N8 kamera sisli,parlama ve noktalar sorunu yardım ve öneri

Sponsorlu Bağlantılar

N8 ALAYIM MI?

• AL

Kullanılan: 94 82.5%
  • ALMA

Kullanılan: 20 17.5%

• Kullanılan toplam oy
    114
AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
N8 kamera sisli,parlama ve noktalar sorunu yardım ve öneri
ARKADAŞLAR ŞİMDİ DİCENİZ BU ADAM DURMADAN KONU AÇIYO BİR ALAMADI GİTTİ ŞU TELEFONU:kop:
GEÇEN GÜN TAM ALCAKTIM GENE RENGİNİ BULAMADIM MALESEF AMA DÜN @MURATCAN1905 ARKADAŞIMIZ BİR YORUM YAPTI BANA YARDIMCI OLMAK AMACIYLA AMA BAYA KAFAM KARIŞTI N8 ALMAK KONUSUNDA.BEN N8'İ KAMERASI ALFANUMERİK TUŞ TAKIMI(SYMBİAN OLDUĞU İÇİN) VE USB BAĞLANDIĞI İÇİN ALMAK İSTİYORUM YANİ ÖNE ÇIKAN EN ÇOK HOŞUMA GİDEN ÖZELLİKLERİ SÖYLEDİM.EN ÇOKTA KAMERA TABİKİDE. AMA KAMERA KONUSUNDA SİSLİ ÇEKME PARLAMA VE NOKTALAR OLUŞMU SORUNLARI OLUYOR İYİ ÇEKİM YAPAMAZSIN DENİLDİ.N8 KULLANAN ARKADAŞLARIN FİKRİ NEDİR? BU SORUNLAR SİZDE NE KADAR OLUYOR? ALIPTA PİŞMAN OLMAK İSTEMEM 5 SENE FELAN DEĞİŞTİRMİCEM TELEFONUMU ARTIK O YÜZDEN. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM..

muratcan1905 ARKADAŞIMIZIN YORUMU..

n8 i kamerası için alıyorsan benim gibi büyük hayal kırıklığına uğrarsın buda yetmezmiş gibi photoshop tarzı uygulamaları ram yetersizliğinden dolayı açamazsın resimdeki gölgeleri silmek için bile teli açıp kapayarak ram temizlemek zorunda kalırsın. bu da yetmez resim çekerken her yer sisli görünür video çekerken saçma sapan parlamalar oluşur ne olduğu belirsiz minik noktalar oluşur vs bir sürü şey bence n8 i kamera olarak kullanmak için alıyorsan büyük hata yaparsın
heleki gece video çekme imkanın zaten yok.

android hangi ihtiyacını karşılayamıyor anlamadım iostan sonra en çok uygulama androidde ve uygulamaların %68 i bedava artık gerisini düşün ovide bu bedava uygulama %38 36 küsürlerde
şahsen ben alırken bu microsoft anlaşması yapılmış olsa kesinlikle almazdım artık.
xenon flash güzel ancak dediğim gibi kamerada ciddi mühendislik hataları var yok diyen arkadaşlar var ancak onlar bence değişik koşullarda video ve ya resim çekerlerse sorunları görebilirler.
8 mp de oldukça yeterli bence zaten sürekli resim çekeceğinide düşünmüyorum xenon flashta birtek resimde zaten videoda gene hayır yok.
zaten resime o kadar önem veriyorsan lg optimus 3d al 3d çekim özelliği var bir telefondan daha fazla ne bekleyebilirsin ki zaten birde ikisininde işlemcisi 2 çekirdek

ayrıca ikisisnde de hdmı var
alfanumerik tuş takımı demişsin tabii ki ihtiyaçlar farklıdır ancak şunu düşünmelisin bu telefonu alınca en az 2 3 sene kullanırsın büyük ihtimal hatta belki daha uzun böyle bir durumda alfanumerik tuş takımı mı yoksa çift çekirdekli işlemci 1ghz hız super amoled plus ekran mı

matrax-0052

Üye
N8den benim bi şikayetim yok ama bence galaxy 2yi bekle hemen hemen n8 fiyatında olacak çok güçlü bir tel hemde android.Şahsen çıkar çıkmaz onunla değiştiricem n8imi.

