5800 Batarya Sorunu !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
5800 Batarya Sorunu !!
Daha önce bir çok defa açılmış bir konu ... Ama kesin çözüm bulamadım.
Daha 3 günlük bir 5800 kullanıcısıyım fakat batarya 1 gün dayanmıyor...
Bundan Şikayetciyim ama Bazı yöntemler buldm yapmadan önce burda bir paylaşim dedim. Belki Sakıncalı Durumlar Oluşabilir Pek Anlamamda :D
Bir Forum Sitesinde :
İlk önce Bataryanızı tamamen Doldurun... Ve Hard Format Atın .. Ondan Sonra Telefonunuzu Yaklaşık 5 saat boyunca şarja takın öyle kalsın... Benm ki şuan 4. günü ve 1 çubuk şarj kaldı...
demiş...
Bir Forum Sitesinde :
1 ay Sonra Bataryan Düzelir 3 gün felan dayanır şarjın...
demiş...
Bir de Ben İlk aldığımda 12 saat şarj ettm ve bugüne kadar yanı çarşambadan bu geceye kadar her akşam batarya boşaldıktan sonra sabaha kadar şarja takıyorum... yani gece 22.00 dan sabah 6.10 a kadar 8 saat yeter li değil mi ?
Sizce Kesin Bir Çözümü Varmıdır ? Batarya alamam ... :D
Cevaplarınızı bekliyorum..
Biliyorum Bu konu daha önce forumda Bir çok Kez Açılmış Ama Kesin Bir Çözüm Bulamadım...
Sizce 1. Yöntemi Denemelimiyim ???

Sizde Fikirlenizi ve Çözüm önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim!

-----------------Batarya Sorununu Hallettim-----------------
Bataryanızı En verimli şekilde kullanmak için :
1-Ekran parlaklığını düşürün,(Ben en düşük seviyede kullanıyorum.)
2-Dokunmatik ekran Titreşimini Kapatın,
3-Telefonu sürekli açıp kapamayın,
4-Telefon sürekli elinizde uğraşır bir şekilde durmasın, gerekmediği zamanlarda beklemede kalsın,
5-Ekran ışığının kapanma süresini azaltın,
6-Arkaplanda çalışır durumda fazla program bırakmayın ki bu madde benim gibi samsung telefondan nokia ya geçenler için önemli Samsungta kırmızı tuşa bastın mı kapanıyo fakat nokiada kapanmıyor. Buda benim için kötü bir şey oldu,
7-3g yi kapayın,gprs üzerinden internete girin.(Kullanmıyorsanız)
8-Tema sade bir şey olsun ben 5800 kendi temasını kullanıyorum, hem yüksek performans alırsınız, hemde telefonunuzu kasmayacağı gibi şarjdanda tasarruf edersiniz,
9-Telefonunuzu sürekli usb ye bağlamayın, buda ciddi miktarda şarj harcıyormuş(Bir yerde okumuştum.)
10- Şarj tamamen boşalınca şarj edin.
11-Şarjınızın birazdaha uzun gitmesini istiyorsanız gidip bir tane orjinal nokia bataryası ama made in china değil made in findlay alın... Bazı Yerlerde buda bir etken olarak geçiyor sanırım fiyatı 30-50 tl arası bir şeydi tam bilmiyorum... Alırsanız ilk aldığınızda Telefon kapalı bir şekilde yaklaşık 14-16 saat şarj edin, telefonun kapalı olması daha sağlıklı olacaktır... 14-16 saat ise
açıkça söylemek gerekirse ben günlük 2 saat kadar müzik dinliyorum,30 dk kadar şebeke üzerinden internette dolanıyorum.en fazla 15dk gps kullanıyorum.. 2.5 gün kadar şarjım gidiyor.. kimisi ilk telefonu kullanırken 14-16 saat şarj etmiyor o yüzden şarjı 1 gün gitmiyor.
cevabından alıntıdır...

Ben dün akşam yukarıda belirttiğim ayarları yaptıktan sonra
bataryayı iyice boşalttım telefon açılmaz hale gelene kadar
sabah 12.00 da çıkardm tam 12 saat şarj ettm bataryayı bitirdikten sonra
ve yaklaşık 2 saat müzik dinledim, 45 dk felan operadan facebook a girdim,
25 dk felanda ovi haritadan gps kullandım ve 2 çubuk gitti.
2 saat müzik dinlerken çalma listemdeki müzikler çalıyordu
sürekli bekleme modundaydı...
Telefona fazla yüklenmesseniz 3-4 gün gideceğini düşünüyorum...

WaLLs

WaLLs

Üye
telefon bekleme modundayken mi 1 gün dayanıyor ? Telefona fazla yükleniyorsanız 1 gün normaldir. Alırken 32 saate kadar müzik dinletir diyordu.Bendede 5800 var bekleme modunda 3.5-4 gun gidiyor.

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
telefon bekleme modundayken mi 1 gün dayanıyor ? Telefona fazla yükleniyorsanız 1 gün normaldir. Alırken 32 saate kadar müzik dinletir diyordu.Bendede 5800 var bekleme modunda 3.5-4 gun gidiyor.

Telefon hep beklemede kalacak hali yok taş çatlasn günde 1 saat müzik dinyrm ,10 kişi arıyor ve 1 saat te opera mobile den facebook a giriorm hattm üzerinden wifi deil , bluetooth zatn açmıyorm sinir oluyorm bu işe benm anlamadm ... şarjm 4 gün dayanyr diyip 4 gün içinde 2 saat fln müzik dinleyenlernki nasl dayanıyor birde tuşları kitlemeden önce açk programlara bakıyorum ... açık program bırakmıyorum. ..
Sinir Oluyorum Ama Bir Yandanda Bu kadar Çbuk Bitmesi telefonun bilgisayar gibi olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama o kadar işlem ypp günde 40 dk gps kullanyrm diyp şarjm 3 gün gidiyor diyenleri görncede canım sıkılıyor...

WaLLs

WaLLs

Üye
Telefon hep beklemede kalacak hali yok taş çatlasn günde 1 saat müzik dinyrm ,10 kişi arıyor ve 1 saat te opera mobile den facebook a giriorm hattm üzerinden wifi deil , bluetooth zatn açmıyorm sinir oluyorm bu işe benm anlamadm ... şarjm 4 gün dayanyr diyip 4 gün içinde 2 saat fln müzik dinleyenlernki nasl dayanıyor birde tuşları kitlemeden önce açk programlara bakıyorum ... açık program bırakmıyorum. ..
Sinir Oluyorum Ama Bir Yandanda Bu kadar Çbuk Bitmesi telefonun bilgisayar gibi olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum ama o kadar işlem ypp günde 40 dk gps kullanyrm diyp şarjm 3 gün gidiyor diyenleri görncede canım sıkılıyor...

açıkça söylemek gerekirse ben günlük 2 saat kadar müzik dinliyorum,30 dk kadar şebeke üzerinden internette dolanıyorum.en fazla 15dk gps kullanıyorum.. 2.5 gün kadar şarjım gidiyor.. kimisi ilk telefonu kullanırken 14-16 saat şarj etmiyor o yüzden şarjı 1 gün gitmiyor.

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
Herhangi bir fikir önerisi olan yok mu ?

Dtn

Üye
Ben ilk aldığımda 6-7 saat filan şarj etmiştim,ama açıkçası pek etkili olduğunu düşünmüyorum.
başlarda 1,5 gün gidiyordu hatta biraz daha az.ayarlarımda ve kullanımımda bi değişiklik yapmadım,hatta daha çok kullanıyorum artık,3 gün gidiyor,fazla yüklenirsem 2 gün.yarım saat filan internette takılırım,2-3 saat müzik,mesaj,foto filan çekerim..ayarlarım şöyle,3g kapalı,ekran ışığı orta seviyede (uzun süre güneşte duracaksam bir seviye arttırıyorum),ekran titreşimi kapalı.zamanla artıyor süresi gerçekten de.
bir de bi yerde şarj etmeyle ilgili şunu okumuştum,uyguluyorum da;tamamen boşalınca açıkken şarj ediyorum,dolunca şarjdan çıkarıp kapatıp o şekilde tekrar şarj ediyorum,bi süre öyle duruyor,sonra dolunca açıp kullanıyorum.

jeshogh

jeshogh

Üye
ben telefonu alalı 1 ay oldu sarjı (müzik dinliyorum-- mesajlasıyorum--çesitli programlar atıyorum) 2 gün gidiyor..

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
Ben ilk aldığımda 6-7 saat filan şarj etmiştim,ama açıkçası pek etkili olduğunu düşünmüyorum.
başlarda 1,5 gün gidiyordu hatta biraz daha az.ayarlarımda ve kullanımımda bi değişiklik yapmadım,hatta daha çok kullanıyorum artık,3 gün gidiyor,fazla yüklenirsem 2 gün.yarım saat filan internette takılırım,2-3 saat müzik,mesaj,foto filan çekerim..ayarlarım şöyle,3g kapalı,ekran ışığı orta seviyede (uzun süre güneşte duracaksam bir seviye arttırıyorum),ekran titreşimi kapalı.zamanla artıyor süresi gerçekten de.
bir de bi yerde şarj etmeyle ilgili şunu okumuştum,uyguluyorum da;tamamen boşalınca açıkken şarj ediyorum,dolunca şarjdan çıkarıp kapatıp o şekilde tekrar şarj ediyorum,bi süre öyle duruyor,sonra dolunca açıp kullanıyorum.

Bende Dün Akşam Aynı Ayarları Uyguladm Şarjı Boşalttım ve sabaha kadar kaldı şarjda
sonra bugn öğrendiğim bir şeyde girdiğimiz uygulamalar açık kalıyormuş Bunda Ben önceden Hep samsung kullandığım için bilmiyordm sabah 12 de çıakrdm şarjdan ve şarj hala ... Cahillik İşte :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt