Nokia N8 İçin PR1.1 (v013.016) Güncellemesi Yayınlandı [07.02.2011]

Sponsorlu Bağlantılar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
benim anlamadığım Türkiye için iki farklı kod var bendeki 059D576 bu variant olarak geçiyo diğer koddan farkı var ki daha çıkmadı :)
benimkide aynı kod emin olabilirsin hiç bir farkı yok. İkisi için de sunulan yazılım dosyaları aynı. işin ilginç yanı farklı kodla flash atmana rağmen kodun değişmiyor:hmmm birine güncelleme çıkıp diğerine çıkmamasının sebebi yoğunluk olmaması için(miş) ki bana göre saçma apple kullananların sayısıda gerçekten çok fazla apple tüm dünyada aynı anda sunuluyor ve bir anda yüklenme oluyor onlarda neden sorun yok bence nokianın kodları sırayla vermesinin altında başka bir bit yeniği var ben sunucularla alakası olduğunu düşünmüyorum ama gerçek ne????:allalla:

 


.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye

benimkide aynı kod emin olabilirsin hiç bir farkı yok. İkisi için de sunulan yazılım dosyaları aynı. işin ilginç yanı farklı kodla flash atmana rağmen kodun değişmiyor:hmmm birine güncelleme çıkıp diğerine çıkmamasının sebebi yoğunluk olmaması için(miş) ki bana göre saçma apple kullananların sayısıda gerçekten çok fazla apple tüm dünyada aynı anda sunuluyor ve bir anda yüklenme oluyor onlarda neden sorun yok bence nokianın kodları sırayla vermesinin altında başka bir bit yeniği var ben sunucularla alakası olduğunu düşünmüyorum ama gerçek ne????:allalla:


SANA KATILMAMAK elde değil arkadaşım...var bu işte bir bit yeniği...acaba diyorum PR2.0 gelecek direkt diye düşünmeye başladım.
 

musty24

Üye


burda pr 2.0 la alakalı yazı var arkadaşlar..ingilizcem pek ii olmadığı için anlamadım ne dediğini ama sanırım mart yada en geç nisanda pr 2.0 yayınlanacak..
 
.S.W.A.T.

.S.W.A.T.

Üye
kısacası mart nisan gibi olur diyor...HTML 5 desteği.v.svar diyor
 
cabal21

cabal21

Üye
arkadaşalr benim telefona güncelleme geldi 059c8t6 güncellemeyi telefondan yükledim fakat navi ye giriyorum ne yazılım gözüküyor ne bişe. yeniden yükleme yapacam o da yok bu nasıl oluyor ?
 
barmanbek

barmanbek

Üye
ahahaha daha PR1.1 çıkmadı siz PR2.0 ı düşünüyorsunuz. nokia mart-nisan gibi çıkıcak derse kensin kasım-aralıkta çıkar belkide 2012 de çıkar belli olmaz. :) artık güncelleme beklemiyorum ben gelsede yapıyacağım.
 
maktama

maktama

Üye
ahahaha daha PR1.1 çıkmadı siz PR2.0 ı düşünüyorsunuz. nokia mart-nisan gibi çıkıcak derse kensin kasım-aralıkta çıkar belkide 2012 de çıkar belli olmaz. :) artık güncelleme beklemiyorum ben gelsede yapıyacağım.
Niye arkadaşım, adamlar 2011 ilk çeyreğinde pr1.1 vericez dediler, veriyorlar. Burdaki tüm gereksiz tantananın yanında adamların pr1.1 için söylediği "ilk çeyrek" dolmadı bile dahaca .
Finlandiyada(ki adamların ana merkezi), Avusturalya'da güncelleme gelmediğini söyleyenler var forumlarda.
Nisan başı diyorlarsa Nisan'ın sonuna kadar beklerim, olmazsa o zaman tantana çıkartırım ben olsam...
 

mc_mfi

Üye


burda pr 2.0 la alakalı yazı var arkadaşlar..ingilizcem pek ii olmadığı için anlamadım ne dediğini ama sanırım mart yada en geç nisanda pr 2.0 yayınlanacak..
gerçekten olma ihtimali çok yüksek neden die sorarsanız nokia kendi sitesinded arayüzün deişeceni belirtmişti onunla bu yeniliklerde gelirse süper olur:yuru
 
yahyatemiz

yahyatemiz

Üye
13.16 versiyonunu gayet sağlıklı yükledi n8 e eline sağlık teşekkürler
 
komando04

komando04

Üye
benim n8ede güncelleme gelmedi bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım ayın 21i oldu daha gelmedi

