Nokia 5800 la ilgili her türlü konuda yardımcı olurum arkadaşlar...

Sponsorlu Bağlantılar

sercann1

Üye
5800 40.0.05 yazılımı hackleniyor mu hellox2 çalışmıyor:S

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar benimde bir sorum olcaktı bu telefonu alırken 5800 yani gprs edge ayarları var diye biliyordum ve aldım baktım öyle bir ayar felan yok hani bazı telefonlarda olurya gprs açık yaparsın ve ana ekranda gprs simgesi çıkar işte ben o ayarı bulmak istiyorum yani ayarlarını kendim ayarlamak istiyorum bedavadan giren bir arkadaşım varda onun telefonu eski model simenslerden ama hiç sorun olmadan girebiliyor o ben ise telefonun ayarlarında bakmadığım yer kalmadı ve bu gprs ayarını bulamadım bu dedigm wap gprs değil bunun telefonda kendisi olması gerekiyor ama bu yok 5800 şimdiden teşekürler...inş cevap gelir...

arkadasım şu adımı izle...

1-haritalara gir
2-secenekler (anahtar şekilli) tıkla
3-internete tıkla
4-bağlantıyı çevrimiçi yap
cık... (komple )
5-uygulamalar
6-yer' e tıkla
7-konumlama
8-konumlama yöntemleri bluetooth hariç hepsını seç yardımlı tümleşij şebeke tabanlı
cık...
9-konumlama sunucusu otomatik yap cık ordanda
ana ekrana gel haritalara tıkla tamamdır uyduya bağlanması 4-5 dakıkayı bulabılır..

Kntr gıderse kı ilk kullanımda gıdecektır sadece tümleşik gps acık kalsın tamamdır.

--------------- Ekleme ---------------

5800 40.0.05 yazılımı hackleniyor mu hellox2 çalışmıyor:s

henüz hellox işe yaramıyor...

yani boşuna nette flash player 9 aramayın çünkü teli ilk çıktığında algım ve tüm aramalarıma rağmen bulamadım ve son versiyon ve skyfire ile o dertten kurtuldum.dediğim gibi türkcell bayilerindeki nokia yetkili servisinden versiyon yüklemesi yaptım ayrıca bir çok yenilikte beraberinde geliyor kullanınca farkı ve değişiklikleri göreceksiniz.yani demek istediğim telefononuzdan soğumayın n97'yi bilmem ama inanın 5800 telefonun kıralı bence.tüm 5800 kullanıcılarına selamlar

--------------- [sıze=1]ekleme[/sıze] ---------------

arkadaşlar para ile bir alakası yok çünkü ücretsiz olarak versiyon yüklemesini yaptılar sadece bu telefona değil tüm garantili noki cihazlara ücretsiz yüklettim bilgilerinize

önemli acıklama : Netten tüm sitelerden skyfire ile video izleyebilirsiniz ayrıca facebook mynet ekolay gıbı vs sıtelerden flaş tabanlı oyunları okey batak vs oynayabılırsınız kısacası skyfire ile aynı bılgısayarda neler yapabılıyosanız yapabılıyosunuz tel ile ancak buyuk boyutlu dosyaları ındırırken zorlanıyor örneğin film falan onun ıcınde opera yı kullanın ındırme yapacağınız zaman opera video vs.. Izleyeceğeniz zaman skyfire kullanın ...öneridir...

arkadaşlar bende 40.0.005 versiyonu yüklettim ayrıca skyfire yükledim ve sorunsuz olarak nette tüm videoları izliyebiliyorum 5800 olan arkadaşlara duyurulur.ha bu arada yüklediğim versiyonu turkcell merkezinde yüklettim bilginize.
bu sorunu yapamayan kalmadı herhalde..herkes guncellemesını yaptı bı cok yöntem var ama sağlıklı olanı senın gıbı turkcellde veya benzerı yerde yaptırmak evde de yapabıleceğın yöntemler var bunların bazıları tehlıkeli olabılıyorda neyse ıyı forumlar...

merhaba arkadaşlar hard format attım az önce ama aynı durumdayım yine baglanamıyor.acaba baska ne cozumu olabilir ?
senın sorunun donanımsal olabılır...farklı bır wi-fi de dene hatta bı kac farklı yerde dene olmazsa aldığın yere götür durumu anlat bu dedığımız yöntemler sorununu halletmezse buyuk ıhtımalle donanımsaldır...bilgine...

