(YENİ:25.11.2010) Nokia 5800XM v51 İçin Nokia C6 v20 MegaloManiaX TR (Orjinal-4x4-4x5 Menuler)

Sponsorlu Bağlantılar

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
(YENİ:25.11.2010) Nokia 5800XM v51 İçin Nokia C6 v20 MegaloManiaX TR (Orjinal-4x4-4x5 Menuler)
SADECE hala v51 Versiyonu Kullananlar Bu FW'yi yükleyebilir. Eğer telefonunuzu v52'ye yükselttiyseniz kesinlikle bu fwyi kurmaya çalışmayın. Telefonunuz garantilik olur.

Sadece sabırsızlıkla bekleyenler için yayınlıyorum. Kendi v3'üm ile kıyaslandığında çok yavaş bir fw. modlamam çok zamanımı alır. Ben modlayana kadar c6v20'yi bekleyen&yavaş olsun biz yine kullanırız diyenler için temel modlamalarını yaptım ve yayınlıyorum. İçindeki Programlara Hiç Dokunmadım. Mega v3 ve C6 v20 arasında kararsız kalanlara tavsiyem kesinlikle Mega v3'ü yükleyin. Bir arama ekranı için değmez bana göre.. C6 v20'yi de Mega v3 gibi yapacağım ama tabiki bu zaman alacak. Sistem dosyalarının çoğu değişmiş durumda.

DİKKAT: Bu FW'yi yapan kişi yada kişiler uda'ya ekstra programlar eklemiş. Uda'daki bu programlar Hard formatla birlikte silinir. Bu yüzden yükleme yaparken Factory Reset'i seçmeyin. Yoksa ekstra programlar silinir. FW'yi kurduktan sonra da bir nedenden dolayı Hard Format atmanız gerekirse yine bu programlar silinir. Bu programlar Twitter,Slideshow,Friendster,Hi5,Myspace,Bloomberg gibi dandik programlar. Detaylı incelemedim programları ama içinde işe yarayan bir program bulursam bundan sonraki fwlerimde o programa yer veririm.

FAVORİ KARTVİZİTLERİ SORUNSUZ KULLANMAK İÇİN
(FW ATMADAN ÖNCE TELEFON ESKİ FW'SİNDE İKEN YAPILMALI)

Öncelikle arkadaşlar fw atmadan önce telefonumuzdaki rehberimizi hafıza kartına yedeklememiz gerek. Bunun için Rehbere giriyoruz ve rehberdeki tüm kişileri işaretliyoruz. Sonrasında seçeneklere tıklayıp Elektr.kartv.kopyala
ya tıklıyoruz. Diğer hafızaya seçiyoruz. Size rehberden taşınsın mı yoksa kopyalansın mı diye soracak. İstediğiniz birini seçin. İşlem bittikten sonra E:\Others\Contacts'a rehberimizin yerleştiğini göreceğiz. Şimdi hafıza kartındaki önemli dosyalarımızı (Resimler Müzikler Videolar gibi) ve Others klasörünü bilgisayarımıza kopyalıyoruz. Kartı biçimlendiriyoruz ve FW Atarken Telden Çıkarıyoruz Yoksa Kart Olmayan Bir Şifre İstiyor. FW'yi sorunsuzca kurduktan sonra telefona bir kereliğine hiçbirşey yüklemeden hard format atıyoruz. Bilgisayara kopyaladığımız dosyaları geri hafıza kartına atıyoruz. Rehbere giriyoruz ve seçeneklere tıklayıp Elektr.kartv.kopyalaya tıklıyoruz. Bu Sefer Diğer Hafızadan'ı Seçiyoruz. İşlem bittikten sonra istediğiniz kişiyi favorilere sorunsuzca ekleyebileceksiniz.

FW'yi atar atmaz ilk önce internet bağlantısını ayarlayıp Yazılım Güncellemelerinizi yapın.

Nokia Messaging v20'de kurulmuyor. Doğal olarak kullanamıyoruz.

JAF KULLANIMI
1- JAF Emulator İle Açın

2- BB5 Tıklayın ve OFFLiNE Seçin.

3- Dead Usb - Manual Flash - Normal Mode Seçin (Bunlar işaretli olsun.) CRT308 işaretli ise işaretlerini kaldırın.

4- MCU Tıklayın. Pencere Açılacak Adını C0r Dosyasını Seçin.
RM-356_51.0.006_prd.core.C0r Seçin.

5- PPM Tıklayıp
RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V20 Seçin.

6- Ape Variant Tıklayıp
RM-356_51.0.006_026_000_U01.uda.fpsx Seçin.

