C7 Hakkında Bikaç Soru

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaRooT

Üye
    Konu Sahibi
C7 Hakkında Bikaç Soru
Galaxy Ace alcaktım ama C7 almaya karar verdim de bikaç kafama takılan şey var.

1. Ovi Store'da yeterli sayıda uygulama var mı,, memnun ediyor mu sizi ??

2. Ses seviyesi ve kalitesi nasıl,, stereo mu ??

3. Kamerada auto-focus yokmuş,, bazı telefonlarda dokunarak focuslanabiliyor,, böyle bişey var mı ?? Veya auto-focus olmaması fotograf kalitelerini çok etkiliyor mu ?? Video kalitesi nasıl ??

4. Flash desteği var mı ?? Flash Lite var yazıyor ama tam bilmiyorum ben,, Flash Lite nedir ??

5. Web TV denen şey ne,, Lig TV izliyebiliyoz mu :D

6. Dokunmatiği nasıl,, hızlı bi telefon mu ?? Yani Symbian sonuçta,, bikaç arkadaşımda 5800 bikaçında da X6 var ve telefonlar resmen kasılıyor çoğu zaman,, C7 bu konuda nasıl ?? İşlemcisi ve RAMi iyi görünüyor.

7. Telefon Nokia tarafından destekleniyor mu ?? Yani güncellemeler falan ??

8. Ve Symbian^3ün geleceği var mı ?? Bazıları Nokia'nın Windows Phone 7li telefon çıkarcağından bahsediyor,, o zaman Symbian^3 arka planda mı kalır ki. Bi de telefonu alıp ortada kalmayalım :D

9. AMOLED ekran ne işe yarar ?? Nokia'nın ClearBlack gibi bişeyi varmış C6-01'de,, C7de de var mı bu teknoloji ?? ClearBlack ne işe yarar :D

10. N8'e klavye falan bağlanabiliyormuş,, C7ye de bağlanıyor mu ?? Bi de C7yi televizyona bağlayabiliyor muyuz ??

Youtube'da bikaç inceleme izledim(mobileburn falan),, genel olarak iyi görünüyor,, ama bu sorulara cevap bulamadım,, kullanıcılara soriym dedim :D

Anußis

Anußis

Üye
Ovi Store'da yeterli sayıda uygulama var mı,, memnun ediyor mu sizi ??

Paran varsa Evet yoksa 5800 vs gibi telefonlardaki ovilerden farkı yok Sadece Shift ve Real golf hd ücretsiz oyunlar arasında

Ses seviyesi ve kalitesi nasıl,, stereo mu ??

benim bildiğim c7deki bir hoparlör boş bırakılmış forumdaki bazı arkadaşlar öyle diyor. o yüzden mono olacagını düşünüyorum n8 hoparlörü tek oldugu için mono ses veriyor ancak çokta tatmin edici

4. Flash desteği var mı ?? Flash Lite var yazıyor ama tam bilmiyorum ben,, Flash Lite nedir ??

tabiki flash desteği var tam olarak flash 10.1 değil onun sürümü lite küçük kısıtlanmış demektir. ancak facebooktaki videoları sorunsuz acabilirsin

6. Dokunmatiği nasıl,, hızlı bi telefon mu ?? Yani Symbian sonuçta,, bikaç arkadaşımda 5800 bikaçında da X6 var ve telefonlar resmen kasılıyor çoğu zaman,, C7 bu konuda nasıl ?? İşlemcisi ve RAMi iyi görünüyor.

s^3le dokunmatik sorunlarının cogu giderilmiş arkadaşımca c7var tepkileri güzel hemen hemen cabucak algılıyor dokunmatikte sorun yok

8. Ve Symbian^3ün geleceği var mı ?? Bazıları Nokia'nın Windows Phone 7li telefon çıkarcağından bahsediyor,, o zaman Symbian^3 arka planda mı kalır ki. Bi de telefonu alıp ortada kalmayalım :D

yani bana sorarsan s^3ün geleceği yok nokia bir telefonu sattıktan sonra müşteriye gereken özveriyi göstermediği gibi bu sistemede yakında güle güle diyeceği cok acık o yüzden s^3te pek umut yok gibi ancak nokia bu yinede bilemeyiz

9. AMOLED ekran ne işe yarar ?? Nokia'nın ClearBlack gibi bişeyi varmış C6-01'de,, C7de de var mı bu teknoloji ?? ClearBlack ne işe yarar :D

amoled ekran renkleri daha canlı gösteren yeni nesil ekranlardır , her piksel kendi gücünü kendi pikselinden aldıgı için sarjı diğer dokunmatiklere göre daha fazla gidecektir. ancak 640x360 piksel oldugu için abartı bir görüntü alamazsın ...Clearblack benim bildiğim ekranın parmak izi falan bırakmaması yani kirlenmiyor ekran ... n8de bu özellik yok parmak izi falan bırakıyor çirkin gözüküyor.

bazı sorduklarını bilmediğim için birşey diyemiyorum kardeşim

BaRooT

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler cevap verdiğin için,, diğerleri hakkında fikri olan yok mu ??

