Neden 5800 Xpressmusic Iphone'dan daha iyi? [20 Neden]

Sponsorlu Bağlantılar

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
Benden nasıl bir kaynak istiyorsun dostum ne için kaynak sana yardım. Edeyim

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Benden nasıl bir kaynak istiyorsun dostum ne için kaynak sana yardım. Edeyim
20 özellik de artık Iphoneda var diyorsun da ona istinaden maddeleri tek tek çürütecek kaynaklar diyorum ...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya arkadaşlar boşuna uğraşmayın isteyen istediği telefonu kullanır..sağolun güzel bilgiler verdiniz ama uzatmaya gerek yok..

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
4- Iphone kullanıcıları sınırlandırıp modifiyelerine imkan tanımazken 5800da sınır sizsiniz !
YANLIŞ
dogrusu
Winter Borad programı sayesinde iphoneye son günceleme ile 3 bine yakın tema 2 bine yakın ikon yüklemek mevcut
fonrswap programıyla 500 çeşit font (YAZI Çeşitleri) uygulamak mevcut

5- IPnoneda sadece parmak ile telefonu yönetebilirken 5800da parmak + pena + kalem + el yazısı tanıma özelliği ile telefonunuzu yönetebilirsiniz !
YANLIŞ
nedeni
dokunmatik ekranlarda cbimizde çantamızda olusabilecek teması ile cıkabilecek sorunları (ARAMA YAPILMASI BİGİLERİN SİLİNMESİ ) engelemek için apple fırmasının aldıgı güvenlik önlemi parmaktan başka hiçbir çisim ekranın dokunmatıgı çalıştırmıyor buda iphoneye +++ kazandıryor

7- Iphone da kapak değiştirip modifiye yapmak imkansızken 5800da sınır sizsiniz
yanlış
dogrusu
iphone arka kapak değiştirliyor on tarafı kapak degil kasa ka

10- IPhonun 2 mp'lik zoom yapılamayan video çekilemeyen flaşsız düz kontak bir kamerası varken 5800'ın 3.2 mp'lik flaşlı carl zeiss lens sistemli harika bir kamerası mevcut ayrıca ön tarafta 3g veya konferas yapabilmek adına bir kamera daha var, yazık ıphone ..
yanlış.
dogrusu
3gs
Telefonun kamerası 3.0 megapiksel kamera ile fotoğraf çekimi esnasında Otomatik fokus yapabilme özelliği ve 10cm’ye kadar otomakro ve zoom özelliği eklenmiş,
telefon 30FPS’te VGA kamera ile video kayıt yapabiliyor ve düzenleyebiliyor. Hatta videolar direk Youtube’a gönderilebiliyor,
11- Iphone müzik konusunda xpressmusice göre geri ! Iphone da müzikleri apple i tunes storeden ücret karşılığında indirebilirsiniz. 5800da ise comes with music servisi ile müzikleri 1 yıllığına ücretsiz indirebilir dilerseniz internetten müzik indirip telefonunuza atarak dinleyebilirsiniz, tekrardan "sınır sizsiniz
yanlış
dogrusu
dışarıya ses vermede sesi az gençler için sorun alabilir mp3 nasıl ücretli anlamadım pc direk atabilirsin 2 yıla yakındır kulanıyorum mp3 için bir kuruş vermedim

12- IPhoneda sesli arama yok iken 5800da mevcut.
yanlış
dogrusu
iphone 1 milyonu aşkın programlarında sesli arama programı onlarca var :)

13- Iphoneda ses kaydı yok iken 5800da mevcut mevcut.
yanlışşş
dogrusu
orjinalinde ses kayıdı var hatta seinizi kaydedip randevu tarihe atıyorsunuz sesinizden uyarıyır bunun harıcınde
1000 den fazlada ses kaydı programı var

15- Iphone da web kit tabanlı flash desteksiz safari web tarayıcısı bulunurken 5800da flash player destekli web tarayıcısı bulunmakta !
ewet dogru yok ama appel firması kabul etseisi bu program aylar önce cıkacaktı adobe kesenin agzını acınca appel kabul etti ve 2010 da adobe iphone için programı satışa cıkracak
17- Iphoneda bluetooth mevcut fakat sadece handsfree (eller serbest) için kullanılabilmekte yani dosta transferi için kullanamıyorsunuz fakat 5800da hem handsfree (eller serbest) için kullanılabilmekte hem de dosya transfer edilemek için ...
yanlış
iphoneye yukleninen ufacık bir program ile dosya alış verişi mevcut

