N95 vs N95 8gb karsılastırma hakkında onemlı bır soru(ustadlar bakarsanız sevınırım)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
K.G

K.G

Üye
    Konu Sahibi
N95 vs N95 8gb karsılastırma hakkında onemlı bır soru(ustadlar bakarsanız sevınırım)
N95 ıcın pda donanım ozellıklerı olarak sunlar yazılmıs arkadaslar
PDA Donanım Özellikleri
İşlemci ARM 11
İşlemci hızı
369 MHz
96 MB
128 MB
*******************************************************************************************************
N95 8gb ıcın se sunlar yazıyor arada kı fark nedır
PDA Donanım Özellikleri
İşlemci TI OMAP 2420
İşlemci hızı 332 MHz
96 MB
128 MB

bıde sormak ısedıgım su eger ıslemcı hızları aynı ıse kı n95 e 16 gb hafıza kartı takıldıgını duydum hangısını almak daha mantıklı olur sızce??

buraya sunları yazmayın arkadaslar ekranı genıs tusları kucuk gorunumu guzel falan fılan onları bılmeyen kalmadı cunku.10 tane fark var arada hepsnı bılıyorum anlamadıgım tek nokta ram rom meselesı acıklamalarda ıkı kat ram ıkı kat hız dıyordu yardımcı olursanız sevınırım..emınımkı bı cok 8gb meraklsı bunu ogrenmek ıstıyor.
yenı ekledım bunu.
8 gb ıcın
Free RAM 86.171.648 B
Total RAM 125.894.656 B
ROM size 8.323.072 B
Free Phone memory 118.718.464 B
Total Phone memory 140.275.712 B
bu da karsılasma olsun dıye n73 ıcın
Free RAM 10.477.568 B
Total RAM 46.137.344 B
ROM size 20.971.520 B
Free Phone memory 40.679.424 B
Total Phone memory 46.598.144 B

sımdı sorulacak asıl soru su tellerde cok az yukleme var bıkac programcık okadar.
asıl soru rom lardakı fark ne demektır bunu bırı acıklasın lutfen?????

aa-tolga

aa-tolga

Üye
N95 ıcın pda donanım ozellıklerı olarak sunlar yazılmıs arkadaslar
PDA Donanım Özellikleri
İşlemci ARM 11
İşlemci hızı 369 MHz
96 MB
128 MB
*******************************************************************************************************
N95 8gb ıcın se sunlar yazıyor arada kı fark nedır
PDA Donanım Özellikleri
İşlemci TI OMAP 2420
İşlemci hızı 332 MHz
96 MB
128 MB

bıde sormak ısedıgım su eger ıslemcı hızları aynı ıse kı n95 e 16 gb hafıza kartı takıldıgını duydum hangısını almak daha mantıklı olur sızce??

buraya sunları yazmayın arkadaslar ekranı genıs tusları kucuk gorunumu guzel falan fılan onları bılmeyen kalmadı cunku.10 tane fark var arada hepsnı bılıyorum anlamadıgım tek nokta ram rom meselesı acıklamalarda ıkı kat ram ıkı kat hız dıyordu yardımcı olursanız sevınırım..emınımkı bı cok 8gb meraklsı bunu ogrenmek ıstıyor.

n95 normal al 8gb hafıza kartları ucuz ve yeterli.En önemlisi hafıza kartını cıkartıp kart okuyucuyla hızlı bir sekilde dosya transferi yapıyorsun.bu cok onemli.zaten son versiyonlarla otomatik ekran cevirme n95 de de var artık.N95 almanı tavsiye ederim.

K.G

K.G

Üye
    Konu Sahibi
n95 normal al 8gb hafıza kartları ucuz ve yeterli.En önemlisi hafıza kartını cıkartıp kart okuyucuyla hızlı bir sekilde dosya transferi yapıyorsun.bu cok onemli.zaten son versiyonlarla otomatik ekran cevirme n95 de de var artık.N95 almanı tavsiye ederim.

saol kardes onerın ıcın.baska fıkrı olan var mı acaba??