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
bnm bir sorunum yok fakat fotoğrafı çekerken karıncalanıyor ekran ama çektikten sonra ekrana gelen resim çok güzel oluyor
videoyu gece çekeceksen el feneri taşı yanında almanı tawsiye ederim ...

Uruloki

Uruloki

Üye
muratcan arkadaşımızın daha önce profesyonel bir makine kullanmadığı belli ayrıca diğer şeylerede cevap yazardım fakat tartışma çıkar kesin boş veriyorum bence kendisi boşuna almış teli aşırı android hayranlığı var kendisinde

• Beğen
Tepkiler: mahirsvs58
qrs

qrs

Üye
bende memnunum suana kadar bi sorun yasamadım.. gece karanlıkta deneme yaptığımda sanki lamba açıkmış gibi görünüyor resimler net ve canlı odanın bi ucundan diğer ucundaki herşey görünüyor... karıncalanma durumu yada beyaz noktacıklar olmadı şimdiye kadar...

muratcan1905

Üye
dünde yazdım evet ama eksik olduğunu farkettim birde konuyla alakalı bir yer olmadığı için fazla uzatamadım orada.
aslında telefonu ne için aldığın önemli. anladığım kadarıyla kamera senin için çok önemli. peki satio yu neden sattın acaba bunu merak ettim ? yani nesini beğenmedin onunda kamerası 12 mp gayet iyi ayrıca led flashı var ki bu özelliğiyle videoda fark atıyor n8 e ondan neden vazgeçtin ?
eğer resim çekiyorsan büyük ihtimal resim düzenleme photoshop tarzı uygulamalara da meraklısındır meraklı olmasan bile telefon kamerası ne kadar iyi olursa olsun elbette ufak rötuşlar gerecektir. maxicepte uygulamalar bölümünde resim düzenleyicilerde görebilirsin noise autofix gerçekten çok iyi bir uygulama resmin ışık değerlerini oldukça iyi ayarlıyor ama çalıştırmak tam bir çile. telefonu kapatıp açmadan çalıştırma olasılığın çok düşük sürekli ram yetersiz diyor zaten konuyu okursan bazı kişilerde kasıyor demiş yani tek yaşayan ben değilim bu sorunu.
birde 5 yıl kullanacağım demişsin bence acele etme biraz daha bekle galaxy s 2 optimus 3d gibi telefonları bekle ve ya en azından htc leri incele derim.
şöyle düşün bundan bir kaç yıl önce bilgisayarda 1 2 gb ram yüksek gelirken şimdi 1 gb 2 gb yetersiz geliyor çoğu sisteme. oyunlara eskiden 256 mb 512 mb ramler gerekirken şimdi 4 gb a kadar çıkıyor gereksinimler bu telefon içinde geçerli 256 gerçekten yetersiz nokia nasıl böyle bir saçmalık yapmış anlamadım ayrıca zaten symbian önü artık tamamen kapandı 2 3 seneden fazla gitmez artık herkes kendi istediğine inanıyor bende symbianlı bir telefon kullandığım için bende symbianın yok olmamasını isterim ancak yok olacak bunu kabul etmek gerek microsoft anlaşmasından sonra artık seneye nokia kaç tane symbian üretirse üretsin ne fark eder geri plana atılacağı belli kimse de geri plana atılan birşeyi almaz diye düşünüyorum. zaten symbian kullanım grafiği incelendiğinde her sene düştüğü görülebilir hiç bir sene yükselmiyor.
birde ekran da kalite farkı da var en az bir super amoled olmalı diye düşünüyorum bu yüzden bence nokia alma ve acele de etme ben acele ettim bunu aldım. ama eğer ki illa ben nokia alacağım başka marka almam diyorsan phone 7 li telefonları bekle onlarıda incele en azından ne kadar ram kullanacak bir ona bak ona göre bir fikir al derim.
ayrıca tüm oyunlar önce ios a android e vs çıkıyor symbian en son geliyor buradan verilen önemi görebilirsin bence.
şahsen bu tip şeylerin geç çıkması vs benim için çok önemli değil benim için en büyük sorun telefonun raminin azlığı

