Neden 5800 Xpressmusic Iphone'dan daha iyi? [20 Neden]

Sponsorlu Bağlantılar

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Neden 5800 Xpressmusic Iphone'dan daha iyi? [20 Neden]
Sürekli soruluyor,tartışılıyor ve araştırılıyor fakat ortada pek makale bulunmamakta bu yüzden maxicep.com için bir makale hazırlayarak bu boşluğu gidermek istedim.

1- Iphone bildiğimiz kalas ; Iphone size: 115.5 X 62.1 X 12.3 mm / Nokia 5800 size: 111 X 51.7 X 15.5 mm

2- Iphone hantal; Iphone: 133g / Nokia 5800: 109g

3- Iphonenun ekran çözünürlüğü vasat : Iphone: 320x480px Nokia 5800: 360x640px

4- Iphone kullanıcıları sınırlandırıp modifiyelerine imkan tanımazken 5800da sınır sizsiniz !

5- IPnoneda sadece parmak ile telefonu yönetebilirken 5800da parmak + pena + kalem + el yazısı tanıma özelliği ile telefonunuzu yönetebilirsiniz !

6- Iphoneda renk çeşitliliği pek yok sadece siyah ve beyaz var iken 5800da kırmızı, mavi ve gri mevcut.

7- Iphone da kapak değiştirip modifiye yapmak imkansızken 5800da sınır sizsiniz !

8- Iphone batarya konusunda çok utandırıcı çünkü bataryası çıkartılamaz ve eğerki telefonuzun şarjı biterse yedek batarya ile değiştiremezsiniz fakat 5800da batarya rahatlıkla değiştirilebilir !

9- Iphonenun bataryasından söz etmişken konuşma süreleri de yavana atılamaz Iphone: 5 saat konuşma zamanı, 300 saat açık kalma zamanı /Nokia 5800: 8.8 konuşma zamanı, 406 saat açık kalma zamanı.

10- IPhonun 2 mp'lik zoom yapılamayan video çekilemeyen flaşsız düz kontak bir kamerası varken 5800'ın 3.2 mp'lik flaşlı carl zeiss lens sistemli harika bir kamerası mevcut ayrıca ön tarafta 3g veya konferas yapabilmek adına bir kamera daha var, yazık ıphone ...

11- Iphone müzik konusunda xpressmusice göre geri ! Iphone da müzikleri apple i tunes storeden ücret karşılığında indirebilirsiniz. 5800da ise comes with music servisi ile müzikleri 1 yıllığına ücretsiz indirebilir dilerseniz internetten müzik indirip telefonunuza atarak dinleyebilirsiniz, tekrardan "sınır sizsiniz" !

12- IPhoneda sesli arama yok iken 5800da mevcut.

13- Iphoneda ses kaydı yok iken 5800da mevcut mevcut.

14- Iphoneda videolu arama (3g) yok iken 5800da bu da mevcut !

15- Iphone da web kit tabanlı flash desteksiz safari web tarayıcısı bulunurken 5800da flash player destekli web tarayıcısı bulunmakta !

16- Iphoneda FM radyo bulunmazken 5800da FM radyo bulunmaktadır üstelik rds sistemi de mevcuttur !

17- Iphoneda bluetooth mevcut fakat sadece handsfree (eller serbest) için kullanılabilmekte yani dosta transferi için kullanamıyorsunuz fakat 5800da hem handsfree (eller serbest) için kullanılabilmekte hem de dosya transfer edilemek için ...

18- Iphone mesajlaşma konusunda geri ! Iphoneda kısa mesajı forwardlayamıyorsunuz ve çoklu mesaj veya mms yollayamıyorsunuz ayrıca çoklu mesaj silme özelliği de yok fakat 5800da bunların hepsi olası ayrıca mms 1.3 versiyonu bulunmaktadır ve mmslere resim eklerken otomatik olarak boyutlarını ayarlayabilmekte !

19- Iphoneda gprs sınıfı, class 10 iken 5800da class 32dir !

20- Ve can alıcı nokta ! Iphonenun fiyatı 1000 $ civarlarında iken 5800 fiyatı sadece 270 $ civarlarındadır !

Sonuç;

Kaynaklar;
Nokia 5800 Xpressmusic;

Apple Iphone 3G

Deflamat

• Beğen
Tepkiler: TueroX, Hooligan™, Noks ve 17 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
yaa bende çok düşündüm ama iphone u kullanacağım artık..5800 dan,daha doğrusu symbiandan sıkıldım açıkcası..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi

Mcq.

Üye
tşk.ler paylaşım için.çok özellikli bi tel. 5800 vede cok uygun

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
5800'ı bırakıp Iphone geçmene şaşırdım demek istedim mecaz anlamda ...
bırakmadım telefon daha elimde ama 7 aydır kullanıyorum..sıkıldım açıkcası..siz daha yeni aldınız onun heyecanı sürüyor ben sıkıldım işte..biraz da onu deneyim diyorum..ben aldığımda sitede birkaç kişinin 5800 ı vardı..şimdi bakıyorum hemen hemen hergün 2-3 tane 5800 la ilgili konu açılıyor..ben birazda farklılık istiyorum..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
bırakmadım telefon daha elimde ama 7 aydır kullanıyorum..sıkıldım açıkcası..siz daha yeni aldınız onun heyecanı sürüyor ben sıkıldım işte..biraz da onu deneyim diyorum..
5800 almadan önceki telefonum Iphonedu benim de hala elimde duruyor, sanırım haklısınız biraz değişiklik bazen iyi oluyor (:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
5800 almadan önceki telefonum Iphonedu benim de hala elimde duruyor, sanırım haklısınız biraz değişiklik bazen iyi oluyor (:
evet 5800 çok güzel bir telefon ona birşey demiyorum ama dediğim gibi ilk defa iphone kullanıyorum..inanmazsın ama elime ilk defa alıyorum..2 gündür program kurmakla,jailbreakle falan uğraştım baya hoşuma gitti..ne kadar gps programı var kurdum denedim gayet hızlı bağlanıyor çok beğendim açıkcası..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
evet 5800 çok güzel bir telefon ona birşey demiyorum ama dediğim gibi ilk defa iphone kullanıyorum..inanmazsın ama elime ilk defa alıyorum..2 gündür program kurmakla,jailbreakle falan uğraştım baya hoşuma gitti..ne kadar gps programı var kurdum denedim gayet hızlı bağlanıyor çok beğendim açıkcası..
Yukarıda verdiğim eksiklerin dışında Iphone güzel telefondur ((: (daha ne eksik olsun ki zaten (((: )

Ben de şuanda kullanmaktayım ama sence de fiyatı fahiş değil mi?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
Yukarıda verdiğim eksiklerin dışında Iphone güzel telefondur ((: (daha ne eksik olsun ki zaten (((: )

Ben de şuanda kullanmaktayım ama sence de fiyatı fahiş değil mi?
evet 5800 a göre çok çok pahalı..özellik olarakta fazlalığı yok eksiği var..ben sıfır almadım..bir akrabam bana getirdi hoşuma gitti kullanacağım artık..

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
Makaleye karikatür tarzı bir resim de ekledim arkadaşlar.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
:kop::kop::kop: deflamat sana gülmekten başak bişi demiyorum appel ile nokia kıyaslıyorsunn
teknolojiyi yakından takip etmedigin anlaşıldı o 20 nedenden cogu iphonede var :kop::kop:

DJAVU

DJAVU

Üye
abi ne siz şakamı yapıosunuz ordaki değerlendirme yanlış olmuş iphone cep pc gibi düşün apple sadece telde üretmio adamlarda teknoloji var ben olsam iphone paran varsa tercihim budur

ErraynN_

ErraynN_

Üye
iyi paylasım açtın herkeezii

Deflamat

Deflamat

Üye
    Konu Sahibi
abi ne siz şakamı yapıosunuz ordaki değerlendirme yanlış olmuş iphone cep pc gibi düşün apple sadece telde üretmio adamlarda teknoloji var ben olsam iphone paran varsa tercihim budur
"Cep pcsi" mi ? Iphonenun cep bilgisayarı yani bir pda olduğuna inanalım mı? Bir takım uygulamalar ile word,excel ve pda dosyalarını açabilirken üzerinde oynama yapabiliyor musunuz ?

Blackberry veya windows mobile tabanlı veya android tabanlı htc,toshiba,asus,hp ve I-mate gibi pdalar dururken 1400 liralık ıphonena pda demek ne denli bir ironidir ? Iphone bir pda değil smartphonedur ve fahiş fiyatının hakkını verememektedir ...
:kop::kop::kop: deflamat sana gülmekten başak bişi demiyorum appel ile nokia kıyaslıyorsunn
teknolojiyi yakından takip etmedigin anlaşıldı o 20 nedenden cogu iphonede var :kop::kop:
Aynı şekilde acınacak haldeki durumlarına gülen sosyal medya meraklısı tatmin peşinde koşan ıphone kullanıcılarına sadece gülüp geçiyorum ...

Iphone şok bir gelişme ile fiyatlarını 1000 $'ın altına mı indirdi? Patavatsız üslubunuzu bir yana bırakıp kaynak gösteriniz ...

ForMyPeople

Üye
Iphone şok bir gelişme ile fiyatlarını 1000 $'ın altına mı indirdi? Patavatsız üslubunuzu bir yana bırakıp kaynak gösteriniz ...

kusura bakma.. .ama aynı indirimleri nokia'da yapıyor ben pek ilgilenmiyorum ama sonuçta senin iphone dedigin telefon nereden baksan 3 senelik ? iphone dokunmatik üretirken nokia daha 6600 larla uğraşıyordu apple teknoloji konusunda mükemmel bence..

Üst Alt