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Wi-fi ile internet bağlantısında 8gb daha hızlı ve verimli , özellikle son sürüm olan v.31.0.015 ve 17 de gerçekten çok akıcı olmuş ayrıca eskisi kadar batarya da yemiyor .. 95 de durum ne bilemiyorum. Ayrıca kızak ve kasa sisteminin 95 e oranla mükemmel olduğunu sanırım duymuşsundur .. Hafıza konusuna gelince insanlar sabit (yığın) hafıza kelimesinden dolayı ön yargı ile bakıyorlar .. kanımca bırakın düz bir n95 e 16gb hafıza kartı takmayı , 8 gb ' lık dahili bir hafıza bile uçkun bir şey

K.G

K.G

Üye
    Konu Sahibi
Wi-fi ile internet bağlantısında 8gb daha hızlı ve verimli , özellikle son sürüm olan v.31.0.015 ve 17 de gerçekten çok akıcı olmuş ayrıca eskisi kadar batarya da yemiyor .. 95 de durum ne bilemiyorum. Ayrıca kızak ve kasa sisteminin 95 e oranla mükemmel olduğunu sanırım duymuşsundur .. Hafıza konusuna gelince insanlar sabit (yığın) hafıza kelimesinden dolayı ön yargı ile bakıyorlar .. kanımca bırakın düz bir n95 e 16gb hafıza kartı takmayı , 8 gb ' lık dahili bir hafıza bile uçkun bir şey

evet kardes duydum wifi hızını menu gecıslerı falan hızlıymıs gercekten oyle dıyorlar.kızak sıstemını de bılıorum saglam oldugunu.anlamadıgım noktaya(su ram ve ıkı kat hız meselsı)acıklık getırecek bır arkadas daha yazarsa bu konuyu da kafamda kesınlersıtırıp.telı almaya gıtcem insallah..:heyo:

blackboyyy

Üye
Arkadaşım alacağın bi telefon!
Eğer nokia firması n95'i yeterli görseydi tekrar n95 8gb die 2.bi telefon çıkarmazdı yada n95'ten başka isim verirdi...
Ben 8gb kullanıcısıyım,taş gibi sağlam ve istediğim herşeyi veriyor bana...
Sana tavsiye;fazla üstüne düşme,git direk al!Araştırınca .oku çıkıyor...

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Arkadaşım alacağın bi telefon!
Eğer nokia firması n95'i yeterli görseydi tekrar n95 8gb die 2.bi telefon çıkarmazdı yada n95'ten başka isim verirdi...
Ben 8gb kullanıcısıyım,taş gibi sağlam ve istediğim herşeyi veriyor bana...
Sana tavsiye;fazla üstüne düşme,git direk al!Araştırınca .oku çıkıyor...
firmanın yeterli görmemesi ile alakalı bişey deil arkadaşım öle kafadan sallamayın N95 8gb daha büyük ekran için çıkacaktı ama İphonen 8 gb çıkarınca nokia hemen 8gbtı eklemeyi düşündü
hatta o yuzden siyah renk çıkardı

benim tercihim N95 düz çünkü ben hafıza kartını çıkartıp sinema sistemine takıp flaş bellekte olarakta kullanabiliyorum sienama müzik dinleyebiliyorum
Sandisk 8 gb micro sd class6 kullanıyorum N95 8gbtan daha hızlı çünkü rekor kıran bir hafıza kartı
19mb okuma 18 mb yazma sitelerdede kanıtlandı
micro okuyucu sayesindede flaşh bellek olarakta kullanbiyosun
Hatta piyasada 16gblıklarda var kullanabiliyosun
resmi

16gblık

buda bilgisayara takıldıgındaki görüntüsü

blackboyyy

Üye
Asıl ben senin gibi kafamdan sallamıyorum;yok büyük ekran içinmişte yok iphone için 8gb düşünmüşlerde yok ondan siyahta felan...!Nokia sanki sana danıştı yaparken...
Sana n95 düz takozunla mutluluklar!!Biz senin sinema sistemini kart okuyucunu napalım arkadaşım,burda karşılaştırma yapıyoruz!!!yok neymiş rekor kırıyormuş kart!!!Görende at koşturtuyoruz sanacak...Konuyu saptırmayalım lütfen...

emre_94

emre_94

Üye
firmanın yeterli görmemesi ile alakalı bişey deil arkadaşım öle kafadan sallamayın N95 8gb daha büyük ekran için çıkacaktı ama İphonen 8 gb çıkarınca nokia hemen 8gbtı eklemeyi düşündü
hatta o yuzden siyah renk çıkardı

benim tercihim N95 düz çünkü ben hafıza kartını çıkartıp sinema sistemine takıp flaş bellekte olarakta kullanabiliyorum sienama müzik dinleyebiliyorum
Sandisk 8 gb micro sd class6 kullanıyorum N95 8gbtan daha hızlı çünkü rekor kıran bir hafıza kartı
19mb okuma 18 mb yazma sitelerdede kanıtlandı
micro okuyucu sayesindede flaşh bellek olarakta kullanbiyosun
Hatta piyasada 16gblıklarda var kullanabiliyosun
resmi