muratcan arkadaşımızın daha önce profesyonel bir makine kullanmadığı belli ayrıca diğer şeylerede cevap yazardım fakat tartışma çıkar kesin boş veriyorum bence kendisi boşuna almış teli aşırı android hayranlığı var kendisinde

tartışma çıkacak ne var ?
düzgün bir dille yazarsak tartışma çıkmaz.
android hayranlığım olsa android alırdım hayranlığa karşıyım ne symbian ne android ne ios ne başkası telefonu almanın tek sebebi bence ihtiyacını karşılamasıdır hayran olarak telefon almam ve saçma bulurum.
ayrıca fotoğraf makinası değil bu telefon fotoğraf makinasıyla kıyasaklayacak halim yok ancak resim sisli bu bariz fanatiklik yapmaya gerek yok boşuna ...
eğer ram yeterli diyorsan bence sen boşuna almışsın telefonu noise autofix uygulamasını indir ve dene en azından yorumlarını oku kastığını ve ya ram yetersiz yazdığını görürsün en azından.

melgklay

melgklay

Üye
Fotoğraf konusunda çok ilgiliyim her koşulda foto çektim ve bu telefon muhteşem foto çekiyor bence.. Nokta yada parlama gibi birşey hiç olmadı.. Video ayarlarını güzel yap film çekersin ki hatta dizi çekiliyor n8 ile biliyorsunuz.. Hadi diyelim yetmedi, e bunun foto programları var, resim düzenleme programları var,. Hadi yine yetmedi mod var.. Peki bu telefonun kötü yanı ne? Uygulama azlığı.. Bu konuda birşey demiyorum zaten.. Symbian hayranıyim ama gerçekçi olalım androidin yarısı değil çeyreği kadar bile uygulama yok bizde.. E yazılımsal sorunlar her telefonda var onları açmayalim şimdi.. Ve diğer konu microsoft.. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum ama ya çok iyi yada çok kötü olacak.. Tüm bunların sonucunda söylüyorum şimdi bu telefon çalınsa yarın gider yine n8 alırım

Uruloki

Uruloki

Üye
dünde yazdım evet ama eksik olduğunu farkettim birde konuyla alakalı bir yer olmadığı için fazla uzatamadım orada.
aslında telefonu ne için aldığın önemli. anladığım kadarıyla kamera senin için çok önemli. peki satio yu neden sattın acaba bunu merak ettim ? yani nesini beğenmedin onunda kamerası 12 mp gayet iyi ayrıca led flashı var ki bu özelliğiyle videoda fark atıyor n8 e ondan neden vazgeçtin ?
eğer resim çekiyorsan büyük ihtimal resim düzenleme photoshop tarzı uygulamalara da meraklısındır meraklı olmasan bile telefon kamerası ne kadar iyi olursa olsun elbette ufak rötuşlar gerecektir. maxicepte uygulamalar bölümünde resim düzenleyicilerde görebilirsin noise autofix gerçekten çok iyi bir uygulama resmin ışık değerlerini oldukça iyi ayarlıyor ama çalıştırmak tam bir çile. telefonu kapatıp açmadan çalıştırma olasılığın çok düşük sürekli ram yetersiz diyor zaten konuyu okursan bazı kişilerde kasıyor demiş yani tek yaşayan ben değilim bu sorunu.
birde 5 yıl kullanacağım demişsin bence acele etme biraz daha bekle galaxy s 2 optimus 3d gibi telefonları bekle ve ya en azından htc leri incele derim.
şöyle düşün bundan bir kaç yıl önce bilgisayarda 1 2 gb ram yüksek gelirken şimdi 1 gb 2 gb yetersiz geliyor çoğu sisteme. oyunlara eskiden 256 mb 512 mb ramler gerekirken şimdi 4 gb a kadar çıkıyor gereksinimler bu telefon içinde geçerli 256 gerçekten yetersiz nokia nasıl böyle bir saçmalık yapmış anlamadım ayrıca zaten symbian önü artık tamamen kapandı 2 3 seneden fazla gitmez artık herkes kendi istediğine inanıyor bende symbianlı bir telefon kullandığım için bende symbianın yok olmamasını isterim ancak yok olacak bunu kabul etmek gerek microsoft anlaşmasından sonra artık seneye nokia kaç tane symbian üretirse üretsin ne fark eder geri plana atılacağı belli kimse de geri plana atılan birşeyi almaz diye düşünüyorum. zaten symbian kullanım grafiği incelendiğinde her sene düştüğü görülebilir hiç bir sene yükselmiyor.
birde ekran da kalite farkı da var en az bir super amoled olmalı diye düşünüyorum bu yüzden bence nokia alma ve acele de etme ben acele ettim bunu aldım. ama eğer ki illa ben nokia alacağım başka marka almam diyorsan phone 7 li telefonları bekle onlarıda incele en azından ne kadar ram kullanacak bir ona bak ona göre bir fikir al derim.
ayrıca tüm oyunlar önce ios a android e vs çıkıyor symbian en son geliyor buradan verilen önemi görebilirsin bence.
şahsen bu tip şeylerin geç çıkması vs benim için çok önemli değil benim için en büyük sorun telefonun raminin azlığı

