N900 Kamerası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beck's

Beck's

Üye
    Konu Sahibi
N900 Kamerası
Arkadaslar N900 kamerasından ben hiç memnun değilim bunun ekstra bir ayarı bişeyi varmı acaba sizlerin telefonlarının kamerası nasıl bende n95 te var ve inanın cok ama cok daha kaliteli resim cekiyor N900 den. bu telefonun kamerası mı dandik yoksa bendekindemi bir sorun var acaba? netleştirme olayı filan cok kotu ister otomatik ister makro veya diğerlerinde deneyeyim netlik bakımından cok zayıf oldugunu gordum cok sinir bozucu bir durum

gkmn11

gkmn11

Üye
n96 kamerası harkuladeydi n900 benimde beklentimin altında

c.alkan

c.alkan

Üye
bende N95 8GB kullandım.. N900'ün kamerasında netlik sorunu gibi bir şey gözlemlemedim..

crayziiii

Üye
dostum ayni sorun bende de var

Salihyet

Salihyet

Üye
Ben test ettim, bazen uzağı flashla kötü çeksede süperdi performansı, sonuçta buda bir telefon..

ghoust

Üye
evt N900 kamerasi N96 ya gore pekde hos degil 2 cihazida kullaniyorum video cekimindede malesef N900 geride ama sunu unutmamak lazim sanirim... symbianli telefonlarda, nokia yayinladigi yeni guncellemelerde kameradada iyilestirmeler yapiyordu ..belki N900 icinde ayni sey soz konusu olabilir...

c.alkan

c.alkan

Üye
evt N900 kamerasi N96 ya gore pekde hos degil 2 cihazida kullaniyorum video cekimindede malesef N900 geride ama sunu unutmamak lazim sanirim... symbianli telefonlarda, nokia yayinladigi yeni guncellemelerde kameradada iyilestirmeler yapiyordu ..belki N900 icinde ayni sey soz konusu olabilir...
ewt bunu gozardi etmemek gerek.. kameradaki iyilestirmelercogu zaman 3. 4. versiyonlarla ya da ondan sonraki versiyonlarla geliyor..

hikmet53

hikmet53

Üye
N95 kullaniyodum bundan pek menmun degilim bekledigimin altinda

c.alkan

c.alkan

Üye
walla bence fotoğraf çekme kalitesi ve odaklama N95 8GB'dan daha güzel..

ancak video çekim kalitesi gerçekten düşük..

metinak85

Üye
resim çekme olarak gayet başarılı videoyla pek işim olmuyor zaten fakat fotoğraf çekimi güzel ben bi sorun görmedim n82 kullanmıştım onunki kadar kaliteli resimleri

OğuzcanAbi

Üye
daha ne olsunn!!!

ediesel

Üye
N900 alacaktım ama aynı paraya 12MP HD çekim yapan kameraya sahip olmak dururken (Nokia N8-00) neden n900 de takılı kalıyorum diye düşünmeden edemiyorum.

c.alkan

c.alkan

Üye
MP kalite ölçütü değildir..

ediesel

Üye
Dostum ben çekilen video örneklerini gördüm. Bana göre n900 den daha kaliteli videolar çekiyor. Hem HD hemde dolby ses özelliği ekliyor daha ne olsun ki? Kaliteden anlayışın veya bekleyişin tam olarak nedir bilemem ama bence süper bir özellik

c.alkan

c.alkan

Üye
video çekimleri için konuşmuyorum ben zaten.. fotoğraf kalitesi açısından konuşuyorum..

MP ile fotoğrafların büyüklükleri değişir kaliteleri değil.. birde 12MP foto çekeceklerini düşünenler o fotoları nerede kullanacaklarını belirtemiyorlar ne yazık ki..

5MP kameralar 2592 x 1944 piksel çözünürlük sunarlarken 12MP kameralar 4000 5000 küsür piksel çözünürlük sunuyor... şimdi 12MP'lik N8 alıp atıyorum sevgilinin fotoğrafını çekip duvardan duvara basmayacaksan ne anlamı kaldı 12MP kameranın??? kaldı ki böyle bir işlem için cep telefonu kamerası yerine profesyonel kameralar çok daha geçerli olacak ve iyi sonuçlar verecektir..

zaten geri kalan olay aynı lensden ibaret..

