android 680 mhz işlemciyle o kadar rahat çalışırki çünkü sistem basit.parçadan çalan müteahhit gibi basit bi sistem kurmuş google amca.nokia nın bellede amaçladığı şey daha az ram kullanan sistem. ama basit sistem değil.android dağınık ve çok basit bi sistem bana göre.
Sayın moderatör,gör bu konuyu ve lütfen kilitle.Çok gereksiz ve saçma bir konu!
Dağınık ve basitlik nasıl bir arada olabilir ki? Android hiç basit değil symbian çok daha basit bir sistem, herşeyin yeri belli.
----------Eklendi @ 18:32:15 ---------- Yazıldı @ 18:31:13 ----------
benim şahsi fikrim![]()
android 680 mhz işlemciyle o kadar rahat çalışırki çünkü sistem basit.parçadan çalan müteahhit gibi basit bi sistem kurmuş google amca.nokia nın bellede amaçladığı şey daha az ram kullanan sistem. ama basit sistem değil.android dağınık ve çok basit bi sistem bana göre.
Sayın moderatör,gör bu konuyu ve lütfen kilitle.Çok gereksiz ve saçma bir konu!
Saçma olan şu ki, iki kelimeyi bir araya getirip çağdaş birer insan gibi yorum yapma yeteneğimiz yok. Yetersizliğiniz de bu yorumları yapmanıza sebep oluyor. Ayrıca konunun saçmalığıyla ilgili kararı biz değil, yetkili arkadaşlar verir. Bu durumda konuya saçma yakıştırması yapmak, kendi âcizliğinin göstergesidir.

Nokia demeyeceğim ama seve seve symbian derim.![]()
Ben pek anlamam bu işletim sisteminden ama bi soru sorayım hani çok iyi dediğiniz ve Nokia'nın işletim sistemi olan Symbian'ın bana bir tane sıralamada birinciliğini gösterir misiniz ?
Veya bi Nokia modeli ?

)Belle ile tahmin edemeyeceğim kadar kendini geliştirdi aslında Nokia. Ama donanımda çok geç kaldı. Şu an samsung 4 çekirdeğin hesaplarını yapıyor, Apple da öyle. Yani diyeceğim o ki, ciddi bir bütçe ayırmaz ve işletim sisteminde de ayrıca revizyona gitmezse yeni kullanıcıların büyük yüzdesini Android kanalıyla Google ve geri kalanını da iPhone kanalıyla Apple kapacak. Umarım düşündüğümüz ve umduğumuz şekilde büyük çapta bi yenileme gelir. Bakalım, bekleyip göreceğiz.
Kağnı gibiler CanKartaL bizimkiler. Adamlar 4 çekirdeğin yanı sıra elbette bunu karşılayabilecek yapıda donanım kullanacaklar. Misâlen Galaxy Note, 1.4 Mhz işlemci, çift çekirdek 5.3' ekran. Bu özellikleri sunup ömrünü yine diğerleri kadar tutabilmek için 2500 mAh batarya. Bir şekilde geliştirebilirsin. Ama bunu tek tarafa basarak değil her anlamda güçlendirerek başarabilirsin. iOS 5'e 512 MB ram yetebiliyorsa, Nokia da yetirebilmeli, kezâ fark burada çıkıyor ortaya ; )
Netice için ne diyeceksin? Bu resimler karşısında Nokia için yazılım çıkarmayan firmalar sence haklı mı?
ne haklısı,bizim cihazlarda gayet iyi..bu o şirketlerin işgüzarlığı..
Symbian'a yoksa ben beklemeyeyim. Görüşürüz.Bada zaten en fakiri.
Evet, Symbian, Belle ile üst segment oldu diyebiliriz fakat hâlâ yetersizlikler olduğu görülüyor. Meselâ herhangi bir tarayıcıdan, yine mobil olmayan herhangi bir web sayfasına girdiğinizde multitouch çok geç tepki veriyor. Sitede gezmek ızdırap oluyor. Bunu çözerlerse, yani donanım geliştirirlerse Nokia için de yazılım geliştirilecektir.