N8'im havuz keyfi yaptı beyler :]

Sponsorlu Bağlantılar

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
N8'im havuz keyfi yaptı beyler :]
LÜTFEN OKUYUN

Nasıl oldu söylemicem ama şu kadarını söyliyim eğlenirken bilmeden veya yanlışlıkla olabilir telefonum (N8) suya girdi baaya baaya girdi keyif yaptı.. Ondan sonra telefon açılmadı. Ben de umarım telefonun beyninde veya donanımında bi sorun yoktur dedim inşallah bataryasnda sorun vardır dedim. Şarja taktm şarj almadı. Aradan 2 - 3 gün geçti ve tekrar denedim birde baktım şarj oluyor. Sonra telefonu açtım taabi simkartını çıkarmış olmamdan dolayı direk kilit kodu istedi ve tam yazacakken gördümki 9 a basar basmaz dondu ve kendini resetledi telefon. Tekrar açıldığında yine yazmaya çalıştım ama aynı şey oldu.. Şarjdan çıkardım ve baktımki telefon kendi kendini sürekli resetliyor yaa ..s Belli bi süre sonra kapandı. Açmaya çalıştım ama açılmadı. Fakat telefonu şarja takınca şarj alıyor ve şöyle bir durum varki şarjda iken telefonu açabiliyorum ama yine aynı şeyleer.. Şarjdan çıkarınca açılmıyor. Gece telefonu şarja taktım sağ üstte şarjını görebildim şarjda bıraktım ve uyudum belki sabah birşeyler olur diye. Oldu da telefonu artık açabiliyorum ( şarjda değil iken ) ama yine aynı durum. Hard format olmuyor hiçbirşey yapamıyorum hep aynı durum heep.Ve kilit kodunu yazma yerinde hemen bi numara yazıp tamam diyim bakim nolcak dedm tamam a bastıgmda direkmen kapandı maalesef.. Ne anlatayımki daha.Sizden bir nevi yardım amaçlı yorumlar bekliyorum . Ne bileyim ne diyeceğimi bilmiyorumm.. :ah

OğuzcanAbi

Üye
garantiye vermelisin bence :oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
demek ki kilit kodun 9 la başlıyor :D bence direk servise ver ve az dikkat etseydin keşke

• Beğen
Tepkiler: Turkuaz0
exalted55

exalted55

Üye
Arkadaşım az buçuk anlıyorsan aç telefonun içini ve saf alkolle bütün parçaları temizleyip tekrar tak. Zaten garantiden çıkmış ve sana servis yolu görünmüş. Ben olsam dediğimi yapardım. Kaybedecek çok şeyin yok gibi.

OğuzcanAbi

Üye
Arkadaşım az buçuk anlıyorsan aç telefonun içini ve saf alkolle bütün parçaları temizleyip tekrar tak. Zaten garantiden çıkmış ve sana servis yolu görünmüş. Ben olsam dediğimi yapardım. Kaybedecek çok şeyin yok gibi.
içini açınca toplayamssa ücret artar bence risk almamalı :D

• Beğen
Tepkiler: Turkuaz0
mert_1047

mert_1047

Üye
İlk aşamada cihazı açmaya çalışmamalıydınız bence pirinç dolu bi kavanoza atacaktınız iyice nemini alacaktı tabi bu dediğimi cihazın elektrikle bağlantısını kestikten sonra yani bataryayı cihazdan ayırıp deneyecektiniz geçmiş olsun olmazsa gene dediğim gibi cihazın alt sağ sol vidalarını açıp bataryayı cihazdan çıkarıp pirinç dolu bi kavanoza atın bi iki gün yatsın nemini alır genelde öyle yapıyorlar

Alkol işini filan bilmiyorum bence çok açıp dağıtmayın sonra fazladan parça filan artabilir:)

• Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
ulan richi tabi hatunları kesmekten n8 i düşünen kim al sana mutlu son :d:

• Beğen
Tepkiler: Pikkaccu ve suat1111
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Geçmiş olsun,benim n78 telefonum da suda Boğularak ölmüştü:)ve anladımki sudan çıkarır çıkarmaz iyi bir teknik servise götürmek lazımmış cihazı.

serdar84

serdar84

Üye
önce pirincle dene onu bende duymustum dahada olmazsa ac icini fön makinesiylen iyici isit kesin icinde su kalmistir cünü garantiden zaten cikmis

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Şu durumda KVK'ya gönderirsem bana diyecekleri ne olur?

