Telefon Tavsiyesi Nokia N8 mi ? iPhone 4 mü ?

Sponsorlu Bağlantılar

aliens

aliens

Üye
nokia işlemci ve özellikle RAM konusunda çok geride. ellerinde imkan varken neden ram i düşük tuttuklarını kimse anlayabilmiş değil.

Piyasaya N8 gibi bir ürün lanse ediyorlar ve özelliklerine bakın sadece n97 nin geliştirilmiş hali gibi duruyor. N8 de 680Mhz ARM 11 işlemci kullanılıyor. 5800 da da ARM 11 434MHz işlemci var. İphone A4 1GHz işlemci kullanıyor.
İphone birçok konuda N8 e göre üstün.

SavinMe

SavinMe

Üye
ya burda söz konusu bile olamaz ben olsam hic düsünmem Iphone4 alırım Nokia 1 numarayım diye cok rahat edior nasıl olsa gene herkez nokia diyip alır sanıyor Iphone cıktı nokia tutustu yoksa Iphone cıkmasaydı n8 felan cıkacagı yoktu :naughty:

aliens

aliens

Üye
Teknolojik olarak bakarsak kullanılan özelliklerine göre özellikle HD olayı da eklenince normal pc ler gibi İşlemci ve Ram büyük rol oynamaktadır.

Telefonu aldığı gibi üstünde gelen programlarla kullanan kimse yoktur. Teması, yardımcı programları oyunlar derken background'ta çalışan birçok program parçacıkları işlemciye yüklenecek ve ramı kullanacaktır.

Durum böyle iken yavaşlayacak diye program vs yükleyemeyeceksek S40 standart işletim sistemli bir telefon alır kullanırdık... :ehe

Maconis

Üye
dünyada yeni çıkan her telefonun iphone katili diye lanse edildiği bir ortamda
neyi tartışıyoruz
her telefon üreticisi için çita iphone dur
yani kısaca ''iphone'' ve diğerleri

JayJayyy

Üye
en8

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Valla hangisi internetten video izleme imkanı sunuyorsa,hangisi görüntülü görüşme yapabiliyorsa,hangisi bluetouth ile veri alıp gönderebiliyorsa ben onu alırım..siz onu anladınız dimi:)

muratgezgin1

Üye
iphone 4 ten video izlenebilior. kesinlikle iphone 4 derim. hem turkcellde konrtatlı paketleri çok uygunn.

zoniengi

zoniengi

Üye
herkesin fikrine saygı duymak lazım öncelikle.. bana sorarsan N8 cok daha üstün bi cihaz..
benim için önemli üstünlükleri: HDMI çıkışına sahip, FM verici,dolby digital surround ses çıkışı ,USB cihazlara direk baglantı, plag and touch ozelliği, senelerdir nokia kullanmış olmanın verdigi bir de alışkanlık var herşeyim ovide yüklü onu kullanmaya devam etmek istiyorum..
iphone4 ün de ekran çözünürlüğü cidden etkileyici fakat onun dışında eksigi var fazlası yok gibi
işlemci hızına gelince oda öle sanıldığı gibi değil açıklayıcı bi makale var bir kısmını paylaşıyorum ilgilenen arkadasların devamınıda okumasını tavsiye ederim..

- Nokia N8, Symbian^3 işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 800 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) 680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU'sunu (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.

- Apple iPhone 4, iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.
iPhone 4 ve Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX GPU'lar kendi içlerinde RAM barındırmadığı için sistemin RAM'ini kullanırlar ve sistemin RAM'ine tek RAM kontrolcüsü olduğu için aynı anda hem CPU hem de GPU erişemez, birbirlerini beklemek zorunda kalırlar ve bu saniyede yapılabilen işlem sayısını düşürür.

Fakat şimdiye dek duyrulmuş Symbian^3 cihazlarda kullanılan Broadcom BCM2727 GPU içerisinde 32 MB RAM ve haliyle bir de kendine ait RAM kontrolcüsü barındırdığından sistemin RAM'ini pek kullanmaz, kullansa bile ayrı RAM kontrolcüleri ile belleğe eriştiklerinden hem CPU hem de GPU aynı anda RAM'lerine erişir ve birbirlerini beklemek zorunda kalmazlar ve saniyede yapılabilen işlem sayısında bir düşüş yaşanmaz.

yazının tamamını bu adreste bulabilirsiniz..

Esendağlı

Esendağlı

Üye
herkesin fikrine saygı duymak lazım öncelikle.. bana sorarsan N8 cok daha üstün bi cihaz..
benim için önemli üstünlükleri: HDMI çıkışına sahip, FM verici,dolby digital surround ses çıkışı ,USB cihazlara direk baglantı, plag and touch ozelliği, senelerdir nokia kullanmış olmanın verdigi bir de alışkanlık var herşeyim ovide yüklü onu kullanmaya devam etmek istiyorum..
iphone4 ün de ekran çözünürlüğü cidden etkileyici fakat onun dışında eksigi var fazlası yok gibi
işlemci hızına gelince oda öle sanıldığı gibi değil açıklayıcı bi makale var bir kısmını paylaşıyorum ilgilenen arkadasların devamınıda okumasını tavsiye ederim..

- Nokia N8, Symbian^3 işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 800 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) 680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU'sunu (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.

- Apple iPhone 4, iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.
iPhone 4 ve Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX GPU'lar kendi içlerinde RAM barındırmadığı için sistemin RAM'ini kullanırlar ve sistemin RAM'ine tek RAM kontrolcüsü olduğu için aynı anda hem CPU hem de GPU erişemez, birbirlerini beklemek zorunda kalırlar ve bu saniyede yapılabilen işlem sayısını düşürür.

Fakat şimdiye dek duyrulmuş Symbian^3 cihazlarda kullanılan Broadcom BCM2727 GPU içerisinde 32 MB RAM ve haliyle bir de kendine ait RAM kontrolcüsü barındırdığından sistemin RAM'ini pek kullanmaz, kullansa bile ayrı RAM kontrolcüleri ile belleğe eriştiklerinden hem CPU hem de GPU aynı anda RAM'lerine erişir ve birbirlerini beklemek zorunda kalmazlar ve saniyede yapılabilen işlem sayısında bir düşüş yaşanmaz.

yazının tamamını bu adreste bulabilirsiniz..
Böyle güzel açıklama yapanları gelde tebrik etme şimdi:)Teşekkürler arkadaşım

lasvetorus

lasvetorus

Üye
N8 i bilmiyorum ama i-phone'u deneme fırsatım oldu.Şunu söyleyebilirim ki i-phone da nokia daki gibi "bir özelliğini artırayım diğer özelliğini düşüreyim veya çıkartayım"mantığı yok.Teknolojide geldikleri son noktayı kullanıcıyla paylaşıyorlar.Nokia da ben bunu göremedim.Hep birşeylerin eksikliği oluyor.N8 için en çok merak ettiğim nokia'nın tekrar kullanmaya başladığı 3D hızlandırıcıyı işletim sistemine nasıl entegre ettiği idi.Fakat şimdi görüyorum ki bu özellik symbian 3 içerisinde eritilememiş.I-phone da ise tam tersi bu özellik etkin olarak kullanılıyor.Bir de buna retina ekran özelliği eklenince i-phone çok cazip bir cihaz haline geliyor.Kullanırken ekrandaki pikselleri seçemedim deyim yerinde ise tüplü televizyon gibi bir ekranı var.Tamam biraz pahalı oluyor ama alan kişinin de tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılaşıyor.Nacizane fikrim bu yönden ben i-phone u n8 in önünde görüyorum.

dumanyac

Üye
bu yorumu sizede yapmak istedim açıkcası =)) sLm arkadaşLar ne zaman bir symbian ve iphone karşıLaştırması görsem sinirLerim tawan yapıyor!!! Symbian işLetim sistemi iLk çıktığı günden beri kuLLanan birisi oLarak bu sisteme donsada kiLitLensede açıLıp kapansada aşığım diyebiLirim =)) gerek işLevseLLik oLarak gerek kuLLanım yönünden çok güzeL ve verimLi bi sistem heLeki iLk çıkan symbian sistemLerLe symbian^3 ü karşıLaştırırsak mükemmeL bi geLişme war ve geLişmeLerin arkasıda kesiLmeyecek çünkü dünya pazarının yüzde payı oLarak en büyük yüzdesine sahip bir işLetim sistemi symbian ;) i phone a geLince sırf gösteriş oLsun diye maddi anLamda pahaLı oLan ve insanLarı cebine koydukLarında hafif arka kısımLarında kaLkmaya sebep oLan bir cihazdan öteye gidemez ki bununda sebebi pahaLı oLması,uyguLamaLarının parayLa oLması,herhangi bir program yükLemek için insanLarın şekiLden şekiLe girmesi... daha neyini anLatayımki??? sizde biLiyorsunuzki mükemmeL dokunmatik ekranından başka hiçbir özeLLiği oLmayan bir cihaz işte!!! haa ALLAH razı oLsunki böyLe bir dokunmatik ekran yaptıda,nokia gibi samsung gibi firmaLarında böyLe ekranLar yapmasına vesiLe oLdu =)) şu an N8 imden oLdukça memnunum 15.11 de aLdım ve bugüne kadar her özeLLiğini denedim mükemmeL işLiyor özeLLikLe nfs shift HD oyununda kesinLikLe donma takıLma vs. yok sadece bir kere msj yazarken donma yaptı başkada bir sıkıntıyLa karşıLaşmadım. Eğer symbian kuLLanıyorsanız bu tür oLayLara aLışmış oLmanız gerektiğini düşünüyorum.. ha tabiki gönüL isterki donma oLayı kasma oLayı vs. oLmasın ama sonuçta bu bir eLektronik cihaz ve bir kapasitesi var.. Ben bu haLiyLe çok memnunum teLefonumdan birde şu windows Live messenger ın symbian^3 versiyonu çıksa çok daha mutLu oLucam =)) sevgiLerLe...

futbol123

futbol123

Üye
n8 tabiki

Murat Alper

Murat Alper

Üye
aga hic sormaya gerek yok tabikide n8 bir arkadasımda tek kelimeyle diyecegim su telefon degil resmen yaa canavar buu :d::d: iphone yanında hic kalır iphoneda sevmem zaten :D

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
Oyun uygulama süper dokunmatik /parlak ekran dışında pek bi artısı yok iphone`nin ama yine de iphone derim ben :oke:

mehmetcem69

mehmetcem69

Üye
nokia n 8 den şaşmayın.ben ekran çözünürlüğü biraz daha iyi diye 600 milyon fazla veremem.nokia n 8 in internet hızı biraz daha az.amacanavar gibi bir kamerası ve video çekimi var.tabiki n 8 dünyanın en iyi telefonlarından biri olmayı özellikleri ile hak ediyor

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
fiyat/performans Nokia N8 tabi ki.

Emre-45

Emre-45

Üye
    Konu Sahibi
Tek bir resım ıle ışı bitiriyorum arkadaslar..

rapman

rapman

Üye
N8 Derim. Iphone 4te güzel tabi ki.

notend

Üye
İphone 4 tek artısı dokunmatiği çok güzel bide lazım olma ihtimali düşük rüzgar senserü falan ama geri kalanında n8 5 tur fark atar

Üst Alt