yazıldı @ 18:31:13 ----------

Katılıyorum.

private_hawk

Üye

Dağınık ve basitlik nasıl bir arada olabilir ki? Android hiç basit değil symbian çok daha basit bir sistem, herşeyin yeri belli.

----------Eklendi @ 18:32:15 ---------- Yazıldı @ 18:31:13 ----------

benim şahsi fikrim ;)

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
cardanadam

cardanadam

Üye

şimdi bir şey söylerdim ama terbiyem müsade etmez androidin adam gibi çalışması için en az 1ghz işlemci lazım zaten işletim sistemi 3 te 1 lik kısmını kendine ayırıyor 680/3=226,66667*2=463,33333 geriye kalan hangi uygulamayı hangi işlemciyle açıcan al sana 5800

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi

Saçma olan şu ki, iki kelimeyi bir araya getirip çağdaş birer insan gibi yorum yapma yeteneğimiz yok. Yetersizliğiniz de bu yorumları yapmanıza sebep oluyor. Ayrıca konunun saçmalığıyla ilgili kararı biz değil, yetkili arkadaşlar verir. Bu durumda konuya saçma yakıştırması yapmak, kendi âcizliğinin göstergesidir.

anılbaran

anılbaran

Üye
Saçma olan şu ki, iki kelimeyi bir araya getirip çağdaş birer insan gibi yorum yapma yeteneğimiz yok. Yetersizliğiniz de bu yorumları yapmanıza sebep oluyor. Ayrıca konunun saçmalığıyla ilgili kararı biz değil, yetkili arkadaşlar verir. Bu durumda konuya saçma yakıştırması yapmak, kendi âcizliğinin göstergesidir.

:oke:

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Arkadaşlar bırakın kendinizi kandırmayı.HTC'nin 2010da çıkardığı cihazın donanımını Nokia 2012'ye doğru getirebildi.Çok geriden geliyor.Birde Symbian işetim sistemini kullanıyor.Almak için sebep mi olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
Masha

Masha

Üye
Ben pek anlamam bu işletim sisteminden ama bi soru sorayım hani çok iyi dediğiniz ve Nokia'nın işletim sistemi olan Symbian'ın bana bir tane sıralamada birinciliğini gösterir misiniz ?
Veya bi Nokia modeli ?

• Beğen
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

Nokia demeyeceğim ama seve seve symbian derim. :)

Nokia dan başka Symbian kullanan kalmadı ki dostum :S Symbian için Nokia kullanmaya devam ;)

----------Eklendi @ 14:21:37 ---------- Yazıldı @ 13:54:53 ----------

Ben pek anlamam bu işletim sisteminden ama bi soru sorayım hani çok iyi dediğiniz ve Nokia'nın işletim sistemi olan Symbian'ın bana bir tane sıralamada birinciliğini gösterir misiniz ?
Veya bi Nokia modeli ?

kendi seçim sebeplerimi şöyle açıklayayım
1. Symbian ı "aman işlemcim çok hızlı olsun, ramim yüksek olsun" diye seçmiyorum, maliyetiyle ihtiyacım doğrultusunda en makul ve en hesaplısı olduğu için seçiyorum
2. Telefon kullanım şeklimden dolayı diğer işletim sistemleri hiçbir işime yaramıyor bu yüzden Symbian ı seçiyorum, çünkü bana multitasking ve dosya paylaşımı konusunda verdiği özgürlükle istediğim yerde istediğim Symbian kullanıcısı arkadaşımla kullanmakta olduğum programları paylaşıp onlara da tavsiye ettiğim uygulamalardan ve oyunlardan faydalanma fırsatı verebiliyorum
3. Diğer işletim sistemleri de kişiselleştirilebilir belki ama gerektiğinde Symbianın neler yapabildiğini uzun yıllardır edindiğim tecrübelerden bildiğim için seçiyorum

Aslında sayılabilecek daha birçok sebep var ama anlatmakla anlaşılmaz. birebir kullanımda görmeniz gerek :)
kısacası Symbian tercihlerimin birincisi ;) bu yeter :))

• Beğen
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Belle ile tahmin edemeyeceğim kadar kendini geliştirdi aslında Nokia. Ama donanımda çok geç kaldı. Şu an samsung 4 çekirdeğin hesaplarını yapıyor, Apple da öyle. Yani diyeceğim o ki, ciddi bir bütçe ayırmaz ve işletim sisteminde de ayrıca revizyona gitmezse yeni kullanıcıların büyük yüzdesini Android kanalıyla Google ve geri kalanını da iPhone kanalıyla Apple kapacak. Umarım düşündüğümüz ve umduğumuz şekilde büyük çapta bi yenileme gelir. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Belle ile tahmin edemeyeceğim kadar kendini geliştirdi aslında Nokia. Ama donanımda çok geç kaldı. Şu an samsung 4 çekirdeğin hesaplarını yapıyor, Apple da öyle. Yani diyeceğim o ki, ciddi bir bütçe ayırmaz ve işletim sisteminde de ayrıca revizyona gitmezse yeni kullanıcıların büyük yüzdesini Android kanalıyla Google ve geri kalanını da iPhone kanalıyla Apple kapacak. Umarım düşündüğümüz ve umduğumuz şekilde büyük çapta bi yenileme gelir. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

