Bu resimler sizin için ne ifade ediyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar. Hakkında, en eski Nokia kullanıcısından en yeni Nokia kullanıcısına kadar konuyu okuyan herkesin fikrini almak istediğim iki resim paylaşmak istiyorum. Burada amaç karşılaştırma ya da tartışma ortamı yaratmak değil. Birer nokia kullanıcısı olarak bu konuda ne hissettiğinizi ortak paylaşıma açmak istiyorum. Sadece sizin için ne ifade ettiğini bir cümle ile açıklarsanız çok sevinirim. Hepimizce biliniyor ki büyük kitlelere sahip olan internetin dev şirketleri, abone kazanma konusunda kıyasıya yenilikler ve mücadele içerisine girmiş durumda. Yine bildiğimiz gibi yeni nesil, büyük oranda mobil teknolojinin gelişimine paralel olarak yaşantısını yönlendirmekte. Bu durum kuşkusuz dev şirketlerin gözünden kaçmıyor ve mobil dünyasında kendilerine daha fazla yer edinebilmek için çeşitli geliştirmeler yapıyorlar. Bunların başında kendi şirket bünyelerinde bulundurdukları yazılım geliştirici mühendislerin, kullanıcıların kendi web sayfalarına hızlı, pratik ve stabil şekilde ulaşabilmeleri için uygulama yazmaları geliyor. Gel görelim, ne yazık ki bu şirketlerin bir çoğunun geliştirdikleri uygulamanın platform hedefleri arasında ne Nokia, ne de emektar işletim sistemi Symbian yer almıyor.

Resim 1:

Resim 2:

Evet, resimlerde sosyal paylaşım devi olan Facebook ve Twitter'ın mobil platform için geliştirdikleri kendi uygulamalarını indirme sayfalarını görüntülüyorsunuz.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Dunyada ilk gelistiren nokia oldu ama suan en arka siraya dusmeye hizla devam ediyor.
Cunku bir kararsizlik icinde Symbian,QT,windows ve megeeo ama heralde ha bir arada pyhton bulasmisti surunuyor tek kelimeyle.

• Beğen
Tepkiler: AHMED... ve Suyaka
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Dunyada ilk gelistiren nokia oldu ama suan en arka siraya dusmeye hizla devam ediyor.
Cunku bir kararsizlik icinde Symbian,QT,windows ve megeeo ama heralde ha bir arada pyhton bulasmisti surunuyor tek kelimeyle.

Gerçekçi :oke:

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Gercekten ben'ki nokia'yi tam 15 senedir kullanir ve takip ederim bilmedim icergi nerdeyse yoktur.
Nekadar guzel symbian'da ilerlerken birden yan caldi.
Aslinda tek sorun apple nokia anlasmasinda kaynaklandi sorun nokia'ya sirtini dondu aslinda anlasmislardi ama nedense bozuldu.

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bu resimler nokia nın çok acil olarak birşeyler yapması gerektiğinin resmidir,hemde öyle sıradan falan da değil,bomba birşeyler,eğer bombayı patlatmazsa telefonları elinde patlayacak:)

• Beğen
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın en büyük platformlarının yüz çevirdiği bir marka, ne derece yoluna devam edebilir ki? Bu resimlerin yanında gösterebileceğim daha bir çok resim var ama, hepimizin de bildiği gibi en ön planda olanları bu iki site. Bir çoğu telefonlarımızın vazgeçilmezi olan uygulamalar Symbian için yazılmıyor. Vefakâr geliştiriciler port ederse, ancak işte bir ihtimâl. Ben çok eksikliğini yaşıyorum bu durumun.

----------Eklendi @ 02:50:57 ---------- Yazıldı @ 02:50:07 ----------

Bu resimler nokia nın çok acil olarak birşeyler yapması gerektiğinin resmidir,hemde öyle sıradan falan da değil,bomba birşeyler,eğer bombayı patlatmazsa telefonları elinde patlayacak:)

Tespit yerinde :oke:

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Evet nokianin birşeyler yapması gerekir

• Beğen
Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Elinde patliyca kesinde bizim elimizdede patlamasin bakasana artik symbian program yapmak artik neredeyse az yani nokia'ya ama bir bakin android veya oburlerine ne prolar var valla.hele bir android magaza var ovi'ye 10 basar.