Yardımcı olup sorunları hallolan arkadaşlar tşk etmeyi geçtim tşk et butonuna basmak bu kadar mı zor :) soğuyorum valla yardımcı olmaya cabamız boşa demekki konu 1000 nin üzerinde görüntülenmiş 1 tşk gelmiş vay be neyse ne demişler... ne yaparsan yap yaranamazsın... :)yokum.

Yardımcı olup sorunları hallolan arkadaşlar tşk etmeyi geçtim tşk et butonuna basmak bu kadar mı zor :) soğuyorum valla yardımcı olmaya cabamız boşa demekki konu 1000 nin üzerinde görüntülenmiş 1 tşk gelmiş vay be neyse ne demişler... ne yaparsan yap yaranamazsın... :)yokum.

otto86

Üye
Arkadaslar ben işte veya yolculuk esnasinda film izlemek istiyorum fakat 5800 icin ideal görüntü formati ve bunun icin gerenkli converteri bulamadim bu konuda bana yardımci olursanız sevinirim...
Bide 5800 hangi video formatlarini destekliyor ve bunlardan kalite-boyut kıyaslamasında ideal format konusunda bilgi verirseniz sevinirim

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Arkadaslar ben işte veya yolculuk esnasinda film izlemek istiyorum fakat 5800 icin ideal görüntü formati ve bunun icin gerenkli converteri bulamadim bu konuda bana yardımci olursanız sevinirim...
Bide 5800 hangi video formatlarini destekliyor ve bunlardan kalite-boyut kıyaslamasında ideal format konusunda bilgi verirseniz sevinirim

arkadasım en ideali Format Factory programıdır bnce..bn bu programı kullanıorum vede cok net görüntüler elde edebiliyorum..tümüne mobil aygıt dedikten sonra 5800'ı seçiosn sonra convertliyosn bu kdr basit..ama bn daha cok ayrıntıya giriorum daha net görüntü elde etmek için oda kullanıcı isteğine bağlı..onuda teli sectikten sonra hmn altından değiştirebiliorsnz..16.9 ve 30 kare en ideali oluor..mp4,3gp,flash vede bikac format daha var onları destekliyor bn önmli olnları yazdm..

reactor1111

reactor1111

Üye
merhabalar,
nokia map loader den türkiye haritasını ve türkçe dili indirdim ve telefona aktardım.
gps i açtığımda uydu görünümünde sadece yemyeşil bir görüntü var. aşağıdaki fotoğraftaki gibi olması gerekmiyor mu?
birde hemen hemen hiçbir ilçenin haritası yok. bu normal mi?
ayrıca kapalı alanlarda gps hiç bağlanmıyor. açık alanda hava bulutlu olduğundada bağlanmıyor. açık alan ve açık havada 5-10 dakikada ancak gps e bağlanıyor ve sık sık uydu bağlantısı kesiliyor. bu normal mi? sorun mu var yoksa gps de?

erguncengiz44

Üye
arkadaşım ben,m nokia 5800 var amerikadan gelma rm 428 türkce yapamadım bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim

otto86

Üye
arkadasım en ideali Format Factory programıdır bnce..bn bu programı kullanıorum vede cok net görüntüler elde edebiliyorum..tümüne mobil aygıt dedikten sonra 5800'ı seçiosn sonra convertliyosn bu kdr basit..ama bn daha cok ayrıntıya giriorum daha net görüntü elde etmek için oda kullanıcı isteğine bağlı..onuda teli sectikten sonra hmn altından değiştirebiliorsnz..16.9 ve 30 kare en ideali oluor..mp4,3gp,flash vede bikac format daha var onları destekliyor bn önmli olnları yazdm..
teşekkürler yardımının icin fakat bi sorum daha olacak "MPEG-4" formatini normalde avması gerekiyormu 5800 in cunku bendeki acmıyor bide pc cuıt te son surumu bulmuyor son güncellemeyi nasıl yapabilirim

