Yöneticilerin Üst Konu Aksiyonları (Üyelerden Sikayetler)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yöneticilerin Üst Konu Aksiyonları (Üyelerden Sikayetler)
http://www.maxicep.com/site-hakkinda/moderatorleri-anlamak-zor-s-378298.html

Bu linkteki konu ilk degil aslında, daha önce de birçok sikayet aldım ve kendi kendime acaba böyle birşey var mı diye düşündüm ? Aldıgımız yöneticilerden böyle bir bencillik beklememekteyim ancak üyeler de sikayetçi bir süredir.

Konuya henüz net bir açıklama yapmıyorum ancak normal şartlarda yöneticilerin kayda değer konular açmasına baglıyorum bu nedeni ama birkaç bölüme baktım da, yöneticilerin açtıgı konulardan daha önemli konular üst konu degil (daha çok gösterim almıs, daha aktif ve daha yararlı konular) onun yerine kendi açtıkları illa ki üst konu durumunda.

Bir taraflılık seziyorum ve bu konuda dikkat etmenizi rica ediyorum.
Yöneticilerin tekrar tekrar belirttigim gibi, bir üye oldugunu unutmamaları gerek. Siz bir üyeyken konularınız nasıl üst konu olamıyorken sizin de her açtıgınız konunun üst konu olması veya çok gösterim aldı diye kendi konunuzu hemen üst konu yapmanızı gerektirecek birşey yok. Bir üye yeni konu açmıstır ancak önemli ve aratılacak bir konudur bu üst konu yapılır.

Üst konunun mantıgı, çok aratılan konulara arama fonksiyonunu kullanmadan çabukca bulunup gezilmesini saglamak ..

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Üst konuları tekrar bir elden geçirelim ben bu kanaatteyim özellikle tema ve oyun bölümlerinde sıkıntı oluyor konuda da görüldüğü gibi

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Üye iken bende bu konudan son derece rahatsızdım, ancak moderatör olduktan sonra bu konuyu görev arkadaşlarımla çözüme ulaştırdık.
Ne yazıkki üst konu seçiminde ister istemez taraflı davranabiliyoruz, çünkü üst konu seçimi modun kendi insiyatifine bağlı bir eylem. Dikkat etmeliyiz, birbirimizi bu konuda uyarmalıyız, üst konu olması için espirisi kalmamış konuları yenileriyle değiştirmeliyiz. Konuyu açan arkadaşımız çok güzel bir gözlem yapmış bence haklı.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yaklaşık 4-5 ay önce sorumlu bulunduğum tüm kategorilerde genel bir araştırma yaptım.Yeterince hit almış ve aktifliğini koruyan konuları gözden geçirdim.Bazılarında birkaç değişiklik yapıp bazılarını da ellemeden üste taşıdım.Gereksiz olanları da alta çekmiştim.İşin doğrusu kendi +üst konularımı pek gözden geçirmedim.Tekrar gözden geçirmekte yarar var.

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
hassas oLduğum konuLarın en başında geLir beLki de üst konuLar ..

1 kez Ediz Kardeşimin konusunun yeni sürümü çıkmıştı kendisine danışarak son sürümü üste aLmıştık :)

kendi adıma 2 konum üstte .. 1. Hack Konusu 2. ise ProfiL MüzikLeri ..

bahsi geçen konudaki bahsi geçen oyun ise Nadir' e benim tavsiyem idi (ÜST KONU YAPALIM diye) http://www.maxicep.com/symbian-9-1-...is-mario-benzeri-guzel-bir-oyun-3-331087.html

yine aynı oyun gerek kaLitesi gerekse farkLıLığı , sis dosyası oLuşu iLe gerçekten çabucak sıyrıLıyordu diğer konuLardan .. http://www.maxicep.com/symbian-9-1-...is-mario-benzeri-guzel-bir-oyun-2-331087.html yine buradaki yorumLardan bunu görmek mümkün ..

bunLarın dışında ise söyLeyebiLeceğim fazLa bir şey oLmamakLa birLikte yapabiLeceğim çok şey var ..
hep beraber eLden gözden geçireLim konuLarı arkadaşLar .. bu böLüme bir konu mu açarız ya da değerLendirmeLerimizi bu başLıkta mı yaparız , ortak paydada buLuşup daha etkin ve düzenLi bir şekLe sokabiLiriz konuLarı :oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
"Üst konu" bana çok manasız ve keyfi gelmiştir her zaman. Site hakkında ya da konu dışı gibi bölümlerde söylemek istediklerimiz olabiliyor üyelere...

Ama tema-oyun-melodi bölümlerinde üyelere üst konu aracılığıyla bir şey söylenmez. Tema-oyun-melodi paylaşılır.
En yaralı olma kavramı da yöneticinin estetik yargılarından ziyade istatistikî verilere dayanır.

O halde bu 3 tür bölümde en çok mesaj alan - en çok tık alan - en aktif olan konu kriterlerine göre otomatik üst konu yapan bir yazılım ekleyelim siteye?..

Ya da belirlediğimiz kritere göre bunu elle de yapabiliriz. Ama net bir kriter olsun elimizde.
Özel mesaj 100 mesaj.
Profil mesajı 50 mesaj.
Ard arda mesaj 30 saniye.

Bunlar kritlerler. Kimse ağzını açıp bir şey diyebilir mi?
Hayır, belli çünkü.
O halde üst konu için de kriter belirleyelim?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
arkadaşlar nedense hep beni buluyor böyle şeyler.kendim üst konu yaptığım 6-7 yi geçmez.Ekmel Ve Ediz arkadaşlar özellikle program bölümünde ugun gördükleri konularımı üst konu yapmışlar.Yaptıysalar uygun görmüşler diye dokunmuyorum.oyun bölümlerinde yaptım tamam ama gerçekten üst konu yaptığım zaman çok lazım konulardı.şimdi bilemiyorum tekrar gözden geçirip gerekirse indireceğim.ayrıca tek oyun olan bahsi geçen konumu Güven istedi beraber üst konu yaptık.özellikle bu konunun dile getirilmesi nedendir anlamıyorum.madem öyle Ata'nında dediği gibi bir kriter getirelim.yeni üye benden konusunun üst konu yapılmasını istiyor.buna eğer gerekiyorsa yazılımsal çözümde bulalım.artık bende inanın çok sıkılmaya başladım.birde ta 2008 in konuları var ve Ozan senin konularında var nasıl dokunacağız?:hmmm

EroL

EroL

Emekli Yönetici
sen kendi üstüne alınma Nadir sadece örnek göstermişler. en çok tık alan bir konumuz var sitemizde faceboku ile ilgili,sende biliyosun bu konuyu Ata sence yararlı bir konumu ? başlığa duyarlı olarak googlenin bize yönlendirdiği insanlar konuyu hit yapmış ama konu tamamen boş, linkini aradımda bulamadım şimdi ama ssen hatırlıyosundur konuyu.
Yazılım eklemek sorunu çözmez bence. Biz moderatörler hit alacak konuları kokusundan anlayarak üst konu yapmalıyız, veyahut aşırı emek harcanmış konuları üst konu yapmalıyız kanaatimce.
nasılki aşkı memnu dizisinde çalan her melodi hit oluyor, kitlelerin takip ettiği melodileri paylaşıldığı anda üst konu paymalı önemini yitirdiği anda aşağı almalı yerine bir başkasını koymalıyız. oyunlar içinde bu geçerli v5 için sensörlü yeni çıkmış bir oyunu üste almalıyız. çünkü herkezin aradığı yeni çıkan bir sensörlü, grafikleri güzel bir oyun. örnekler çoğalır, ama mantık zaten belli, aranılan yada aranılmaya aday konuları üst konu yapmalıyız. Üst konunun kriteri bu ! kesin bir yargıya dayanmasada üst konu kriterleri belli bence.

haltie

haltie

Üye
Ben kendi üst konularımı ilgili moderatör arkadaşlara danışarak yada adminlere danışarak yaptırdım.

Bence kriter yararlı olmasıyla alakalı olsun gösterimle ilgili değil.Yani konunun kalitesi önemli olan.Bir seçenek olabilir konularda üyeler kendi yada başka konuları üst yapmak isterlerse yönetici onayına kalabilecek bir şey.

çok gösterim alan ama güzel olmayan konular var.zaten gösterim alan konu üst konu gibidir.önemli olan özenli ve güzel hazırlanan konuları üst konu yaparak bölüme giren üyelerin güzel ve yararlı konularla karşılaşması daha mantıklı geliyor...

