Dostum Mega Pixelin fotoğraflamada azımsanmayacak etkisi vardır. Sensör kalitesi ne kadar artarsa resimdeki detaylar da o ölçüde fark edilir olur. İlk geniş açılı Carl Zeiss Lensi Nokia n86 da kullandı ve şimdi de N8 de kullanıyor. İlk fark diyafram aralığının (N86 daki gibi) geniş açılı olması ki bu daha geniş bir alanı göstermesi demektir, İkincisi ise MP büyüdükçe resimdeki detayların artmasıdır ki bunu da ancak resme bakarken zoom yaparsan anlarsın. Burada kimse zaten poster yapma derdinde değil. Ama poster bile yapsan o büyüklükteki detaylı görünüm normal bi görünümden daha da etkileyici olurdu. Önemli olan detayların artması.
ya tamam iyi güzel diyorsunda kardeşim nerede kullanacaksın 12MP fotoyu diyorum ben sana??? yok öyle yok böyle diyorsun... allah aşkına bırakın artık şu lüzumsuz şeylere lüzumsuz paralar harcamayı...
sürekli dağ, bayır ya da uzaktan koca şehir, manzara fotoları mı çekiyorsunda zoom yapınca detaylarda iyi olsun diye düşünüyorsun?? hani fotoğrafçılık hobin ya da adam akıllı matbaa, ofset, tasarım işin olsa anlicam ama zaten o işlerde de cep telefonu kullanılmaz.. bana lensin ilk önce hangi telefonda kullanıldığını söylemişinde lenslerin üstündeki numaraların ne anlama geldiğini, artı kameranın üstünde YAZMAYAN FSTOP DEĞERİNİN ne olduğunu öğrendikten sonra yazı yaz bence..
3D tasarım işi de yapan biriyim ben aynı zamanda... o zmn MP aynı diye atıyorum Canon'un Rebel XSI 12MP yarı prof. kamerası ile aynı detayı alabileceğini iddia ediyorsan bence çok yanılıyorsun..
ayrıca N8'in video çekimi hakkında çok da emin olma.. internette N8 ile çekilmiş birkaç video var.. hiç de NOKIA'nın gösterdiği gibi kaliteli değil.. gayet N900 gibi bulanık diyebilirim.. hatta kamerayı oynattığında her framede görüntüde aynı kaliteyi yakalamaya çalıştığı için görüntüler takıla takıla ilerliyormuş gibi devam ediyor..
ben zaten hiçbir markanın gösterdiği görüntülere inanmam... taa ki kendim gözümle görene kadar..
buyur bunu seyret:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
şimdi esas yorumlarını alalım bakalım ne kdr anlıyorsun bu işten??
edit: imla