.Kerasus.
Üye
-
Konu Sahibi
-
ozamn gece takarım sabaha kadar dolsun
Bataryayı ilk aldığında şarjını bitirip en az 12 saat şarja takmalıydın. Hücrelerin tam dolması için. Bunu yapmadıysan birdahaki sefere bataryayı tamamen bitir ve telefonu kapalı olarak 12 saat sarj et en az.
bunu kafandan sil kardeşim böyle bir şey yok. yani yeni bataryalar için geçerli değil. istediğin seviyeye kadar doldurup boşaltabilirsin.
telefonu şubat 2012 de aldım şarjı sürekli kurcalarsam 2-3 saat anca dayanıyodu.abartmıyorum gerçekten.en sonunda 25yeni batarya aldım henüz takmadım buda inş önceki gibi fos çıkmaz
- - - Eklendi - - -
bu tamamen boşaltma olayı nasıl oluyo ?
ben zaten bu telefonu aldığımda 12 saat şarj olmadan daha doğrusu batarya dolu uyarısı vermeden çekmiştim ve sonuç ortada.sen haklı olabilirsin
3 ayda bir filan tamamen boşaltıp tekrar şarj etmek işe yarar haklısın kalibrasyon yapılmış oluyor.
Peki buna yararı olduğuna inanıyorsun ama batarya ilk geldiğinde kalibre olarak gelmiyor ki ?Batarya İlk geldiği zaman batarya hücrelerinin veya kanallarının tam olarak dolması için bu işlem yapılır. Eski batarya yeni batarya olarak görmüyorum. Lİon batarya nerdeyse 10 senedir var zaten.
sen 12 saatten bahsediyorsun istersen 3 gün beklet şarj dolduğu anda akım kesilir. mesela N8i şarja taktığın zaman yanda bir ışık yanar 1.5 saat sonra batarya tamamen dolar ve ışık kapanır. 12 saatin bir anlamı yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?