--------------- Ekleme ---------------

benim n8ede güncelleme gelmedi bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım ayın 21i oldu daha gelmedi
ürün kodum 059d954 lütfen şuan açık olan arkadaşlar yardım n8ime nezaman güncelleme gelir internete giriyorum kendiliğinden çıkıyor bian önce güncellemem lazım yoksa hack yapıcam
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
of ya, phoenix e telefonu bir türlü gösteremedim ben. birde xp çöktü üstüne :) bugün format atıp temiz bilgisayarla tekrar deneyeceğim. virüs programı kurmadan önce gerekli usb driver larını yüklesem yeter değil mi?

bir sorum daha olacak; ben PR1.1 i genpaya yüklettim ama ovi mağaza çalışmıyor, haritalar yüklenmiyor güncellemeleride yüklemiyor, hatalı yüklediler diye bugün teleservise tekrar verip yüklettim sonuç yine aynı. ne biçim yazılım yüklüyorlar anlamadım :(( navifirm den pr1.1 i yüklemeye çalışcam bakalım düzelecek mi....tabi phoenix e telefonu gösterbilirsem.


valla usta ben windows 7 kullanıyorum ve deneme amaçlı phoenix si tekrar tekrar açıp scan yapıyorum her seferinde görüyor bence formatla bilgisayarını microsofttan net framework 'un 2.0 yada daha üst sürümünü yükle çünkü bu bileşen formatla birlikte yüklenmiyor ve başta windows live messenger olmak üzre pek çok programın çalışması için gerekli bileşen. bundan sonra temiz bilgisayara hiç bişey yapmadan direk bu konunun başındaki navifirm ve phoenix i indir ve şuna dikkat et bilgisayarında başka bir usb takılı olmasın ondan da yapabiliyor + telefonunuzu phoenix'e gösterseniz bile sorun yaşamamak için şarşınızın %20'den yukarı olmasına dikkat edin çünkü flash sırasında bağlantı kesiliyor şarj arada duruyor galiba o yüzden %20 oranda bir şarjınız olsun ;)



--------------- Ekleme ---------------
-------->>SORUNSUZ FLASHLADIM<<--------

Not: Gereksiz olan '' RM596_032_000_M012_16G.fpsx (2gblik variant) '' dosyayı indirmeyin o dosya gerçekten gereksiz arkadaşlar hiç bir halta yaradığı yok. İlk flashı o da dahil attım telefonda hiç bir ekstrası yok ve phoenixte sorun çıkarttı. Onu iptal ettim flash attım %100 tertemiz oldu hiç bir sorun çıkmadı.


Not 2:
Fakat ilk flashı atarken nod32 smart security virüs programının sadece korumalarını devredışı bırakmıştım ama program açıktı. Bu sefer önce yine tüm korumaları devredışı yaptım sonra görev yöneticisinden ''egui'' yani nod32'yi tamamen sonlandırdım.



0599764 koduyla v13.16 olarak
flash atacaklar Nokia Care Suite seçip sadece aşağıdaki dosyaları kullansınlar diğerleri gereksiz.
Program zaten 6 dosyayı işaretlemiş olarak karşınıza çıkartıyor siz sadece uda.fpsx ile biteni işaretleyin o kadar

  • RM-596_013.016_00.01_79.92_prd.rofs3.fpsx
  • RM-596_013.016_02.01_Euro_2_79.92_prd.rofs2.fpsx
  • RM-596_013.016_79.92_prd.core.fpsx
  • RM-596_013.016_U01.01_79.92_prd.uda.fpsx
  • RM596_0599764_013.016_007
  • RM596_0599764_013.016_007.vpl
  • RM596_0599764_013.016_007_signature

