Nokia S^3 Telefonlara Nasıl Flash Atılır? ( N8 üzerinden anlatılmıştır)

Sponsorlu Bağlantılar

yakamozkurdu

Üye
Dediğinizi C7'de harfiyen uyguladım firmware ile 8 dosya + sondaki büyük dosyayı da indirdim ve telefonum Türkçeleşti. Emeğine sağlık, paylaşımların için sonsuz teşekkür. Hayatımda ilk defa 1 cep telefonuna risk alarak ve size güvenerek:good: flash attım ve sayenizde başardım.
Naçizane bir şeyler yazmak istiyorum. Navi firm ile bulunan 8 dosyayı dediğiniz klasöre atıp Phoenix ile flash atmaya kalkınca en başta bir dosyanın eksik olduğu uyarısı geldi ve flash atamadım. Sonra en sondaki dosyayı da navi ile yükleyip aynı klasöre kopyaladım ve flash attım. Problem çıkmadı. Demekki benim telefonda C7 Charcoal Black modelinde son dosyayı da atmak gerekiyormuş.
Sağlıcakla kalın....:bye2:

----------Eklendi @ 03:21:16 ---------- Yazıldı @ 03:07:08 ----------

Bir de hocam cihazı flashlamadan önce mutlaka ovi suitte backup yapmamız gerekir. Yoksa telefon fabrikadan yeni çıkmış gibi ve içindeki bilgiler yok olmuş vaziyete döner Türkçe yüklendikten sonra. Tekrar teşekkürler.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Dediğinizi C7'de harfiyen uyguladım firmware ile 8 dosya + sondaki büyük dosyayı da indirdim ve telefonum Türkçeleşti. Emeğine sağlık, paylaşımların için sonsuz teşekkür. Hayatımda ilk defa 1 cep telefonuna risk alarak ve size güvenerek:good: flash attım ve sayenizde başardım.
Naçizane bir şeyler yazmak istiyorum. Navi firm ile bulunan 8 dosyayı dediğiniz klasöre atıp Phoenix ile flash atmaya kalkınca en başta bir dosyanın eksik olduğu uyarısı geldi ve flash atamadım. Sonra en sondaki dosyayı da navi ile yükleyip aynı klasöre kopyaladım ve flash attım. Problem çıkmadı. Demekki benim telefonda C7 Charcoal Black modelinde son dosyayı da atmak gerekiyormuş.

Sağlıcakla kalın....:bye2:

----------Eklendi @ 03:21:16 ---------- Yazıldı @ 03:07:08 ----------

Bir de hocam cihazı flashlamadan önce mutlaka ovi suitte backup yapmamız gerekir. Yoksa telefon fabrikadan yeni çıkmış gibi ve içindeki bilgiler yok olmuş vaziyete döner Türkçe yüklendikten sonra. Tekrar teşekkürler.

o son dosya resim ve videoların oldugu dosya. Senin seçimine bağlı phoenix de options'dan o dosyayı kaldırabilirdin flash listesinden :)

veysiemrah

Üye
merhaba foruma yeni uye oldum sayilir. aklimda bazi sorular var yardimci olursaniz sevinirim. telefona neden flash atmak gerekir. flash atmakla format atmak arasinda ne fark var. telefonum n8 yaklasik 2 hafta oldu alali ve bir sorun yok flash atmanin bir faydasi olur mu (hizlanir mi vs). simdiden tesekkuler.

mkryvz

mkryvz

Üye
merhaba foruma yeni uye oldum sayilir. aklimda bazi sorular var yardimci olursaniz sevinirim. telefona neden flash atmak gerekir. flash atmakla format atmak arasinda ne fark var. telefonum n8 yaklasik 2 hafta oldu alali ve bir sorun yok flash atmanin bir faydasi olur mu (hizlanir mi vs). simdiden tesekkuler.
Flash; Telefona modifiye edilmiş bir yazılım yada yeni bir yazılım yükleme işlemi için kullanılır.
Format ise; Telefonu fabrika ayarlarına döndürme işlemidir, yada yüklediğin yazılımı ilk haline getirme işlemidir.
Eğer telefonunda bir sorun yoksa veya yeni bir yazılım yüklemek istemiyorsan Flash işlemine gerek yok.

veysiemrah

Üye
Flash; Telefona modifiye edilmiş bir yazılım yada yeni bir yazılım yükleme işlemi için kullanılır.Format ise; Telefonu fabrika ayarlarına döndürme işlemidir, yada yüklediğin yazılımı ilk haline getirme işlemidir.Eğer telefonunda bir sorun yoksa veya yeni bir yazılım yüklemek istemiyorsan Flash işlemine gerek yok.
anladim su durumda flash atmaya gerek yok. tesekkurler.

veysiemrah

Üye
Rica ederim.Sen telefonunun keyfini çıkar biraz, daha sonra bu CFW maceralarına atılırsın ;)
bilgisayar konusunda iyiyimdir ama cep telefonlarinda tirt konumdayim :)cfw nedir diye sorsam ayip olmaz umarim...

yakamozkurdu

Üye

o son dosya resim ve videoların oldugu dosya. Senin seçimine bağlı phoenix de options'dan o dosyayı kaldırabilirdin flash listesinden :)

Üstat ovi'den flash light türünde el feneri uygulaması indirirken telefon hata veriyor. Hem bilgisayardan denedim hem de telefondan direkt yüklemeyi denedim. Acaba telefona format atmadan 24.01 yüklediğim için olabilir mi?
Sonradan başka uygulama da yüklemedim. Yine hata verir endişesiyle... Bir çözüm öneriniz olur mu?

