Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Ben telefonumu v40 yaparken Nokia ClubCare'da yaptırmıştım onlar da Product code'u değiştirerek Mavi telefonuma Black yükleyerek kurmuşlardı. Sorum şu: Şu an bu kodun ne olduğunu bilmiyorum ama v50'yi görüyor ben v50 yaptıktan sonra ingilizce paketin yüklenme ihtimali var mı? Şu an telefon Türkçe. Türkçe kalmasını istiyorum.

hayır arkadaşım telefon türkçe olur yıne merak etme ve kesınlıkle yuklemenı tavsıye ederım eğer tel görüyorsa hiç düşünme...yukledıkten sonra hard format at tum özellıklerın sorunsuz calısması ıcın...

--------------- Ekleme ---------------

S.A ,

Ben yeni aldım cihazi V40 Yüklü,ne gibi bir ayarlar yapmalıyım neler yapmak lazım? yardimci olur musunuz?

neler yapman gerektığı forumu baştan sona doğru okursan yazıyor... :) şimdi ne gıbı ayar ıstıyorsun onu bııl öncelıkle mesela ınternetten vıdeomu ızleyemıyosun a gir web browser var dokunmatık olanı ındır kur bunun gıbı örnekler var forumda...ve bu konuda...

onurmert06

onurmert06

Üye
Arkadaşım ben 5800a v50 kurdum. Hard format attım hafıza kartını formatladım. Daha sonra hafıza kartına 9 müzik attım. Telefonda müzik çalara girince Kütüphaneyi Yenile diyorum 9 müzik eklendi yazıyor fakat hiçbiri görünmüyor müziklerimden. Tüm Müziklere giriyorum Şarkı Yok yazıyor bunu nasıl düzelticem şarkıları Sounds a attım olmadı Dijital soundsaa attım olmadı Music adlı bir klasör yaptım ona attım olmadı :(

Ekleme : Ben düzelttim sağol yinede :)

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Madem öyle bana yardımcı ol :D 5800 ım orijinal web browser ında flash içeriği gösteremiyor fakat skyfire adlı web browseri bütün flashla ilgili içeriği gösterebiliyor. Şimdi soruyorum skyfire nası oluyor gösteriyorda orjin browser a ne oluyorda gösteremiyor :) yani telefon flash destekli olduğu halde mi gösteremiyor yada göstermiyor. yoksa o sadece skyfire ın serverlarının özelliğimi diye aklımdan geçiyor çünki eğer skyfire ın programının özelliği ise bu telefonda çalışan bir özellik demektirki bunu Symbian ın esas sahibi olan Nokia telefonuna koymuş olması lazım. Şimdiden Teşekkürler.

orjinal web browser da flash lite 3.1 sürümü yüklü gunumuzdekı videolar en az 9.0 flash lite sürümü yüklüse acılıyor flash lite sürümü düşük olduğu ıcın gösteremıyor bu aslında nokia dan kaynaklanan bır durum değil adobe firması cıkarması gerek mobile versıyonu yanı 9.0 ı bunun ıcın beklememız gerek umuyorum kı bu kadar cok satan bır telefona 9.0 flash lite ı cıkaracaklardır yoğun talep var cunku evet skyfire nın serverları otomatık flash desteği olduğu ıcın telefonunda flash uygulaması olmadığı halde tum vıdeoları acabılme kapasıtesıne sahip doğru düşünmüşsün.

arkadaşım kesin oynannırmı? deneyen kimse yokmu?

şahsımca denenmiştir...

Merhaba arkadaşım Ben dde 5800 kullanıcısıyım ve telefonumda bazen ekranda donma ve kasılmalar oluyor bu normalmi.Bazıları başka versiyon yüklendiğinde bu sorun ortadan kalkıyor diyor Telefonumda v31..0.101 sürümü yüklü.Bu konuda yardımcaı olursanız menun olurum teşekkkürler

kesinlikle farklı versıyon yuklemenı tavsıye etmıyorum denedım telefon cıldırdı telefonun rengı neyse ona göre guncelle

fakat son yazılımı kurmanı kesınlıkle tavsıye ederım son surum suan v50.0.005 telefondan
*#0000# yapınca görüyo...

Merhaba arkadaşım Ben dde 5800 kullanıcısıyım ve telefonumda bazen ekranda donma ve kasılmalar oluyor bu normalmi.Bazıları başka versiyon yüklendiğinde bu sorun ortadan kalkıyor diyor Telefonumda v31..0.101 sürümü yüklü.Bu konuda yardımcaı olursanız menun olurum teşekkkürler

kesinlikle farklı versıyon yuklemenı tavsıye etmıyorum denedım telefon cıldırdı telefonun rengı neyse ona göre guncelle

fakat son yazılımı kurmanı kesınlıkle tavsıye ederım son surum suan v50.0.005 telefondan
*#0000# yapınca görüyo...

farklı web tarayıcısı ile dene muhtemelen girdiğin site flash tabanlı kendı tarayıcısı flash uygulamalarında yetersiz kalabiliyo önereceğim program bu burdan ındır kur.

Merhaba,

öncelikle yanıt için teşekkür ederim, skyfire touchscreen edition beta indirdim kurdum, calistirdigimda "sorry. skyfire cannot provide service in your country at this time (4.3.2.1 3001)" seklinde bir uyarı ile program kapanıyor, ne yapmam gerekiyor, ve de nokia 5800 de calisicak baska hangi browserlar var?
bir önceki telefonum tarih öncesi olduğundan su an konuya baya yabancıyım, mesela 5800 un isletim sistemi nedir?
baska bir soru ise, ekranda su an 3 cesit home screen gorunumu alabiliyorum, kontakların olduğu, hicbirseyin olmadığı ve kısayolların olduğu, kısayollardaki app leri nasil degistirebilirim? baska bir sorum iste mesela evde kullandigim Wlan'i bu cihaza default olarak tanitabilmemin bir yolu var mı? internet kullanımına geçtiğimde 3g veya wap servislerini sormadan direkt wlan a yonelmesi seklinde?
Bu arada, cok sorum var, tum bunlar ve bunlara benzer sorularla ilgili yonlendirebilecegin indexli bir kaynak var mı?

teşekkürler :pro:

skyfire bazen böyle bir sorun yapabılıyor buda servıslerden kaynaklanıyor daha sonra denersen veya kaldırıp tekrar kurduğunda sorun gıdecektır...

5800 ıcın en ıyı web tarayıcısı tum vıdeoları actığı ıcın skyfire dır operada var ama opera tum vıdeoları acmıyor

5800 ın işlemcisi n97 ile aynıdır 128 mgb. ram bellek vardır ve 433 işlemci nokia nın bugune kadar cıkardığı en ıyı mobile işlemcisidir. ve symbian da kı en son şeklidir s6.v5 9.0.4 tür.

5800 da evet 3 farklı home screen var bunlardan tercih ettiğini kullanıp kısayolları ıstedığın gıbı ayarlayabılırsınız...

kısayolları değiştirmek ıcın :

ayarlar-kişisel-temalar-ev ekranı-rehber çubuğunu seç

sonra cık tekrar ayarlar-kişisel-ev ekranı-kısayollardan değiştirebılırsınız...

bağlantıyı otomatık wi-fi yapabılırsınız örnek verıyorum ınternete gırerken sormadan dırek w-lan a bağlanıp kontörunuz gıtmeden sörf yapabılırsınız
bunun ıcın w-lanı tanımlayın ve şu adımları ızleyın
ayarlar-bağlantı-hedefler-internet-erişim noktalarından seçtiğiniz w-lanın önceliğini bir olarak değiştirin seçeneklerden bu kadar.

unutmadan youtube ve yasaklı sıtelere gıtmek ıcın dns değiştirmenız gerek aynı bılgısayardakı gıbı

bunun ıcınde
öncelik birdeki w-lanın ustunde (öncelik 1 deki) secenekler deyin-düzenle-tekrar secenekler gelişmiş ayarlar deyin-IPv4 de tıklayın ve dns yi

4.2.2.2

4.2.2.3 olarak yazın el ile... bu kadar.

farklı web tarayıcısı ile dene muhtemelen girdiğin site flash tabanlı kendı tarayıcısı flash uygulamalarında yetersiz kalabiliyo önereceğim program bu burdan ındır kur.