• Beğen
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi

Elinde patliyca kesinde bizim elimizdede patlamasin bakasana artik symbian program yapmak artik neredeyse az yani nokia'ya ama bir bakin android veya oburlerine ne prolar var valla.hele bir android magaza var ovi'ye 10 basar.

Al benden de o kadar.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
ben cihazın kalitesine vede işlevselliğine da çok önem veririm.uygulama 2.plandadır benim için.kaldıki benim n8 cihazım da 35 adet uygulama yüklü.bunlarında hepsi kullanılabilen uygulamalar.

----------Eklendi @ 03:21:16 ---------- Yazıldı @ 03:20:10 ----------

merak ettimde hangi uygulama lazım olduda ovide yok acaba

• Beğen
Tepkiler: turker10
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
ben cihazın kalitesine vede işlevselliğine da çok önem veririm.uygulama 2.plandadır benim için.kaldıki benim n8 cihazım da 35 adet uygulama yüklü.bunlarında hepsi kullanılabilen uygulamalar.

Burada konu alternatifler ve mobil markaların internet şirketleri gözündeki yeri.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici

Mesela avrupada simdi yeni uygulama basladi "taxi.eu" diye internetten nerde olursan ol taxi geliyor internetten tikliyorsun o seni buluyor.
Nokiada yok.spb 3D shell cikali kac gun oldu daha ovide yok.mesela toplu halde gazete kupurleri yok.mesla namaz takvimi hemide takvim yaprakli arkasini bile okuyorsun hani vardirya erkek olrsa adi su kiz olursa adi su yada ogun dunyada neler olmus hisseden kesintiler falan nokiada yok.

daha saymami istermisin dostum.

• Beğen
Tepkiler: Suyaka ve mesut1979
Esendağlı

Esendağlı

Üye
spb 3d çlktıda neoldu kaç kişi rağbet etti.kaldıki bellenin zaten ona ihtiyacı yok ram canavarı.bunu sen daha yakinen bilirsin.taksi uygulaması var hemde baya iyi ben bir ara yükledim.onca dini içerikli uygulama gördüm ama detayını bilmiyorum.şöyle bir etrafınıza bakının hangi markanın 5-10 yıllık telefonları hala insanların elinde...nokianın

• Beğen
Tepkiler: chuck33 ve n000k
Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Yineliyorum, eksik uygulama ağından söz etmiyoruz arkadaşlar. Şirketler artık mobil markalar arasında Nokia'yı ciddiye almıyorlar. Çünkü teknolojilerini karşılayamayan bir marka bir işletim sistemi bir donanım vs..

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
spb 3d çlktıda neoldu kaç kişi rağbet etti.kaldıki bellenin zaten ona ihtiyacı yok ram canavarı.bunu sen daha yakinen bilirsin.taksi uygulaması var hemde baya iyi ben bir ara yükledim.onca dini içerikli uygulama gördüm ama detayını bilmiyorum.şöyle bir etrafınıza bakının hangi markanın 5-10 yıllık telefonları hala insanların elinde...nokianın
Tabiki benim kadar kimse takip edemez nokia'yi ama ben kotulemiyorum sadece cok ileri giserken tokezledine kiziyorum.
Benim icin nokia vazgecilmezlerimin arasinda yillardan beri nokia kullanirim insalla windows gelene kadarda nokia kullanicam.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
ötekiler kaale alınalı nekadar zaman olduki.ayrıca nokia son sözünü henüz söylemedi daha.n9,lumia vede 701 fırtınanın habercisi olabilir

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Problem yeni model, yeni kasa, optimizasyon ya da stabilite falan değil abi anlamıyor musunuz? Bunlar da elbette önemli ama ana madde İşletim Sistemi yeterliliği. Mühim olan bu alanda yapılacak yenilikler. N9 deniyor, MeeGo ile Symbian'dan farklı olarak ne geliyor meselâ? Ya da 701'de Smbian Belle yerine başka işletim sistemi mi var? Yalnızca başından beri olması gereken ama olmayan 1 Ghz işlemci var ve hâlâ 512 MB Ram. Yani ben haksız karşılamıyorum Nokia'yı listeye sokmayan firmaları. Artık ileriye dönük yeni kararlar alma vakti geldi.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Evet N8 de bile yok aslinda suana kadar n95 8gb ve N8 n serinin en iyileri ama malesef.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
iphone 4s de nekadar ram var acaba..

Üst Alt