[Yeni Adreno Grafik Kartı Sürücüleri][NEW GPU DRİVER]Daha fazla grafik performansı,Daha akıcı arayüz

Sponsorlu Bağlantılar

bayfeat

bayfeat

Üye
Allah'ım sana binlerce kez şükürler olsun
Sonunda çalıştı :)
Sonunda yaptım lanet olası şeyi :)
9 denemeden sonra sonunda sürücüler çalıştı :)

Şuan o kadar mutluyum ki anlatamam arkadaşlar :)

Ayrıca @kosovali41 kardeşime yardımları için çok teşekkür ederim tüm testbuild'leri benim için denedi sağolsun

Bu başarının üstüne bir keyif sigarası yakılır artık :)

helal olsun hocam tebrikler :)

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Sürücüler gayet iyi çalışıyor :)

KK_2.7 branş yani kitkat tabanlı sürücüler :)

• Beğen
Tepkiler: bayfeat, hasaneness, yokartk ve 2 diğerleri
burak_102

burak_102

Üye
ben denedim oyun da oynadım eskisinden daha iyi gördüm herhangi bir sorun yok kardeşim eline sağlık

• Beğen
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca yeni sürücüleri kuran arkadaşlar build.prop'larınızı kontrol edin aşağıda vereceğim satır var ise silin ve build.prop'u kaydettikten sonra telefonu yeniden başlatın
Satır:
debug.egl.recordable.rgba8888=1

Bu değişiklik ile yeni sürücüler daha uyumlu çalışacaklar arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: kosovali41 ve Bysalih41

yokartk

Üye
Ustad ben de 2 yukluydu oyunlarda sknti vardi bayagi. 3 yukledim 2 ye gore daha iyi performans fakat stok romu tekrar attim. Performans daha iyi gibi geldi bana stok kernel ile. Ben bu sekilde kulkanmya devam edicem. Senin suruculer yukluyken senin khan kernel vardi bu arada kernel ile de alakali olabilir tabi. Eline saglik calismalarinin devamini diliyorum. Senin kadar caba gosteren yok basarilarinin devamini diliyorum .

• Beğen
hasaneness

hasaneness

Üye
Hele bi deniyem :) saolasin be usta

• Beğen

ongbak96

Üye
backup alıyım deniyecem teşekkürler hocam :)

edit: hocam kurdum yeni sürücüyü arayüz ve geçişlerde iyileşme var. gerçekten güzel. build prop ayarı falan demişsin nasıl yapıcaz biraz açar mısın? bilmiyorum da nasıl yapılcağını :)

Son düzenleme:
  • Beğen
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Aslında yapmak istediğim birşey daha var arkadaşlar
Hepinizinde bildiği gibi şarj maalesef her zaman sorun bunu bir nebze olsun çözmek için şöyle bir yol izlenebilir
İlk önce ekran kapalı iken yani cihaz deep sleep'te iken şarj tüketimi gayet iyi(2 saatte sadece %2-3 gittiğine şahit oldum)
Ama ekran açıkken yani cihazımızı kullanıyor iken maalesef şarj çok çabuk bitiyor
Peki cihazımızı kullanırken en fazla şarj tüketen kaynaklar neler onları bulmalıyız ben size söyleyeyim
1.ekran
2.işlemci

O zaman şarjda iyileştirme yapmak istiyorsak ekrana yoğunlaşmalıyız peki napabiliriz
Ekrana giden voltajı kernel üzerinden ayarlayabiliyoruz(işte androidin özgürlüğü donanımlar üzerinde tam hakimiyet :))
Ekrana giden voltajı düşürmeliyiz bu yapacağımız hamleyle direk ve doğrudan şarj performansını iyileştirmiş olacağız
Bunu nasıl yapacağız ekrana giden voltajın değerlerini düşüreceğiz
İstersek kernelden lcd panele(yani ekrana) giden voltajı yarı yarıya düşürebiliriz(bu işlemle 1 saatte giden telefonunuz 2 saat sizi götürecektir)
Ama voltaj bir değerden(kritik değer) düşük olduğu zaman kernel boot olmuyor(kerneli yükledikten sonra tamamiyle siyah ekranla karşılaşıyorsunuz nedeni basit lcd panele yeterli voltaj(yani güç) gitmeyince lcd panel çalışmıyor:))
O yüzden öyle bir voltaj değeri bulmalıyız ki 1 tık aşağısı değerde kernel boot olmayacak
Yani o kritik değeri bulmalıyız

Çalışmalara başlayalım bakalım :)

• Beğen
Tepkiler: kosovali41, yokartk, Mücteba ve 2 diğerleri
Mücteba

Mücteba

Üye
Hepinizinde bildiği gibi şarj maalesef her zaman sorun bunu bir nebze olsun çözmek için şöyle bir yol izlenebilir
İlk önce ekran kapalı iken yani cihaz deep sleep'te iken şarj tüketimi gayet iyi(2 saatte sadece %2-3 gittiğine şahit oldum)
Ama ekran açıkken yani cihazımızı kullanıyor iken maalesef şarj çok çabuk bitiyor
Peki cihazımızı kullanırken en fazla şarj tüketen kaynaklar neler onları bulmalıyız ben size söyleyeyim
1.ekran
2.işlemci

O zaman şarjda iyileştirme yapmak istiyorsak ekrana yoğunlaşmalıyız peki napabiliriz
Ekrana giden voltajı kernel üzerinden ayarlayabiliyoruz(işte androidin özgürlüğü donanımlar üzerinde tam hakimiyet :))
Ekrana giden voltajı düşürmeliyiz bu yapacağımız hamleyle direk ve doğrudan şarj performansını iyileştirmiş olacağız
İstersek kernelden lcd panele(yani ekrana) giden voltajı yarı yarıya düşürebiliriz(bu işlemle 1 saatte giden telefonunuz 2 saat sizi götürecektir)
Ama voltaj bir değerden(kritik değer) düşük olduğu zaman kernel boot olmuyor(kerneli yükledikten sonra tamamiyle siyah ekranla karşılaşıyorsunuz nedeni basit lcd panele yeterli voltaj(yani güç) gitmeyince lcd panel çalışmıyor:))
O yüzden öyle bir voltaj değeri bulmalıyız ki 1 tık aşağısı değerde kernel boot olmayacak

ALLAH yardimcin olsun sanada bir nexus 4 veya 5 nasip etsin :)

yokartk

Üye
Ustad uyku dayken telefon belli bir sure sonra sanirim sistem uyg haric alayini kapiyor bu da int kullanimini dusuruyor int zaten baş dusmanlardan biri sarj in gercekrten uykudayken hic sknti yok. Bence int kullaniminda da problem var onla ilgili kodlari da varsa sayet boyle birsey gozden gecirmelisin. Ben ekranla ilgili bir duzenleme yapilabilecegini dusunmuyorm. Tamamen donanimsal bir harcama degil midir? Voltajiyla oynarsan ekran da yanma olabilir.

lavasoft95

Üye
@sir mordred hocam buildprobda dediğiniz değişikliği yaptım sıkıntı yok fakat ufak bi sorunum var çok da önemli değil ama telefonu yeniden başlatınca parlaklık düşük seviyede olmasına rağmen maximuma alıyor sebebi nedir ?

Öncedende vardı bu sorun.

• Beğen
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
@sir mordred hocam buildprobda dediğiniz değişikliği yaptım sıkıntı yok fakat ufak bi sorunum var çok da önemli değil ama telefonu yeniden başlatınca parlaklık düşük seviyede olmasına rağmen maximuma alıyor sebebi nedir ?

Öncedende vardı bu sorun.

Bende öyle bir sorun olmadı ama eğer daha önceden de bu sorun var ise o zaman ya romu yada kerneli temiz yüklememenden kaynaklıdır.

ilteberaksoy

ilteberaksoy

Üye
yalnız ben cm11 kurdum ama aşırı kasıyor ne yapmam gerekir yani öyle böyle değil ama diğer arkadaşlar çok stabil yazmış bunu nasıl çözebilirim

kosovali41

kosovali41

Üye
1.ekran
2.işlemci

Parti kursana kardeşim?

• Beğen

BurkaySamet

Üye
yalnız ben cm11 kurdum ama aşırı kasıyor ne yapmam gerekir yani öyle böyle değil ama diğer arkadaşlar çok stabil yazmış bunu nasıl çözebilirim
2014023 sürümünü kur hocam. Son sürüm gerçekten kötü.

BurkaySamet

Üye
Hocam öncelikle eline sağlık çok teşekkürler. Şu build.prop olayını nasıl yapacağız onu da anlatır mısın?

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Hocam öncelikle eline sağlık çok teşekkürler. Şu build.prop olayını nasıl yapacağız onu da anlatır mısın?

herhangi bir dosya yöneticisi uygulaması ile system klasörüne it ve orda build.prop göreceksin onu aç içinde
debug.egl.recordable.rgba8888=1 satırını göreceksin o satırı sil ve build.prop'u kaydet daha sonra telefonu yeniden başlat

BurkaySamet

Üye
herhangi bir dosya yöneticisi uygulaması ile system klasörüne it ve orda build.prop göreceksin onu aç içinde
debug.egl.recordable.rgba8888=1 satırını göreceksin o satırı sil ve build.prop'u kaydet daha sonra telefonu yeniden başlat
Teşekkürler.

lavasoft95

Üye
Hotfix en son sürüm için mi ? Bide işe yarıyor mu :D

Üst Alt