Merhaba,

öncelikle yanıt için teşekkür ederim, skyfire touchscreen edition beta indirdim kurdum, calistirdigimda "sorry. skyfire cannot provide service in your country at this time (4.3.2.1 3001)" seklinde bir uyarı ile program kapanıyor, ne yapmam gerekiyor, ve de nokia 5800 de calisicak baska hangi browserlar var?
bir önceki telefonum tarih öncesi olduğundan su an konuya baya yabancıyım, mesela 5800 un isletim sistemi nedir?
baska bir soru ise, ekranda su an 3 cesit home screen gorunumu alabiliyorum, kontakların olduğu, hicbirseyin olmadığı ve kısayolların olduğu, kısayollardaki app leri nasil degistirebilirim? baska bir sorum iste mesela evde kullandigim Wlan'i bu cihaza default olarak tanitabilmemin bir yolu var mı? internet kullanımına geçtiğimde 3g veya wap servislerini sormadan direkt wlan a yonelmesi seklinde?
Bu arada, cok sorum var, tum bunlar ve bunlara benzer sorularla ilgili yonlendirebilecegin indexli bir kaynak var mı?

teşekkürler :pro:

skyfire bazen böyle bir sorun yapabılıyor buda servıslerden kaynaklanıyor daha sonra denersen veya kaldırıp tekrar kurduğunda sorun gıdecektır...

5800 ıcın en ıyı web tarayıcısı tum vıdeoları actığı ıcın skyfire dır operada var ama opera tum vıdeoları acmıyor

5800 ın işlemcisi n97 ile aynıdır 128 mgb. ram bellek vardır ve 433 işlemci nokia nın bugune kadar cıkardığı en ıyı mobile işlemcisidir. ve symbian da kı en son şeklidir s6.v5 9.0.4 tür.

5800 da evet 3 farklı home screen var bunlardan tercih ettiğini kullanıp kısayolları ıstedığın gıbı ayarlayabılırsınız...

kısayolları değiştirmek ıcın :

ayarlar-kişisel-temalar-ev ekranı-rehber çubuğunu seç

sonra cık tekrar ayarlar-kişisel-ev ekranı-kısayollardan değiştirebılırsınız...

bağlantıyı otomatık wi-fi yapabılırsınız örnek verıyorum ınternete gırerken sormadan dırek w-lan a bağlanıp kontörunuz gıtmeden sörf yapabılırsınız
bunun ıcın w-lanı tanımlayın ve şu adımları ızleyın
ayarlar-bağlantı-hedefler-internet-erişim noktalarından seçtiğiniz w-lanın önceliğini bir olarak değiştirin seçeneklerden bu kadar.

unutmadan youtube ve yasaklı sıtelere gıtmek ıcın dns değiştirmenız gerek aynı bılgısayardakı gıbı

bunun ıcınde
öncelik birdeki w-lanın ustunde (öncelik 1 deki) secenekler deyin-düzenle-tekrar secenekler gelişmiş ayarlar deyin-IPv4 de tıklayın ve dns yi

4.2.2.2

4.2.2.3 olarak yazın el ile... bu kadar.

ayantug

ayantug

Üye
ben 5800 aldım 3 ay öne şimdi bi sorun çıktı tuş kilidini açıyorum ekran bir birine girmiş gibi oluyo renkler filan arasıra oluyo neden oluyo acaba bi bilen varsa yazarsa sevinirim

xx_bey_07

Üye
selam arkdaşlar pc nin bluetooth'undan video atıyorum sadece ses oynatıyor video oynatmıyor telefonum nokia 58.00 Xp ... birde usb takıyorum pc ye videoyu atıyorum açmıyor yada açtığı zaman göstermiyhor ses hatalı felan diyor... hatalımı diye baska telefona atıyorum aynı videoyu onda oynatıyor bnm telefonumda oynatmıyor ... yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekürler (Not: tane tane anlatırsanız sevinirim )

ciglipaff

Üye
iyi aksamlar v50 versiyonunu yukledim orjinal temanın şeffaflık özelligi yok özellikle ev ekranı temasını rehber çubuğu yapınca çok itici oluyor seffaflıgı olan temaların ya iconları ii degil ya ana görüntüleri... sitede bir yerde şeffaflığın yapılabileceğini gördüm pek anlamadım yardımcı olabilirmisin orjinal temaya ana ekranda şeffaflık uygulaya bilirsen süper olur şimdiden cok tesekkürler

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Tekrar merhaba =)
Dün telefonumu v50 versiyonuna yükselttim telefondaki programları güncelleyeyim dedim OviMağazayı güncellettim fakat daha sonra dikkatimi çekti ki OviMağaza uygulaması eski sürümüne kendiliğinden geri dönmüş ardından 2 kere daha aynı durumu yaşadım. Bugün HardFormat attım yine OviMağaza'yı güncellettim fakat az önceye kadar yeni sürümdeyken az önce yine eski sürüme kendilinden dönüş yapmış. Bu sence v50'den kaynaklanan bir problem mi yoksa versiyon atılışında bir problem mi gerçekleşmiştir yoksa bunlardan çok daha farklı olarak ben OviSuite üzerinden güncellediğimi düşünürken daha eski versiyon mu yüklemeye kalkıyorum bu noktada bana hata mesajı vermez miydi?

yuXeXescaner

yuXeXescaner

Üye
aw telefoncularda kırmızı alacam v31 baktım yazılımı fakat kulaklık modeli yeni wh-250 modeli yani alsam kendim kod değiştirmeden wi-fi yada nsu v50 görüp yükler mi? yoksa almasam mı siyahında problem olmuyormuş duyduğuma göre ama siyahında yanındaki beyazımsı şerid beni soğuttu açıkcası... acil cvp yarın alacam telefonu saygılar şimdiden tşkkrler...

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
ben 5800 aldım 3 ay öne şimdi bi sorun çıktı tuş kilidini açıyorum ekran bir birine girmiş gibi oluyo renkler filan arasıra oluyo neden oluyo acaba bi bilen varsa yazarsa sevinirim

yüklediğin programlardan dolayı...

cd99

Üye
5800 black telefon umu alalı 3 ay oldu uzerınde v31 yazılımı vardı hemen guncelledım v40 yaptım ama telefon kapanıp acılmaya basladı haftada ıkı kere en az sonra v50 yazılımı cıktı tamam dedım sımdı duzelmıstır yazılım yukledim 3gun oldu bugun tekrar reset attı guncellemelerımı NSU ıle yapıyorum yuklemeden once hard format atıyorum yukledıkten sonra tekrar hard format atıyorum genede duzelmıyor arastırmadıgım forum kalmadı hafıza kartınada format atıyorum yuklerken allah rızası ıcın bırılerı yardımcı olursa sevınırım yoksa satıcam bu telefonu yaklasık haftada ıkı kere reset atıyor phonixle yaptım gene olmadı lütfen bi yol gösterin

Mert_Gül

Mert_Gül

Üye
Ben güncelleme yaptım ancak menüde bi kayan menü fln göremedim ?

buurab

Üye
Merhabalar ben yaklaşık 1,5 yıldır 5800 kullanıyorum. v.40 update'i için forumdaki Nadir abinin yazısıyla update etmiştim ve telefonumun menüsü falan navi modelindeki gibi olmuştu.Ancak sonrasında onu temayı tekrar indererek düzeltmiştim ancak bu v.50 ye geçerken bu sefer yine değişti ve bu sefer temayı indirince işe yaramıyor malesef istediğim gibi olmuyor.(arkaplandaki resimler gözükmüyor,aramadaki resimler gözükmüyor).Bir de bu bazılarında çıkan, bazılarında çıkmayan quickoffice,rihanna vs. ben de de çıkmadı.(wireless ile yapmıştım *#0000# kombinasyonundan)

Telefonuma updateten sonra hardformat da attım o kırmızıtuş+yeşiltuş+fototuşu ve açılma tuşuyla yapılandan.

Ama benim istediğim o temayı kullanabilmek ve o uygulamaları denemek.Acaba telefonuma tekrardan versiyon yüklemek gibi bir şansım var mı? Daha önceden NSU ile böyle şeyler vardı ama v.40'ta da olmamıştı şu anda da kodu değiştirsem de olmuyor.Eğer başka türlü yapabileceğim birşey varsa anlatırsanız çok memnun olurum

receph

receph

Üye
eyw. dostum saol

Teneke59

Üye
skyfire.da cannot provide service in your country at time mesajı alıyorum ve sorunu düzeltemiyorum.neyaptıysam olmadı.daha önce başka bir telefonuma yükledigim ise çalışıyor.bu tel.dede çalıştırmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

lad_enes

Üye
s.a ,

Bende v40 yüklü , telefona Windows Livve MSN ' i atiorm telfonda zaten var diyor ama menülerde falan bulamiyorum nerede bu ?

oguz96968

oguz96968

Üye
Ben ovi navigasyonunu bir türlü çalıştıramadım nasıl çalıştırailirim?

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
Ben güncelleme yaptım ancak menüde bi kayan menü fln göremedim ?

hard format at özelliklerin tümü aktif olacaktır.

Ben ovi navigasyonunu bir türlü çalıştıramadım nasıl çalıştırailirim?

menüden haritalara tıklayarak çalıştırabılırsınız...

s.a ,

Bende v40 yüklü , telefona Windows Livve MSN ' i atiorm telfonda zaten var diyor ama menülerde falan bulamiyorum nerede bu ?

arkadaşım telefonunuzu guncelleyıp hard format atmanızı önerırım

sorununuze gelınce zaten var dıyorsa menude gözükmesı gerek menude gozukmuyorsa ayarlardan uygulama yöneticisine gelıp yüklü uygulamalara bi göz atın eğer ordada yoksa hafıza kartını biçimlendiriniz...

skyfire.da cannot provide service in your country at time mesajı alıyorum ve sorunu düzeltemiyorum.neyaptıysam olmadı.daha önce başka bir telefonuma yükledigim ise çalışıyor.bu tel.dede çalıştırmak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim

prefs dosyasını indir telefonun hafızasında hafıza kartına degil telefon hafızasındaki data klasörü içindeki skyfire dosyasının içine kopyala degiştirilsinmi diye soracak evet de bukadar artık sky fire çalışırr
dedigim dosyayı bulamayanlar skyfire telden kaldırsın yine kursun birkere baglanmaya çalışın hata verecektir versin c: data : skyfire dosyası gelmiş olur dedigim işlemleri yapın çalışır bende çalıştı 5800 xm de denendi diger tellerdede çalışacaktır büyük ihtimalle saygılar.
alternatif
alternatif2 sitenin en altında download now tıkla 30 saniye bekle tekrar tıkla
hotfile:
cep telefonundan indiremeyan arkadaşlar
konunun 4. sayfasında moderatör tarafından verilmiş link var ordan direk indirebilirsiniz

not: alıntıdır.

sizde sağolun...

sizde sağolun...

sizde sağolun...:oke::oke:

Merhabalar ben yaklaşık 1,5 yıldır 5800 kullanıyorum. v.40 update'i için forumdaki Nadir abinin yazısıyla update etmiştim ve telefonumun menüsü falan navi modelindeki gibi olmuştu.Ancak sonrasında onu temayı tekrar indererek düzeltmiştim ancak bu v.50 ye geçerken bu sefer yine değişti ve bu sefer temayı indirince işe yaramıyor malesef istediğim gibi olmuyor.(arkaplandaki resimler gözükmüyor,aramadaki resimler gözükmüyor).Bir de bu bazılarında çıkan, bazılarında çıkmayan quickoffice,rihanna vs. ben de de çıkmadı.(wireless ile yapmıştım *#0000# kombinasyonundan)

Telefonuma updateten sonra hardformat da attım o kırmızıtuş+yeşiltuş+fototuşu ve açılma tuşuyla yapılandan.

Ama benim istediğim o temayı kullanabilmek ve o uygulamaları denemek.Acaba telefonuma tekrardan versiyon yüklemek gibi bir şansım var mı? Daha önceden NSU ile böyle şeyler vardı ama v.40'ta da olmamıştı şu anda da kodu değiştirsem de olmuyor.Eğer başka türlü yapabileceğim birşey varsa anlatırsanız çok memnun olurum

arkadaşım Quick office ve rihanna amerikadaki modellerde cıkıyor dıye bılıyorum...

arka plan resımlerı ve temalar ıcın ıse kendınız nasıl ayarlarsanız öyle gözükür telefonda fakat şuda önemli *#0000# den guncelleme yaptıysanız orjinal code ıle yapmış olursunuz ve telefonunuz red se red blue ise blue özellıklerı gelır ekrana ama ıstedığınız code ıle yuklemeyı tekrar yaparak ıstedığınız ayarları yapabılırsınız bunun ıcın nsu ıle code değiştirip deneyınız guncellemeyı tekrarlayınız...gereklı code ler forumda mevcut.

m_cowen

Üye
birşey sorabilirmiyim bende kullnıyorum 5800 hard format atarsam teldeki kendi oyunları ve kendi müzikleri silinirmi yada hard format attıktan sonra kendi müzikleri ve otyunları geri geliyormu

bluem26

Üye
Merhaba
Vodafone'dan cepnet aylık internet paketine abone oldum. 5800 kullanarak bilgisayardan internete nasıl bağlanabilirim. Teşekkürler

Üst Alt