Haber Yeni Exynos M1 ((İlk Mongoose yongası))

Sponsorlu Bağlantılar

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Exynos M1 ((İlk Mongoose yongası))
Tek çekirdek performansı Exynos 7420‘den % 45 daha yüksek. Bildiğimiz kadarıyla 64-bit Mongoose yongası ARMv8 komut seti ve 2.3 GHz‘e ulaşabilen saat hızlarını kapsamakta. Tabi mobil yongalarda performansın yanı sıra ısı yönetimini kontrol altında tutabilmek de oldukça mühim. Samsung Mongoose 14nm FinFET teknolojisi ile inşa edilecek, tıpkı Exynos 7420 yongasında olduğu gibi.

Samsung’un bu konuda gerçekten doğru adımlar atması gerekiyor yoksa ısınma sorunları yaşayan Qualcomm Snapdragon 810 gibi bir fiyasko daha ortaya çıkabilir. Söylenenlere göre Exynos M1 ilk Mongoose yongası olabilir veHeterojen Sistem Mimarisi(HAS)’ni destekleyebilir. Bu gelişme mobil platformlar için oldukça önemli. HAS’de prensip GPU işlem birimlerinin genel amaçlı hesaplamalarda da kullanılabilmesi ve bu sayede performans artışı elde edebilmekte. Samsung HAS Foundation oluşumunun katılımcılarından birisi. Bu oluşum içerisinde AMD, ARM, Imagination Technologies, MediaTek, Texas Instruments ve Qualcomm da mevcut.

Endüstri kaynakları ilk Mongoose yongalarının seri üretiminin 9 ile 12 ay sonra başlayabileceğini ifade edimiş. Samsung Galaxy S7‘de yeni teknolojiden faydalanılabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Gofrettin115

Luck Star

Luck Star

Üye
Bütün teknolojiyi samsung üretiyor ama bunu iyi kullanamıyor pastanın büyük değil de lezzetli tarafını diğer markalar yiyior :)

Ghz'in artırılmasında bi sınır olsa artık :(

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
PriZm

PriZm

Üye
Exynos 5433 (7. Seri) ve sonrası epey sağlam olmaya başladı. Qualcomm yine bir adım geriden gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve Murat Alper
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Exynos 5433 (7. Seri) ve sonrası epey sağlam olmaya başladı. Qualcomm yine bir adım geriden gidiyor.
Exynos 5420'den sonrakiler için geçerli. Öncesinde S4'teki exynoslar rezaletti samsung'un utanç kaynağı denilebilir.

Seglopsi

Seglopsi

Üye
Exynos 5420'den sonrakiler için geçerli. Öncesinde S4'teki exynoslar rezaletti samsung'un utanç kaynağı denilebilir.

Utanç kaynağı değil de diğer yongaların yanında idareten konulmuş gibi duruyordu ama 64bit'e geçildiğinde işler değişti. Ar-Ge çalışmalarının meyvesini aldı demek mümkün samsung için. Tabiki hep söylerim intel'i bu konularda es geçmeyin. Bana göre halen 1 numara intel, gerek arm'da gerek x86-64'te her zaman puslu bir rakip. Şuanda arm mimarisine sıcak bakmasa da yakın zamanda bir vole vuracaktır.
Bütün teknolojiyi samsung üretiyor ama bunu iyi kullanamıyor pastanın büyük değil de lezzetli tarafını diğer markalar yiyior :)

Ghz'in artırılmasında bi sınır olsa artık :(

Aslında Ghz'in pek fazla önemi yok. işlemcinin cache bellekleri, mimarisi ve üretim teknolojisi önemli etmenler.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Peki pc gibi işlemci ve ekran kartlarında manyetik soğutma projesi gelme ihtimali var . Ghz ler yükseliyor ama artık bir tür soğutma sistemi olmalı . Cepler için fan takma olmaz tabi .

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Multicore performansı da önemli. Çünkü artık grafik isteyen oyunlar veya uygulamalar çalışırken birden fazla çekirdek aktif bir şekilde çalışıyor. Tabi bu tür işlemciler asenkronize oldukları için tekil çekirdek performansları da önemli. Samsung son dönemlerde özellikle de CPU alanında gayet başarılı adımlar atıyor. Kim bilir belki de Qualcomm'un yerini alır.

erko merko

erko merko

Üye
S4'te ki exynos kime göre neye göre rezalet ? performans konusunda rakibi snapdragon 600'den daha iyi

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
S4'te ki exynos kime göre neye göre rezalet ? performans konusunda rakibi snapdragon 600'den daha iyi
Hayır daha iyi değil. Yapılan hemen hemen bütün testlerde az da olsa önde. Ama kötü bi işlemci değil.

erko merko

erko merko

Üye
Hayır daha iyi değil. Yapılan hemen hemen bütün testlerde az da olsa önde. Ama kötü bi işlemci değil.
Hangi testte önde örnekler gösterirmisin antutu vs ? millet ne kadar seviyor sallamayı yahu