ARCANX5

Üye
selamlar .bnm n8m var.şu anki sürümüm 22.014 dür kedim flashladım.faat şu an phoenixti açıyorum scan product diyorum telefonu görüyor orda sorun yok.ne zamanki firmwareupdatee tıklıyorum class not registered diye bir uyarı alıyorum.bu arada phoenix 2011i kullanıyorum.silip 2010 yükledim onda da aynı sorunu veriyor 24.i yülemek istiyorum cihazıma ama bir türlü phoenix yüznden yükleyemiyorum yardımcı olursan çok makbule geçer arkadaşım.msnm de bu eklersen ordan ayrıntılı konuşuruz şimdiden teşekür ederim:) ([email protected])

tayko177

Üye
Merhaba , denilen herşeyi harfiyen yaptım fakat Refurbish e tıkladığımda yükleme başlıyor ve hata veriyor . Sonra Output kısmında : Flashing started All operations completed Firmware updating failed yazıyor yani olmuyor . Nasıl düzeltebilirim bu durumu acaba ? Son kısmıda halletsem tamamdır

----------Eklendi @ 21:41:43 ---------- Yazıldı @ 20:22:56 ----------

Tamamdır hallettim , çok teşekkürler .

mirzasinan

mirzasinan

Üye
[/URL] Uploaded with [/IMG]böyle bir hata alıyorum birde v1 cıkıyor 2 degil

alper_ymn

Üye
slm,arkadaşlar nokia anna güncellemesini yayınladı ama ben kaç gündür uğraşıyorum ama gelmedi daha,flash atarak düzelir diyorlar ama ürün kodu 059B288.bu kod yok anlattığnız bilgilerde.anlayan varsa yardımcı olabilecek olan var mı.bi anlayan varsa yardımcı olsun nasıl anna yükleyeceğim,cevaplar için şimdiden tesekkürler

rockn87

rockn87

Üye
selamarkadaşlar bu forumda ne kadar varsa denedim phoenix le ama ben beceremiyorum anlatımlarıda var ama hepsinin farklı farklı kafam karışıyor benim telim ıraktan geldi pasaporta kaydettim ama phenixle baktığımda usa america dark grey 059C8T6 olarak gözüküyor türkçe ve belle ve ya anna yüklemek istiyorum bi yardmcı olsanız sadaka vermiş gbi dua ederim arkadaşlar :)

alloss

Üye
Arkadaşlar C7-00 telefonum yurt dışından geldiği için Nokia Ovi'den Anna versiyonuna güncelleyince ingilizce oldu. Bende dedim ki bi flashla türkçe versiyon kurayım. Bu arada bilgisayar işletim sistemim 64 bit Windows 7. Bütün gece uğraştım. Phoenix ile bütün gece uğraştım. Yok o dosya yok. Yok bu dosya yok. Bütün gece kafayı çizdim. Sonra aklıma 64 bit işletim sisteminden kaynaklanabileceği geldi. Laptopta 32 bit işletim sistemiyle deneyeyim dedim. 10 dk. içinde işim bitti. Yani demek istediğim 64 bit işletim sistemi kullanan arkadaşlar güncelleme yapamayablir. Benden söylemesi...

Kolay gelsin herkese

akyazılı54

Üye
iyi geceler bu tarif ettiklerinizden sadece telefonu buluyor gerisi yazılım çıkmıyor ve aynen dediğinizgibi uyğuluyorum acaba nerede hata yapıyorum c bölümü dediğiniz telefonmu yoksa bilğisayarmı

tanercan23

Üye
kardeşim hepsi tammda sorun cıkıyoru Phoenix acınca sorun cıkıyor nasıl bi soruna cattık beeee

noname2040

Üye
nokia care suit i seçince hata veriyor
An error occured when attempting to connect to the update server....
503 uzak sunucu kullanılamıyor diyor
birde flash atmaktaki nedenim şu cihazın içi serviste değişti değiştikten sonra arama geldiğinde veya arama yaptığımda ekran kararıyor menü tuşu çalışmıyor, yandaki tuş kilidi ile açınca ekran açılıyor. nokia shop da anna yüklettim düzelir belki diye ama düzelmedi,
acaba flash atınca düzelebilirmi?

umutgidik

umutgidik

Üye
Orçun forumdan 2 arkadaş navifirm'den indirdiğimiz orjinal fw'nin phoenix ile yazılırsa cihazın garanti dışı kalacağını söylüyor. ne diyosun bu konu hakkında. Bende 2 gün önce sıfır e7 aldım flahlıcam ama garanti dışı kalırmı diye çekindim.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
Orçun forumdan 2 arkadaş navifirm'den indirdiğimiz orjinal fw'nin phoenix ile yazılırsa cihazın garanti dışı kalacağını söylüyor. ne diyosun bu konu hakkında. Bende 2 gün önce sıfır e7 aldım flahlıcam ama garanti dışı kalırmı diye çekindim.
Dead flash garanti dışında kalmasına sebebp olur evet. Normal atarsan Nokia Ovi Suite ile attığından farkı olmadığı için bir şey olmaz. Yani benim telefonum kaç kere flashlamıştım da gitti servise bir şey olmadı :D

Üst Alt