android hayranlığım olsa android alırdım hayranlığa karşıyım ne symbian ne android ne ios ne başkası telefonu almanın tek sebebi bence ihtiyacını karşılamasıdır hayran olarak telefon almam ve saçma bulurum.
ayrıca fotoğraf makinası değil bu telefon fotoğraf makinasıyla kıyasaklayacak halim yok ancak resim sisli bu bariz fanatiklik yapmaya gerek yok boşuna ...
eğer ram yeterli diyorsan bence sen boşuna almışsın telefonu noise autofix uygulamasını indir ve dene en azından yorumlarını oku kastığını ve ya ram yetersiz yazdığını görürsün en azından.

dostum doğru demişsin düzgün konuşursak bişe olmaz ayrıca telefon yetiyorsa sorun yok çok doğru ayrıca noise autofix yüklü hiç de bir problem yapmadı şu sis meselesine gelelim biraz fotorağraçılık bilgin varsa bilirsin büyük lensler ışığı fazla alıyor ve o sis ondan öyle oluyor yani direk ışıklı ortamda ışığa yönelmek yanlış birşey bunu bende gördüm güneşe yönelt hemen yapıyor ama az kaydır makineyi böyle problem yok ayrıca led laşta eksiklik bu da doğru ve bugüne kadar da hiçbir şekilde problemde yaşamadım telefonumla ilgili

muratcan1905

Üye
dostum doğru demişsin düzgün konuşursak bişe olmaz ayrıca telefon yetiyorsa sorun yok çok doğru ayrıca noise autofix yüklü hiç de bir problem yapmadı şu sis meselesine gelelim biraz fotorağraçılık bilgin varsa bilirsin büyük lensler ışığı fazla alıyor ve o sis ondan öyle oluyor yani direk ışıklı ortamda ışığa yönelmek yanlış birşey bunu bende gördüm güneşe yönelt hemen yapıyor ama az kaydır makineyi böyle problem yok ayrıca led laşta eksiklik bu da doğru ve bugüne kadar da hiçbir şekilde problemde yaşamadım telefonumla ilgili

bende de sürekli yapmıyor ama telefonu açıp kapamadan zor açılıyor sebebide kapa aç yapınca ramin temizlenmesi.
direk ışıklı ortamda ışığa yönelmiyorum dışarda sorun olmadı benim sorunum evde oldu gündüz sorun yok ancak gece (ortamda ışık var) ışığı arkama almama rağmen parlama ve sis oluşuyor.
neyse uzatmaya gerek yok aslında ikimizde aynı şeyi kastettik ancak farklı yollardan anlattığımız için biraz yanlış anlaşıldı.
alacak arkadaş en iyisi sen tüm teknik özellikleri yaz karşılaştır hangisinin diğerine göre daha fazla + sı varsa onu al.