Uruloki

Uruloki

Üye
garanti dışı diyecekler ne olacak başka para istiyecekler yapmak için

Quaresma53

Quaresma53

Üye
öncelikle geçmiş olsun dostum =/ aynı şey bikaç sene önce benimde başıma gelmişti o zman 6630 umu alalı bi sene olmuştu balık tutmaya gittiğimde yanlışla göle düşürmüştüm bende aha gitti telfon diye pek takmamıştım ama yinede içini açıp kurutursam belki düzelir diye düşündüm ve önce gön makinesiyle iyice temizledim ekranında su vardı hâla kuruta kuruta büyük bi kısmını düzelttim daha sonra bi gece camın kenarındaki mermere koydum ertesi gün açtım sapasağlamdı yani şöyle söyliyim arada mallaşıyodu ama zamanla kurudu :D ve şuan hâla çalışıyo =) kardeşim kullanıyo =) n8 dokunmatik olduğu için ve parçalanması zor olduğu için nasıl bi yol izlemen gerektiğini tam kestiremiyorum açıkçası ama ben kendi deneyimimi anlatmak istedim hemen servise götür diyen arkadaşlar var onlarda haklılar yani telfonun yeni ve pahalı bi cihaz sonuçta ama kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsamında olcağını sanmıyorum pek denemekten zarar gelmez bence =) tekrar geçmiş olsun

slant1111

slant1111

Üye
iyice kurut ôyle götr anlamazlar :P :D

mert_1047

mert_1047

Üye
Şimdi sen bunu kvkya versen parayla yaparlar iyi bi fiyat çekerler sna benim görüşüm bu çünkü bi arkadaşımın başına geldi o zamanlar 6680 ler yeni çıkmıştı pantolonun cebinde unuttu cihaz amkinada yıkandı o da garantiye verdi o zaman yanlış değilsem cihaz 600 liranın üstündeydi 300 lira kada para verdi yaptılar ama yarım yamalak çalışıyordu cihaz. mesela bluetooth u açmaya kalktığımızda cihaz donup kalıyordu kamera ara ara çalışıyordu vs... vs... çok düzgün olmamaıştı şimdi nasıl yapıyorlardır bilemem

zallas

Üye
Çok değil geçen sene benim de başıma geldi N95 im vardı havuza düştü. Sonra götürdüm KVK bayiine garanti dışı kalmış dediler. Fiyat istedim . Fiyat vermediler sebebini sorunca da verecekleri fiyatın neredeyse telefon kadar olduğunu belirttiler. Çünkü telefonun içinde anakart gibi bişey varmış o kullanılmaz hale gelmiş. Onun da fiyatı telefon kadarmış. Yine de sen sor bi kvk bayiine ama çok yüksek fiyat duyarsan da şaşırma :/

mangdaşire

mangdaşire

Üye
evet keşke pirince koysaymışsın neyse.şimdi bataryayı çıkar ve saç kurutma makinesinin soguk ayarında 5-10 dk kurutmayı dene,sonra pirince koy 1 gün beklet,eger açılırsa direk formatı çak gitsin.bi ihtimal olur belki...:oke:

nonamex

Üye
Su ile temas yaşayan elektronik aletler düzelmiyor, tamire gidiyor düzeliyor 2-3 ay sonra başka bir şeyinde sorun çıkıyor falan. Tamir ettirin ama ileride sorun yaşama ihtimaliniz çok yüksek.

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
evet keşke pirince koysaymışsın neyse.şimdi bataryayı çıkar ve saç kurutma makinesinin soguk ayarında 5-10 dk kurutmayı dene,sonra pirince koy 1 gün beklet,eger açılırsa direk formatı çak gitsin.bi ihtimal olur belki...:oke:
Bataryayı çıkar demesi kolay kardeş 5800 değil N8 bu.
KVK ne kadar para ister? ve yapabilirler mi? eski hali gibi yani tertemiz tekrar çalışır mı?

mert_1047

mert_1047

Üye

Bataryayı çıkar demesi kolay kardeş 5800 değil N8 bu.
KVK ne kadar para ister? ve yapabilirler mi? eski hali gibi yani tertemiz tekrar çalışır mı?

Eski halini imkanı yok tutmaz arkadaşalr 0 ı kadar para isterler diyor yaptıracağına ya parça niyetine satacaksın yada ben kendime güveniyorum mini cep torna setimde var diyorsan telin alt taraındaki sağ ve sol vidaları aç birde pcden de ifixit sitesini aç resimlerle tek tek tarif ediyorlar orada bataryanın nasıl çıkarılacağını oradan veya youtubedan takip et bataryayı cihazdan ayır ve pirinç dolu bi kavanozun içine at bi iki gün yatsın

tahminim 6 lı yıldız mini tornavida lazım açabilmen için benim elimdeki sette var bi ara lazım olur diye bim den almıştım iş görüyor baya

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Ben çok şükür N8'imi suya düşürmedim ama yere düşürmüşlüüğüm çoktur:) 5800'ı suya düşürdüğümde bataryasını çıkarıp arabanın kaloriferine 20 dakika yarım saat falan tuttum çok fena sıcak havaya tuttum kurudu taktım çalışitı hemen. Bunu da denemelisin bence.. Batarya çıkmaz ama yine de kurutmayı dene böyle..