18- Iphone mesajlaşma konusunda geri ! Iphoneda kısa mesajı forwardlayamıyorsunuz ve çoklu mesaj veya mms yollayamıyorsunuz ayrıca çoklu mesaj silme özelliği de yok fakat 5800da bunların hepsi olası ayrıca mms 1.3 versiyonu bulunmaktadır ve mmslere resim eklerken otomatik olarak boyutlarını ayarlayabilmekte !
yanlış
iphonede mesaşlaşma konusunda 1 numara istedigin mesajı silebilirsin dedigin kibi kısıtlama yok coklu veya tekli silme mevcut mms de mevcut

20- Ve can alıcı nokta ! Iphonenun fiyatı 1000 $ civarlarında iken 5800 fiyatı sadece 270 $ civarlarındadır !
yanlış
dogrusu
bunun sebebi kalite şirket farkı
misal
sony bir tv ile beko tv arasındaki üçürüm fiyat farkı nedendir

atakax

atakax

Üye
abi EN BASİTİNDEN bi iphone 3g bölümüne gir ve ordaki oyunların kalitesine bak ;) 5800 a ben çok baktım açıkçası öle çok güzelini göremedim mesela NFS undercover a bir bak sonra call of duty:word at war a bir bak gta oynuyosun varmı daha ötesi psp den güzel öle konuş derim ;) ayrıca 5800 da multi touch olmadığını vede dokunmatiğinin iphone kadar hassas olmadığını yazdığını görmedim...

--------------- Ekleme ---------------

bu arada camera bir program yardımı ile 4MP e çıkarılıyor yine iphone 3g bölümünde var

yine ayrıca 1. maddeye cevap iphone ince 5800 2 parmak kalınlığında hangisi cepte daha rahat taşınır??

yine ayrıca 1. maddeye cevap iphone ince 5800 2 parmak kalınlığında hangisi cepte daha rahat taşınır??

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
Deflamat üzerine cok gittik galiba

SirLacrymosa

SirLacrymosa

Üye
bence 1400 liranın acısını deflamat dan çıkarmaya çalışıosunuz;) 10 numara telefon 5800..dokunmatiği de ısı ve dokunmayla hisseden iphone a eliniz soğukken söz geçiremezsiniz iki parmaklı bi eldiven kullanmanız gerekir bilmiorsanız;)...ayrıca iphone bende kullanıorum hoş o kadar para vermedim de ince olması dışında hiç bi marifetinmi görmedim:D

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
Vala ben 1400 lira vermedim :) yurt dısında daha ucuz soğuk parmak ne ya ilk defa duyuyorum dur deniyrcem :):)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
valla ben de 2-3 gündür iphone u kullanıyorum tam alışamadım açıkçası ama çok hoş..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle bana teknolojiyi takip etmiyor diyen arkadaş daha okuduğunu anlayamayacak seviyede olduğunu hemen mesajlarıyla göstermiştirçünkü kıyaslama Iphone 3gs ile değil 3g ile yapılmıştır zaten fiyatının performansını veremeyen Iphona 1400 veya daha az bir meblağ vererek satın alan sosyal medya meraklısı düşünemeyen bir insandan ne beklenirdi ki ?

Mesajının üstüne alaycı bir mesaj daha atmış ve üstüne bir de profilimde kirlilik yaparak "cevap bekliyorum kardeş" tarzı birşey yazmış sanki cevap vermekten yoksunmuşuz gibi bir hava katmaya çalışmış fakat dikkat ederse forumda online değildim görüldüğü üzere şuanda forumda onlineım ve konularıma tek tek cevap yazıyorum.

Bize gelip de "siz yanlış biliyorsunuz aslen ıphone bunları yapabiliyor" demeyin bir takım hack yöntemleri ile telefonu hackleyip garanti dışı bırakmayı kimse istemez öyle değil mi? Biz de biliyoruzki bir takım programlar ile video çekmek de dosya paylaşımı da mevcut sesli arama yapmak da mevcut fakat garanti şartları, video kalitesi ve programların da ortada malesef ...

Ona bakarsanız ben de çıkıp derim ki 5800da televizyon özelliği var (ama programla) ... Oldu mu? Sen teknolojiyi direk telefona koymayıp sonradan sıkışınca bir takım programlar yamalara yazarak yayınlarsan birileri sana "kardeşim bırak artık şu aç gözlülüğü" der ki nitekim ben de aple adlı firmaya açık bir şekilde para göz diyorum ...

Oraya buraya dava açıp bir takım paraların peşinde koşuyorlar fakat olan oldu ve sözde teknoloji devi ıphone sesli aramada nokia'nın teknolojisini kopyaladığı nedeniyle dava edildi ve nokiaya 500 milyon dolar ile 1 miylar dolar arasında tazminat ödeyecek büyük bir ihtimalle ...

Telefon konusunda gerçek teknoloji devi nokiadır ve smartphone piyasasının %40'ını elinde tutmaktatır, apple daha dün piyasaya kıytırık bir model telefon ile girip fahiş fiyatı ve reklamı ile ülkemizin sosyalci gençlerini etkilemiştir ... Oysaki nokianın bir değil onlarca peynir ekmek gibi satılan modeli vardır, n97'nin daha çıkar çıkmaz milyon satmasını unutmayalım .

Sony-beko kıyaslaması gerçekten komik olmuş, sizce nokia ile apple arasında bu denli bir fark mı ki? Yanlış lanse edilmiş çünkü sony ile beko arasında da abartılacak kadar fark yoktur, günümüz teknolojisinde markadan ziyade teknik özellikler konuşur, "sony iyidir daha net gösterir" mitleri yanlıştır o eskidendi arkadaşım devir değişti ... 10 yıldır kullandığım casper markalı bir masaüstü bilgisarım var, ve 3 yıldır elimde olan acer markalı bir laptop var ve masa üstü bilgisayarımın tozlanan güç kaynağını değiştirmek dışında hiçbir sorun yaratmadı, ne o yoksa mac alsa idim toz kapmayacak mıydı ve bir 50 yıl daha mı kullanacaktım ? Teknoloji bu sürekli değişiyor ...

Ha yeni çıkan 3gs modeline de deyinelim ... Televizyonda milyarlık eşek diye bir reklam dönüyordu bilirsiniz aklıma geldikce gülüyorum ... "Video da çekiyor!" replikleri var, "hadi ya süpermiş hemen alalım şu 2 küsür milyarlık 3gsi ! " ... Paragöz aple işte ... 4.modelde de radyo özelliği koyar 3 milyara satar adı da 3g slx olur ... Bırakın yahu bana ıphonenu da appleı da savunmayın ...;)

Olur da elinize bir yerden gelirse veya amerikadan falan getirtirseniz kullanın gidip de diğer telefonlara para vermezsiniz fakat olur da yeni bir telefon alacaksanız gerek yok ... Hava atmak için 2.000 lira çok büyük bir para, git tuvalete dök üzerine de sifonu çek daha iyi ... Veya daha iyisi mi ? Htc markalı veya nokia markalı bir telefon al kalan parayla da git bir fakirin karnını doyur ...
bence 1400 liranın acısını deflamat dan çıkarmaya çalışıosunuz;) 10 numara telefon 5800..dokunmatiği de ısı ve dokunmayla hisseden iphone a eliniz soğukken söz geçiremezsiniz iki parmaklı bi eldiven kullanmanız gerekir bilmiorsanız;)...ayrıca iphone bende kullanıorum hoş o kadar para vermedim de ince olması dışında hiç bi marifetinmi görmedim:D
Yok hani acısını çıkartmaya çalışan üye belli, onun dışındaki arkadaşlar gayet olgun bir şekilde yorumlarını yazıyorlar ... Ben de yaklaşık 6 aylık ıphone 3g kullanıcısıyım ve ben de amerikadan getirttim, sanki amerikadan getirtilince 400 dolara alıyormuş gibi ortam yaratılmış, amerikadan getirttim diyen arkadaş ne kadara getirtmiş nerden getirtmiş söylesin de biz de kıyaslamamızı ona göre yapalım ... ;)

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
:):):):) vall komdesin sen ya iphoen jb yapmak garanti dışı kalmaz
ben dubaiden getirttim cihazı 1,650 dirhem yaklasık 450 dolar buda 675 tl geliyor iphonenin Ülkemizde 1400 tl olmasınınsebebi apple degildir türkiyede fiyatı 1400 olan cihaz insanların gözunde nefret uyandırlmamalı bu bizim devletimin para gözlügü cihaza eklenen vergiler cartlar curtlar apple telefon konusunda hiçbir tecrubesi olmadıgı halde 2. versiyon iphone 3g cihazında telefon sektörunde %15 gibi piyasayı elinde tutu ki bu nokia ile kıyaslama yapılırsa buyuk bir başarı nokia yüzlerce telfon cıkardı piyasanın %60 hakim apple bir cihazla tuturdugu başarıya bakın
apple defalarca acıklama yaptı chazdan para kazanma amacında degil ama itunes app storeden program yazılım satma ki bunu başardı nokianın 15 yıllık satamadıgı program uygulamayı iphone bir yıldı 2 MİLYAR sattı apple cihaza radyo oyun camera şudur budur fuul eklarse cihaza bişi satamaz adamlar bunun derdinde bak babcım ben illa iphone söyle demiyorum ona bakılırsa N97 cok gule bir cihaz 1600 tl şimdi bu ne nokia 1600 tl cihaz cıkardı buna bişiler soyle söylmesin neden çunku nokia
yanlış anlama amacım tartışma yaratmak değil eger bilmedigim şeyler varsa bana ögret ama bilmedigin konularıda ögrenmeye çalış ya en basiti iphone oyun bölumune gir oyunları programları gör bana deki nokia dada aynıları var
son sözum
eger bir yıllık bir telefon üreticisi bir cihazda milyonlar satarsa durup bir düşünmen lazım

