N8'im havuz keyfi yaptı beyler :]

Sponsorlu Bağlantılar

Jerkez38

Jerkez38

Üye
geçmiş olsun kardeş :)

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
geçmiş olsun kardeş :)
Saol.

Telefonu şimdi aldım telefoncudan.Yapamamışlar beyler.
Telefonu durumu şu an çok sıkıcı :/
Telefonu açıyorum ekran geliyor donmuş gibi resmen hiç kullanamıyorum dokunduğumda olmuyor.(3-4 sn açık kalıyor) sonra telefon kapanıyor.Tekrar açılıyor.Yaani reset atıyor habire.5-6 defadan sonra da kapanıyor temelli..
Şimdi yardım bekliyorum ne yapayım bu durumda :/

----------Eklendi @ 10:34:21 ---------- Yazıldı @ 10:09:20 ----------

Yenilik var.Telefon kapalı iken şarja taktım şarj alıyor herşey normal.
Sağ üst köşede gösteriyor bataryanın aldığı şarjı.
Telefonu açıyorum açılıyor dokunmatik falan sorunsuz çalışıyor 3 - 5 sn telefon açık kalıyor kullanılabiliyor.
Herşey tam buraya kadar herşey normal
dediğim gibi 3 - 5 sn sonra telefon resetleniyor(tekrar kapanıp açılıyor)
Bu böyle 5 - 6 defa devam ettikten sonra sona ererek telefon kökten kapanıyor..

Anußis

Anußis

Üye
suya düşen telefon kesinlikle kurtarılıyor endişe etmeyin ancak servis parasını alıyor tabi .d benim C3 Suya düştü 2 dakika suyun içinde kaldı çıkardım telefon hiç açılmadı verdim servise yapamadı tanıdık telefoncuya gittim telefonun anakartını değişti 70 tl aldılar ancak yenisi gibi hiç bir sorunu yok :yuru n8de 150-200 tl eder sanırım

ayrıca bilen birine yaptırman tavsiye ederim , kvk bu işi bilmiyor bozuk diye sana geri veriyorlar sana yeni telefon alman için yapılan bir oyun ... nasıl olsa türkiyedeki nokialar kvk tarafından ithal ediliyor ve kazanc sağlıyorlar sağlam bir telefoncu işini çözecektir emin ol bende suya düşürünce yapılmaz demiştim ancak yapıldıktan sonra .d herşey değişti

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
suya düşen telefon kesinlikle kurtarılıyor endişe etmeyin ancak servis parasını alıyor tabi .d benim C3 Suya düştü 2 dakika suyun içinde kaldı çıkardım telefon hiç açılmadı verdim servise yapamadı tanıdık telefoncuya gittim telefonun anakartını değişti 70 tl aldılar ancak yenisi gibi hiç bir sorunu yok :yuru n8de 150-200 tl eder sanırım

ayrıca bilen birine yaptırman tavsiye ederim , kvk bu işi bilmiyor bozuk diye sana geri veriyorlar sana yeni telefon alman için yapılan bir oyun ... nasıl olsa türkiyedeki nokialar kvk tarafından ithal ediliyor ve kazanc sağlıyorlar sağlam bir telefoncu işini çözecektir emin ol bende suya düşürünce yapılmaz demiştim ancak yapıldıktan sonra .d herşey değişti
KVK yapamazsa başka kim yapar? telefonculara güvenmiyorum. Telefoncudan aldım zaten bu durumda..

ozgur_473

Üye
geçmiş olsun arkadaşım o telefonu sağlam bi telefoncuya yaptır yan sanayi parçalarla sonra hemen elinden çıkar suya giren dokunmatik cihazlar sağlıklı çalışmıyor

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
geçmiş olsun arkadaşım o telefonu sağlam bi telefoncuya yaptır yan sanayi parçalarla sonra hemen elinden çıkar suya giren dokunmatik cihazlar sağlıklı çalışmıyor
Çalışıyor yanlışın var ..
Yarın KVK'ya göndericem hayırlısıyla..

ozgur_473

Üye

Çalışıyor yanlışın var ..
Yarın KVK'ya göndericem hayırlısıyla..

Ben hiç çalışmıyor demedim sağlıklı çalışmıyor dedim çalışsa bile illa bi problem çıkarıyor ama napacana sen karar vermelisin sonuçta telefonda parada senin

----------Eklendi @ 07:10:35 ---------- Yazıldı @ 07:09:17 ----------

bide kvk ya göndermek yerine kendin götür telefoncuya verip o yollarsa kendinede pay istiyor

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Ben hiç çalışmıyor demedim sağlıklı çalışmıyor dedim çalışsa bile illa bi problem çıkarıyor ama napacana sen karar vermelisin sonuçta telefonda parada senin

----------Eklendi @ 07:10:35 ---------- Yazıldı @ 07:09:17 ----------

bide kvk ya göndermek yerine kendin götür telefoncuya verip o yollarsa kendinede pay istiyor
Yok hayır bizim bir tanıdık var zaten pay falan istemez :ehe :ehe

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Çok garip birşey oldu...
Telefonun şarjı azaldığında yani
Batarya az. Güç
tasarrufu modu
etkinleştirilsin mi?
diye bir uyarı aldığımda telefon kapanmıyor reset atmıyor... :hmmm
Önceki gibi reset atmıyor.
Kullanılıyor .
Müzik dinleniyor
Ama ayarlara girdiğim anda reset..
Hiçbirşeey anlamadım ..

RedColt

RedColt

Üye
kendi kendine iyiye mi gidiyor :hmmm bu nasıl iş sen bekleme yolla direk kvkya

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
kendi kendine iyiye mi gidiyor :hmmm bu nasıl iş sen bekleme yolla direk kvkya
Ya öyle yapcaktım ama giderse 3 aydan önce gelmez dediler sen kendi elinle götür anlat derdini bir yetkiliye dediler ben de öyle yapıcam.
Ben düşündüm de belki de sorun bataryasındandır?
Şarjı %10 iken dediğim gibi oluyor..

TTeeKKiN

TTeeKKiN

Üye
arkadaşlar aynısı benim samsung e840 ve nokia e72 de başıma geldi benden size tavsiyeler şöyledir ki :D ;

siz siz olun sakın ha suya düşen terli hemen şarja takmayın,açmayın, fön makinasıyla kurutmaya çalışmayın. Bunları yaparsanız cihazın boardı oksitlenir ve sizede pederden gizliden aynı telden alma çabalarını içeren planlar kurma yolları gözükür :D

yapacağınız tek şey şu: bu 1 kiloluk kavanozlar var ya yarısına kadar pirinç doldurun içinede telefonu atın ve kapağı kapatın. sonrasında bu kavanozu ısı alacak bi yere koyun. Örneğin pencere kenarına ama güneş alsın orası. Yada kışın başınıza geldiyse bu sobanın,kaloriferin yanı olabilir. 3 gün hiç ellemeyin, merak falan edip açmayın sakın kavanozu. ben bu yöntemi kayserinin en iyi tel tamircisinden öğrendim arkadaşlar ve bunu arkadaşlarımla paylaştığımda kurtarılan telefonların bazıları şınlardır:
samsung f480, n73 , e63 , e71 ve daha çoook...
sanırın başınızı ağrıttım biraz kolay gelsin :naughty:

Larismus

Larismus

Üye
bunu daha önce de duymustum. o resetlemenin ıslanmayla olduğunu sanmıyorum. çünkü n8 bir süre sonra çıkılmaz bir döngüye giriyormuş ve hep kendisini resetleyip duruyormuş. yani açılır açılmaz o hatayı alıyor ve resetliyor, tekrar acılıyor tekrar resetliyor. bu böyle gidiyor

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
bunu daha önce de duymustum. o resetlemenin ıslanmayla olduğunu sanmıyorum. çünkü n8 bir süre sonra çıkılmaz bir döngüye giriyormuş ve hep kendisini resetleyip duruyormuş. yani açılır açılmaz o hatayı alıyor ve resetliyor, tekrar acılıyor tekrar resetliyor. bu böyle gidiyor
İyi ama benimki su ile temastan sonra oldu.
Bu senin dediğini biliyorum ilk zamanlarda fabrikadan arızalı olarak çıkan N8'lerde olmuyor mu o?

Larismus

Larismus

Üye
o kadar detayını bilmiyorum. sadece duymustum

Rich4arD

Rich4arD

Üye
    Konu Sahibi
Beyler telefonu 18 Ağustos tarihinde Annem kendisi götürüp Genpa ya götürdü(Ben tatilde olduğumdan o götürdü.)
Öncelikle annem tüm derdi anlatmış ve teslim alan kişi de telefon bu durumda garanti dışı kalıyor demiş.
Annem de evet biliyoruz ama sorunu arızası neymiş diye bi bakın demiş. (Yapılacaksa zaten ücreti ödencek)
2-3 güne kadar ararız biz sizi demişler.
O Halde bakılacaklar sorunu ne yapılıcak mı yapilmicak mı ona göre bize bilgi vercekler ücreti ile birlikte.
Aramadılar henüz ama ben KVK Sitesinden cihaz takibine girdim.
İMEİ numarasını yazim bakim karşıma ne çıkçak dedim.

