Samsung’dan üç yeni Exynos yonga seti geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Samsung’dan üç yeni Exynos yonga seti geliyor
Telefon pazarından sonra da işlemci pazarı da ciddi önem kazanmaya başladı :sirit:


Samsung’un 2015 senesinde sunacağı akıllı telefon modellerinde yer alacak olan yonga setleri detaylanıyor…


Samsung, teknoloji dünyasında yer alan en büyük üreticilerden bir tanesi ve akıllı telefon pazarında da satış rakamları ile bir süredir lider durumda. 2015’de bir çok yeni Galaxy modeli sunan ayrıca Tizen üzerinde çalışan Z serisi modellerle de karşımıza gelen firma, ayrıca donanım bileşenleri üreticisi olarak da öne çıkıyor.



Baktığımızda Samsung, akıllı telefon modelleri için geliştirdiği ekran, yonga seti, kamera, bellek ürünlerini üretirken, bu ürettiği donanım bileşenleri Güney Kore devinin hem kendi akıllı telefon ve tablet modellerinde hem de diğer üreticilerin cihazlarında kullanılmakta.

Samsung, yonga seti olarak Exynos adını verdiği modelleri geliştirirken, son olarak en üst seviye Exynos yonga seti Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy Note5 ve Galaxy S6 edge+ gibi akıllı telefonlarda yer alan Exynos 7420 oldu.

Şimdi ise firmanın yeni yonga seti Exynos 8890 hakkında bilgiler gelmekte. Daha önce Mongoose M1 kod ismi ile ortaya çıkan bu yonga setinin firmanın yeni amiral gemisi Galaxy S7’de yer alacağı kaydedilmekte.

Diğer taraftan Exynos 7422 de firmanın diğer bir yonga seti olacak. Bu yonga setinin daha önce Galaxy Note5’de yer alacağı iddiaları gelmiş ancak bu iddialar doğru çıkmamıştı. Ayrıca kısa bir süre önce gelen iddia da bu yonga setinin Galaxy S7’nin Hindistan’da sunulacak versiyonunda kullanılacağı olmakta.

Ayrıca üçüncü yonga seti olarak da Exynos 7880 dile getiriliyor. Özellikle de yeni nesil Galaxy A modellerinde bu yeni yonga setine yer verilebilir.

Samsung’dan üç yeni Exynos yonga seti geliyor - MaxiCep
 


BRKTNL

BRKTNL

Üye
İmkanı varsa bence başka markaların da exynos çipsetini kullansa güzel olur herhalde
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra


Üst Alt