muratcan1905

Üye
n8 im var bu yüzden sadece aynı olan özelliklere cevap vereceğim.
1. kesinlikle hayır.memnun olan yoktur tahminimce varsa da kendini kandırıyordur.
2. çift hoparlör yok diye biliyorum bir tanesi estetik dursun diye konulmuş içi boşmuş
4. flash lite flashın telefon için olan sürümü diyebiliriz ancak gerçek flash kadar kaliteli değil bazı videolarda çok büyük sorun çıkartıyor bizzat çektim bu derdi hala da çekiyorum normal flash koysalarmış daha iyi olurmuş bence.
5. web tv ye aldanma arkadaşım sadece cnn show kanald gibi kanalları internet üzerinden izliyorsun zaten bunu direk internettende yapabilirsin yani ek bir özellik değil spb tv diye bir uygulama var zaten trt show vs bir sürü kanal var orada o yüzden web tv ye fazla bakma derim genelde yabancı kanallar var birde kanald star cnn var lig tv vs yok tabii ki :)
6. n8 le aynı deneme imkanı bulmuştum hiç bir farkı yok n8 le diyebilirim gayet iyi.
7. sözde destekleniyor. ama nokia microsoft anlaşmasını bir oku ona göre karar ver derim böyle kritik bir dönemde symbianlı telefon almak mantıksız bence şahsen ben almadan önce bu anlaşma yapılsa yarı fiyatınada verseler almazdım.
8. elbetteki arka planda kalacak örnek microsoft artık windows xp yi yok etmeye çalışıyor ve desteği kesiyor nokia da böyle yapacak bu kesin sonuçta belli bir alana yönelmeleri lazım buda hangisi yeniyse o iyidir mantığıyla olacaktır yani microsoft ile anlaşmışken gidipte symbiana güncelleme çıkaracak hali yok boşuna kendimizi kandırmanın alemi yok. zaten tahminimce pr 3 den sonra güncellemede çıkmayacaktır. zaten pr 1.1 de bile tüm ülkelere çıktıktan bir ay sonra bize çıktı oda zaten wireless simgesini değiştirdi oda alt tarafı 2 3 çizik eklendi simgeye birde yatay arama ekranı yani beklediğimize bile deymedi bence almak mantıklı değil artık symbian lı bir telefonu.
9. amoled daha çok yeni telefonlarda kullanılan bir teknoloji daha canlı renkler sunuyor ve kullanılmayan pixellerin kapatılmasını sağlıyor buda enerji tasarrufu yapıyor ve siyahların daha canlı gözükmesini sağlıyor ancak nokia bunu becerememiş (örnek : müzik çalar ekran koruyucu)
clearblack c7 de var ekranın dışarıda kullanırken falan parlama yapmamasını sağlıyor super amoled şeklinde düşün amoledin bir üst modeli şeklinde ancak kesinlikle super amoled e yetişemiyor.
10. bahsettiğin olayın adı usb on the go evet c7 de de var ancak kablosunu kendin alman gerekiyor n8 de ise içinden çıkıyor. hdmı çıkışı c7 de yok diye biliyorum yani bağlayamazsın

BaRooT

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler. C7 donanım olarak cidden iyi görünüyor,, kullanımı da güzel görünüyor ama bundan 5-6 ay sonra uygulama çıkmıcaksa almak da saçma olur ya. Bi telefon yapıyolar adam akıllı,, onu da adam akıllı desteklemiyolar. Adamı çelişkide bırakıyolar ya.

muratcan1905

Üye
Teşekkürler. C7 donanım olarak cidden iyi görünüyor,, kullanımı da güzel görünüyor ama bundan 5-6 ay sonra uygulama çıkmıcaksa almak da saçma olur ya. Bi telefon yapıyolar adam akıllı,, onu da adam akıllı desteklemiyolar. Adamı çelişkide bırakıyolar ya.

5 6 ayı bırak şimdi bile çıkmıyor ki arkadaşım dungeon hunteri bekliyordu herkes ayın 20 sinde 28 ine alındı sonra o 1 ay ileri gitçek öyle öyle gidecek yani birde ramide yetersiz bence resim düzenlerken çok sorun yaşadım.
nokianın adam akıllı desteklemediği bir işletim sistemini neden yazılımcılar desteklesinki.

baran6300

Üye
arkadaşlar benimde telefonum c7 ama şöyle bir problem var ovi magaza açıyorum normalde ekran açılıyor sonra bağlanıyor diyor ama açmıyor servise bağlanamıyor diyor. tanıdık bir kaç telefoncuya gittim onlarda anlamadı acaba problem c7nin kendisinde mi yoksa şebekeden mi benim hattım vodafone ama normalde google falan herşeye giriyorum .yardım eden ve ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekürler...

SilentOne

SilentOne

Üye
c7 inceledim n8 ona bin basar derim bn

SelocaN1980

Üye
1. Uygulamalar N8 ile aynı olduğu için sayı yeterli ama gerekli olanların çoğu ücretli :(
2. Ses seviyesi fena değil, 5800 dan yüksek ve daha net, iyi bir kulaklıkla müthiş bir ses alırsın.
3. Auto Focus yok, ama kötü çekmiyor. Video kalitesi iyi.
4. Flash lite var, Face den video izlenebilio veya youtube dan. Problem olmuyor.
5. Wireless üzerinden denedim, Tv izlemene yarıyor. Sbp yüklersen bisürü kanalı canlı olarak izleyebiliyorsun. Maçlarıda izlersin ama ücretlidir. Denemedim. Digitürk yüklü ama sadece 5-6 program var onları izleyebiliyorsun.
6. Hız problemi yaşamazsın, Ferrari olmasa da en azından Aston Martin :)
7. Destekleniyor tabiki , daha kutusunu açıp wireless bağlandığımda yazılım güncellemesi yaptı yaklaşık 1 saat sürüyor.
8. Symbian Nokianın amiral gemisi, bence asla bırakmaz sadece stratejik ortaklıklar yapar. Samsung Bada üretio ama aynı zamanda android de var mesela.
9. Ekran diğer nokialarla kıyaslanmaz görüntü harika diyebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...