Cihazın Durumu: Sayın Müşterimiz; Cihazınızın üretici firmanın belirlediği yetki seviyesinde tamiri yapılamadığından, işlem yapılamadan iade edilecektir. Cihazınızı teslim ettiğiniz servis merkezimizden teslim alabilirsiniz.
ve Garanti HARİCİ yazıyor.

Bide Fatura Bilgisi 10 TL Yazıyor.

Diyeceğim oki ben ne demek istiyor tam manası ile anlayamadım maalesef..
Bana yardımcı olur musunuz?

capadent

Üye
suya düşürenlere naçizane bir iki fikir ben veriyim.cihazı hemen sudan çıkarın hiç bir tuşa basmayın mümkünse pili çıkartın.asla şarja takmayın.anlıyorsanız(benim eski n82 min başına geldiği için kurtarmayı başarmıştım)telefonu sökün ve kurutma makinesiyse kurutun.eğer aradan zaman geçerse içi ıslak kalırsa oksitlenme yapar.lehimli parçaların hepsini diş fırçasıyla fırçalayın.anakartı tinerle iyice silin ve tekrar kurutun.telefonu topladıktan sonra pirinçlerin içine koyun 1 gün bekletin.sonra telefonu açın.ben bu yaptıklarımla eski n 82 mi iki kez kurtardım hiç bir sorun olmadı.daha eski telefonlarım da suya düşmüşlüğü var onları da bu yöntemle kurtarmıştım.

kraldost

kraldost

Üye
at çöpe gitsin

*Krosaki*

*Krosaki*

Üye
garantiye vermelisin bence :oke:

Suya düşen telefonu garantiye mi versin ?

----------Eklendi @ 00:21:44 ---------- Yazıldı @ 00:07:46 ----------

suya düşürenlere naçizane bir iki fikir ben veriyim.cihazı hemen sudan çıkarın hiç bir tuşa basmayın mümkünse pili çıkartın.asla şarja takmayın.anlıyorsanız(benim eski n82 min başına geldiği için kurtarmayı başarmıştım)telefonu sökün ve kurutma makinesiyse kurutun.eğer aradan zaman geçerse içi ıslak kalırsa oksitlenme yapar.lehimli parçaların hepsini diş fırçasıyla fırçalayın.anakartı tinerle iyice silin ve tekrar kurutun.telefonu topladıktan sonra pirinçlerin içine koyun 1 gün bekletin.sonra telefonu açın.ben bu yaptıklarımla eski n 82 mi iki kez kurtardım hiç bir sorun olmadı.daha eski telefonlarım da suya düşmüşlüğü var onları da bu yöntemle kurtarmıştım.

YÖntemi sıradışı arkadaşın ama çok haklı olduğu bir yer var.Eğer telefonunuz suya düşerse veya vb. bir durumda ıslanır içine su kaçarsa..Hemen telefonu bataryasından ayırın ve kuruduğundan emin olana kadar sakın açmayın.Bataryasından da ayırın telefonun devrelerine elektirik gitmemesini sağlayın.Bence risk almayıp bataryadan ayırıp hemen telefoncuya koşun...

mensir

mensir

Üye
Telefon pili gövdeden ayrılmadığı için havuz keyfi başlar başlamaz yapabilcek ne yazıkkı hiç bir şeyin kalmamış. Bataryadaki zıt kutuplar iletken su ile bir birleri arasında sarjı kısa sürede bitirip hatta batarya yı öldürüp telefonu kapanmaya zorladıysa servis güzel bir temizlik sonrası telefonuna yeni pil ve flaş ile kurtarabilir ama her geçen gün alehine su kalan nem olan her bir parça ve devre yolları oksitlenmeye başlamıştır bile. Eğer yapacak bir şey yok yenisini alacam demiyorsan ( ki servis sonrası da garanti dışı olduğu için tamirden sonra ne kadar verimli olur bilinmez ) vakit geçirmeden servise yetiştir. Saf alkol meselesi ne artı olarak parçalardan oksit giderilmesinin bir yoluda selülozik tinerdir. Uygun miktarda ve bastırmadan temizliğini yapabilirsen ( devre yollarını ve kartı eritmeyecek miktarda ) olumlu sonuçlar alabilirsin.