Samsung Exynos 8 Octa 8890 resmi olarak duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung Exynos 8 Octa 8890 resmi olarak duyuruldu
Samsung’un Galaxy S7’de yer alacak olan yeni nesil yonga seti tüm özellikleri ile detaylandı…


Samsung, akıllı telefon ve tablet üreticisi kimliği ile ön plana çıkarken, ayrıca başka bir çok cihaz da üretmeye devam ediyor. Sadece son kullanıcıya yönelik ürünlerle de karşımıza gelmeyen firma ayrıca akıllı telefon ve tabletlerinde yer alan ayrıca farklı üreticilerin de kullandığı donanım bileşenlerini üretmekte.

http://www.maxicep.com/resim/samsung-exynos-8890.jpg

Samsung, bir süredir Exynos adı altında yonga setlerini üretiyor ve son olarak da Exynos 8 Octa 8890 adındaki yeni nesil üst seviye yonga setinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni yonga seti 14nm FinFET üretim süreci ile geliştirildi.

Daha önce ARM mimarisini kullanan firma, şimdi ise ilk kez özelleştirilmiş çekirdekleri ile ortaya çıktı. Apple, Nvidia, Qualcomm gibi firmalar Custom SOC üretimi gerçekleştiriyor.

big.LITTLE teknolojisini kullanan Samsung Exynos 8890, dört ARmv8 64-bit Mongoose çekirdek ve ayrıca dört Cortex-A53 çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci içeriyor. Samsung Coherent Interconnect (SCI) Teknolojisi’ne sahip olan yonga seti %30 civarında performans artışı getiriyor.

Batarya ömrü yönünden ise çok fazla bir ey vadetmiyor. Sadece %10 oranında enerji verimliliği sunmakta. Cat. 12/13 LTE desteği de sunan yeni yonga seti, kısa süre önce duyurulan Huawei’nin yeni Kirin 950 yonga setinde olduğu gibi Mali-T880 grafik işlemci içermekte.

Ancak farklı olarak Huawei’de Mali-T880MP4 bulunurken, Samsung’un yonga setinde ise Mali-T880MP12’ye yer verilmiş. ( Mali-T880MPx olarak x burada çekirdek sayısını ifade ediyor.)

4K UHD (4,096 x 2,160px) ya da WQUXGA (3,840×2,400px) ekran desteği sunan bu yeni yonga setinin yer alacağı ilk akıllı telefonun ise Galaxy S7 olması bekleniyor…

Samsung Exynos 8 Octa 8890 resmi olarak duyuruldu - MaxiCep
 


Üst Alt