5800 batarya gitme süresi kesin çözüm?

Sponsorlu Bağlantılar

Progressivity

Progressivity

Üye
etkiler tabikide ömründen yersin bataryanın

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
aktif olarak telefonu kullanınca en fazla 2 gün gidiyor zaten bi sorun oldugunu sanmıyorum telefon ekranı büyük ve dokunmatik olunca şarjda ona göre yetersiz kalıyor ama bi sorun oldugunu sanmıyorumda en aşa 2 gün gitmesi lazım 1.5 yine az[/QUOTben telefonu elimden düşürmüyorum pek 1 gün gidiyor pek şikayetçi değilim ama telefonun dili benden çok şikayetçi olurdu...bence 1,5 gün normal

--------------- Ekleme ---------------

yaw arkadaşlar bi de ben bazen şarj dolmadan çekmek zorunda kalıyorum 20-25 dk şarj edip çekiyorum sonra azalınca bi 20 dk daha böle böle saçma sapan şeyler yapmak zorunda kalıorum...bu pilin ömrünü ve performansını etkilermi?

etkiler.....

petrucci82

petrucci82

Üye
ben de öle tahmin etmiştim litium pil felan hikaye yani

maktama

maktama

Üye
Yok, lityum-polymer pil hikaye değil. O pilin nikel-metalhydride olsaydı o zaman görürdün pilin ömründen yemeyi. lityum-ion ya da lityum-polymer pillerin ömrü çok çok daha iyidir ve pillerdeki hafıza(memory) sorunu bayağı bir azaltılmıştır ni-metalhydrid'e göre.

Utku

Utku

Üye
garantiye ver

ozg11

ozg11

Üye
Selamün aleyküm cümleten kardeşler biliyorum bununla ilgili çok konu ve cevap var ama ben bir türlü aradığım cevabı bulamadım... benim isteğim 5800 a bir uygulama yükleyerek ya da herhangi kesin işe yarayacak bir yöntemle bataryamda sorun olmadığına kendi kendimi ikna etmek çünkü neredeyse 1 aydır kullandığım 5800 ımın şarjı taş çatlasın 1,5 gün gidiyor yani akşama iki çubuk kalıyor diyim anlıycağınız hergün şarja takıyorum... kullanıma gelince evvela tasarruf ile ilgili herşeyi inanın yaptım ondan sonrası ise hiç wifi kullanmıyorum 1 saat radyo yarım saat arama 3-4 saat de uygulama tema oyun falan kurcalıyorum tüm okuduklarımdan çıkardığım bu şekilde şarjın en az 3 gün rahat yetmesi lazım arkadaşlar bir el atın lütfen...

ve aleyküm selam

kendin_ol_19

Üye
Aleyküm selam, Şarj sorunu bende de var taş çatlasa birgün gidiyor. Bence de çok uzun bir şarj süresi bekleme başında kaç saat geçirdiğini göze aldığında. Yani bir notebook, netbook kaç saat gidiyor ki? Şöyle diyebilen var mı ? ''Ben Müzik dinliyorum, msnde takılıyorum ya da oyun oynuyorum hem de telefonum 3-4 gün şarj etmeden gidiyor?'' Varsa o modelden alalım hiç uğraşmadan :)

..UfukcaN..

..UfukcaN..

Üye
arkadaşım pilin uzun ömürlü olsun diyorsan sarjını sonuna kadar bitir öyle sarj et iyici bitsin bil sonra sarj yap telefonun ayarlarına bak birde belki bazı şeyleri açık bırakıyorsundur ekran ayarları uygulama vb şeyler en son ihtimal yeni bir pil alabilrisin ben bu dediklerimi uyguluyorum sarjım 3 gün gidiyor mesaj attığım müzik dinlediğim ve resimlerle oynadığım halde..

maktama

maktama

Üye
lityum-ion pillerde şarjı sonuna kadar bitirmek zorunluluğu yoktur. nikel-Mh gibi hafıza etkisi yapmaz kolay kolay. hatta dibine kadar bitirmeyin, 1 tırnak kalınca şarj edilmesi uygun görülür.

ozg11

ozg11

Üye
lityum-ion pillerde şarjı sonuna kadar bitirmek zorunluluğu yoktur. nikel-Mh gibi hafıza etkisi yapmaz kolay kolay. hatta dibine kadar bitirmeyin, 1 tırnak kalınca şarj edilmesi uygun görülür.

buna inanmak istiyoruz

gemlikua96

gemlikua96

Üye
bende v40 sürümünü yükledim günde 15-20 dk telefonla görüştüm 2 saate yakın oyun oynadım ekran görüntüsünü en düşüğün bir üstüne getirdim ve duvar kağıdını koyu renkte yaptım ve şarj 3,5 gün gitti

drckaan

drckaan

Üye
Arkadaşlar şöyle bir düşüncem var ama telefon ekranının ışığını kısarsak şarj dayanma süresi artabilir mi ?..

meserilga

Üye
aleykumselam bence de kardeş bataryanda bir prolem yok normal...

ersincez

Üye
ben en son şarj ettikten sonra 2.5 gün gitti az müzik dinledim biraz oyun sonra akşam şarjfull görünüyordu edge oyununu açtım 30 dk oynadım 30.dakkada batarya zayıf dedi :((((((

ozanazy

ozanazy

Üye
Arkadaşlar litium-ion piller ki bizim telefonumuzda bu pili kullanıyo, geçenlerde okumuştum şöyle bir dezavantajı varmış, pil üretildiği andan itibaren kullanılması gerekliymiş eğer mağazaların raflarında uzun süre beklemiş veya siz telefonunuzu uzun süre kullanmamışsanız batarya yavaş yavaş ömrünü yiyormuş. Ama 20-25 dakika şarj yap sonra çıkart daha sonra yine 20 dakika şarj yap bunun litium-ion pillere kesinlikle zararı yok. Demek istediğim gerçi piyasada çok eski ürün kalmadı ama, siz yine de güncel ürün alın açıp bakın v.40'dan eski ürün almayın. Daha dün bir arkadaş geldi telefonu 2 ay önce almış v.31 yüklüydü ki ben alalı 6 ay oluyo ben aldığım zaman v.40 yüklü cihazlar çıkmıştı. Versiyonla şarj olaynının çok alakası var son güncellemelerde arka planda fazla güç harcayan gereksiz bizim gçrmediğimiz uygulamaları iptal etmişlerdi. Hatta hackli FW yüklerseniz bunu hazırlayan arkadaşlar hemen hemen bütün gereksiz uygulamaları iptal ediyor ve bataryanın normal FW'lerden çok daha uzun ömürlü kalmasını sağlıyor. İyi kullanımlar.

gemlikua96

gemlikua96

Üye
telefonu aldığım ilk 3 ay şarj 3 gün gidiyodu 9. aydayım :D 4-4,5 gün gidiyoo artık alo diyorum ve mesaj atıyorum :D

cem19

Üye
Arkadaşlar forumda 5800 ile ilgili bir çok sorun ve çözümler yazılmış.Fakat ben telefonu 1 haftadır aldım. şarjı çok kullandığım için 1 gün gidiyordu. ben daha açılmamış kutulardan 3 adet batarya denedim. Yine aynı çıktı. Bu telefonlar böyle yapılacak birşey yok :))