Telefon Tavsiyesi İphone 4s vs Samsung galaxy s2 vs. Htc sensation

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MezraL123

MezraL123

Üye
    Konu Sahibi
İphone 4s vs Samsung galaxy s2 vs. Htc sensation
Merhaba arkadaşlar.. Yakında yeni bi telefon almayı düşünüyorum. Ama çok kararsızım.

Şuan Samsung s8500 wave kullanıyorum ve alıcağım telefonda bunun üstünde bi model olmalı diye düşünüyorum..

Birçok telefonu denedim. Xperia arc sgs 2 iphone 4 sensation vs. Ama hangisi bana tam uygun bilmiyorum.

Önceliklerim mesaj ( Günde 200 ortalama ) internette gezme oyun vs. Ve dayanıklı olması tercihim.

Samsung galaxy s2 fazla büyük geliyo hele ki wave den sonra. İphone 4 daha güzel geliyo gözüme ama gorilla ekran yok ve çizilebilir yada düştüğünde çatlayıp kırılabilir.

Tavsiyeti ettiğiniz dayanıklı uygulaması bol rahat mesaj yazılabilcek ve şık duran telefon varsa yardım ederseniz sevinirim..

muratvemine

muratvemine

Üye
Nokia N9 al derim ben.

pRime.

pRime.

Üye
Uygulama diyorsan iphone 4s derim. Diğer cihazların tümünden güçlü.

fnldstntn

Üye
Bencede iphone 4s al onunda ekrani cizilmeye dayaniklidi ve uygula oyun acisindan cok iyidir...

Lenneth

Üye
Bencede iphone 4s al onunda ekrani cizilmeye dayaniklidi ve uygula oyun acisindan cok iyidir...

Sanki diğerlerinin dayanıksız..

Bütün orta ve üst sınıf telefonlar artık çizilmeye dayanıklı gorilla glass ile geliyor.

iPhone 4s için 2-3 ay beklemeniz gerekecek ve fiyatı bayağı tuzlu olur iphone 4 bile 1800-1900 liradan satılıyor hala. Size HTC Sensation'u tavsiye ederim, kasası sağlam ve dayanıklı bir cihazdır ama onunda ekranı size büyük gelebilir.

• Beğen
Tepkiler: mesut1979
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Iphone 4s al derim de 4-5 oyun fazla diye de iphone almanın pek akıl karı olduğunu düşünmüyorum.

MezraL123

MezraL123

Üye
    Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla İphone 4'ün ekranı çizilebilirdi ve pek dayanıklı bi cihaz değildi 4sle daha dayanıklı bi hale geldimi emin değilim..

İnternette çıkan haberlere göre Amerika'da 4s 650 dolar gibi bi fiyattan satılıyo..

Genede yeterince kullanışlımıdır uygulamalar için alınırmı ve itunnes'le uğraşılırmı emin değilim..

Belkide en akıllıcası Nexus Prime'ı beklemek..

----------Eklendi @ 16:17:11 ---------- Yazıldı @ 16:15:39 ----------

Nokia N9 al derim ben.

Wave kullanıyorum zaten. Super amoled ekran 1 ghz işlemci vs. hepsini içeren bi telefonum var. Daha üstün modeller varken sırf nokia yada meego diye n9 almak pek akıllıca olmaz bence..

Not: Yorum yazıp fikir veren herkese ilgilendikleri için teşekkür ederim..

y n s c n

y n s c n

Üye
Optimus 3D öneririm, daha güçlüsünü tanımıyorum.

pRime.

pRime.

Üye
garfik işlemcisi açısından, hepsinden güçlü. telefona asıl gücünü veren şey de bu zaten.

y n s c n

y n s c n

Üye
garfik işlemcisi açısından, hepsinden güçlü. telefona asıl gücünü veren şey de bu zaten.

Evet dediğiniz gibi grafik işlemcisi güçlü fakat önemli bi noktayı atlıyosunuz optimus 3D'de ddr2 ram var çift kanallı bellek bununda ne anlama geldiğini siz iyi biliyosunuz.
Ayrıca bu iki telefon karşılaştırılamaz bana göre ikisininde işlevsellikleri farklı smartphone-3D smartphone gibi.. windows'la linux gibi.

