Bir dönem bu konuda bende çok araştırdım. Şu an Nokia 5800 kullanıyorum ve çok memnunum. Samsung Monte.de avantaj dokunmatiği daha iyi ve tasarımı daha ince.
Bir şeyi beğenme / beğenmeme subjektif ve aslında neye önem verdiğinize göre çok değişir. Eğer sizin için şirket maillireni almak (push mail) önemli ise Nokia5800.
Eğer telefonuma yeni programlar kurmak, yeni temalar denemek vb hoşuma gidiyor derseniz İşletim sistemi olan bir telefon tavsiye ederim. (Nokia Symbian S60v5 sistemini kullanıyor.) Örneğin ben bu konuya çok önem veriyorum. Kimi zaman o kadar güzel programlar görüyor ve kullanıyorum ki artık işletim sistemi yoksa(program yükleme vb) artık o telefonlara bakmıyorum bile. Samsung fun club kurdu bir keresinde baktım, her ürün paralı şaşırdım kaldım. Nokialar için Ovi store mağazasındaki programların hepsi ücretsiz ve hemen yükleyebiliyorsunuz.
Ben her iki telefonu da inceledim. Samsung dokunmatik ve ince yapısıyla gerçekten güzel bir telefon. Ama nokia 5800 bu konularda biraz daha kötü olmasına rağmen içinde yok yok diyebilirim. Herşey düşünülmüş ve 500 TL gibi bir fiyata inanılmaz kaçırmayın derim.