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
aliçoooo

aliçoooo

Üye
teşekkürler yardımının icin fakat bi sorum daha olacak "MPEG-4" formatini normalde avması gerekiyormu 5800 in cunku bendeki acmıyor bide pc cuıt te son surumu bulmuyor son güncellemeyi nasıl yapabilirim
arkadasım normalde acıyor ama her converter programı uyumlu olmuor..bazı programlarda cevirdin mi acıyor ama baska programda cevirdin mi acmıor..güncelleme yapabilmen için 5530,5800 ve n97 fun clubn 9.msjndaki gibi nss ile produt codeni değiştir..sonra nsu ile güncellemeyi rahatlıkla yapabilirsin:oke:

arkadaşım ben,m nokia 5800 var amerikadan gelma rm 428 türkce yapamadım bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim
arkadasım forumumuzda türkçe dil kodları var o konuya bakarak sorununu çözebilirsin

tembar

Üye
Merhaba arkadaslar. benm telde ki sıkıntıları paylaşıorum yardımcı olabilrseniz sevinrim
1- tel i alalı 2 hafta oldu versionunda V31.0.101 yazıor ve güncellemelere bak diorum guncelleme bulunamadı dior güncelleyemiorm yani..
2- internete baglandıktan sonra (wlan,wap,gprs) ekrandaki baglantı simgesi varya, heh işte o simge baglantıdan çıktıktan sonra bile kalıo orda.baglantı yöneticisinden iptal etmek zorunda kalıorm. yoksa gitmio..
3- son olarak ta smart guard ı yukledm sorunnsz bi şekilde ama aplication hatası verior. sadce o bölgede çalışıomuş. onu nsl çalıştrabilrim. ya da onun gibi şifreleme programı varmı önerdiginiz.. Şimdiden Allah razı olsun..

alican993

Üye
Arkadaslar bn teli alalı 3 ay oldu gecen ay nolduysa ana ekrandaki rehber ve telefon ikonları calısmıo ev ekranı temasını deistirdim kısayollar yaptm ama yine bisi deismedi kısayollarda ana ekranda gozukmuo yardımcı olrsanız sewinirm

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar bn teli alalı 3 ay oldu gecen ay nolduysa ana ekrandaki rehber ve telefon ikonları calısmıo ev ekranı temasını deistirdim kısayollar yaptm ama yine bisi deismedi kısayollarda ana ekranda gozukmuo yardımcı olrsanız sewinirm
*#7370# yap...ayarlarını tekrar yap okeydir.

merhabalar,
nokia map loader den türkiye haritasını ve türkçe dili indirdim ve telefona aktardım.
Gps i açtığımda uydu görünümünde sadece yemyeşil bir görüntü var. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi olması gerekmiyor mu?
Birde hemen hemen hiçbir ilçenin haritası yok. Bu normal mi?
Ayrıca kapalı alanlarda gps hiç bağlanmıyor. Açık alanda hava bulutlu olduğundada bağlanmıyor. Açık alan ve açık havada 5-10 dakikada ancak gps e bağlanıyor ve sık sık uydu bağlantısı kesiliyor. Bu normal mi? Sorun mu var yoksa gps de?
yapacaklarını yazıyorum sırasıyla yap...

1- nokia nın sitesinden ovi suitin son versiyonu olan 2.002.42 yi indir
2- telefona hard format at (telefon kapalıyken yeşil tuş sonra kırmızı tuş sonra kamera tuşu sonra talafonu acıp kapama tuşuna sırasıyla 10 sanıye kadar bas..gelen ekrandan ülke ve konumu sec..
3-telefon uygulamarına gir yeşil ikonlu yazılım guncelle seceneği var tıkla ve güncellemeri kur wireleesle bir yerde yap daha hızlı olur.
4- ovi haritaların son sürümü yazılım guncellemeleri ile gözükecektir. ücretsiz olanı
5- turkey ve şehirler i ovi suit ile cihaza aktar haritalar sekmesınden otomatik yapar..kolay gelsin.

tembar

Üye
yokmu bana bi cvp yaa :(

reactor1111

reactor1111

Üye
*#7370# yap...ayarlarını tekrar yap okeydir.

yapacaklarını yazıyorum sırasıyla yap...