16gblık

buda bilgisayara takıldıgındaki görüntüsü
Kardeş Bu hafıza kartlarının namını bende duydum bunların 4 gb olanı var mı ve fiyatınedir yardımcı olursan sevinirim

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Asıl ben senin gibi kafamdan sallamıyorum;yok büyük ekran içinmişte yok iphone için 8gb düşünmüşlerde yok ondan siyahta felan...!Nokia sanki sana danıştı yaparken...
Sana n95 düz takozunla mutluluklar!!Biz senin sinema sistemini kart okuyucunu napalım arkadaşım,burda karşılaştırma yapıyoruz!!!yok neymiş rekor kırıyormuş kart!!!Görende at koşturtuyoruz sanacak...Konuyu saptırmayalım lütfen...
bak öncelikle nsl konuşcagını öğren tamam mı burda yenisin o yuzden saygımdan ödün vermiyorum:
1.Ben sallamam kafamdan atmam foruma msj yazmak için yazı yazmam.Benim bu sitede tüm msjlarım gereksiz degildir mutlaka bir açıklayıcı vardır saçma saçma yorumlar yapamam.
2."yok iphonen içinmiş siyahmış filan" çocukmusun arkadaşım sen:@
bilmedigim şey hakkında niye kafamdan sallayım
nokia kendisi açıklama yaptı N95 8gb çıkarcagı zaman o açıklamalardan dolayı ben bu yorumu yaptım
yani benim yazdıklarımı aynısı söyledi.Bilmeden senin gibi kafadan sallamıyorum.
3.Ben N95 ilk çıktıgında aldım ardından, 8gb aldım, ardından N79 aldım ,ardından geri N95 aldım yani çok telefon degiştirdim kullandım öle yorum yaptım. N95 hayranı filan degilim öle olsaydım almanyadan N97 siparişi vermezdim.çocuk çocuk laflarla kendini küçük düşürüyorsun farkında degilsin.Çocuksun çünkü N95 8gb tı sanki sen çıkardın toz kondurmuyorsun yetişkin bir insan olsan sag duyulu yaklaşırsın böle gereksiz yere konulara sinir bulaştırmazsın .
senin dedigin gibi N95 düz takozunla mütluluklar derken terbiye sınırı aştın senin adminlere şikayet ederdim ama yenisin bu sitede nsl konuşulacagını ögrenceksin.
4."Biz senin sinema sistemini kart okuyucunu napalım arkadaşım,burda karşılaştırma yapıyoruz!!!yok neymiş rekor kırıyormuş kart!!!Görende at koşturtuyoruz sanacak...Konuyu saptırmayalım lütfen..."
Ben kartı nsl nerlerde kullandıgımı niye hafıza kartı kullandıgımı yazmışım tabi senin okuma anlayışın farklı oldugu için saçma sapan şeyler yazmışsın.Bide diyosun ki "napalım rekor kırdıysa" o rekor senin 8gb tını okuma yazmada katlayıp dövüyor tamammı.Bu yuzden yazdım.

sonrada konuyu saptırmayalım lütfen diyosun asıl sen saptırma yazdıklarına bak resmen tartışmaya açıyosun konuyu.
Sen düz mantıkla herşeye subjektif yaklaşırsan daha çok bu şekilde lafları yersin.
İmzamdaki çiçero nun lafını oku tamammı? Belki bu senin subjektif yaklaşımlarını engeller.
Lütfen bir daha saygı sınırlarını aşmayalım...:pro:

Kardeş Bu hafıza kartlarının namını bende duydum bunların 4 gb olanı var mı ve fiyatınedir yardımcı olursan sevinirim
evet var arkadaşım
Sandisk 4 gb class 6 usb okuyuculu 35-45 tl civarı
Sandisk 8 gb class 6 usb okuyuculu 55-80 tl civarı ama bu fiyatlar class6 class4 ler daha ucuz 20 tl fark ediyor ama class6ya deger

melikpepe

Üye
arkadaşlar kendi fikrimi soyluyorum biri cıkıpta sacmalama falan yazmasın diyede yazıma başlarken kendimi aşıp kibar bir dil ile uyarıyorum....
bence harici hafızası olan cihazlar daha verimli çalışır neden derseniz n95-1 e dolu bir 16 gb sdhc kart ile denedim birde n95 8 gb ı doldurarak denedim 8 gb dahili hafızası kullanıldıgı icin cihaz kasıyor bu yuzden benim fikrim n95-1 da daha iyi performans alıyorsunuz. dediğim gibi dahili hafızası boş olacakki rahat çalışsın. oyun program vs. bu gibi şeyleri daima harici hafızaya yükleyin.. ( karttan okurken kasar diye dusunmeyelim zaten açacağımız uygulamayı cihaz ram a alıyor ordan yurutuyor bizim maksatımız cihazın dahili hafızasının boş olması.) n95 n95 8gb nın performans değilde donanımsal bi sorunu var arkadaslar ekranda koruyucu yok olurda bir gün ekranı tuz buz olursa bunu okumuştum dersiniz çatlamıyor tuz gibi kristalleşiyor birde nemden uzak tutun filmin kayma sebeplerinden bir tanesidir cok konustum hepsini okumayacagınızı biliyorum bu kadar yeter diyorum dedim ya kendimi aştım kibarca konusuyorum diye ;) kafan karısmasın sunu istedim aldım de al arkadasım :)

necatibaltacı

necatibaltacı

Üye
her alanda NOKİA N958GB:d:d

aryscat

aryscat

Üye
Kardeşim zevkler ve renkler tartışılmaz. N95 8gb tipi karizmatik.Siyah üzerine nikelaj tuşlar manyakduruyor. Kazası çizik göstermiyor. Bende ikisi arasında gidip geldim. Ama hani almışken... :)

T3rM1N4t0rs

T3rM1N4t0rs

Üye
binbaşım sakin oL biraz :) ben n95 8gb kuLLanıyorum gayet te memnunum.Snn arkadaşımızın dediği gibi 8gbMicroSD Clas6 alma oLanağın varsa öyle de kuLLanabilirsin.Ancak n95 8gb TI ismiyLe görüntüsüyLe,ve karizmasıyLA,ve tknik özeLLikleriyle tek geçerim.İşime yarıyor...

--------------- Ekleme ---------------

1)Telefon tek kelimeyle mükemmel düz n95 e göre fazlası var eksiği yok 1)Batarya düzünde 950 mh 8GB lığında 1200 mh 2)Ekran boyutu düzünde 2.6 inç ken bunda 2.8 inç film izlemek gayet keyif veriyor.

3)RAM düzünde 64 MB bunda ise 128 mb düzüne göre çok hızlı ve en önemlisi 8 gb hafıza düz n95 de ise maksimum 4 gb hafıza kartı ve n95 kamera kapağının olmaması iyi kamera sı çizilmiyor çünkü kamera lensi çizilmelere karşı daynıklı üretilmiştir.

topcuesk

Üye
n95 8 gb bence daha iyi en son v31.0.008 14.4.09 versiyonunu yükledim gayet güzel çalışıyor.

messi_10

Üye
ekran 2.8 e çıktı ama çözünürlük düştü camera kötüleşti bende Düz N95 kullanıyorum 8gb hafıza kartı takılı 6.5 gb dolu gram kasma yok N95 8Gb kötü değil çok güzel telefon ama lens koruma kapagı yok takoz gibi olmus kalınlaşmış hafıza arttrımıyor zaten düz N95 le aralarında fazla fiyat farkıda yok N95 8gb alıcagıma gider N96 alırım bakarım keyfime

--------------- Ekleme ---------------

Buda N95 te 16 Gb hafıza kartının çalıştıgının 1 kanıtı !

n95eray

n95eray

Üye
ya neyi tartışıyosunuz n95 16 gb arkadaşlar kasmadan sorunsuz calışıyor birde 16 gb flaş disk sahibi oluyorsunuz stero hoparlör cıkşı 72 düz 70 n95 8gb
şimdi önce n95 8gb artılarını ve eksilerini yazıyım
1.geniş ekran
2.oyun oynamakta kullanılan yüksek ram miktarı
8gb hafızayı yazmıyorum düz 16 gb
bataryasını yazmıyorum
düzünde 1250 mAh bataryası var
n95 8gb ekranında sorunu var birgün ekranın içinde su varmış gibi yada toz olabilir
mercek koruyucu yok mercek lekesi olabilir çünkü güneş işığı toz çizilme gibi etkenlerle leke oluşuyor
gecen arkadaşın biri n95 8gb merceği çizilmez cam diyor öyle bir özellik olsaydı en kaliteli fotoraf makinası şirketleri mercek koruması koymazdı çünkü çizilmese bile leke oluşuyor buda resim kalitesini düşürüyor
n95 düz gelince
1. 16gb kart
2. 16gb flaş disk olarak kullanma
3. kart raydr sayesinde n95 usb ile bağlamadan veri aktarımı
4. mercek koruma kapağı (önemli)
5. kullanımı kolay tuşlar 8gb küçük

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...