**Ve Mükemmel Sonuç**
==============================================================================
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Asic CMT: Verifying communication to device...
Scanning image files...
Loading secondary boot code: 14912 bytes
Secondary boot loaded
Loading update server code: 520994 bytes
Update server loaded
Partitioning....
Partitioning complete
Erasing....
Erasing complete
Asic CMT: Start programming 237142 KB...
Asic CMT: Programming data sent: 0%
Asic CMT: Programming data sent: 10%
Asic CMT: Programming data sent: 20%
Asic CMT: Programming data sent: 30%
Asic CMT: Programming data sent: 40%
Asic CMT: Programming data sent: 50%
Asic CMT: Programming data sent: 60%
Asic CMT: Programming data sent: 70%
Asic CMT: Programming data sent: 80%
Asic CMT: Programming data sent: 90%
Asic CMT: Programming data sent: 100%
Programming complete
WARNING: Asic CMT: NAND status reported bad blocks
Asic CMT: programming succeeded
Asic CMT: Verifying communication to device...
Phone flashing completed. Waiting for phone to boot up
Bootup successful
Verifying communication to product (before flash finalizing)
Communication verified
Product code changed
Doing factorysets
Factorysets complete
Loading default data to phone
Loading default data to phone
Getting Data Package
Reading product state
Starting backup/restore sub-procedure: data item pre-delay
data item pre-delay
data item pre-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Starting to backup/restore data item: ProductProfile, version: 1.1
Data Item backup/restore completed: Succeeded., result code: 0
Starting backup/restore sub-procedure: data item post-delay
data item post-delay
data item post-delay
Sub-procedure completed: Succeeded., result code: 0
Backup/restore result: 0 out of 1 items were not backed up
Default data loading complete
Stopping all operations, returning phone to default mode
All operations completed
Product flashing succeeded.

==============================================================================

Bu işlemlerden sonra telefonunuzu tamamen ilk günkü hale getirmek istiyorsanız alttaki konuda eksik olan web tv-video-resim dosyalarının hepsi mevcut bilgisayara indirin telefonunuza atın fakat bir tek E! Tv web tv si yok onuda ovide web tv bölümünde bulabilirsiniz.
Nokia N8 Format Sonrası Orjinal Dosyalar Burada Video & Resimler Dahil !!!


Şimdi Gelelim 13.16'daki Yeniliklere:

  1. PR1.0 da ana ekranda düzenle dedikten sonra duvar kağıdını değiştir yazısı çıkıyordu artık sadece seçeneklere tıkladığınızda duvar kağıdını değiştir yazısı direk çıkıyor
  2. Arama ekranı yatay dönebiliyor
  3. Telefon kapalı konumda şarj olurken artık %10 %70 gibi dolum oranı yazmıyor klasik telefonlardaki gibi sadece normal dolum görüntüsü çıkıyor (Arkadaşlar bu sadece bendemi böyle yoksa herkeste aynımı oldu bu bi hatamı yoksa?)
  4. Ekran koruyucu olarak müzik playeri seçtiğimizde ilkine göre daha farklı bir koruyucu çıkıyor (Fakat bu bende bozuluyor ne hikmetse uyguluyorum sonra o dalgalı çizgi bende düz bir kalın çubuk oluyor arada saat kayboluyor renkler karışıyor ve menü tuşuna bastığımda büyük saat koruyucusu çıkıyor yani bende müzik çalar koruyucusu bozuk durumda o yüzden büyük sati kullanıyorum sizde durum nedir?)
  5. Ana ekranlardaki geçiş efekti değişmiş ve şimdiki daha hızlı. Önceden kaydırdığınızda hafif bir bekler gibi yapıp değişiyordu şimdi parmağınızı kaydırdığınız gibi ekranda kayıyor.
  6. Yan çevirme hızı baya bir artırılmış. Döndürdüğünüz gibi ekran da dönüyor.
  7. Önceden cart curt reset atıyordu kendine şu an daha hiç reset attığını görmedim.
  8. Donma Problemi : Bazı uygulamalar yine arada sırada çıkış yaparken falan donuyor programı kullanamıyorum fakat telefonda yeni program açıp kapatıp her özelliğini kullanıyorum sadece o donan program açık uygulamalarda öylece kalıyor telefonu yeniden başlatmam lazım kapanması için ki bu bile bence baya bir iyileşme önceden bir program donunca tlefonu baya kastırıyordu şimdi program donsada telefon yoluna devam ediyor :oke:
  9. Bu herkes için geçerli mi bilmiyorum ama benim telefonda PR1.0'da telefonu avcuma aldığımda çekim oranı hooop sıfıra iniyordu ancak parmak uclarımda tutmam lazımdı telefonu şimdi PR1.1 de bu problemde %70 oranında gitti şimdi çok nadir yapıyor.
  10. Wlan simgesi değişmiş yani aslında wlan ayarları değişmiş bir wlana bağlıyken yine eskisi gibi ama bağınızı kopardığınızda saatin yanindaki wlan simgesi böyle sönük şeffaf ve küçük görünüyor.
  11. Tarayıcıda görünüm anlamında hiç bir değişiklik yok fakat şundan kesinlikle eminim ki stabilizasyon ayarı yapılmış. Önceden maxicep te bir konuya telefondan mesaj yazmaya kalktığımda mesaj yazma panelinde yazdığım yazılar görünmüyordu yani yazı yazıyorum ama girilen karakterlerin göründüğü bölümde hiç bir harf çıkmıyordu yeşil oka bastığımda maxicep panelinde yazılar görünüyordu sırf bu uyuz durum yüzünden opera kullanıyordum şimdi denedim kesinlikle sorun yok ve daha önce n8 den symbian 3 destek bölümünde bir kaç sayfaya girmeye kalkınca tarayıcı kendiğinden kapanıyordu aynı sayfaya şimdi giriyorum tıkır tıkır. Yani tarayıcı kesinlikle iyileştirilmiş.
  12. Mesaj yazma paneli: Bazen hızlı mesaj yazmaya kalktığımda yazılar benim arkamdan geliyordu şimdi bana ayak uydurabiliyor. Bu da işlemcide bir kaç düzenleme yapıldığının işaretidir.
  13. Uygulamalar--> Yazılım Güncellemede tüm yazılımlar güncel olsa bile Nokia N8 güncellemesi PCKullanarak Güncelle ibaresi her zaman heykel gibi duruyordu artık durmuyor güncelleme yaptığınızda tekrar güncellemeye basarsanız Tüm Uygulamalar Güncel diyor.
Farkedebildiklerim şimdilik bunlar demem o ki 13.16 yapmalıyım değer mi? derseniz eğer EVET KESİNLİKLE DEĞER!
 