7- Şimdi FLASH'a Basın

8- Çıkan Uyarıya Evet Deyin. Searching for Phone Çıkar Çıkmaz Telefonun Power Tuşuna Bir Kere Basın.(Hızlı Olmanızda Yarar Var)

9- Done Yazısı Alt Alta Yazdıktan Sonra USB Bağlantısını Kesebilirsiniz. Bazı durumlarda telefon Local Mode'da kalabilir. Böyle bir durumda Done yazısı çıktıktan sonra bataryayı çıkarıp geri takın ve power tuşuna basarak telefonunuzu açın.

Ekran Oto Döndürmesi Kapalı Olarak Gelir. Siz Sensör Ayarlarından Oto Döndürmeyi Açabilirsiniz
C6 FW Getirileri
1) C6 ve N97 Widgeti (Widget Desteği)
2) C6'daki Slide Tuş Kilidi
3) Yeni 5x4, 4x3 Menü
4) Yeni Email Programı
5) RAM Başlangıçta 55mb-60mb, Telefon Kullanılırkende 45mb-50mb Arasındadır
6) Artık WMW Dosyalarını Real Player Oynatabiliyor.
7) Music Oynatıcıdaki Ufak Güncellemeler
8) Rehber Güncellemeleri
9) InstallServer.exe içerir. RomPatcher+ Gerektirmez.
10) N97/C6'daki Internet Tarayıcı
11) N97/C6'daki Flash Player (Version 4) (Yine de Video Oynatmak İçin Düşük Bir Versiyon)
12) N97/C6'daki Internette Arama Fonksiyonu
13) Fotoğraflar Uygulaması Güncellemesi
14) SIP Ayarları (Wirofon Olayı)

MegaloManiaX Yapılan Sistem Modifikasyon Değişiklikleri
1- 12 Saat Ses Kaydı Yapabilme
2- Açılıştaki Gereksiz Programların Otomatik Kapanması
3- Arama Özeti Özelliği
4- Aramada Ekran Yan Dönmesini Engelleme
5- C6 2x Cache'leme
6- Çıkışa Basıldığında Uygulamaların Kapatılması
7- Ekran Dönüş Hızı Arttırma
8- Ekstra Sensör Ayarları
9- FOTA Cache Silme
10- Galeri Sadece E:/Images ve E:/Videos'u Tarar
11- Dosya Yöneticiden Herşeyi Bluetooth İle Gönderebilirsiniz
12- İmzasız Yazılımları Yükleyebilme
13- Kamera Çıkışında RAM Tazeleme
14- Kamera Kalitesi Arttırma
15- Kısa Menülerde Kapanan Özel Kinetic Kaydırma
16- Mesajlardaki Lagı Kaldırma
17- Mesaj Okuyucu + TR Dil Entegresi
18- Müzik Çalar Sadece E:/Sounds'u Tarar
19- Orjinal 5800 Ses Codecleri
20- Ovi Mağazadan Tüm Programları & Oyunları İndirebilme
21- Ovi Rehber İptal ve Rehberden Kaldırma
22- Restart'dan Sonra Dosya İndirmeye Devam Edebilme
23- TR T9 Entegre
24- UI ve Oyunlarda Yüksek Performans
25- Video Kayıt Kalitesini Arttırma
26- Widgete Ekstra Kısayollar
27- Wifi Çekim Hassasiyeti Arttırma

28- Ovi Haritalar 3.04 Entegre
29- AutoYükleyici Entegresi
30- Yığın Boyutu Arttırma
31- Müzik Çalardan Çıkışta Menü'ye Atmaması İçin Mod
32- RomPatcher FW'ye Entegre. Formatta Silinmez

JAF PROGRAMI

C6 v20 MegaloManiaX (Orjinal Menu)

C6 v20 MegaloManiaX (4x4 Menu)

C6 v20 MegaloManiaX (4x5 Menu)

<<-Bekleme Ekranı - Türkçe Arama Ekranı

C6 v20

C6 & N97 Mini FW Yüklü İse Çalışan Widgetler
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...0da-sadece-c6-fw-yukluyse-calisir-389995.html

C6 & N97 Mini FW İçin Yapılmış Modlar
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...guncel-tekrar-fw-atma-gerektirmez-392445.html

PHONE NOT FOUND - PHONE INIT DATA Hataları İçin Yapılacaklar
1- Öncelikle birinci denemenizde hata alabilirsiniz. İlk denemede pcye driverlar yeni yüklenebiliyor bazı pclerde. İkinci ve daha sonraki denemenizde de aynı hatayı aldıysanız 2nci aşamaya geçin
2- Bilgisayardan Nokia Pc Suite ve JAF programını tamamen kaldırın
3- Önce Nokia Pc Suite'i kurun ve telefonu pcye bağlayıp Nokia Pc Suite'i bir kereliğine çalıştırın. Destek yazılımı yüklensin.
4- Destek yazılımı yüklendikten sonra kabloyu çıkarıp telefonu kapatın. Pc Suite tamamen kapatın. (Sağ alttaki saatin yanından Çıkış deyin.)
5- Şimdi Teli Bağlayın ve JAF'ı Çalıştırın.
6- FLASH butonuna bastığınızda bir uyarı belircek. Tamam der demez telefonun açma/kapama tuşuna bir kere basıp bırakın.
7- Ya Yükleme Gerçekleşir yada Phone Inıt Data Hatası Alabilirsiniz. Hata Alırsanız 8nci Adıma Geçin
8- Phone Inıt Data Hatası Aldıysanız Yapmanız Gereken JAF'ı kapayıp telefonun usb bağlantısını kesin. Ardından pcnin başka usb yuvasından bağlayıp tekrar deneyin. Phone Inıt Data hatası genelde usb'lere gelen farklı güçlerden kaynaklanıyor. Tavsiyem pcnin anakart usbsini (Yani kasanın önündeki kasa usblerini deilde arkadaki usb girişleri) kullanmanız

Beğendiyseniz Lütfen Butonunu Kullanınız.

İyi Forumlar

• Beğen
Tepkiler: carismaturk, CELİKERKENAN, memoli79 ve 21 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

estami

Üye
Tek kelime ile muhteşemsin üstadım bir ilki başardın..

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Tek kelime ile muhteşemsin üstadım bir ilki başardın..

Sağolasın kardeşim. Dediğim gibi sadece çok yoğun istek geliyordu. TR Yaptım kendi modlamalarımı attım. Yani fwnin içiyle oynamadım. Sistem biraz farklı. Bu yüzden Hard Modifiye yapılana kadar v3'ü kullanmanızda yarar var. Çünkü şöyle bir kıyısından köşesinden baktığım kadarıyla bayağı bir kasıntı birşey. Ama böylede kullanmak isteyenler için ben yine çıkardım. Güle güle kullanın.

estami

Üye
Sağolasın kardeşim. Dediğim gibi sadece çok yoğun istek geliyordu. TR Yaptım kendi modlamalarımı attım. Yani fwnin içiyle oynamadım. Sistem biraz farklı. Bu yüzden Hard Modifiye yapılana kadar v3'ü kullanmanızda yarar var. Çünkü şöyle bir kıyısından köşesinden baktığım kadarıyla bayağı bir kasıntı birşey. Ama böylede kullanmak isteyenler için ben yine çıkardım. Güle güle kullanın.

Şu an v3 yüklü akşamada v20'yi deneyeceğim (Arama ekranı cezbediyor) ikiside birbirinden güzel yükleyip hevesimi alayım hard v20'yi çıkartana kadar v3 ile devam edeceğim tekrar emeğine sağlık...

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Şu an v3 yüklü akşamada v20'yi deneyeceğim (Arama ekranı cezbediyor) ikiside birbirinden güzel yükleyip hevesimi alayım hard v20'yi çıkartana kadar v3 ile devam edeceğim tekrar emeğine sağlık...

Bu arada bilmiyorum saat dikkatinizi çekti mi :) 2 gün v3 ile uğraştıktan sonra tam bugün rahat rahat uyuyacam derken Nokia'nın bana attığı kazık :) Bula bula dün geceyi buldu versiyon çıkartacak :)

3gün uykusuz geçen gecelerin sonunda 2 FW. Buna da şükür :)

umutgidik

umutgidik

Üye
Bu arada bilmiyorum saat dikkatinizi çekti mi :) 2 gün v3 ile uğraştıktan sonra tam bugün rahat rahat uyuyacam derken Nokia'nın bana attığı kazık :) Bula bula dün geceyi buldu versiyon çıkartacak :)

3gün uykusuz geçen gecelerin sonunda 2 FW. Buna da şükür :)
Dostum emeğine sağlık ama birazda dinlen iyice yorduk seni :) Bak yarın vizelerden finallerden düşük not alırsan vicdan azabı duyarız sonra. Ama emeğine sağlık iyiki varsın. :)

murti61

Üye
şimdi sormak istediğim bişey var.ben bugün yeni güncellemeyi yükledim ve bu yazılıma dönmem ya da bunu yüklemem mümkün mü .mümkün ise nereden başlamam lazım?

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
şimdi sormak istediğim bişey var.ben bugün yeni güncellemeyi yükledim ve bu yazılıma dönmem ya da bunu yüklemem mümkün mü .mümkün ise nereden başlamam lazım?

Güzel noktaya değindin. Arkadaşlar Nokia, 5800XM için v52'yi çıkardı. Eğer bunu güncellerseniz v51de yapılmış hiçbir fwye dönemezsiniz. Eğer güncellediyseniz beklemeniz gerek. Bundan sonraki fwler zaten v52 üzerine yapılacaktır. Şuan PNHT ekibi v52 üzerine entegre edilmiş C6'yı çıkarmak için çalışıyorlar.

Dediğim gibi eğer v52'ye güncellediyseniz sakın ha v51 üzerine yapılmış fwleri yüklemeyin.

JAF'ta FLASH'a bastığımızda JAF'ın bize söylediği gibi:
DOWNGRADİNG WİLL KİLL THE PHONE / Versiyon düşürmek telefonunuzu öldürür.

PriZm

PriZm

Üye
:oke:MegaloManiaX sağol kardeşim fakat en az v3 haline gelene kadar yüklemeyeceğim v3 te kalacağım
Genede Teşekkürler:oke:

mardok

mardok

Üye
daha dün başka bi konu vardı iyi iş çıkarmışşsın teşekkürler

estami

Üye
MegaloManiaX sağol kardeşim fakat Stabil hale gelene kadar yüklemeyeceğim v3 te kalacağım:oke:

Üstadım yazılımın kendisi zaten stabil sadece soft modlanmış (bu modlama bile başlıbaşına kafi) sadece menüdeki bazı laglar düzeltilecek hard modla bakarsın Mega üstadım çok bekletmez sürprizi yapar kullanılır halde yani (Tabi tercih meselesi) V3'de muhteşem ikisinin arasında gidip geliyorum bakalım hayırlısı..

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Üstadım yazılımın kendisi zaten stabil sadece soft modlanmış (bu modlama bile başlıbaşına kafi) sadece menüdeki bazı laglar düzeltilecek hard modla bakarsın Mega üstadım çok bekletmez sürprizi yapar kullanılır halde yani (Tabi tercih meselesi) V3'de muhteşem ikisinin arasında gidip geliyorum bakalım hayırlısı..

Hard mod zaten zaman alan birşey arkadaşlar. Normalde gece gündüz çalışsam bir haftaya yetiştirebilirim. Ama Pazartesi dersler başlıyor. Artık boş vakit buldukça kaldığım yeri not ederek hard modlamaya öyle devam edeceğim.

C6v20 Çok Geç ve Zamansız Geldi. Okulun Açılmasına Denk Geldi.

murti61

Üye
Güzel noktaya değindin. Arkadaşlar Nokia, 5800XM için v52'yi çıkardı. Eğer bunu güncellerseniz v51de yapılmış hiçbir fwye dönemezsiniz. Eğer güncellediyseniz beklemeniz gerek. Bundan sonraki fwler zaten v52 üzerine yapılacaktır. Şuan PNHT ekibi v52 üzerine entegre edilmiş C6'yı çıkarmak için çalışıyorlar.

Dediğim gibi eğer v52'ye güncellediyseniz sakın ha v51 üzerine yapılmış fwleri yüklemeyin.

JAF'ta FLASH'a bastığımızda JAF'ın bize söylediği gibi:
DOWNGRADİNG WİLL KİLL THE PHONE / Versiyon düşürmek telefonunuzu öldürür.
Cevap için teşekkür ederim.o halde bekleyelim..

By Y@VUZ

By Y@VUZ

Üye
Teşekkürler

ozgunb

ozgunb

Üye
Tuş kilidi sorunlu. Kilitedikten sonra açmaya çalışınca ekrana görüntü gelmiyor. Bunun dışında hızı normal ama v3 ile kıyaslanamaz.

caner991

Üye
Çok güzel olmuş umarım en kısa zamanda v52 c6v20 portlanırda onu kurarım

MegaloManiaX

MegaloManiaX

Üye
    Konu Sahibi
Tuş kilidi sorunlu. Kilitedikten sonra açmaya çalışınca ekrana görüntü gelmiyor. Bunun dışında hızı normal ama v3 ile kıyaslanamaz.

FW'deki hatalar FW'yi yapanın kendi hatalarıdır. Ben sadece PNHT Forumlarında yayınlanan versiyona Türkçe entegre ettim ve Soft Modifikasyon yaptım. PNHT Ekibinin çıkaracağı v20 kuşkusuz daha iyi olacaktır. C6v20 PNHT sözcüsü Adonix tarafından resmi olarak çıkarılmadığı sürece bende Hard Formata başlamayacağım

Güle güle kullanın :oke:

Çok güzel olmuş umarım en kısa zamanda v52 c6v20 portlanırda onu kurarım

Umarım. Top artık PNHT'de..

estami

Üye
Madem biraz sorunlu v3 ile devam artık v52 modlanınca geçerim v20'ye...

ozgunb

ozgunb

Üye
C6v20'yi düzenleyince menü dizilimleri orijinal haliyle kalsa daha iyi olur v2 ya da bu fwdeki gibi. Buna alışınca v3teki zor geliyor.

Üst Alt