1- nokia nın sitesinden ovi suitin son versiyonu olan 2.002.42 yi indir
2- telefona hard format at (telefon kapalıyken yeşil tuş sonra kırmızı tuş sonra kamera tuşu sonra talafonu acıp kapama tuşuna sırasıyla 10 sanıye kadar bas..gelen ekrandan ülke ve konumu sec..
3-telefon uygulamarına gir yeşil ikonlu yazılım guncelle seceneği var tıkla ve güncellemeri kur wireleesle bir yerde yap daha hızlı olur.
4- ovi haritaların son sürümü yazılım guncellemeleri ile gözükecektir. ücretsiz olanı
5- turkey ve şehirler i ovi suit ile cihaza aktar haritalar sekmesınden otomatik yapar..kolay gelsin.
ilgilendiğiniz için teşekkürler.
hard format attığımızda bütün bilgiler silinecek değil mi? bir haftalık telefon bu arada hard format atmaya gerek var mı? hard format atmadan yapılabilecek bir şey yok mu?
kapalı alanlarda ve bulutlu havada gps in çekmemesi normal mi? mesala bugün hava yağmurluydu hiçbir uyduya bağlanamadım açık havada...
haritaları telefona yüklememe rağmen haritanın gözükmeme sebebi nedir?
uydu görünümünde, önceki mesajıma bulunan resimdeki gibi mi gösteriyor?
ovi suit mevcut bilgisayarda.
sistembilgileri ve yüklü programlar:
Nokia Ovi Suite 2.0.2.42 Nokia PC Suite 7.1.40.6
PC Connectivity Solution 9.45.0.0
Connectivity Cable Driver 7.1.23.0
Nokia Ovi Suite Software Updater 2009.46.1.60264
Maps Service API 3.0.38.0
Nokia mPlatform 2.6.40
Ovi Desktop Sync Engine 1.1.0.77
İşletim sistemi:
Microsoft Windows XP 32 bit Sürümü, Service Pack 3
Dil: Türkçe

aliçoooo

aliçoooo

Üye
Arkadaslar bn teli alalı 3 ay oldu gecen ay nolduysa ana ekrandaki rehber ve telefon ikonları calısmıo ev ekranı temasını deistirdim kısayollar yaptm ama yine bisi deismedi kısayollarda ana ekranda gozukmuo yardımcı olrsanız sewinirm
arkadasım Hard Format at sorunun düzelecektir..aynı sorun bndede vardı..sesli komut bile calısmıodu.

Merhaba arkadaslar. benm telde ki sıkıntıları paylaşıorum yardımcı olabilrseniz sevinrim
1- tel i alalı 2 hafta oldu versionunda V31.0.101 yazıor ve güncellemelere bak diorum guncelleme bulunamadı dior güncelleyemiorm yani..
2- internete baglandıktan sonra (wlan,wap,gprs) ekrandaki baglantı simgesi varya, heh işte o simge baglantıdan çıktıktan sonra bile kalıo orda.baglantı yöneticisinden iptal etmek zorunda kalıorm. yoksa gitmio..
3- son olarak ta smart guard ı yukledm sorunnsz bi şekilde ama aplication hatası verior. sadce o bölgede çalışıomuş. onu nsl çalıştrabilrim. ya da onun gibi şifreleme programı varmı önerdiginiz.. Şimdiden Allah razı olsun..
Arkadsım ilk önce güncellemek için nss ile produt codeni v40 a bas ordaki euro navi,red,blue kodlarını telefona yap..sonra nsu ile direk güncelleme gözükecektir.rahatlıkla güncelleyebilirsin..
O snn telefonunda sorun olabilir..Güncelleme yaptıktan sonra hard format at..hiçbir sorunun kalmaz..
o türkiyede calısmıyor malesef o yzdn birsey yapamazsın..baska programda uygulamalar bölümüne bak aradığını bulabilirsin..bnm pek işime yaramadğı için önerecim bi program yoq malesef..ordan bulabilirsin

esas_cocuk

esas_cocuk

Üye
    Konu Sahibi
ilgilendiğiniz için teşekkürler.
hard format attığımızda bütün bilgiler silinecek değil mi? bir haftalık telefon bu arada hard format atmaya gerek var mı? hard format atmadan yapılabilecek bir şey yok mu?
kapalı alanlarda ve bulutlu havada gps in çekmemesi normal mi? mesala bugün hava yağmurluydu hiçbir uyduya bağlanamadım açık havada...
haritaları telefona yüklememe rağmen haritanın gözükmeme sebebi nedir?
uydu görünümünde, önceki mesajıma bulunan resimdeki gibi mi gösteriyor?
ovi suit mevcut bilgisayarda.
sistembilgileri ve yüklü programlar:
Nokia Ovi Suite 2.0.2.42 Nokia PC Suite 7.1.40.6
PC Connectivity Solution 9.45.0.0
Connectivity Cable Driver 7.1.23.0
Nokia Ovi Suite Software Updater 2009.46.1.60264
Maps Service API 3.0.38.0
Nokia mPlatform 2.6.40
Ovi Desktop Sync Engine 1.1.0.77
İşletim sistemi:
Microsoft Windows XP 32 bit Sürümü, Service Pack 3
Dil: Türkçe
ARKADASIM TELEFONUNDA BİR TANE NOKİ SUİT OLSUN YA OVİ YADA PC SUİT KULLAN IKISINI AYNI ANDA KULLANMA ÇAKIŞMALAR OLUR..
HARD FORMAT ATMAK TELE HERHANGI BIR ZARAR VERMEZ..
HARD FORMAT ATMADAN SORUNUNUN DUZELECEĞİNİ SANMIYORUM...
GPS HARİTA GÖRÜNÜMÜ O RESIMDEKI GIBI DEĞİL ANCAK ARAZİ VE 3B GÖRÜNÜM YAPARSAN BENZER BIR GÖRÜNÜME ULAŞABİLİRSİN..
GPS KAPALI ALANLAR HAVA DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR VE BAZEN BAĞLANMASI 4-5 DAKIKA HATTA KONUMUNA GÖRE 15-20 DAKIKA BILE SÜREBİLİR
HARD FORMAT ATTIĞINDA HAFIZA KARTINI CIKARTARAK ATARSAN HAFIZA KARTI HARİÇ TÜM BİLGİLER GİDER.HAFIZA KARTINI CIKARTMADAN ATARSAN HAFIZA KARTINDAKI BAZI ŞEYLER KALABILIYOR HARİTALARI YÜKLEMENE RAĞMEN HARİTALARIN GÖZÜKMEMESININ SEBEBI HARİTA UYUMSUZLUĞUDUR INDIRDIĞIN HARITALAR KULLANDIĞIN HARITA SURUMUNE UYMADIĞI ICIN VS VS VS SEBEPLERİ VARDIR DEDIĞIM ADIMLARI IZLERSEN SORUNUN GİDER...KOLAY GELSIN.:oke:

arkadasım nss diye bır program var forumda mevcut onu bul telefonun modeline göre code değiştirip turkce yazılımı yuklemen gerek bunun ıcın 5800 5530 n97 fan clup var oraya bakabılırsın...ayrıntılı ve resımlı anlatımlar var...kolay gelsın unutmadan telefonun rengı neyse o kodla yap dığer kodlar pek sağlıklı olmuyo örnek verıcek olursam kırmızı 5800 a mavı 5800 koduyla guncelleme yapma kırmızıysa kırmızı yap code yi..bu arada telefon orjınal değilse uğraşma guncelleme yapmaz.

merhaba arkadaslar. Benm telde ki sıkıntıları paylaşıorum yardımcı olabilrseniz sevinrim
1- tel i alalı 2 hafta oldu versionunda v31.0.101 yazıor ve güncellemelere bak diorum guncelleme bulunamadı dior güncelleyemiorm yani..
2- internete baglandıktan sonra (wlan,wap,gprs) ekrandaki baglantı simgesi varya, heh işte o simge baglantıdan çıktıktan sonra bile kalıo orda.baglantı yöneticisinden iptal etmek zorunda kalıorm. Yoksa gitmio..
3- son olarak ta smart guard ı yukledm sorunnsz bi şekilde ama aplication hatası verior. Sadce o bölgede çalışıomuş. Onu nsl çalıştrabilrim. Ya da onun gibi şifreleme programı varmı önerdiginiz.. şimdiden allah razı olsun..

arkadasım guncelleme nı nss programıyla code değiştirme yöntemıyle yapmanı tavsıye ederım 5800 5530 n97 fun club var orda neler yapacağın yazıyor

ınternete bağlanıp cıktıktan sonra wirelees sımgesının ekranda kalması normaldir ınternete gırmeye hazır halde bekledığının ısaretıdır..aksıne durmuyosa sorun var demektır..aslında wirelees bağlandığın yer kapsama alanında olduğun ıcın orda duruyo kapsama alanından cıkarsan o sımge kendılığınden gıder yanı sorun yok kafana takma bunu

son olarak öyle şifreleme programları kullanmanı önermem zaten sağlam bır programda yok suan...

merhaba arkadaslar. Benm telde ki sıkıntıları paylaşıorum yardımcı olabilrseniz sevinrim
1- tel i alalı 2 hafta oldu versionunda v31.0.101 yazıor ve güncellemelere bak diorum guncelleme bulunamadı dior güncelleyemiorm yani..
2- internete baglandıktan sonra (wlan,wap,gprs) ekrandaki baglantı simgesi varya, heh işte o simge baglantıdan çıktıktan sonra bile kalıo orda.baglantı yöneticisinden iptal etmek zorunda kalıorm. Yoksa gitmio..
3- son olarak ta smart guard ı yukledm sorunnsz bi şekilde ama aplication hatası verior. Sadce o bölgede çalışıomuş. Onu nsl çalıştrabilrim. Ya da onun gibi şifreleme programı varmı önerdiginiz.. şimdiden allah razı olsun..

arkadasım guncelleme nı nss programıyla code değiştirme yöntemıyle yapmanı tavsıye ederım 5800 5530 n97 fun club var orda neler yapacağın yazıyor

ınternete bağlanıp cıktıktan sonra wirelees sımgesının ekranda kalması normaldir ınternete gırmeye hazır halde bekledığının ısaretıdır..aksıne durmuyosa sorun var demektır..aslında wirelees bağlandığın yer kapsama alanında olduğun ıcın orda duruyo kapsama alanından cıkarsan o sımge kendılığınden gıder yanı sorun yok kafana takma bunu

son olarak öyle şifreleme programları kullanmanı önermem zaten sağlam bır programda yok suan... Neden önermediğimide acıklıyım şifrelediğin klasöre bağlı programlar verimsiz veya hıc calısmaz...

reactor1111

reactor1111

Üye
@esas_cocuk
teşekkürler. tavsiyelerinizi en kısa sürede uygulayacağım.
birde blutooth da sorun yaşıyorum. laptop a dosya gönderirken çok hızlı bir şekilde gönderi yaparken; laptoptan telefona dosya gönderirken çok yavaş alıyor dosyayı. bunun sebebi nedir acaba?

aljandnz

Üye
skyfirenin sitesinden girip indirdim.gayet iyi çalışmakta..V40 benimki

tembar

Üye
çok teşekkür ettim arkadaslar yardımlarınız için.. Nss ile bi deneyim tekrar yazarım size ;) iyi çalışmalar!

togie

Üye
kulaklık takılıyken muzık dınlıedıgım zamanlar sms geldıgınde sesı dısarı werıyor. bunu nasıl halledıcem yardımcı olur musunuz ?

Üst Alt