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
S4'te ki işlemci ile yağ eritenler vardı aşırı ısınma var maalesef.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Hangi testte önde örnekler gösterirmisin antutu vs ? millet ne kadar seviyor sallamayı yahu
Önce bir üslubunuzu düzeltin , ondan sonra seviyeli bir şekilde tartışalım. DonanımHaber'de iki cihazın karşılaştırması vardı. Ve hatta Mesut Çevik bile saatlerce anlattı. Bütün testleri gördüm. Hemen hepsinde SnapDragon az da olsa öndeydi.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
    Konu Sahibi
Şuan bütün cihazların işlemcileri çok güçlü eski bir işlemciyi tartışmak anlamsız olur.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
erko merko

erko merko

Üye
Önce bir üslubunuzu düzeltin , ondan sonra seviyeli bir şekilde tartışalım. DonanımHaber'de iki cihazın karşılaştırması vardı. Ve hatta Mesut Çevik bile saatlerce anlattı. Bütün testleri gördüm. Hemen hepsinde SnapDragon az da olsa öndeydi.
Üslubumu elestirmek sana dusmez mesajimda ne hakaret var ne saygisizlik, iki cihazida kullanmis biri olarak soyluyorum internet,oyun performansi konusunda exynos önde aksini iddaa eden benimle tartismasin snapdragon modelinin artilari ise custom rom destegi ve sarji cok azda olsa iyi gidiyor gibi yani kisacasi exynos daha performansli sayfalarca dokuman var intternette arayan bulur ve 2 yil once cikmis telefonuda tartismak gereksiz

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Üslubumu elestirmek sana dusmez mesajimda ne hakaret var ne saygisizlik, iki cihazida kullanmis biri olarak soyluyorum internet,oyun performansi konusunda exynos önde aksini iddaa eden benimle tartismasin snapdragon modelinin artilari ise custom rom destegi ve sarji cok azda olsa iyi gidiyor gibi yani kisacasi exynos daha performansli sayfalarca dokuman var intternette arayan bulur ve 2 yil once cikmis telefonuda tartismak gereksiz
Sen böyle gelmiş böyle gidersin. Anlama şeklin bir kere kavgacı bir zihniyet olduğunu gösteriyor. Ben üslubunu düzeltirim , ya da düzelteceğim demedim. Sürekli argo sözcüklerle konuşuyorsunuz. Bundan sonra da daha yazmayacağım sana.

erko merko

erko merko

Üye
Sen böyle gelmiş böyle gidersin. Anlama şeklin bir kere kavgacı bir zihniyet olduğunu gösteriyor. Ben üslubunu düzeltirim , ya da düzelteceğim demedim. Sürekli argo sözcüklerle konuşuyorsunuz. Bundan sonra da daha yazmayacağım sana.
Birtane argo sözcük göstersene yazdığım mesajlar içinden ? madem benim üslubum düzgün değil seninde bilgin eksik o zaman eksik bilgilerle milleti yanıltma mobil işlemcilerden az çok anlayan biri bilir exynos modelinin daha iyi olduğunu, inan cevap verip vermemen umrumda bile değil, bana üslubunu düzelt vs diyip entel cevaplarla gelme eğer varsa bilgin konuş geçiştirme yazdıklarımı

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Birtane argo sözcük göstersene yazdığım mesajlar içinden ? madem benim üslubum düzgün değil seninde bilgin eksik o zaman eksik bilgilerle milleti yanıltma mobil işlemcilerden az çok anlayan biri bilir exynos modelinin daha iyi olduğunu, inan cevap verip vermemen umrumda bile değil, bana üslubunu düzelt vs diyip entel cevaplarla gelme eğer varsa bilgin konuş geçiştirme yazdıklarımı
Entel olmakla hiçbir alakası yok. Bana alıntı yapıp "millet sallamayı ne kadar seviyor" zaten bir iltifat oluyor. Ben sevdiğim kişilere hep böyle iltifat ederim . Ayrıca Exynos'lu ve SnapDragon 600'lü S4'ler çıktıktan kısa bir süre sonra incelemede SnapDragon 600'ün daha üstün olduğunu altını çize çize söylediler. Gerçek zamanlı performansta öndeydi videoda. Gerçi sentetik testlerde de öndeydi. Videoyu bulmak çok zor.
Bu da benchmark ;

erko merko

erko merko

Üye
Entel olmakla hiçbir alakası yok. Bana alıntı yapıp "millet sallamayı ne kadar seviyor" zaten bir iltifat oluyor. Ben sevdiğim kişilere hep böyle iltifat ederim . Ayrıca Exynos'lu ve SnapDragon 600'lü S4'ler çıktıktan kısa bir süre sonra incelemede SnapDragon 600'ün daha üstün olduğunu altını çize çize söylediler. Gerçek zamanlı performansta öndeydi videoda. Gerçi sentetik testlerde de öndeydi. Videoyu bulmak çok zor.
Bu da benchmark ;

Canim kardesim bana programlardan alinan sonuclari goster antutu vs. İki cihazida kullanmis biriyim dedigim gibi performans konusunda exynos onde snapdragonun artisi custom rom destegi

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Canim kardesim bana programlardan alinan sonuclari goster antutu vs. İki cihazida kullanmis biriyim dedigim gibi performans konusunda exynos onde snapdragonun artisi custom rom destegi
Yukarıdaki görselde işlemci performansı testinden bir sonuç var. Tabi her testte önde olacak diye bir şey yok. Bunların hepsi kâğıt üzerindeki performanslar. Gerçek zamanlı testler daha önemli.

erko merko

erko merko

Üye
Yukarıdaki görselde işlemci performansı testinden bir sonuç var. Tabi her testte önde olacak diye bir şey yok. Bunların hepsi kâğıt üzerindeki performanslar. Gerçek zamanlı testler daha önemli.
Bana hala duzgun test sonuclariyla cevap veremedin, emin olmadigin bir konu hakkinda konusma bence

Üst Alt