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Tamam öyleyse sorun yok ... ;)

Progressivity

Progressivity

Üye
Apple yapıyorsa buram buram kalitedir abicim bende 5800 kullanıcısıyım ama iphone ile kıyaslayamam nokia nın bu konuda çok çalışması lazım bi defa 5800 şık değil içerik olarak gayet güzel memnunum ama i-phone ile yanyana getirirsek çok komik duruyo yanında kabul etmek lazım apple teknoloji ve estetik açısından gerçekten çok ileri bir firma ve ucuza bulabilirsem ben bir de i-phone almayı düşünüyorum belkide yurt dışından getirtirim bilmiyorum ama mükemmel bir tasarım var telefonda sadece şu ısı sensörlü ekranı biraz saçma onuda yine farklı bir teknolojiyle yada yazılımla geliştirip 3.seri bir i-phone üretmeleri gerekiyor bence

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
telefonda sadece şu ısı sensörlü ekranı biraz saçma o
babcım ısı sensöru ney yaa nerden cıktı bu
6 tane A4 kagıdını üst üste ekrana koydum tıklama sorunsuz çalışyor ee ısı nasıl geçti :hmmm:hmmm

Progressivity

Progressivity

Üye
yahu soğuk parmaklarla dokununca algılama problemi yaşıyo işte bu kadar basit ne gerek var 6tane a4 koyup denemene parmağını 30sn buzlukta beklet sonra dokuın bakalım algılıyo mu yani soğuk kış günlerinde buz gibi ellerinizle bu telefonu kullanmak bir eziyet olabilir burası ilginç sadece

cowboy09

Üye
buram buram kalite kokan telefon milletin elinde patlıyor ve ilginç olan yön ise apple hala açıklama yapmamıştı. 2. milyonlar satmasının sebebi ise yurt dısında Hatlar ile satılmasıdır. Apple ilk olarak Gsm şirketleri ile anlaşarak satış yapıyor. bu milyonları gözünde fazla abartma yani

hee ben ne kullanıyorum dersen nokia 5610 ve N96ım war. asıl kalite ve teknoloji işte N96 dır. sizin 500 tl lik dediğiniz 5800 bile appleye kaafa tutabiliyorsa su an çıkmak üzare olan N900 ü hiç düşünemiyorum. kalite mi: 5610 um 2. kattan aşaya atıldı snouç hiç birşey olmadı sapa sağlam haal kullanıyorum. sen at o iphone ni ben göreyim. Ayrıca Jailbreak yaparsan telefonun garanti dışı kalır. kalmaz diye birşey de yok.

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
buram buram kalite kokan telefon milletin elinde patlıyor ve ilginç olan yön ise apple hala açıklama yapmamıştı. 2. milyonlar satmasının sebebi ise yurt dısında Hatlar ile satılmasıdır. Apple ilk olarak Gsm şirketleri ile anlaşarak satış yapıyor. bu milyonları gözünde fazla abartma yani

hee ben ne kullanıyorum dersen nokia 5610 ve N96ım war. asıl kalite ve teknoloji işte N96 dır. sizin 500 tl lik dediğiniz 5800 bile appleye kaafa tutabiliyorsa su an çıkmak üzare olan N900 ü hiç düşünemiyorum. kalite mi: 5610 um 2. kattan aşaya atıldı snouç hiç birşey olmadı sapa sağlam haal kullanıyorum. sen at o iphone ni ben göreyim. Ayrıca Jailbreak yaparsan telefonun garanti dışı kalır. kalmaz diye birşey de yok.
Yahu daha türkiyeye gelir gelmez dönen reklamları görmediniz mi? "Vee sonunda Iphone türkiyede !" "Herkes kuyruk da !" "İşte photo browser ile fotoğrafları parmak kaydırması ile görebiliyorsunuz !" vs. vs. herkes etkilenerek aldı milyarlar vererek aldı, tabi sonrası mağlum ... "ya video çekmiyor bu , kamerası çok dandik pili nasıl değşiyor bunun, bluetoothla nasıl müzik atılyıor ? " vs. vs. ha sonra jail break olayı geldi bu sefer de "garanti kapsamından çıkar mı? Çıkmaz mı?" soruları oluştu, "restore edersek kandırırız apleı" dendi, bu sefer de "ya peki cihaz açılmazsa? " soruları kafaları karıştırdı ve kimse de "ben jail break yapmıştım ama garantiden yararlandım" diyip de kanıt gösteremedi ... Yurt dışından telefon getirmek de ayrı bir muamma tabiki de ... Türkiyedeki distürübütörler yurt dışından gelen telefonları garanti kapsamına almıyor tabiki de aynı durum paralel ithalat ile türkiyeye sokulmuş telefonlar için de geçerli ... Olur da telefon bozulursa çözüm yolları pek de aydınlık gözükmüyor ... Örneğin ekranı kırılan bir ıbroke'ın ekran değişim maliyetinin ne kadar olduğu hakkında bilgisi olan var mı? Yazık gerçekten ...

n900 ile Iphone'nu kıyaslamak mı ? Komik gerçekten çünkü daha düne kadar televizyonda çıkan shopping programlarıan dahi alınmayan Iphonenun 3g veya 3gsin n900 ile kıyaslanması çok abes ... Iphone fahiş fiyatı dışında hiçbir gerek rakamı gerek teknik rakamları abartılmış bir telefon değildir, öyle kendi halinde sosyal medya meraklısı kişilere hitap eden bir telefondur, bizim sözde gerçekden teknoloji arayan kişilerin de pda almayıp da ıphone alması ayrı bir ironidir (:

yassose

Üye
bu bir tercih meselesidir ama sen 5800 daha iyi olduguna inaniyorsan onu kullanirsin ben sahsen 10 yillik nokia kullanicisiyim 5110 la baslamistim ama iphoneyi aldiktan sonra fikrim degisti jailbreak yaptim bir suru oyun ve uygulama yukledim oyun oynamayi cok sevdigim icin iphone tercihimdir.ayrica garanti disi kaliyo diyosun ama restore yapilinca garanti kapsamina tekrar aliyosun .ayrica konu icin tesekurler

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
bu bir tercih meselesidir ama sen 5800 daha iyi olduguna inaniyorsan onu kullanirsin ben sahsen 10 yillik nokia kullanicisiyim 5110 la baslamistim ama iphoneyi aldiktan sonra fikrim degisti jailbreak yaptim bir suru oyun ve uygulama yukledim oyun oynamayi cok sevdigim icin iphone tercihimdir.ayrica garanti disi kaliyo diyosun ama restore yapilinca garanti kapsamina tekrar aliyosun .ayrica konu icin tesekurler
Fiyat-Performans kıyaslamasını herkes rahatlıkla yapabilir, haketmiyor o denli parayı ...

Jailbreak ve restore yapınca garanti kapsamına girdiğine dair aple'ın sitesinde herhangi bir yazı veya döküman var mı ? En azından siz restore yaptıktan sonra garantiden yararlandınız mı? Telefonun yazılımıyla tamamen oynamak garanti kapsamı dışına bırakır ...

2. nesil ve 3.nesil ıphonelarda log tutulduğuna dair söylentiler var ...

yassose

Üye
yurt disinda yasadigimi icin 1 senelik abonelikler aliyoz ve telefon cok ucuza geliyo nokiada ayni para iphonede .buralarda cikan n serilerinde turkce dil destegi yok olduda yuklerken telefon uctu garantisi varmi cunku arkadasin basina geldi telefon elinde patladi .fiayat farkindan bir kiyaslama yapmadigim icin tercihim iphone dur .ustunluk yonunden kiyaslama yaptigim zaman 10 yillik nokia kullanicisi olarak iphoneyi kullandiktan sonra tercihim iphone dur dedigim gibi oyun oynamayi cok sevdigim icin nokiada ayni zevki vermedigi icin tercihim bu yondedir

ha birde jailbreak dan sonra garanti disi kaliyo diyosunuz benim basima gelmedi ama diger forumlarda okudugum kadariyla basina gelipde restoreden sonra garantili hale getirdiklerini soyleyenler var . ama dedigim gibi soylenti egerki gelirse o zaman denerim simdilik sorunsuz kullaniyorum

Üst Alt