egemen1903

Üye
nokia desteğe mesaj atmıştım teleservistede güncellemem yapılamayınca, nokia teleservise dönüş yapıp nasıl güncel sürüm yüklemeleri gerektiğinin düzeltmesini yapmış. az önce teleservise tekrar götürdüm yeniden yüklettim. şimdi ovi mağazam çalışıyor. akşamada haritaları ve güncellemeleri yapıp kontrol ederim umarım şu sıkıntılarım son bulmuştur diye umut ediyorum :)
 
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
nokia desteğe mesaj atmıştım teleservistede güncellemem yapılamayınca, nokia teleservise dönüş yapıp nasıl güncel sürüm yüklemeleri gerektiğinin düzeltmesini yapmış. az önce teleservise tekrar götürdüm yeniden yüklettim. şimdi ovi mağazam çalışıyor. akşamada haritaları ve güncellemeleri yapıp kontrol ederim umarım şu sıkıntılarım son bulmuştur diye umut ediyorum :)
Hadi gözün aydın:heyo:
 
Uruloki

Uruloki

Üye
ya bizim koda gelmedi hala yoksa gri olanlara geldimi hani 059D954 olanlar
 
ThebLue16

ThebLue16

Üye
onlarada yok baktım
 

akibet2

Üye
059D954 Benm Kod ama henüz gelmedi :S bu gün güncellemede baya uzun bekLedi ümitlendim ama malesef
 
yahyatemiz

yahyatemiz

Üye
pc de ovi de kullanılabilen güncelleme var diyor.yükle dediğim zaman cihazınızdaki yazılım yüklenecek yazılımdan daha yeni olduundan yazılım yüklenemiyor diyor neden?ne güncellemesi geldi acaba;?
 
karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
telefonunuzun kodu nedir

--------------- Ekleme ---------------

bu arada navifimrdeki kod sayısı 366 dan 399 a çıkmış yavaş yavaş ekliyorlar ama bizim ne zaman olacak bakalım :)

--------------- Ekleme ---------------

evet bugun 412 olmuş sayı Pazartesi umarım ki gelir bizim güncelleme :)
 

ga_042

Üye
arkadaşlar nokıa dokunmatik cep telefonlarında facedeki videoları izlemek çok kolay google.com.tr ye girin face touch yazın ordan faceye girin videoları izlersiniz bi nevi dokunmatik site kolay gelsin
 
ByWorth

ByWorth

Üye
Bu güncellemeyi yaptıktan sonra depolama modunda sorun oldu ne yazık ki.. Sadece hafıza kartını görüyor, hafıza kartı takılı değilse çalışmıyor. yani dahili 16 gb'lık hafızaya depolama modunda bağlanamıyoruz. Bu sorunu çözen oldu mu acaba?
 


Üst Alt