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi

güzel net açıklamışsın teşekkürederim.satiodan neden vazgeçtim çünkü sonyericsson hiç ilgilenmiyor symbian ile 1 tane güncelleme yayımlandı şuana kadar ve bir sürü hataları var telefonun.en basitinden bir kinetik scrool bile yok ya.sonyericssona atmadığım mail kalmadı üstüne facede grup kurdum güncelleme gelsin diye sayfalarında yayımladım sonyericssonun ama tık yok.sonyericssonun program desteğide yok malesef.playnow var birişe yaramaz hiç uygulama yok bişey yok sinir oluyodum.birde sationun dokunmatiği iyi değildi malesef :( bu yüzden rahat kullanamıyordum.resim çekimi süperdi ona sözüm yok.ve 3.5mm kulaklık çıkışı yoktu bataryası az gidiyordu.ama dediğin gibi ben araştırıcam söylediğin markaları acele etmeyeyim ozaman..

Uruloki

Uruloki

Üye
valla içerde öyle bir sorun olmadı bende açıkcası sadece güneşe yöneldiğim zaman biraz parlama oldu o kadar

emreartuc

emreartuc

Üye
yok arkadasim bi sorun yok kamerayla ilgili o noktalar bende hic olmadi fabrika hatasidir belki bilemem onu ayrica sisli falan yok flash ayari yapinca mukemmel foto cekiyo biraz kurcala anlarsin kaliteyi derim :)

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
lg optimus 3d ye baktımda şimdi 3d çekim var bunda ama kamera 5mp ama n8 12 mp bu nasıl oluyor yani lg dahamnı iyi çeker fotografı? bide lg nin ovi gibi media marketi var mı yoksa android cihazların media marketi ortakmıdır?

apobaba1234

apobaba1234

Üye
bence git htc al desire felam olabillr

Uruloki

Uruloki

Üye
lg optimus 3d ye baktımda şimdi 3d çekim var bunda ama kamera 5mp ama n8 12 mp bu nasıl oluyor yani lg dahamnı iyi çeker fotografı? bide lg nin ovi gibi media marketi var mı yoksa android cihazların media marketi ortakmıdır?

valla aklına hangisi yatarsa gidip N8 alıpda pişman olursan bize sövmede

AYNA

AYNA

Üye
    Konu Sahibi
valla aklına hangisi yatarsa gidip N8 alıpda pişman olursan bize sövmede

:kop: acelem yok nasılsa lg optimusuda samsung galaxy s2 yide iyi bi araştırcam n8 i zaten öğrendim duruma göre hareket etcem.

webplayer

webplayer

Üye
Fotoğraf konusunda rahat ol şuanda piyasada N8'den iyi fotoğraf çekebilecek telefon yok. Yeni gelecek modellerde de yok optimus 3d'nin de N8'den iyi fotoğraf çekme imkanı yok. 12mp'in ne olduğunun ve xenon flash'ın fotoğrafta renk canlılığını ve hareketli nesnelerde anı yakalamayı nasıl sağladığının farkına varmak lazım. Eksikleri olabilir ancak fotoğraf konusunda uzun bir süre N8 telefonların içinde en iyi olarak kalacaktır...

muratcan1905

Üye

öncelikle mp her şey demek değil.
pek çok marka mp ile kandırıyor herkesi yüksek mp demek her zaman iyi kalite demek değil bununla ilgili çok güzel bir yazı vardı chip te araştırırsan bulabilirsin.
pek çok marka yüksek mp li kameraları mesela ucuz fiyata satıyor ama mercek kaliteleri kötü.
yani hangisi iyi çeker derken eğer 3d çekim arıyorsan tabii ki lg çünkü n8 in 3d çekebilme gibi bir özelliği yok.
lg 2 tane kamerası var arkada bu şekilde 3d çekiyor ayrıca ekranı stereoskopik 3d yani gözlük kullanmadan 3d yi destekliyor ekranı bu özelliğin bulunduğu tek telefon olduğunu daha doğrusu olacağını belirtmekte de yarar var

franzliszt

franzliszt

Üye
2011 senesi kapandı koçum şampiyon n8
al sana n8 örnekleri

emre1802

Üye
Çok zeki Nokia mühendisleri kameranın çerçevesini hatalı yapmış
Karşıdan ışık vurunca çerçeve ışığı optiğe yansıtıyor.Fotoğraf çekerken ışığı arkanıza alın ya da telefonu tutma açınızı değiştirin.Çok anlık oluyor bu durum
olay bu arkadaşlar

Üst Alt