MezraL123

MezraL123

Üye
    Konu Sahibi
İphone uzun süreli kullanıma dayanamayacak kadar malzeme kalitesi kötü bir telefon. Tamam tasarımı hoş. Özellikleride iyi. Şuan piyasadaki grafik işlemcisi en iyi telefonda olabilir ( Nexus Prime çıkmadı daha ) hatta bazılarına göre en iyi telefonda olabilir. Ama kim ne derse desin uzun süreli kullanımda kimsenin uğraşmak istemiyceği bi telefon. Hem kırılıp çizilmesi çok kolay ( Bkz: ) hemde itunnes vs uğraşmak can sıkıcı. Sadece şekli için yada ios için +2000tl veripte alınmaya değmez bence. Samsung yada htcnin eşdeğer telefonlarından biri tercih edilse çok daha iyi olur..

Ben şahsen nexus prime'ı bekliyorum. Fazla uçuk bi fiyat olmazsa onu, pahalı olursa galaxy s2 hd lte yada en kötü sgs2 yada sensation almayı düşünüyorum. Sizede tavsiyem sağlam telefonlardan şaşmayın..

MezraL123

MezraL123

Üye
    Konu Sahibi
Uzun araştırmalar sonunda bir süre önce galaxy s2 aldım. Arkadaşlarımdan temin ettiğim HTC sensation ve iphone 4le ( Ne yazık ki henüz 4s bulma fırsatım olmadı ama iphone 4 ile de karşılaştırmalar sonucunda bi fikre sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum ) karşılaştırdım. Bikaç gün kullandım ve neler yapılabilceğine baktım. Hala bu şekilde bi düşüncesi olanlar için kendimce bi inceleme yazmak istiyorum..

İlk olarak ekrandan bahsediyim.. S.amoled plus çok güzel. Net, canlı ve parlak. Güzel bi görüntü sunuyo. Ama malesef ki çözünürlük çok düşük. Sensation yada iphone kadar yüksek bi ppı oranı yok. Ekran yapısı çözünürlüğü gölgelese de net ve güzel görüntüler versede gerek widget gerek oyun yada film gerekse resimlerde düşük çözünürlüğü hissedebiliyosunuz. Bu konuda iphone yada sensationu aratıyo diyebilirim. Sensation S2ye göre daha yüksek çözünürlük versede gene ekran büyüklüğünden dolayı düşük bi ppı oranı sunuyo ama herhangi bi sorun çıkarmıyo ve net. Ama S.lcd ekran biraz zayıf. İphone'un çözünürlüğü ise içlerinde en yüksek olanı ve ekran boyutu diğerlerine göre daha küçük bu sayede ppı oranı en yüksek ve en net görüntüyü sunuyo. Yinede bi s.amoled plus kadar iyi bi ekrana sahip değil. İphone 4ste de aynı çözünürlük ve ekran olduğu için bu değerler sabit kalıcaktır..

Ekran: Galaxy S2 > İphone > Sensation
Çözünürlük: İphone > Sensation > Galaxy S2

İşlemci.. Galaxy gerçekten fazlasıyla hızlı. Kasma hata yavaşlama hatta saliselik bi sekme bile yok telefonda. Dokunduğunuz şey anında açılıyo. Gerçekten çok hızlı. Bu konuda sensationdan daha hızlı diyebilirim. Sensation mimari açıdan güncellenmiş 1 ghz'lik çift çekirdekli bi işlemciye sahip. Güncellemelerle 1.2 ghz oluyo ve arayüz gibi etkenlerden dolayı sgs2 kadar hızlı olamıyo. İphone sgs2 ile kafa kafaya diyebilirim. Cpulara bakıcak olursak sgs2 her açıdan fazlasıyla yeterli. 720p videolarda oyunlarda programlarda ve internet tarayıcısında oldukça üstün. Herhangi bi aksama yaşamadan akıcı bi şekilde tüm işlevleri yerine getirebiliyo. 1 gb ram'e sahip ve ben bugüne kadar dolduramadım. Bikaç oyun yanyana açtığınız anda bile ram dolmuyo. Fazlasıyla başarılı. İphone diğer iki cihaza bakarak en yavaşı sayılır. Cpusu yeterli ama 1 ghzden 800e düşürülmüş tek çekirdekli işlemcisi bazen sıkıntı yaratabiliyo. Genede geçişleri oldukça hızlı denilebilir. İşlemci stabil bi şekilde gayet iyi çalışıyo. Tabi 4s te böyle sorunlar yoktur orası ayrı. Sensation galaxy kadar olmasada hızlı bi cihaz. Çok ufak hatta saliselik diyebilceğim kadar az takılma yaşatabiliyo. Ama bu çoğu zaman farkedilmiyo bile. Genel olarak bakarsak ikisinin ortasında yer alıyo. Ama bu değerler 4sle tamamen değişicek ve test sonuçlarına göre galaxyden de hızlı işlemcisi ve fazlasıyla güçlü bi cpusu varmış..

İşlemci: Galaxy S2 > Sensation > İphone 4
Cpu: Galaxy S2 > İphone 4 > Sensation

Kamera.. Galaxynin 8 mp kamerası gayet iyi iş görüyo. Gece çekimleri gayet net. Günlük çekimler fazlasıyla güzel. Ekran çözünürlüğü dolayısıyla telefonda netliği pek belli olmasa bile pcye attığınız fotoğraflar çok canlı ve net. Video kalitesi de aynı şekilde fazlasıyla yüksek. Sensation günlük çekimlerde güzel fotoğraflar çekiyo. Pcde galaxy kadar iyi görüntü oluşturamasa da telefon üzerinde gayet net bi görüntüsü var. İphone'a bakarsak çözünürlüğü sayesinde telefon üzerinde en yüksek netliği ve en iyi görüntüyü oluşturuyo. Ama pcye attığımızda o kadar da net sayılmaz. Yinede bu değerlerinde 4sin 8 mplik kamerasıyla değişeceği söylenebilir..

Telefonda: İphone > Sensation > Galaxy S2
Pcde: Galaxy S2 > İphone = Sensation

Dayanıklılık ve dış yüzey.. Galaxy malzeme olarak verdiği his açısından en kötüsü denilebilir. Plastik arka kısmı pekde iç açıcı değil. Ama sağlamlık olarak en iyisi. Arka kısmı tamamen bükülebilir ve kırılma riski yok ön camı ise gorilla ve çizilme riski yok. Gayet rahat bi şekilde korkmadan kullanılabilir. Sensation malzeme olarak en iyisi diyebilirim. Elinize aldığınızda gerçekten kaliteli olduğunu hissediyosunuz. Camıda gorilla ve çizilmez. Dayanıklı bi yapısı var ayrıca kapağını açtığınızda cihazın arka kısmı komple gövdeden ayrılıyo. Buda ilerde bi şekilde telefon kırılırsa gövdenin tamamen değişebilceği anlamına geliyo. İphone a gelicek olursak da en kötüsü bana göre. Hatta korka korka kullandım diyebilirim. Ekranı çizilmeye yatkın ve gövdesi hiç sağlam değil. Bikaç düşmede kırılıp çatladığını gösteren birçok videoda var. Ama malesef ki her üç cihaz içinde çizilme veya düşürme testi yapma lüksüm olmadı. Genede en dayanıksızı iphone diyebilirim. Ama dokunma hissi olarak da galaxyden iyi..

Dokunma hissi: Sensation > İphone > Galaxy S2
Sağlamlık: Galaxy S2 = Sensation > İphone

Arayüz.. Arayüze gelince galaxy iki telefondan da farklı bi konumda. Telefonun görüntüsü tamamen kişiye bağlı. Eğer widgetlarla sadece kolay ulaşılabilir bi ekran yaparsanız en kötü ekranda olabilir güzelce yerleştirir ve iyi bi arka fon yaparsanız en iyisi bile olabilir. Ama işlevsellik açısından en iyisi. Gruplama yerleştirme herşey elinin altında. Hemen hemen herşeyi widget olarak kullanabiliyosun. Sonradan yüklenenler haricinde telefonun kendi widgetlarıda oldukça fazla. Ayarlardaki ekran yada ses ayarlarını bile widget yapıp ana ekrana koyabiliyosun. Fazlasıyla rahat bi kullanım sağlıyo. Güzel bi şekilde yerleştirirsen görsel açıdanda gayet iyi. İphoneun alıştığımız düz arayüzü var. Menü yok sadece ana ekran ve tüm uygulamalar kısayollar bu ekranda. Sade ve hoş sayılabilcek bi arayüz. Sensation ise HTC sense ile en iyi arayüze sahip diyebilirim. Widgetlar oldukça fazla ayrıca menü geçişleri görsel açıdan fazlasıyla tatmin edici..

Görsellik: Sensation > Galaxy S2 > İphone
İşlevsellik: Galaxy S2 > Sensation > İphone

Sms ve arama.. İlk olarak aramayla başlayalım.. Bu konuda galaxy ve sensation gene kafa kafaya gibi.. Karşıdan gelen ses gayet net ama giden ses pek net değil.. Parazit gibi değil ama ses biraz boğuk geliyo. İphoneda böyle bi sıkıntı yok. İki taraflı seslerde gayet net. Ama sms açısından bakarsak da en kötüsü iphone. T9unu sadece senkronize ederek açabiliyosunuz ve türkçe için pek kullanışlı değil. Samsungun swype'ı kullanışlı. Kendi sözlüğünüzü oluşturabiliyosunuz ve sandığınızdan daha hızlı ve daha akıcı bi şekilde yazabiliyosunuz. XT9 denilen kelime tamamlayıcısı da işe yarar derecede hataları ve türkçe harfleri düzeltebiliyo. Sensation'un daha doğrusu htc sense'in klavyesi içlerinde en iyisi. Türkçe harfleri ve ekleri yazmakta başarılı. Hızlı bi şekilde bakmadan yazdığınızda bile ekleri sorunsuzca yerleştirebiliyo. Fazla mesaj yazıyosanız işinize yarayacaktır..

Arama: İphone > Sensation > Galaxy S2
Sms: Sensation > Galaxy S2 > İphone

İşletim sistemi.. Daha doğrusu android vs ios desem daha doğru.. Bu konu yoruma açık ve fazla bişey söylemek yada taraf tutmak istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki ios gerçekten söylendiği kadar var. Uygulama ve oyun açısından fazlasıyla iyi bi işletim sistemi. Stabil çalışıyo gerektiğinde yapıcağı görevi fazlasıyla iyi yapıyo. Tek kötü yanı itunnese bağlı kalmak. Telefonu herşey için senkronize etmek gerekiyo ve bu can sıkıcı. En basitinden telefona bi şarkı atmak için bile uğraşıyosunuz. Telefonu yığın bellek olarak bağlayamıyosunuz. Yada sd karta atmak gibi bi şansınız yok. Ama android böyle değil tabiki. Hiç bişey bulamazsanız sd kartla atabiliyosunuz. Ayrıca uygulama olarak da iosdan aşağı kalır yanı yok. Telefonu aldığınızda hiç bi root işlemi yapmadan bile oyun ve uygulamaları indirip telefona kurabiliyosunuz. Kullanımı kolay ve işlevsel. İphoneda ise jailbreak yapmak şart. Yinede hangisi iyi derseniz ios diyebilirim ama hangisi işlevsel derseniz tabiki android..

Son olarak şunu belirtmek istiyorum ki bu anlattıklarım "kendimce" yaptığım incelemelerdi. Kesinlikle bi telefonu övmek yada bi telefonu kötülemek amacım yoktur. Uzun olduğunu biliyorum. Sadece kendimce aklıma gelen şeyleri kıyasladım ve benim gibi bu bikaç telefon arasında kalan arkadaşlara yardımı olur düşüncesiyle yazıya döktüm. Okuyan herkese teşekkür ederim. Umarım bi şekilde işinize yarar..

61semih

61semih

Üye
sensation xe

woldemor

woldemor

Üye
[h=1]Samsung galaxy s2 aldım bende herkese öneririm.[/h]

tempestshine

tempestshine

Üye
Samsung Galaxy S2 almışsın sanırım.İyi seçim :oke: Ama bence LG Optimus Black ya da Xperia falanda düşünmeliydin

william75

william75

Üye
Samsung S2 ya da Optimus 3D:oke: Bence gayet başarılı iki smartphone.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt