5800 XM Alacaksan Oku Öyle Al

Sponsorlu Bağlantılar

kusursuz-yabancı

kusursuz-yabancı

Üye
mrh arkadasım bende 5800 aldım kırmızı renklı fakat sızın bu yazınızı okuduktan sonra bende inceledım bastan bırsey goremedm fakat karanlık alanda bırde baktım kı telefon sag ust kose ayrık duruyor ve orada ısık sızması var yanlız telde hıc bır sorun yasamadım ılerkı zamanda yasanır mı acaba nabmalıyım dırek servısemı goturmelıyım degısım ıcın yoksa yerıne mı baskı yapmalıyız cvb yazarsanız sevınırım

ahenk

ahenk

Üye
    Konu Sahibi
eger değiştirme şansın varsa ve ben bularla nasıl konuşucagımı iyi bilirim dersen değiştir ama işi garantiye al siyah al
sakın servise verip cihazı açtırma değiştirmezlerse öyle kullan sorun sadece bu degil hoperlör sorunuda konusurken ses bozuk yada hiç gelmiyor kısaca *#0000# yaptıgında v10lu versiyon yüklüyse hatalı sürüm %85
yardım istedigin için yazıyorum yosa konuya artık cevap yazmıyorum

EbiXa

EbiXa

Üye
arkadaşlar 5800 telefonunda açıklık olanlar bu videoyu izlesin,hepsinde olmuyor ama bazı 5800 larda bu açıklık problemi var çözmesi çok basit servis haftalarca bekleme onunla bununla muhattab olmak yok,bende 5800 kullanıyorum bendede açıklık problemi oldu 10 dakikada çözdüm yaklaşık 2 aydır kullanıyorum problem çıkarmadı buyrun video linki: youtubeye girmeyi anlatmıyorum herkez biliyordur artık
uygulanışı çok kolay,ilaç folyoları gibi 1mm kalınlıktaki herhangi birşeyden yapabilirsiniz,1mm ye 2mm kesip ister yapıştırın ister yapıştırmadan sıkıştırın biraz uğraşıp ben sıkıştırdım gayet memnunum.
5800 kullanan biri olarak gayette memnunum yazılımını v31.0.008 e güncelleyip bu işlemi gerçekleştirdim problemsiz kullanıyorum,fiyatına göre mükemmel bir telefon,ben aldığımda 850tl idi şuan kipada 599tl ye kadar düşmüş.Kolay gelsin...

--------------- Ekleme ---------------

link çıkmadı galiba buyrun :

dlmynkha

Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Bu forumdaki yorumlar da dahil olmak üzere internette yüzlerce belki binlerce yorum okudum bu konuda zira 5800 XM baştan beri hayalimdeki telefon idi,fakat yine de telefon alma konusu benim için mühim bir konu olduğu,sık telefon değiştirmeyi sevmediğim için araştırmada detaya indim,kullananlara sordum,sordurttum,Media Markt'daki yetkilileri 2 saate yakın rehin aldım ve sonunda almaya karar verip aldım.Neyse şimdi hayat hikayemi geçip çıkardığım sonuca geçeceğim.

Olumlu Yorumlar

1.Telefon tasarım açısından piyasadaki en iyi telefonlardan biri,kaldı ki tasarım konusunda başarısız nokia'nın bence en iyi tasarımı.
2.Özellikleri dolu dolu.Eşdeğer fiyat aralığında olmayı hak ediyor.
3.Wi-fi performansı gayet iyi.
4.Dokunmatiğini iphone ile karşılaştırmamak koşulu ile nokia telefonları arasında en iyisi diyebilirim.
5.Adındaki gibi müzik açısında sistemi gayet makul.
vs. vs.

Olumsuz Yorumlar

1.Mesajlarda 2-3 cümleyi geçtikten sonra kasılmaya,yavaşlamaya başlıyor.
2.Müzik modunda dışarı ses verme hafif sıkıntılı.
3.2008 sonu ve 2009 başı üretimlerde bazı sıkıntılar var,özellikle kırmızı modelde bahsedilen sorun sık yaşanıyor.
4.(iphone yada omnia ile karşılaştıranlar için) Dokunmatiği sıkıntılı.
5.Mesaj yazmak gayet zor.
6.Özellikle akşamları fotoğraf çekimi gayet kötü.Gündüz idare eder durumda.

vs.vs...

Benim bunları harmanlaya vardığım sonuç ise telefon şık,kullanışlı,dolu dolu,müzik dinlenilesi,yeri gelip fotoğraf makinesi olarak kullanılabilesi,geniş hafızası ile flash bellek olarak bile kullanılabilesi,sağlam,performanslı bir telefon.
Mesajlarda yavaşlamasını eleştiren arkadaşlara şöyle bir bilgi vereyim,bu telefonda Symbian işletim sistemi var dikkatinize ki bence Symbi,Windows mobile'a göre kat kat iyidir.Ve işletim sistemi diye bahsettiğimiz şey bilgisayarlarda da zaman zaman yavaşlamaya,hatta donmaya neden olur ki küçücük bir telefonun suçu olarak görmemek lazım bunu bence.
Dokunmatik konusu da dediğim gibi Samsung'un birçok telefonu ve Nokia'nın tüm diğer telefonlarına göre bence en iyisi.
Müzik dinleme,internette dolaşma konusunda zaten gayet iyi.
Fotoğraf makinesi olarak düşünülemeyecek bir telefon ki fakat eğer motorola gibi 5 mp ve kodak lensli bir telefon ise istediğimiz zaten o zaman bu telefon 1.500-2000 tl aralığında olurdu.
Son versiyonlarda kasadaki sıkıntı giderilmiş ki sıkıntılı kasalardaki sorun da basit bir şekilde çözülebiliyor.

Biliyorum çok yazdım,gözden kaçırdıklarım,yazmayı unuttuklarım da olabilir ama sırf bu yazıyı bu forumdaki bu konudaki karmaşıklıktan yazma ihtiyacı hissettim ve üye oldum.

NOT:Telefon şu anda duyduğum kadarı ile kısa bir süre stok tüketme amaçlı (ki tüketilmiş) 529 tl e kadar düşürülmüş,niyeti olanlar acele etsin,unutmayın 1.5 ay öncesine kadar 800 tl idi bu telefon.
NOT-2:Bir de bu telefonun Nokia'nın ilk dokunmatik tecrübesi olduğunu göz önüne alarak düşünmeyi de ihmal etmeyin bence.

İyi günler herkese.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
kardeşim olumsuz yorumların hepsi son güncelleme ile düzeltilmiştir..hiç durma al..

ertu55

ertu55

Üye
beyler ben daha yeni aldım ve versiyon 31 çok az bi açıklık var yani normalde yokta tırnağını taktığın zaman açılıyor sağ üst köşe, diğer köşeler aynı hareketle açılmıyor

Utku

Utku

Üye
şimdi ben 5800 alıcam.teknosadan burda okuduklarıma göre siyah al açıklık yok diyorsunuz açıklık olup olmadığını alrken nasıl anlıycam bide versiyondan anlaşılıyorsa onun kodu varmı?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
şimdi ben 5800 alıcam.teknosadan burda okuduklarıma göre siyah al açıklık yok diyorsunuz açıklık olup olmadığını alrken nasıl anlıycam bide versiyondan anlaşılıyorsa onun kodu varmı?
alırken sağ üst köşeye bak hafif açık gözükür varsa alma yoksa al..yazılmının sürümünü öğrenmek için *#0000# yaparsan görürsün..

Utku

Utku

Üye
alırken sağ üst köşeye bak hafif açık gözükür varsa alma yoksa al..yazılmının sürümünü öğrenmek için *#0000# yaparsan görürsün..

teşekkürler

kasa açıklığı bu mu? yoksa ekrandamı

sağlam olanıda bu(galiba)

buda mı açıklık

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
üçüncü resimde çok açık görülüyor benimki de öyle ama ben dert etmiyorum zaten takacak kadar değil..

ocak.1907

Üye
Benim 5800 bi açıklık yok kardeşim.Çok şükür telefon gayet güzel..Nadir kardeşime bu telefonu önerdiği için teşekkür ediyorum.Evet resmlerde gerçekten büyük bi açıklık var.

dncndnz

Üye
Merhaba.Bu telefonda bazı sorunlar olduğunu duydum ve çeşitli forumlardada okuduğum gibi telefon satıcılarıda bu telefonda sorunlar olduğunu söyledi 1.part 2. part olayı warmış kasa açıklığı warmış hoparlör sorunu warmış güncelledikten sonra sorunlar oluyormuş.Bana bu telefonda bilgi verebilirseniz bu gün almaya gidicem. TEŞEKKÜRLER
1. Birinci parttaki sorunlar ikinci partta düzeltildimi?
2. En son çıkan güncellemede sorunlar düzeltildimi v30 v31...?
3. Şuanda Piyasada sorunsuz 5800xm bulunuyormu?

drmmr14

Üye
Merhaba.Bu telefonda bazı sorunlar olduğunu duydum ve çeşitli forumlardada okuduğum gibi telefon satıcılarıda bu telefonda sorunlar olduğunu söyledi 1.part 2. part olayı warmış kasa açıklığı warmış hoparlör sorunu warmış güncelledikten sonra sorunlar oluyormuş.Bana bu telefonda bilgi verebilirseniz bu gün almaya gidicem. TEŞEKKÜRLER
1. Birinci parttaki sorunlar ikinci partta düzeltildimi?
2. En son çıkan güncellemede sorunlar düzeltildimi v30 v31...?
3. Şuanda Piyasada sorunsuz 5800xm bulunuyormu?

1,2- yeni yazılımlarla sorunlar düzeldi
3-alırken kontrol edersin kasa açıklıığına bakarsın ama sen garanti olsun diyorsan siyah versiyonunda sorun yok diyorlar

guray027

Üye
ben de alalı 2 hafta oldu(kırmızı).karanlıkta bakınca sag ust kısmından cok kucukte olsa bır ısık görülüyor ve sağ üst kısım yerıne oturmamıs gıbı.ama burda okumasam asla boyle bır hata oldugunu anlamazdım.*#0000^# yaptım v 30 yazıyor.aldım artık 2 sene kullancaz yapcak bırsey yok.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
versiyonunu güncelle..

Mcq.

Üye
Evt

petrucci82

petrucci82

Üye
ya ben iki hafta oldu alalı şimdi yazılanları okuyunca baktım evet hafif bir açıklık var ama bu sorun olur mu ya çok küçük bir ışık sızıyor okadar..canım sıkıldı yaaa...hoparlör gayet iyi şimdilik..

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ya ben iki hafta oldu alalı şimdi yazılanları okuyunca baktım evet hafif bir açıklık var ama bu sorun olur mu ya çok küçük bir ışık sızıyor okadar..canım sıkıldı yaaa...hoparlör gayet iyi şimdilik..
yok bir sorun olmaz sorun etmene gerek yok..ben 7 ay kullandım..

petrucci82

petrucci82

Üye
ben de bir sorun olacağını sanmıyorum bu kadarcık açıklıktan ama bakalım..7 ay sonra nooldu dostum..:)bozulmadı umarım..

Üst Alt