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
arkadaşlar nedense hep beni buluyor böyle şeyler.kendim üst konu yaptığım 6-7 yi geçmez.Ekmel Ve Ediz arkadaşlar özellikle program bölümünde ugun gördükleri konularımı üst konu yapmışlar.Yaptıysalar uygun görmüşler diye dokunmuyorum.oyun bölümlerinde yaptım tamam ama gerçekten üst konu yaptığım zaman çok lazım konulardı.şimdi bilemiyorum tekrar gözden geçirip gerekirse indireceğim.ayrıca tek oyun olan bahsi geçen konumu Güven istedi beraber üst konu yaptık.özellikle bu konunun dile getirilmesi nedendir anlamıyorum.madem öyle Ata'nında dediği gibi bir kriter getirelim.yeni üye benden konusunun üst konu yapılmasını istiyor.buna eğer gerekiyorsa yazılımsal çözümde bulalım.artık bende inanın çok sıkılmaya başladım.birde ta 2008 in konuları var ve Ozan senin konularında var nasıl dokunacağız?:hmmm
Dostum
Benim senin, üyenin konusu olup olmaması farketmez.
Eğer orada o konu, diğer baslıklara göre daha yararlı durumda, daha özel bir güncellikte degilse durmasının hiçbir anlamı yok ... Müdehale edebilirsiniz, ancak yöneticiler birbirinin konusuna müdehale ederken en azından müdehaleden sonra nedeni ile birlikte haber verirse (yada müdehale etmeden önce) bir problem olmaz, aksi halde bazı arkadaslar celallenebiliyor :megafon::ehe

Senin adın geçmesi ise sadece bir örnekleme, üzerine alınma gerçekten ilk mesajımda da sana yönelik olmadıgını belirttim

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
benden bir öneri tabi olabilrse konunun üst konu olmasına uyler karar versin nasıl konuyu derecelendirmek için puan veriyorsak buna benzer bir yöntem ile (üyenin sadece bir oy kullanma hakkı) ust konu olmasını uyeler sağlayabilir bu durumda kimsenin aklında ??? kalmaz
üstte seçeneklerin yanında ufak bir not konu üst konu olsunmu ewet yada hayır belli bir oy oranı olsun bu oyu alan konu otomatik üst konu olabilir

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Yok engin bence amacına uygun olmaz şuanki sitem gayet yerinde sadece biraz dikkatli davranmak gerekiyor

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
evet ya dikkat etmek gerekiyor.

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
bence ne kadar dikkat edilsede bu konu her fırsatta önumuze cıkacak

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Üst konu, bölümdeki en yararlı ve en çok aranan baslıktır. Bu mantıga göre hareket eder ve güncel olarak dikkat edilirse karşımıza gelmesi için hiçbir neden yok.

Tuba

Tuba

Üye
Üst konu hakkında bilgi almak istiyorum kendi konularımı hiç üst konu yapmadım yapmamda zaten ama bu konuda çok pm alıyorum
kimilerini üst konu yaptım kimilerini ise yapamadım eğer istiyorsanız admin ile görüşün dedim...

üst konu yaptığım konular : hatırladıklarım bir tane daha vardı ama bulamadım konuyu...

Tema yapım konusu var birde onu zaten Ozan biliyor...

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...unu-izlicez-5800da-denendi-2012-a-545568.html

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...rli-konular-konu-acmadan-bi-bakin-607305.html

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...51-s60v5-anna-modifiyeli-3-sn-yok-605320.html

http://www.maxicep.com/symbian-s60v...tcher4-01-telefon-ince-ayar-s60v5-577538.html

eğer yanlışım varsa geri alayım...

----------Eklendi @ 16:54:08 ---------- Yazıldı @ 16:23:35 ----------

birde bu konu buldum :)
http://www.maxicep.com/s60-oyunlari/tam-surum-vbagx-kurulumu-ve-kullanimi-s60v2-anlatimi-586196.html

• Beğen
Tepkiler: Kurtuluş40
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Gösterimi iyi birkaç konu üstten alınmıştı Türk - Dünya tarihinde. Neden anlamadım. İstiklal Marşı ve Anlamı gibi birkaç ön giriş konularıydı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...