4 çekirdekli işlemciye ihtiyaç duyan bir cihaz benim evdeki dualcore işlemcili laptopumdan daha fazla mı iş yapacak? eğer yapmayacaksa neyin 1,5 ghz i neyin 4 çekirdekli işlemcisi bunlar? işletim sistemlerine yetmiyor demek ki ve optimizasyon sağlamak yerine hergün yeni ve daha güçlü cihazlar ile Android in açıklarını kapatmaya çalışıyorlar
Apple yılda 1 telefon çıkartıyor ve gayet iyi fiyatla satıyor peki neden 1 ghz dualcore işlemciyle yetiniyor? sistem optimizasyonundan dolayı Android in 2 ghz ile sağlayamadıklarını 1 ghz ile veriyor belki de bu yüzden ;) Symbian için de fiyat-performans çizelgesinde bu işlemci yetiyor
Aslında Nokia Symbianlı ve çift çekirdekli telefonlarını piyasaya sürse Multi tasking sayesinde çok farklı şeyler yapılabilir ama şirketin başındakiler bu kadarını farkedemiyor/ veya farketmek istemiyor sanırım :S

• Beğen
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Kağnı gibiler CanKartaL bizimkiler. Adamlar 4 çekirdeğin yanı sıra elbette bunu karşılayabilecek yapıda donanım kullanacaklar. Misâlen Galaxy Note, 1.4 Mhz işlemci, çift çekirdek 5.3' ekran. Bu özellikleri sunup ömrünü yine diğerleri kadar tutabilmek için 2500 mAh batarya. Bir şekilde geliştirebilirsin. Ama bunu tek tarafa basarak değil her anlamda güçlendirerek başarabilirsin. iOS 5'e 512 MB ram yetebiliyorsa, Nokia da yetirebilmeli, kezâ fark burada çıkıyor ortaya ; )

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Kağnı gibiler CanKartaL bizimkiler. Adamlar 4 çekirdeğin yanı sıra elbette bunu karşılayabilecek yapıda donanım kullanacaklar. Misâlen Galaxy Note, 1.4 Mhz işlemci, çift çekirdek 5.3' ekran. Bu özellikleri sunup ömrünü yine diğerleri kadar tutabilmek için 2500 mAh batarya. Bir şekilde geliştirebilirsin. Ama bunu tek tarafa basarak değil her anlamda güçlendirerek başarabilirsin. iOS 5'e 512 MB ram yetebiliyorsa, Nokia da yetirebilmeli, kezâ fark burada çıkıyor ortaya ; )

söylemek istediğim bu işte ios a 512 mb ram yetiyorken Android e yetmiyor Symbian a ise Multitasking e rağmen yetiyor o ram ;) demek ki birileri bir şekilde optimizasyondan dolayı fazla donanım gerektirmezken birileri ise bu eksiklik için donanımı arttırıp daha hızlıymış gibi lanse etme yolunu seçiyor ;)

• Beğen
Tepkiler: iatis ve Suyaka
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Netice için ne diyeceksin? Bu resimler karşısında Nokia için yazılım çıkarmayan firmalar sence haklı mı?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Netice için ne diyeceksin? Bu resimler karşısında Nokia için yazılım çıkarmayan firmalar sence haklı mı?

ne haklısı,bizim cihazlarda gayet iyi..bu o şirketlerin işgüzarlığı..

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
ne haklısı,bizim cihazlarda gayet iyi..bu o şirketlerin işgüzarlığı..

Evet, Symbian, Belle ile üst segment oldu diyebiliriz fakat hâlâ yetersizlikler olduğu görülüyor. Meselâ herhangi bir tarayıcıdan, yine mobil olmayan herhangi bir web sayfasına girdiğinizde multitouch çok geç tepki veriyor. Sitede gezmek ızdırap oluyor. Bunu çözerlerse, yani donanım geliştirirlerse Nokia için de yazılım geliştirilecektir.

fullwar

fullwar

Üye
Symbian'a yoksa ben beklemeyeyim. Görüşürüz. :ağlarım: Bada zaten en fakiri.

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Symbian'a yoksa ben beklemeyeyim. Görüşürüz. :ağlarım: Bada zaten en fakiri.

android en zengini de tarzım değil..

----------Eklendi @ 17:01:35 ---------- Yazıldı @ 17:01:07 ----------

Evet, Symbian, Belle ile üst segment oldu diyebiliriz fakat hâlâ yetersizlikler olduğu görülüyor. Meselâ herhangi bir tarayıcıdan, yine mobil olmayan herhangi bir web sayfasına girdiğinizde multitouch çok geç tepki veriyor. Sitede gezmek ızdırap oluyor. Bunu çözerlerse, yani donanım geliştirirlerse Nokia için de yazılım geliştirilecektir.

şuan için 701 vs. gayet iyi...haklı olabilirsiniz...

• Beğen

Üst Alt