ediesel

Üye
Dostum Mega Pixelin fotoğraflamada azımsanmayacak etkisi vardır. Sensör kalitesi ne kadar artarsa resimdeki detaylar da o ölçüde fark edilir olur. İlk geniş açılı Carl Zeiss Lensi Nokia n86 da kullandı ve şimdi de N8 de kullanıyor. İlk fark diyafram aralığının (N86 daki gibi) geniş açılı olması ki bu daha geniş bir alanı göstermesi demektir, İkincisi ise MP büyüdükçe resimdeki detayların artmasıdır ki bunu da ancak resme bakarken zoom yaparsan anlarsın. Burada kimse zaten poster yapma derdinde değil. Ama poster bile yapsan o büyüklükteki detaylı görünüm normal bi görünümden daha da etkileyici olurdu. Önemli olan detayların artması.

ozgenes

Üye
benımkıde oyle foto kalıtesı berbat n95 ınkını hıc bı telefona degısmem

c.alkan

c.alkan

Üye
Dostum Mega Pixelin fotoğraflamada azımsanmayacak etkisi vardır. Sensör kalitesi ne kadar artarsa resimdeki detaylar da o ölçüde fark edilir olur. İlk geniş açılı Carl Zeiss Lensi Nokia n86 da kullandı ve şimdi de N8 de kullanıyor. İlk fark diyafram aralığının (N86 daki gibi) geniş açılı olması ki bu daha geniş bir alanı göstermesi demektir, İkincisi ise MP büyüdükçe resimdeki detayların artmasıdır ki bunu da ancak resme bakarken zoom yaparsan anlarsın. Burada kimse zaten poster yapma derdinde değil. Ama poster bile yapsan o büyüklükteki detaylı görünüm normal bi görünümden daha da etkileyici olurdu. Önemli olan detayların artması.
ya tamam iyi güzel diyorsunda kardeşim nerede kullanacaksın 12MP fotoyu diyorum ben sana??? yok öyle yok böyle diyorsun... allah aşkına bırakın artık şu lüzumsuz şeylere lüzumsuz paralar harcamayı...

sürekli dağ, bayır ya da uzaktan koca şehir, manzara fotoları mı çekiyorsunda zoom yapınca detaylarda iyi olsun diye düşünüyorsun?? hani fotoğrafçılık hobin ya da adam akıllı matbaa, ofset, tasarım işin olsa anlicam ama zaten o işlerde de cep telefonu kullanılmaz.. bana lensin ilk önce hangi telefonda kullanıldığını söylemişinde lenslerin üstündeki numaraların ne anlama geldiğini, artı kameranın üstünde YAZMAYAN FSTOP DEĞERİNİN ne olduğunu öğrendikten sonra yazı yaz bence..

3D tasarım işi de yapan biriyim ben aynı zamanda... o zmn MP aynı diye atıyorum Canon'un Rebel XSI 12MP yarı prof. kamerası ile aynı detayı alabileceğini iddia ediyorsan bence çok yanılıyorsun..

ayrıca N8'in video çekimi hakkında çok da emin olma.. internette N8 ile çekilmiş birkaç video var.. hiç de NOKIA'nın gösterdiği gibi kaliteli değil.. gayet N900 gibi bulanık diyebilirim.. hatta kamerayı oynattığında her framede görüntüde aynı kaliteyi yakalamaya çalıştığı için görüntüler takıla takıla ilerliyormuş gibi devam ediyor..

ben zaten hiçbir markanın gösterdiği görüntülere inanmam... taa ki kendim gözümle görene kadar..

buyur bunu seyret:

şimdi esas yorumlarını alalım bakalım ne kdr anlıyorsun bu işten??

edit: imla

ediesel

Üye
Hocam ben resim işinden çok fazla anlamam ama ben eğer bi cihaz almayı düşünüyorsam en düşük fiyata en iyisini alma derdinde olurum. Ben işim gereği sürekli yurtdışına çıkan birisiyim. N900 alacaktım. Ama baktım ki N8 hem daha çok özellikli hemde daha ucuz (yurtdışı fiyatı) bende bunda karar kıldım. Bu arada dediğin videoyu izledim. Ama olaya bide şu taraftan bak; Şuan bu fiyata alabileceğin en iyi alet bu bence. Yani n900 ile aynı para hatta daha ucuz ama daha fazla özellik var. Bilmem dikkat ettin mi ama videoyu çeken adam ömrü hayatında video çekmemiş sanırım ya da acele ilen çekilmiş bir video. Video kaydı hiçbi zaman öyle yapılmaz. Video çekerken kamerayı o hızla sağdan sola ilerletirsen tabiki alet zorlanacaktır. Ama kamerayı mümkün mertebe sabit tutup çekim yaparsan o derece kaliteli görüntü alırsın. Ben zaten tam bi profesyonellik beklemiyorum. Bu paraya alınabilecek en kalitelisi bu zaten. Multimedya anlamında eğlence katan ufak ama kaliteli bir detay.

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
orda sallmasının amacı kamerayı test ediyo olması bence o kdar iyi kamerası varsa takılma olmıcak dimi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt