N95 ile N96 arasındaki farklar işte buyurun...(bizzat deneme yoluyla)

Sponsorlu Bağlantılar

volpan

volpan

Üye
    Konu Sahibi
N95 ile N96 arasındaki farklar işte buyurun...(bizzat deneme yoluyla)
N95 ve N96 ikiside var arasındaki tüm farkları araştırdım ve bu konudaki bütün fesfeseleri sona erdiriyorum...

N96

işlemci
ARM9
246x2 Mhz(çift işlemci)

Ram
128 MB
Rom
256 MB

N95
işlemci
OMAP
332 mhz işlemci
Ram
90 MB
Rom
128 MB

Gps N96 gps şuana kadar gördüğüm en iyi gps e sahip telefon olarak değil gps cihazları olarak kapalı ortamda rahat bi şekilde bağlanıyor yola çıkmanıza gerek yok N95 yola çıkmadan bulamıyor aynı anda kontrol ettim.

Hafıza N96 16 GB hafıza var bunun yanında 24 gb kart desteğide veriyor harici olarak. şuanda 32 gb olarak kullanıtorum performansında hiç bir sorun yok birde hafızaya dosya aktarmakta asla sıkıntı yaşamazsınız 10gb 4dk da yükledi N95 sadece 8GB.

KızılötesiN96 da kızılötsi yok bu yüzden telefonlarını uzaktan kumanda olarak kullnamazlar N95 te var. (kızılötesi önemli bir ayrıntı)...

Ses çıkışı ikisiylede aynı şarkıları dinledim bir müzisyen olarak enpedanslar arasında çok farklılık var db olarak yok yani şunu demek istiyorum N96 da şarkıdaki tüm ayrıntıları duyabilir ve muzik dinlemekten asla sıkılmazsınız daha kaliteli bir müzik çalar dinlemedim db olarak ( ses şiddeti) hariç N95 te ses N96 ya oranla %40 daha başarısız .

Kamera ikiside aynı marka lens kullanıyor ama lens ölçüleri farklı 2mm daha küçük N96 buda daha yeni bir teknoloji lesn olduğunu gösteriyor hatta ön kameradakikamera bir nokta sadece ama çekim kalitesi arasında bir farklılık göremedim aynı manzarayı çektim birbiriyle aynıydı video olarak n96 daha başarılıydı hareketlerde daha hızlı ve takılma olmuyor N95 te ses kayıt farkıda öne çıkıyor videoda N96 daha başarılı Çiftled flaş farkıda gece çekimlerinde çok öenmli bir ayrıntı N95 tek flaşla karanlığı aydınlatmaya yetmiyor

wi-fi internet te sayfa açma hızları yarıyarıya N96 çok daha fızlı dolaşma imkanı sunuyor N95 te hafıza dolu uyarısı veriyor 1-2 sayfa açınca önbelliği boşanltmak gerekiyor ama N96 da 4-5 sayfa rom ile alakalı galiba N95 in görmediği ağları N96 buluyor daha başarılı ...

Not: N96 Tv izleme olayı şuanda mümkün değil çünkü türkiyede dijital tv yayını yok geldiği zaman çok net bi şekilde hatsız olarak izleye bilirler

Evet arkadaşlar karşılaştırmalarım sonucu çıkan sonuç bu öğrenmek istediğiniz bir konu varsa iki tel ile ilgili elimden geleni yaparım ama eğer N95 ile N96 arasında kararsızsanız tel alma konusunda kesinlikle N96 diyorum. ileriye dönük tel alma düşünceniz varsa N86 diyorum çıktığı zaman N96 ile arasındaki farkları bizzat dener yazarım...

:megafon:
Lütfen alıntı yapmayınız emeğe saygı....

• Beğen
Tepkiler: Mertolozzi, murat001994, CeMayk ve 7 diğerleri

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
tesekkürler...güzel arastırma...eline saglık

Densiz_Metal

Üye
sertifikalama olayını yapamadığım için çok pişman oldum n96 aldığıma n95 almalıydım diye dövünüp duruyordum ama bu sorunuda senin diğer konunda sayende çözdüm kardeşimn araştırman için tşklr iyiki n96 almışım

volpan

volpan

Üye
    Konu Sahibi
ehhehehhe merak etme yakın da sistem hackde yaparlar zaten opdada var bukonuyla ilgili çalışma

ediesel

Üye
Arkadaşlar daha önce de söyledim şimdi de söylüyorum. İki telefon arasında çok büyük fark yok bence donanımsal olarak olmasa da yazılımsal olarak bir takım ek uygulamalarla iki telefon eşitleniyor. Yani telefona fazla para bağlamak istemeyenler n95 tercih edebilir ama para benim için önemli değil gerçektende iyi bişey almak istiyorum diyenlere beklemesini tavsiye ediyorum. Zira N97 N86 gibi birkaç süper model çok yakında piyasalara düşecektir.

volpan

volpan

Üye
    Konu Sahibi
iki telefon arasındaki farkları yukarıda yazdım neredeyse tabiki yukarıda belirttim N86 bende bekliyorum 8 mp olması yeteerli...

gökmen

Üye
teşekkür ederim ellerine sağlık

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
şu N95 8 GB yi ne kadar çok abartıyorlar yha :D

Antisentimental

Antisentimental

Üye
güzel paylaşım teşekkürler..

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Güzel paylaşim

bboyy58

bboyy58

Üye
Evet kardesım dedıklerıne katılıyorum bende kulanıyorum suanda n96 hıc bısekılde sorunsuz kardes telefon manyak bıse herkese tavsıye derım ucak gıbı cıhaz cok hızlı

Kingmortall

Kingmortall

Üye
saolasın :oke:

x_wanted_x

Üye
Ha ha ha

mini_mini21

mini_mini21

Üye
arkadaşlar 0 bi n96 yi tahmini ne kadara alabilirim ? yılbaşından sonra almayi düşünüyorum n96 n95 gb ya da n79. gönlüm n96 da ama cok pahalı gelirse alamayabilirim.. internetten baktıgım kadarıyla 900 civari falan..

messi_10

Üye
N96 çift işlemcide N95 tek işlemcimi:D TI OMAP 332mhz çift işlemci kullanıyor ayrıca N96 da olmayan 3d chip te mevcut
Şu video yu izleyin demek istediğimi okadar çok iyi anlıycaksınızki..

Abdurrahimtr

Üye
tesekkurler. iki telefonu da kullanan biri olarak yorumlariniz tam isabet.

kamerhan44

Üye
N96 ilk çıktığında aldım öceleri problemler yaşadım am yeni çıkan versiyonunu yükledim 30.033.098.1 harika oldu Gerçekten harika telefon 24 gb hafızası bambaşka tabi 8 gb mini cd ksrt.Sertifika sorununuda halletdikten sonra daha çok imkanlar sunnuyor.internetde sörf harika evde welan kullandığım için pc yi pek açmıyorum fring programını yükledim msn,yaho,skaype gibi programlar içinde.isterseniz yükleyin deneyin.n96'nın n95'den farkı hız,işlemcisinin dual core olması ve hafıza,GPS İinin çabuk bulması kapalı alanlarda bile buluyor uyduyu.Daha birkaçtane farklarlar onlarda pek önemli değil.

Lacoste

Lacoste

Üye
GPS olayındada n95e son fw yi yüklediğin zaman evin içinde GPS uyduyu yakalıyor o olay fw ile alakalı

Emperian

Emperian

Üye
n86 8mp harika kardeşime hediye edicem bayagı bi araştırdım ordan biliyorum

merty24

merty24

Üye
n95 8gb :yuru:yuru(h)(h):pro::pro:

Üst Alt